Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

5 tény, hogy Orbán Orwell kottájából játszik

2018. február 19. - Kibeszélő

Na most van az, hogy George Orwell világhírű disztópiája kőkemény valósággá vált mindazok számára, akik Magyarországon kénytelenek élni. Nem hiszed? Mutatom!

1. Gyűlöletkampány

Amikor azt mondjuk, orwelli állam, akkor általában a lehallgatásokra, megfigyelésekre, a magánszféra teljes megszűnésére gondolunk. Az én olvasatomban az 1984 című könyvben szereplő rémállam legborzalmasabb eleme a gyűlöletkeltés volt. A regényben a célszemély neve Emmanuel Goldstein, akit naponta két percen át kötelező látványosan gyűlölni minden párttagnak a munkahelyén. Megbízható elvtársak figyelik, hogy eléggé kidagad-e az utálkozók nyaki ere, miközben öklüket rázva válogatott szidalmakat üvöltenek magukból kikelve a képernyőn bemutatott Gonosz felé. A Gonosz felé, aki egykor a párt barátja és támogatója volt, de árulóvá lett. Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen, de az biztos, hogy a rendszert próbálja aláaknázni. Hm, nem ismerős ez a figura valahonnan? Bevallom, anno, amikor a könyvet olvastam, nekem ez volt a legkevésbé valószínű elem. Most meg mi ordít rám minden egyes létező médiumból??

stop.jpg

 2. Egypártrendszer

Lehet nyugodtan elmúltnyócévezni meg őszödibeszédezni meg ferisegítenedkellgyerevisszázni, a tények akkor is makacs dolgok. Mára Magyarországon sikerült kinyírni a pluralizmust. Vannak ilyen-olyan vezetőcskék, szónokok meg váteszek, törpe- és viccpártok, bajszos csomagosok és nagy kövér nyugdíjassegítő visszatérők, ezeket igazából már mind ellehetetlenítették. Vagy el fogják. És mindez nagyon durván hajaz Orwell rémállamára, ahol csak egy igazság van.

3. 101-es szoba

Azt mondtad, találkozunk még,

ott, ahol nincsen sötétség!

Csak a regény olvasása közben esik le, milyen kegyetlen valóságot rejt magában ez a dalszöveg (Bonanza Banzai amúgy). A rettegett 101-es szoba az a hely, ahol az engedetlen polgárokat megtanítják szeretni a Nagy Testvért. Szívből, igazán. (Aztán ugyan főbe lövik az alanyokat, de legalább még haláluk előtt átnevelték őket, és ez a pártnak nagyon fontos!) Nem, még véletlenül sincsenek információim arról, hogy valóban létezik-e a 101-es szoba. De azért gyanakszom. Csakis ezzel tudom magyarázni, hogy meggyőződéses baloldali újságírók szivárognak át a lakájmédiához, hogy ott alákérdező interjúkat készítsenek kormányhű celebecskékkel...

1984-movie-_1487710995418_9029259_ver1_0_1280_720.jpg

4. A nép lezüllesztése

Az 1984 főszereplője, Winston Smith sokáig abban reménykedik, hogy majd egy alulról, az egyszerű nép soraiból támadó szerveződés fogja megdönteni a totális állam rendszerét. Persze a párt sem hülye. Mesterségesen alacsonyan tartja a nép szellemi színvonalát, nehogy már észrevegyék, lehetne jobb is az életük. Sokkal jobb. Magyaroroszágon az oktatás lezüllesztése, a tankötelezettségi korhatár csökkentése, valamint az egyre inkább terjedő funkcionális analfabetizmus pont ebbe az irányba mutat. Iszonyúan riasztó még az "én nem olvasok híreket, úgysincs hatásom a politikára" vagy "én nem olvasok híreket, úgysem értem" valamint a "nem megyek szavazni, úgysem változik semmi" hozzáállás is. Lófasz lesz itt, nem alulról jövő szervezkedés!

5. A múlt tetszés szerinti módosítása

Orwell képzeletbeli országában az Igazság-minisztérium foglalkozik a múlt tökéletes meghamisításával. Például simán levágják a régi fényképekről azokat, akik kellemetlenné válnak a hatalom számára. Juj, ilyen biztos csak az író fantáziájában fordulhat elő! Hát nem! Kapásból itt van két cikk arról, hogy a kormánypárti média simán hozza ezt az ujjgyakorlatot. További részletek az alternatív valóságról itt és itt.

Szerintem itt az idő, hogy baromira tiltsák be az 1984-et! Mert akkor biztosak lehetünk benne, hogy végre MINDENKI elolvassa! És talán néhányan felismerik: ez nem fikció, ez a valóság!

 

Képek forrása: index.hu, clickondetroit.com

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr8913681422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.02.20. 11:02:00

Remek írás.
Látom téged is megérintett az evolúció előszele, ami ellen nem tehetsz semmit.Ám nagy különbség, hogy amíg az 1984 egy regény, ez az egyedfejlődés kimutatott tény, melyet neves EU-s politikusok jegyeznek.

Ezt az első Homo Sorosensusok egyike Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa, fedezte fel, aki maga is elismert evolúció kutató volt, amíg nem állt be, jótevőnk és névadónk Soros György korlátlan szolgálatába.

Azt is megmondta, hogy " egy átmeneti időszakot követően a "Soros embertípus" nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.", aminek már most tanúi lehettek mindannyian.

Csatlakozzatok minél előbb hozzánk, és ünnepeljük magunkat, az új elitet, a Homo Sorosensust !
Lássátok Gulyás Marci, és Schilling Árpád milyen nagyszerű jellemmé nőtte ki magát, és a CEU milyen remek egyedeket képez, akik átveszik majd a hatalmat.

www.origo.hu/nagyvilag/20180216-homo-sorosensus-europa-tanacs-jogi-biztos.html

Bolshevik 2018.02.20. 11:05:36

Lol azért ilyeneket a ballib oldalon is találni, még jobban is:

Gyűlöletkampány:
Orbán orbán alcsúti csüngőhasú geci focihuszár cigány törpe!!!

A múlt tetszés szerinti módosítása
Nincs menekültkérdés -> a kerítés nem megoldás -> fasiszta kormány nem engedi be a menekülteket -> úristen hogy mert Orbán beengedni menekülteket

Aki meg ilyen 101-es szobákat vizionál, az őrült és kész.

Nem azért nyer a fidesz, mert agyat mos, vagy mert lop, vagy mert gyűlöletkampányt csinál. Hanem pl. ezért:

Most van az igazi bérrobbanás Magyarországon!
Az év végére gyorsult be igazán a béremelkedés a KSH adatai alapján.
www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/most-van-az-igazi-berrobbanas-magyarorszagon.3.277157.html

Wrappr 2018.02.20. 11:24:35

@Homo sorosensus: @Bolshevik:

FOGD SZÉPEN A KIBASZOTT PROPAGANDÁDAT, ÉS DUGD FEL A SEGGEDBE!

444.hu/2018/02/20/melyebben-belenyultak-az-elios-palyazataiba-mint-ahogy-eddig-latszott

"Már az előkészítéskor is befolyásolhatták a cég emberei azokat a közvilágítási pályázatokat, amelyeken sokmilliárd forintot nyert a miniszterelnök vejéhez kötődő Elios Innovatív Zrt. – derül ki azokból a levelekből, amelyeket az EU csalás elleni hivatala, az OLAF küldött két érintett városnak. Az eddig megjelent cikkek alapján a városok által kiírt közbeszerzések feltételeit alakították úgy, hogy azok az Elios-t hozzák helyzetbe. Az OLAF leveleiből azonban az derül ki, hogy már a pályázatok előkészítésénél is felbukkantak a cég emberei, pedig ekkor hivatalosan még semmit sem tudhattak a tervezett beruházásokról. Az OLAF egy részletes jelentést is készített azokról a súlyos szabálytalanságokról, amelyeket a beruházásoknál derített fel, ezt a jelentést azonban a kormány nem hozta nyilvánosságra."

SZÉTLOPTÁTOK AZ ORSZÁGOT, HIÁBA HAZUDTOK, MINDENKI TUDJA MIT MŰVELTEK!

Hiába minden kibaszott szó! A Fidesz csak azért van hatalmon, hogy lopjon. Ennyi az összes célotok, az összes mocsok hazug propagandátok ennyiről szól. Hiába a Sorosozás, migránsozás, ezzel itt lófaszt nem értek. Ez nem a kibaszott 888!

Tiborczról ugassatok!

Terézágyú 2018.02.20. 11:27:10

@Bolshevik:
"Lol azért ilyeneket a ballib oldalon is találni, még jobban is:

Gyűlöletkampány:
Orbán orbán alcsúti csüngőhasú geci focihuszár cigány törpe!!!"

Ez a hivatalos, sokszorsított plakátokon is hirdetett álláspontja a ballibeknek?... Ezt nem is tudtam.

Mondjuk az én magányvéleményem tényleg ez...

excopp 2018.02.20. 11:27:34

1 jel, hogy nem olvastad az 1984-et:

- ez a cikked :-(

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.02.20. 11:28:21

@Wrappr: Drága barátom !
Óvatosan ezekkel az OLAF izékkel, mert az OLAF által vizsgált 5 évből 4 évig Simicska volt a cégtulaj, aki mára a legfőbb szövetségese lett új fajunknak, a Homo Sorosensusoknak.
Ígyhát kérlek ne járasd le őt ennyi ember elött.

Meg azt is legjobb csöndben tartani, hogy az OLAF valami 4-es metró ügyben is szabálytalanságokat, szervezkedéseket tárt fel, merthát ugye akkor miért hozná vissza ez egyszeri választó azokat, akiket szintén elmarasztalt már az OLAF !?

TheSaurus 2018.02.20. 11:31:21

És olvassátok el a Kazohiniát ia. (Meg a Hiába-trilógiát, ugyanattól az írótól.)

what.the.fuck 2018.02.20. 11:32:21

tökéletes írás, pontosan erről van szó. a fő bűnük a fideszes mocskoknak hogy ellopják a szabadságot, hiába pofáznak hogy áá dehogy. a tények makacs dolgok elvtársak. a fidesz ma a bolsevik diktatúra szellemi örököse...nem kell verni a nyálad hogy milyen béremelés meg gazdasági fejlődés ment itt. semmilyen a többi közép európai országhoz képest.
szerencséjük volt és megülték a hullámot, de a több milliárd EU támogatás elment a fideszes mocskok külföldi számlájára, és persze parkokra, kilátókra.
a fideszes tömeg a hasznos idióták tipikus példája, azokon túl akik szívják az állam csecsét és nekik erkölcsi felelősségük a mai helyzet.
ha igazán annyira jók lennének nem félnének a versenytől, a valódi demokráciától. de szarok, aljasok, haza árulók, akiknek börtönben a helye, és remélem látni fogom még orbánt és bandáját bírósági tárgyalásokon a vádlottak padján ülni.
a kocka könnyen fordulhat és vannak olyan események amik felett nincs befolyása és hatalma ezeknek a mocskos tolvajoknak. ..csak ki kell várni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 11:34:24

Nem gyűlöletkampány az ország megvédése.

Nincs egypártrendszer az országban, eddig 100 párt regisztrálta magát a választásokra.

Nincs lezüllesztés.

A múlt mindig értelmezés kérdése.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 11:35:09

@Homo sorosensus:

Ez a Nílus Mukknyekk nem egy profi: nyíltan elmodnja emberellenes terveit.

nnnnnnnn 2018.02.20. 11:52:29

jajj, a 101-es szoba :D

Brix 2018.02.20. 11:53:16

Szerintem egy kicsit túlzás, amit a poszt írója állít... Orbán ezért van hatalmon mert , relatív többsége van a társadalomban, amit a hatályos választási rendszerben abszolút többséggé tud konvertálni, könnyű szerrel..
Miért van relatív többsége? Azért mert a társadalom felső rétegei valóban jobban élnek: a felső középrétegnek ott az egykulcsos adó és a CSOK, a szupergazdagoknak ott a 9%-os társasági adókulcs és a hatalmas mértékű EU / állami támogatások...
A maradék MTV 1-en nevelt nyugdíjas meg éppen elég, hogy megerősítse a jelenlegi hatalmat...
A kispolgárság nem nagyon lázad, mert félti a munkáját.. A polgármestertől az iskolaigazgatóig mindenki Fideszes, és aki rosszat szól, azt kiteszik az állásából...
A másik út a kispolgárnak , hogy külföldre megy és nem szavaz...
A lecsúszott rétegek meg soha nem szavaznak... , kb 35-40%...
A konklúzióm az, hogy kár álmodozni az Orbán-rendszer leváltásáról, mivel az elit rétegek ezt nem fogják megengedni , a többi embernek. A relatív többség éppen egyenlő a társadalom főbb véleményformáló többségével ( levonva a külhoni magyarokat és a nyugdíjasokat...) ez meg eldönt minden választást...
Jól kitalált , erős érdek-összefonódásokon alapuló rendszer ez, nem is fog egyhamar megbukni...

rallus 2018.02.20. 11:54:13

@Wrappr:
" Már az előkészítéskor is befolyásolhatták..." Azért egy ilyen kemény konkrétumra alapozni egy filippikát, nagyon kétségbeesett cselekedet... Ez maradt. Már a leghülyébbjeitek sem eszik meg a holnapra várható államcsődöt.

driopios 2018.02.20. 11:57:38

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: lehet 100 párt, ha abból 99 soha nem kaphat hatalmat. Ahogy a profi boxban is, mindig van 1 bajnok, és mögötte a többiek. A Bajnokot csak az hívhatja ki aki a többieket végigverte. Ekkor jön a Bajnok, és hajlandó megküzdeni a kihívóval. Apró csavar, hogy míg profi boxban vannak súlycsoportok, itt nincsenek: a Bajnok 110 kg, a kihívók 58. (És ne gyere most az "összefogással", mert ha a Fidesznek nem kell "összefognia" senkivel a kétharmadhoz akkor az ellenzéknek se kelljen már. A KDNP "szövetség" _nem_ összefogás.)

rallus 2018.02.20. 11:58:24

@Brix:
"2017. decemberben a KSH adatai szerint a bruttó átlagkereset 327 700, a nettó családi kedvezmény nélkül 217 900 forint, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 225 800 forint volt – derül ki a friss adatokból. Ez bruttó szinten 13,5 százalékos növekedést jelent a nettó és a bruttó esetében is.

Január–decemberben a bruttó átlagkereset 297 000 forint, a nettó átlagkereset 197 500 forint volt. Az év tizenkét hónapjában a bruttó és a nettó keresetek azonos mértékben, 12,9 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

2,4 SZÁZALÉKOS INFLÁCIÓ MELLETT A REÁLKERESET 10,3 SZÁZALÉKKAL EMELKEDETT. "

Szerencsétlen... Legalább az Indexet olvasgathatnád hőbörgés helyett....

teéjesenmindegy 2018.02.20. 12:04:18

Jó sok marhaságot összehordtál.
"a tankötelezettségi korhatár csökkentése" az speciel nem az oktatás lezüllesztése, hanem feljavítása, te szerencsétlen. Pont mint amikor a rohadt almát kivszed a többi közül.
Aki nem fogja ezt fel, annak kívánom, hogy a 12 éves lánya üljön hatodikban a 16 éves Lakatos Ájfonhat Sukárherceg mellett.

nnnnnnnn 2018.02.20. 12:05:55

@teéjesenmindegy: teljes mértékben egyetértek. hülye belpesti blogíró még csak képen látott cigányt valószínűleg.

sinus67 2018.02.20. 12:06:15

És a Birca nem röhögte el magát!

Kedves Birca!

Az országot a népszavazás, a nemzeti konzultáció és a plakátkampány nem védi meg senkitől az égvilágon!
Ellenben, ha és amennyiben egy kormány teszi a dolgát, mi több azt jól csinálja, akkor "S a nép, az istenadta nép ha oly boldog-e rajt', mint akarom..." és ráadásul van biztonságérzete, mert nyugalom van.
Jelenleg a versszak második fele van érvényben "s mint a barom, melyet igába hajt." Ráadásul a népnek, az istenadtának, nincs biztonságérzete.
Ergo a kormány szarul végzi a dolgát!
Mert lehet jómódban, szegényen, okosan, vagy bután élni, de rettegve azt hiszem idegőrlő!
Az más kérdés, hogy Ti, a fidesz gépezet megmagyarázói magatokban jót röhögtök, mert a nép, az istenadta jól beszopja ezt a sok baromságot!

teéjesenmindegy 2018.02.20. 12:06:30

@Brix: Értjük, tehát mindenkinek jó, kivéve a naplopó semmirekellő rétegnek, aki amúgy sem menne el szavazni, de le is szarja az egészet.

nnnnnnnn 2018.02.20. 12:07:23

ez a második bejegyzés a blogban, de már index címlap rögtön, mert szidja a zorbánt :D

Toadwart66 2018.02.20. 12:09:51

@Homo sorosensus: Te idióta! Nem veszed észre, hogy fasiszta szöveget nyomatsz. A Homo sapiens egy faj. Ehhez csak középiskolát kellett volna végezned, ami láthatóan nem jött össze. A fasiszta gazdád beszél tenéysztésről, te meg amilyen hülye, kretén vagy, el is hiszed. Még a a saját anyádat is simán lemészárolnád, ha a Vezéred megkívánná tőled. Ti tettétek tönkre az országot, legalább fognátok be a pofátokat. Most már bizonyítottan egy szervezett bűnszövetséget támogattok. Ilyen húlye, félművelt barmok, mint te miatt megy tönkre az ország, . Húzz át a nyálas Origódhoz, te mocskos, rühes patkány. Nagyjából DJ Jeszy szintján állsz, beszélges el vele. Hülyébb már nem leszel tőle.

Brix 2018.02.20. 12:16:54

@rallus: Hőbörögni a Te fajtád szokott , én mindig az igazat írom, pártsemleges módon...A bruttó-és nettó átlagkereset nem minden esetben tükrözi a társadalmi valóságot, hiszen csak egy statisztikai szám: a legmagasabb és a legalacsonyabb keresetűek átlagából kiszámítva... Ennél többet mondana az, hogy mekkora a medián nettó átlagkereset és mekkora a minimálbér körül keresők társadalmi aránya...Persze, nyilván emelkedik lassan, hiszen konjunktúra van Európában, de mégis vannak bérügyileg nagyon elmaradott területek, pl a az egészségügyi szakdolgozók ( most nem az orvosokról beszélek, hanem a többiről) vagy az önkormányzati dolgozók esetében.... Nem fenékig tejfel itt az élet mindenkinek, de 10 évvel a gazdasági válság után , már el is várható egy kis életszínvonal javulás....Majd ha behoztuk a bérlemaradásunkat a szlovákokhoz és a lengyelekhez képest, akkor lehet hőbörögni! Most úgy néz ki , a románok is beérhetnek bennünket, ha jelenlegi tendenciák nem változnak!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 12:18:44

@driopios:

Ezt komolyan gondolod? Szóval az a párt, melyre kevesebb ember szavaz kapjon több mandátumot, mint az, melyre többen szavaznak?

sinus67 2018.02.20. 12:29:00

@Brix:
Ugyan! Mit nem mondasz!
Milyen világgazdasági válság?
A fidesz megmondta, hogy Gyurcsányahibás, meg a Bajnai!
Utána a migránsok! Most meg a Soros!
Azért keresnek szarul az általad említett helyeken.
Bezzeg a közmunkások! Nekik még lopni sincs idejük, annyit dolgoznak, miközben szarrá keresik magukat!
És a Hatalmas Nemzeti Kormány még külföldön is teremtett többszázezer munkahelyet a magyaroknak!
Vagy az szerinted smafu?
El ne hidd már, higy azért mentek ki, mert itt szar!
Az Orbán-kurmány meg a kinti egészségügyet is a szárnyai alá vette és kihelyezett sok orvost, mert az a kurva nyugat olyan elmaradott, hogy csak na!
Hát mi ez, ha nem munkahely teremtés?
A külhoniaknak meg szavazati jogot adott, meg állampolgárságot! És rengetegen (vissza)élnek vele! Megszavazzák, hogy mi milyen színvonalon éljünk!
Hát mi ez, ha nem nemzeti érzelem?
És azt se feledd, hogy megvédenek minket minden támadótól!
Soros már be sem meri tenni a lábát, mert összeszarta magát a plakátoktól (meg a röhögéstől)!
Hát mi ez, ha nem bátor, védelmező kormány?
:))

Bakteruur 2018.02.20. 12:30:06

"-Goldstein könyve" . mondta Winston. " -Én írtam, illetve én is" felelte O'Brian. Benne van minden..

sinus67 2018.02.20. 12:33:16

@teéjesenmindegy:
A népet nem kell leváltani! Elég csak azt gennyládát felrúgni, aki hülyíti!

Klemmy 2018.02.20. 12:47:23

A lezüllesztés sikere a kommenteket olvasva nyilvánvaló.

chrisred 2018.02.20. 13:03:17

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Aki a múltat uralja, a jövôt is uralja, vagy hogy is volt?

HaD 2018.02.20. 13:04:33

@Homo sorosensus: Te bmeg és a simicska honvéd kiazúristennek lopott????

HaD 2018.02.20. 13:10:56

@rallus: Figyu...és a staisztikai hivatalt ki pénzeli??? Amikor kádárék ezeknek a kistitkároknak az apukáját tanították politizálni akkor minden héten megdölt valahol az ötéves terv szám...vagy amit akartok:)

morph on deer 2018.02.20. 13:16:11

Végre megtudtuk, hogy nemcsak Soros zeneszerző, hanem már Orwell is!

Leez itt olyan koncert, hogy a fülünk is ketté fog állni tőle!
Egy Szijjártó nevű zenekritikus azt bizonygatja, hogy Asselborn is Soros kottájából játszik, nem csupán az EU, most meg itt van ez az orbán nevű muzsik egy másik kottával!

Na megyek a füldugómért...

HaD 2018.02.20. 13:21:43

@what.the.fuck: Annyiban nem egészen hogy Orwell sem igen foglalkozott azzal hogy hogyan jutott el a Birodalom erre a szintre. Orwell a sztálini rendszerböl kiábrándult komcsi volt és jól látta hogy mire alapul a rendszer de azt hogy mi vezetett odáig azt inkább az Àllat farmban lehetne tettenérni....szerintem....Megjegyzem hogy eleve az a kijelentés hogy "baloldali újságírókat" emlege az eleve tévedés. Ma Mo.-on semmilyen jobb és baloldal nincs csupán egy az mszmp kb által kreált és stump mesterék által kiképzett politikai "elit" szivatja szorgos népünket...ez afféle jó rendör rossz rendör filozófián alapul..egyszerü mint a fakocka de müködik:) ...az ellenség kép kiépétése pl. Orwellnél nem igazán mutatta meg azt hogy hogyan építik fel azt az elnyomó "törvényes" rendszert ami alapján késöbb bárlkit bármikor lekaphatnak a deresre...ennek tapsikol ma a magyar:) azt hiszi hogy a soros (aki fizette a fijjug taníttatását)az igazi célpont,holott ö vígan multa azon hogy a tanítványai hogy palizzák be a gojokat,akik észre seem veszik hogy 10 éven belül azt tesznek velük majd amit akarnak ha csak a pofájukat kinyitják...

Willkommenskultur 2018.02.20. 13:22:12

Tele van a poszt eredeti gondolattal, amit meg sehol nem olvashattunk.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 13:40:53

@chrisred:

Az igazság ellen nincs hosszú távon ellenszer. A liberális lufi kipukkad, hiába is fújja Soros.

chrisred 2018.02.20. 13:56:06

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Elôre! Még néhány megnyert választás, és visszavonhatatlanul Dózsa László lesz azon az ötvenhatos képen!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 14:15:32

@chrisred:

A dolgokat vulgarizálod. Itt nem egyes pártokról van szó.

Írtam választ e témában egy MNO-cikkre, ott vázoltam részletesen: bircahang.org/egy-abszolut-teves-cikk/

teéjesenmindegy 2018.02.20. 14:22:35

@sinus67: "Nekik még lopni sincs idejük, annyit dolgoznak, miközben szarrá keresik magukat!"
Tudtommal nem kötelező a közmunka, el lehet menni mást is dolgozni.

"külföldön is teremtett többszázezer munkahelyet a magyaroknak!"
Oszt, hogy is lehet meggátolni, hogy elmenjenek?

has 2018.02.20. 14:29:55

@Bolshevik: Csak éppen ehhez a kis kedvencednek semmi köze. Illetve annyi, hogy a szakember hiány kialakulásához támogatólag hozzájárult.
Amúgy a közszférában nem látom a béremelést. Már nyolc hat éve.

Gleccsertetű 2018.02.20. 14:31:01

Kurva unalmas már ez a sok céltalan picsogás

citrix 2018.02.20. 14:31:54

Soros minden utcasarkon, úton-útfélen óriásplakátokon és újsághirdetésekben, tv-ben-rádióban... Kissé sokba kerül az adófizetőknek ez az öregember. Túl sokba kerül a semmi. Orbán az ő pénzén tanult, ezt is tüntesse fel a plakátokon, csak hogy kerek legyen a kép a narancsnyikok fejében.

has 2018.02.20. 14:33:03

@Homo sorosensus: Orbánék szempontjából mindegy ki volt a pénzes barát. Látható, hogy nem simicska erőszakolta meg orbánt, mert ha így lett volna, akkor most nem folyna tovább a zsebre munkálkodás.

iroiro 2018.02.20. 14:35:40

Látom megint ideküldék az összes fideszbuzi orbánszopót a Fidesz CAP-tól.

Meglesz a napi komment kvóta?

Tiborcz Istiről miért nem kommentelgettek?

has 2018.02.20. 14:36:53

@rallus: A te fizetésed mennyivel nőtt ebben az időszakban? Amit a posztért kapsz, azt ne számold hozzá.

has 2018.02.20. 14:38:16

@nnnnnnnn: Hülye!
Menj a nyóckerbe!

teéjesenmindegy 2018.02.20. 14:40:56

@has: "Amúgy a közszférában nem látom a béremelést. Már nyolc hat éve."
Vedd fel a kukkerod

has 2018.02.20. 14:45:22

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Itt nem ideológiai problémák vannak, hanem morálisak. Aki lopja a közpénzt, vagy a felhasználásával nem tud elszámolni, az ideológiai nézetétől függetlenül tolvaj.

iroiro 2018.02.20. 14:48:18

@rallus: És ez ki a faszt érdekel? Akinek van sütnivalója annak a fizetése eddig se a mindenkori kormánytól függött, az enyém se. Csináljam össze magam az örömtől, hogy Orbán elüldözte a fél országot és erre a munkáltatók erejükön felül is fizetésemelésekbe kezdtek csak hogy legalább a másik feléből valakit itt tartsanak? Húha, micsoda siker!

És ez hogy kompzenálja az irgalmatlan lenyúlásokat? Ha kapsz tízezerrel többet akkor már nem is baj, hogy Tiborcz szétbassza egy rakás helyen a közvilágítást és lenyúl 13 millárdot, mert te ki vagy fizetve?
Te is pontosan tudod, hogy lopnak, pontosan tudod, hogy hatalmas károkat okoznak az országnak, de mégis szopod a faszukat, mert megkaptad a júdáspénzt. Jobb helyeken ezt úgy hívják, hogy hazaárulás.

Egészen konkrétan hányok tőled, meg az összes hozzád hasonlótól, akik önerejükből képtelenek voltak bármit elérni ezért minden földre dobott morzsáért hálát rebegnek a vezérnek és cserébe mindent elnéznek neki. Szánalom.

has 2018.02.20. 14:48:40

@teéjesenmindegy: Látom te is a lényeget látod.

iroiro 2018.02.20. 14:49:10

@Gleccsertetű: Ki kérte, hogy ide gyere? Már a Fidesz CAP-on kívül?

Sütemény1975 2018.02.20. 14:50:26

Ennyi baromságot egy cikkben. Gyurcsány díjas alkotás:)))

Willkommenskultur 2018.02.20. 14:51:09

@iroiro: "Ha kapsz tízezerrel többet akkor már nem is baj, hogy Tiborcz szétbassza egy rakás helyen a közvilágítást és lenyúl 13 millárdot, mert te ki vagy fizetve?"

pontosan

a tizezer ugyanis megfoghato realitas a masikat meg megirta a zujsag

chrisred 2018.02.20. 14:56:38

@teéjesenmindegy: Köztisztviselôi illetményalap:
2008: 38.650 Ft
2018: 38.650 Ft
Speciális szemüveget használsz?

chrisred 2018.02.20. 14:59:21

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem vulgarizálom a dolgokat, csupán nem érdekel az ideológiai ALAP kormányzás.

ételizésítő 2018.02.20. 14:59:31

Oké, az 1984-ről már hallottál valahol, bár kétlem, hogy olvastad volna.
De talán olvasd el az Állatfarmot is, az jobban illik Orbán mostani világára. Soros = Jones gazda.

Film is készült belőle (rajz-), a rendezője a magyar származású John Halas (Halász).

A birca-féle barmok meg - hát bizony, ott is a birkák.
Akik annyit bírnak megjegyezni, hogy négy láb jó, két láb rossz.

Willkommenskultur 2018.02.20. 15:00:07

@chrisred: nem a koztisztviseloi illetmenyalapot keresik a koztisztviselok

teéjesenmindegy 2018.02.20. 15:05:04

@iroiro:
"Orbán elüldözte a fél országot és erre a munkáltatók erejükön felül is fizetésemelésekbe kezdtek csak hogy legalább a másik feléből valakit itt tartsanak?"
Apám, ha a hülyeség fájna, akkor te ordítanál.
Meséld el, hogy lehet visszatartani azt aki menni akar? Lépjünk ki az unióból? És utána hurrá, lehet alacsony fizetéseket adni, vagy mégis hogy?

chrisred 2018.02.20. 15:07:40

@Willkommenskultur: Abból számítják az illetményt.

chrisred 2018.02.20. 15:09:36

@teéjesenmindegy: Aki menni akar, azt sehogy. Aki viszont menni kényszerül...

Bolshevik 2018.02.20. 15:12:19

@Brix: "A kispolgárság nem nagyon lázad, mert félti a munkáját.. A polgármestertől az iskolaigazgatóig mindenki Fideszes, és aki rosszat szól, azt kiteszik az állásából"

MunkaerőHIÁNY van, és félnek az emberek, hogy kiteszik őket? :D

"Most van az igazi bérrobbanás Magyarországon!

Az év végére gyorsult be igazán a béremelkedés a KSH adatai alapján."

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/most-van-az-igazi-berrobbanas-magyarorszagon.3.277157.html

iroiro 2018.02.20. 15:12:50

@Willkommenskultur: Nem az újság írta meg, hanem az Európai Csalás Elleni Hivatal. És ez csak egyetlen ügy a rengetegből.

Ha valaki ad neked ajádnékba egy lopott telefont, az is megfogható realitás, ettől még simán bűncselekmény ha elfogadod, hisz tudod, hogy bűncselekményből származik.
Itt is ez a helyzet. Hiába próbálod bagatelizálni, pontosan tudjátok mind, hogy itt valós bűncselekmények hosszú sora történt az ország kárára, mégis körbenyaljátok ezeket a mocskokat, mert elhitetik veletek, hogy cserébe nektek is csurran-cseppen valmi. És így már mindjárt szemet hunytok. Sőt: ti nem csak szemet hunytok, hanem istenítitek őket. Persze ebben nincs semmi meglepő: A medellíniek is ugyanúgy imádták Pablo Escobart, ahogy ti Orbánt.

Csakhogy erre nincs mentség. A tükör előtt magadba mondogathatod, hogy te nem tudtad, meg hogy te nem hiszed el amit az újság ír. Nem a faszt nem hiszed, tudsz te is pontosan mindent, csak a júdáspénz fontosabb nektek mint a hazátok.

teéjesenmindegy 2018.02.20. 15:14:15

@chrisred: Jajaja. És mindenki menni kényszerült, ugye? :D:D:D:
Gondolom az csak egy mellékszál volt, hogy mondjuk a németek megnyitották a munkaerőpiacukat, és mint uniós állampolgárok mehettek dolgozni négyszeres fizetésért, mint itthon. Ez csak amolyan csepp a tengerben. Valójában mindenki menni kényszerült, mert a zorbán elüldözte azzal, hogy korlátozta a szabadságjogait, ugye?

Bolshevik 2018.02.20. 15:15:15

@has: "Csak éppen ehhez a kis kedvencednek semmi köze."

Ja értem. De ha lefele mennének a fizetések ugyanennyivel, tuti nem azt mondanád, hogy a Fidesznek ehhez semmi köze :D

Megint a szokásos éleslátás. Ha vannak jó eredmények, akkor ezt kell mondani:
- nemzetközi környezet miatt van
- átmeneti, nem fenntartható
- alacsony bázis miatt tűnik nagynak
- jó időjárás miatt

Ha viszont bármi szar van, ezeket mind el kell felejteni, és indulhat a verkli:
ORBÁÁÁÁN A HIBÁÁÁÁS!

teéjesenmindegy 2018.02.20. 15:16:22

@iroiro: Ja. A hazánk épül, szépül. Ellentétben azzal ami előtte történt. És igen, nekem mindegy, hogy a strabag vagy mészáros építi az utat, a philips vagy az elios keres azon, hogy lámpákat cserél.

Bolshevik 2018.02.20. 15:17:35

@iroiro: Loál, ha egy kibaszott talicskán tolná haza Orbán a lopott aranytömböket, engem az se érdekelne, MERT KÖZBEN NEM CSESZI SZÉT AZ ORSZÁGOT ahogy a liberális patkányok, akik pont ugyanennyi lopással még el is basznák.

Azt nem érted bazdmeg, hogy Orbánnak nem a világ legjobb politikusának kell lennie, hogy rá szavazzak, elég, ha a többieknél jobb.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 15:18:06

@has:

A jelen függvénye a múltnak és a várakozásoknak. A narratíva számít.

iroiro 2018.02.20. 15:19:18

@Bolshevik: Ennyi. Egyszóval hazaáruló vagy.

Nem cses

Bolshevik 2018.02.20. 15:20:49

@HaD: "Figyu...és a staisztikai hivatalt ki pénzeli??? "

Ja ja én biztos vagyok benne hogy az eurostatot is Orbán pénzeli.

Bolshevik 2018.02.20. 15:22:41

@iroiro: Baszki tehát ha van két választás:
1. lopnak ÉS rendben megy az ország
2. lopnak ÉS szétbasszák az országot

akkor az a hazaáruló, aki az elsőt jobbnak tartja mint a másodikat :D

Libsi logika, 2018. Oszt megy a csodálkozás, hogy jé, miért nyert a Fidesz, biztos csaltak.

Willkommenskultur 2018.02.20. 15:22:42

@iroiro: Senki se tudja mit irt az OLAF, mert a jelentest meg nem hoztak nyilvanossagra. Lopasrol viszont meg az alapjan sincs benne szo ami kiszivargott.

"Ha valaki ad neked ajádnékba egy lopott telefont, az is megfogható realitás, ettől még simán bűncselekmény ha elfogadod, hisz tudod, hogy bűncselekményből származik."

Aha. Hat, a valasztok pedig szeretik ha nekik lopnak.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 15:24:23

@has:

Az arányos választási rendszernek is vannak súlyos igazságtalanságai:
- instabil kormányzás,
- a kis pártok túlhatalmat kapnak.

Nem véltelen, hogy 1989-ben direkt aránytalan választási rendsszer lett bevezetve Mo-on,nem gondolod?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 15:26:05

@chrisred:

Akkor mi érdekel? A kormányzás alapja elsősorban mindig ideológiai kérdés. Nem létezik szakértői kormányzás.

chrisred 2018.02.20. 15:27:21

@teéjesenmindegy: Az angolok meg 2004-ben nyitották meg a munkaerôpiacukat.

chrisred 2018.02.20. 15:29:56

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Csak a szélsôségeseknek (komcsiknak meg a náciknak). Az átlagpolgárnak semmilyen ideológiai elvárása nincs a kormányzattal szemben.

Bolshevik 2018.02.20. 15:30:44

@chrisred: Mondjuk hogy ne bassza tele migrivel a boldog multikulti jegyében, az egész sok embernél tűnik ideológiai elvárásnak.

wolves84lb 2018.02.20. 15:32:16

@Gleccsertetű: bezzeg te mennyit hozzátettél a kurva unalmas kurva unalmasozásoddal.

wolves84lb 2018.02.20. 15:33:37

@Willkommenskultur: picipofám, de kíváncsi lesnnék a pofádra, amikor kiderül, potosan mi is szerepel abban a jelentésben. Nem mellesleg, áruld már el, miért is ne lehet megismerni? :)

Te, fideszes majom, te...

iroiro 2018.02.20. 15:34:00

@Bolshevik:

Ennyi. Egyszóval hazaáruló vagy.

Nem cseszi szét? Az egészségügy romokban, az oktatás romokban, az utak romokban, a vasút romokban, a gazdaság romokban, az értelmiség menekül, a tőke menekül, az ország páriának számít az EU-ban, sajnálkozva tekint ránk az egész világ. Orbán nem aranytömböket lop, hanem arannyal megrakott oceánjáró konténterhajókat.

A "liberális patkányok" ahogy te nevezed ezredennyit loptak. Akkoriban a korrupciós ügyek milliókról szóltak, nem százmillárdokról, Kóka János is tizenmilliós kis kétszemélyes helikopterrel repkedett, nem 3 millárdos bizjettel mint Pénztáros Lőrinc.

Hazudhatsz magadnak ameddig akarsz, nálam hiába erőlködsz.

Az egész kbaszott világ átlát rajtatok, hiába nyomjátok itt a Fidesz CAP-os dumákat, kurávra senkit nem hat meg.

Elárultátok a hazátokat, ennél nagyobb bűn a világon nincsen.

Willkommenskultur 2018.02.20. 15:35:12

@wolves84lb: mert az OLAF nem hozta meg nyilvanossagra, azert

chrisred 2018.02.20. 15:35:27

@Bolshevik: Ez milyen ideológia jegyében fogant elvárás? Rasszizmus?

iroiro 2018.02.20. 15:45:05

@Bolshevik:

Kurvára nem megy rendben az ország, hiába nyomod a hazug propagandát. Attól, hogy ezt a baromságot ismételgetitek még nem lesz igaz. Soha nem volt annyira szar helyzetben az ország mint ma.

Továbbá kurvára nem annyit lopnak mint a korábbiak - saját magukat is beleértve (98-02).
Megközelítőleg se okozott még egyik kormány se annyi kárt az országnak mint amennyit Orbán 2010 óta tartó pusztítása okozott, itt ezer millárdokról beszélünk csak a konkrét károkat illetően, hosszútávon viszont felbecsülhetetlen károkat okoztak az országnak, az elvándorlással és hazánk nemzetközi lejáratásával.

Igen, nyerni fog a Fidesz és igen, csalással. Örülj neki amíg tudsz, mert elmenni már nem fognak, soha semmikor. Akkor se, amikor már te is azt szeretnéd. El fog jönni ez a perc ne izgulj, rá fogsz majd jönni te is, hogy milyen szörnyszülött jött itt létre amikor szembe kerülsz vele. De akkor már késő lesz.

A náciknak is sokan örültek az elején, utánuk meg a komcsiknak is. Úgy tűnik, ez a nép sosem tanul semmiből. Nosza, építsétek ki az új diktatúrát, meglátjuk meddig bírjátok - én már szerencsére jó messzire leszek innen.

iroiro 2018.02.20. 15:47:19

@Willkommenskultur: Hazudsz. A 4-es metró jelentést sem az OLAF hozta nyilvánosságra, hanem a Fidesz. Ezt vajon miért nem teszik meg most? Főleg, hogy az a duma, hogy nem is Tiborcz, hanem Simicska a sáros (mintha ő nem a Fidesz embere lett volna abban az időben).

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 15:47:58

@chrisred:

Az átlagember elvárása: éljen jól.

Ennek megteremtése azonban már ideológiai kérdés.

Ha nem így lenne, nem lennének a világon politikai pártok, hanem szakértői scapatok lennének.

Bolshevik 2018.02.20. 15:49:41

@iroiro: "Kurvára nem megy rendben az ország, hiába nyomod a hazug propagandát. "

Jé a portfólió is a hazug propagandát tolja akkor, varázslatos.

"Meglepetés: még gyorsabban nőtt a magyar gazdaság!"

www.portfolio.hu/gazdasag/meglepetes-meg-gyorsabban-nott-a-magyar-gazdasag.2.276549.html

"Most van az igazi bérrobbanás Magyarországon!

Az év végére gyorsult be igazán a béremelkedés a KSH adatai alapján."

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/most-van-az-igazi-berrobbanas-magyarorszagon.3.277157.html

ÉS bazdmeg a legszebb, hogy a másik oldal meg 8 év után egy IMF hitelre meg csődbe ment országra volt képes, de most itt nyafog, hogy ugyan, ezt ők mennyivel jobban csinálták volna.

pragmatika2 2018.02.20. 15:50:54

@Bolshevik:

"A múlt tetszés szerinti módosítása
Nincs menekültkérdés -> a kerítés nem megoldás -> fasiszta kormány nem engedi be a menekülteket -> úristen hogy mert Orbán beengedni menekülteket"

:) A zöldhatáron bújkáló agysebészt kifelejtetted. :)

has 2018.02.20. 15:54:06

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: De nem ennyire aránytalan. Alig többséggel abszolut többséghez jutni, azért kissé túlzás. Amúgy instabil politikai háttér mellett tudnak országok jól működni, csak a gazdaságot ne manipulálja senki a maga javára.

Bolshevik 2018.02.20. 15:54:17

@iroiro: "A náciknak is sokan örültek az elején"

Az "elején" az Németországban két év volt, ennyi idő alatt tiltották be a többi pártot. A 8. évre már javában benne voltak a világháborúban.

Nem uncsi még ez a "de Orbán is diktatúrát akar meg lerohad minden" ismételgetése, mikor jól láthatóan NEM rohad le minden, és diktatúra sincs? Ja de bocs, az van, mert nem a ballibek fognak nyerni :D

A Fideszt majd leváltják, ha lesz egy Fidesz 2, ami kevesebbet lop. A ballibekre meg nem fogják leváltani, mert azok szarok. Ennyi, emésszed.

pragmatika2 2018.02.20. 15:55:42

@Bolshevik:

"ÉS bazdmeg a legszebb, hogy a másik oldal meg 8 év után egy IMF hitelre meg csődbe ment országra volt képes, de most itt nyafog, hogy ugyan, ezt ők mennyivel jobban csinálták volna."

Nem is beszélve arról, hogy a szocik 2002-től 2006-ig, tehát egy még pörgő világgazdasági környezetben tették 4 év alatt taccsra a gazdaságot.
És ebben az időszakban szakadtunk le a szlovákokhoz csehekhez lengyelekhez képest.

Bolshevik 2018.02.20. 15:58:40

@has: "De nem ennyire aránytalan. Alig többséggel abszolut többséghez jutni"

De hiszen Amerikában Trump pl. úgy jutott hatalomhoz, hogy kevesebben szavaztak rá, mint Hillary-ra. Szerintem az is elég aránytalan. Vagy akár az angolok választási rendszerével is kb. 100% Fidesz lenne a parlamentben. Marconra kb. 30% szavazott, Merkelre is ennyi. Ez egy ilyen nyafogás.

Igen, a magyar választási rendszer valamennyire aránytalan, azért, amiért szinte az összes többi választási rendszer is az. A mértékén lehet vitatkozni esetleg.

Bolshevik 2018.02.20. 16:00:38

@Voznyák Pista: Jah, azok mind nőttek vagy 20%-ot, oszt a válsággal visszaestek 10-et. Magyarország nőtt 5-öt, oszt a válsággal visszaesett tízet. Epic. (szőrszálhasogatók kedvéért: a számok esetleg nem pontosak, de a lényeg ez)

rallus 2018.02.20. 16:01:14

@iroiro:" A frissen napvilágot látott adatok szerint a magyar gazdaság 4 százalékkal nőtt, miközben az eurózóna növekedése az Eurostat adatai szerint 2,5 százalék lett. Ez a válság óta a legmagasabb adat, ennél nagyobb 2007-ben volt, 3 százalék. A német gazdaság a negyedik negyedévben 0,6 százalékkal, az előző év hasonló időszakához képest pedig 2,9 százalékkal nőtt, Franciaországban ez az adat 2,4 százalék, Spanyolországban 3,1 százalék."
"Az OECD legfrissebb adataira támaszkodva, a londoni székhelyű Kereskedelmi Unió Kongresszusának (TUC) előrejelzései szerint Magyarországon lesz (OECD országok közül) a legnagyobb a reálbérek növekedése 2018-ban. "

Ha legalább olvasni tudnál, már sokkal kisebb eséllyel kapnál gyomorfekélyt....

Willkommenskultur 2018.02.20. 16:01:22

@iroiro: Azt az OLAF mar nyilvanossagra hozta, raguglizhatsz.

Ezt meg sehol sem fogod megtalalni.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.20. 16:03:02

@iroiro:

Ne viccelj már..

Az elkúróktól több iskolát, és kórházat senki nem zárt be az elmúlt 200 évben, de lehet hogy soha az országban.
Arról nem is beszélve hogy az iskolák, kórházak lerohadása, rommá adósítása is az elkúróknak írható fel.
A tanárok szarért hugyért dolgoztak, ahogyan az ápolók is, mára megduplázódott a fizetésük.
Akkor még 140 ezer bruttó felett 40% SZJA-t fizettek a 'gazdagok' (azaz mindenki).
Ma 300 ezer az átlag és 18% az SZJA.

Persze van miért nyavalyogni. Biztos van jobb kormány a földön. De az elkúrók sokkal szarabbak, és ez nem tipp, hanem TAPASZTALAT.

Bolshevik 2018.02.20. 16:03:27

@chrisred: Önvédelem. Tudod mikor ilyen tényeket olvasok, hogy Franciaországban több mint 1000 autót gyújtottak fel újévkor "bizonyos negyedekben", meg hogy Svédországban több mint 100 gránáttámadás történik egy évben, akkor innen, a globalizáció partvonaláról csak annyit mondhatok, hogy ez kibaszott gáz.

www.telegraph.co.uk/news/2017/01/02/almost-1000-cars-torched-around-france-new-years-eve-government/

en.wikipedia.org/wiki/List_of_grenade_attacks_in_Sweden

chrisred 2018.02.20. 16:03:51

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A politikai pártok a képviseleti demokrácia fontos intézményei voltak abban a korban, amikor technikai-kulturális okokból a közvetlen demokrácia gyakorlása kivitelezhetetlen volt állami szinten. Ma már csak a hagyományok éltetik a pártokat. Ezzel az erôvel az is mondhatnád, hogy örökletes uralkodói pozícióra szükség van, hiszen léteznek monarchiák.

chrisred 2018.02.20. 16:05:08

@Bolshevik: Az önvédelem milyen ideológia? Inkább alapvetô ösztön.

Bolshevik 2018.02.20. 16:06:07

@Bolshevik: Ó ó bocsánat 2017-es cikket linkeltem a francia autóégetésekről.

Itt egy 2018-as, a lényeg ugyanaz.

www.thelocal.fr/20180102/is-the-famous-french-tradition-of-torching-cars-dying-out

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.20. 16:06:14

@iroiro:

Nyílvánosságra hozta az OLAF a 4-es metrót.
A kormány pedig konkrétan az ügyészségre kerülés után 2 évvel hozta nyílvánosságra, most még 2 hónap is alig telt el.

De ha az OLAF ilyen precíz, és tuti csalt akiről jelentett, akkor felemrül a kérdés...
Miért is hozzuk vissza a ballib elkúrókat, ha az OLAF szerint is ugyanúgy lopnak ?

Mert még el is kúrják ?

chrisred 2018.02.20. 16:09:10

@Rettegek mert ballib vagyok: Ma 15℅ az SZJA, akkoriban bruttó 220 ezerig az adójóváírásnak köszönhetôen jobban jártak a munkavâllalók, mint a mostani egykulcsos adóval.

Bolshevik 2018.02.20. 16:09:59

@chrisred: Nos akkor ez az alapvető ösztön mintha hiányozna néhány, a wilkommenskulturt preferáló pártból.

Bolshevik 2018.02.20. 16:11:30

@chrisred: jah, mindenki gondosan ez alá is volt bejelentve, de jó is volt.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.20. 16:13:53

@chrisred:

Ez csak akkor igaz, ha a családi adókedvezményt nem számolod. Mert ha számolod 2 gyerekkel akkor már nem igaz az állítás.
Tekintve hogy az átlag fizetés 310 ezer felett van, és 10%-ot emelkedtek a fizuk csak idén, akkor meg 220 bruttó kimagaslónak számított, az összevetés értelmetlen.
Ma mindenkinek jobb.
Többet keresünk jóval, és sokkal kevesebbet adózunk a pénzünk után.

ételizésítő 2018.02.20. 16:14:32

@Homo sorosensus:
A Sorosensus hibás képzés, látszik, hogy aki alkotta, fingja sem volt a latin nyelvről.

Ahogy az őt agyatlanul követő fideszes faszoknak sincs.

iroiro 2018.02.20. 16:15:11

@Bolshevik:

Arról is linkeljél már cikket, amikor a Fidesz által felbújtott fociszurkolók 2006-ban magyar családok autóit gyújtották/borogatták fel Budapesten és magyar rendőröket dobáltak moltov koktéllal utcakövekkel.

ételizésítő 2018.02.20. 16:17:00

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Nos, Orwell rólad írt.

Hogy milyen könnyen megvezethető, agyatlan hülye az emberek többsége.
Pont mint te.

chrisred 2018.02.20. 16:18:57

@Bolshevik: Szerintem kevered a minimálbérrel. Amikor az euró 240 Ft körül mozgott, ez majdnem a mostani ezer eurós bérszintet közelítette.

Bolshevik 2018.02.20. 16:19:39

@iroiro: Oké:

hvg.hu/itthon/20100608_karterites_2006_os_rendori_eroszak

"A szöveg kitér arra is, hogy 2006. szeptember 19-22. napja között, valamint 2006. október 23-án "a törvények betartására felesküdött rendőrök százai, több különböző helyen, egymástól függetlenül, egyidejűleg, a rendőrségi törvényt már önmagában sértő azonosíthatatlanság mögé bújva, soha korábban nem tapasztalt, törvénytelen brutalitással léptek fel a védtelen és békés polgárokkal szemben is". (Az előterjesztésbe egyedül ezt, a mondat végén szereplő "is" szót fogadták be az előterjesztők LMP-s javaslatra.)

A határozat szerint "a kilőtt szemek, a csonttörések, az emberi méltóságot semmibe vevő megaláztatások több száz áldozata máig viseli azokat a testi és lelki sebeket, amelyek, mint az állam korlátokat nem ismerő, politikai célzatú, diktatórikus fellépésének következményei, a jogállamot is megsebesítették"."

Csak hogy emlékezzünk, a demokratagyurcsányék hogy is játsszák ezt a demokratásdit.

iroiro 2018.02.20. 16:20:18

@Rettegek mert ballib vagyok: Mondom öcsi, nekem hiába nyomod. A Fidesz gyűlésen a tieid közt talán beszopjátok ezt, de tudod én itt éltem 2010 előtt is és még emlékszem rá, hogy akkor nem volt olyan, hogy 10 órát vársz a sürgősségin, meg 1 hónapra kapsz időpontot egy sima szemvizsgálatra. A kórházak konkrétan a tönk szélén állnak, pedig már 8 éve a felcsúti géniusz kormányoz, eközben a kibaszott focira százmillárdok ömlenek vég nélkül.

Kurvára nem érdekelnek a hazug dumáitok.

ételizésítő 2018.02.20. 16:20:39

@rallus:
Ja, baromka, csak ebben benne van a Tiborcz, Orbán, Lázár, Rogán, Habony, Mészaros által ellopott több százmilliárd is.
A dolgozók valós átlagkeresete ennek talán a 2/3-a.

Bolshevik 2018.02.20. 16:21:42

@chrisred: Aham, szerintem is úgy lehet itthon tartani a képzett munkaerőt, hogy jól megadóztatjuk őket. Nem pont ezen sírtál az előbb, hogy jaj jaj elmennek az emberek? És akkor mi is a te megoldásod? Ja megvan, adóztassuk meg őket a gecibe :D

Bolshevik 2018.02.20. 16:23:23

@ételizésítő: "Tiborcz, Orbán, Lázár, Rogán, Habony, Mészaros által ellopott több százmilliárd is. "

Amit biztosan ők is bérként-fizetésként vesznek ki, véletlen sem pl. osztalékként, tehát geci relevánsan befolyásolja az átlagkeresetet :D

iroiro 2018.02.20. 16:24:32

@iroiro: A világ minden demokratikus országában pontosan ugyanúgy reagálnak a rendfentartók, amikor valakik molotov koktélokat dobálnak rendőrökre.

Illetve nem teljesen: a USÁ-ban élessel lőttek volna, nem gumilövedékkel.

Bolshevik 2018.02.20. 16:25:38

@iroiro: Értem, tehát három nappal később mellékutcákban lévő beszorított embereket szarrá vernek. Érthető.

torró 2018.02.20. 16:35:14

mindenszo.hu/video-mar-az-orban-szobor-fejet-rugdoso-dopeman-is-elismeri-a-kormany-teljesitmenyet/
Hát én nem nagyon vagyok Dopemennel kibékülve, de látva ezt a mostani bejátszást óriási a csávó! Most lehet hőbörögni. Szerintem az ellenzéknek szurkolók meg fogják kövezni!

sas70 2018.02.20. 16:37:31

@rallus: És mekkora Eu-s támogatással produkáljuk ezt a szép számot és a gazdaság melyik szegmense? Amúgy a medián bért is nézted? Mert ha egy hétig fosok, egy hétig meg székrekedésem van, akkor csak átlagosan vagyok jól.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.20. 16:40:13

@iroiro:

Gyurcsány parancsot adott Görényinek, hogy vegyék le az azonosítót, és egyként üssenek mindenkit aki ellene tüntetni merészel avagy a Fidesz ünneplésére ment el.
Így fordulhatott elő, hogy a hajnal 6 órától a Kossuth térieket este 6-ra sikeresen az Astóráira terelték, és az ünnepség vége után 5 perccel együtt ütöttek kardlapoztak mindenkit Gyurcsány és Görényi parancsára felszólítás nélkül.
Ellenzéki parlamenti képviselőt "Mocskos Fideszes" felkiáltások közepette rugdostak ájulásig az azonosíthatatlan rendőrök, akin másnap a parlamentben gúnyolódtak az úgynevezett demokraták.
Az Astóriánál természetesen nem állt meg se busz, se metró se villamos akkor, pedig mindhárom jár ott, hogy semmiképp se menekülhessenek el az emberek.

De ez már történelem.
Gyurcsány ezzel bekerült a diktátorok közé, Rákosi mellé. A magadfajta csicskásait meg legfeljebb leköpni érdemes bő nyállal.

Bolshevik 2018.02.20. 16:40:16

@sas70: igen igen egyik másik ország se kapott EU-s támogatást, meg Gyurcsány idejébe' se volt ilyen.

Fantasztikus ez a nyafogás, amit le bírtok vágni. A utolsó szalmaszálba is belekapaszkodtok, csak be ne kelljen ismerni, hogy nem dől össze az ország.

Persze nehéz így, hogy 8 éve mondjátok, állítólag a világvége-kultuszok is, mikor rádöbbennek, hogy nem dől össze a világ, attól még ugyanúgy hisznek benne tovább. Na ilyenek a ballibek is, 8 éve várják a világvégét, de szilárdan hiszik, hogy most már tényleg csak órák kérdése.

sas70 2018.02.20. 16:40:22

@Rettegek mert ballib vagyok: Többet adózol, de ne zavarjon. Meg úgy sem értenéd!

élveteg 2018.02.20. 16:41:30

5. A múlt tetszés szerinti módosítása

Az Orwel nélkül is folyamatosan módosul Vagy még mindig dicsőséges a 133 nap ? Nem 56 sem ellenforradalom októrber 23 ma piros betűs ünnep A múltat mindig is az aktuális hatalom értelmezte Ha németek nyerik a háborút a múlt is más lenne

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 16:42:35

@has:

S miért lenne cél az arányosság? Egy rakás országban, pl. Franciaország, Anglia, USA, Kanada, maximálisan aránytalan a választási rendszer?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 16:43:22

@has:

Mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy mndig ilyen, a kérdés értelmetlen.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 16:44:51

@chrisred:

Azt állítod, a mai politikai pártok közt nincs semmilyen elvi különbség?

iroiro 2018.02.20. 16:47:04

@Bolshevik: Nem, nem érthető. Akik békés embereket bántalmaztak azokat meg kell büntetni, nem tudom az Orbán kormányt mi tartotta vissza ettől az elmúlt 8 évben.

Viszont a háború elől menekülő családokat, nőket és gyerekeket összeverni, kutyákat rájuk uszítani az ok? Fideszes fórumokon nem egyszer voltak olyan bekiabálások, hogy agyon kéne lőni a menkülteket, ez ok? Sőt, a Mészáros Lőrcin tulajdonában lévő Echo TV-ben Földi László konkrtéan a civilek tárgyalás nélküli agynölvetéséről beszélt, ez ok?

Bolshevik 2018.02.20. 16:47:10

@élveteg: Á nem kell ennyire régre gondolni. Elég a menekültes véleményevolúciót vizsgálni. Tudod..
1. nincsenek is menekültek, már nem menő a xenofóbia, Orbán csak terel a Quaestor ügyről
2. jó vannak menekültek, de ez sok okos értelmes ember, felpörgetik a GDP-t
3. jó talán nem mind agysebész, de a kerítés nem megoldás
4. jó a kerítés talán ezt megoldotta, de ilyet nem szabad csinálni akkor se
.
.
.
5. Fasiszta Orbán buszoztatta a menekülteket két éve, és különben is beengedett párat.

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.02.20. 16:48:42

@torró:

Dopeman nagyon jó úton járt, hogy Homo Sorosensussá válljon, mikor Orbán hungarocell fejét rugdosta.
De most egy pillanat alatt leomlasztotta a lehetőségét, hogy közénk jöjjön.
Pedig
www.origo.hu/nagyvilag/20180216-homo-sorosensus-europa-tanacs-jogi-biztos.html
"egy átmeneti időszakot követően a "Soros embertípus" nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót."
---

Na ebből marad ki a Dopeman, most hogy ezt így megmondta, és hátat fordított nekünk !
De ti ne adjátok fel, mindenkiből lehet Homo Sorosensus, csak Ceu-ba kell járni, és ezerrel nyomni a politikai korrektséget, és persze a nemzetállamokat el kell tüntetni a faszba.

Egyallampolgar 2018.02.20. 16:50:55

1984? Azért ez "enyhe" túlzás. Közelebb vagyunk 1984-hez mint valaha. Igen gyűlölünk képzelt ellenséget, egy párt rendszer van. A FIDESZ hol Brüsszelnek nyal, hol büszkén ellene kampányol. A csőcselék követi a fordulatokat.
De azért van különbség.
Például nem kell részt venni benne. Fura, de mivel a söpredék imádja a putyinosodó pártállamot az józan ésszel bírók nem hiányoznak a rendszernek hiszen kevesebben vannak. Nincs kötelező torna a telekép előtt, nincs átnevelés erőszakkal. Hiába utálod a rendszert ők már a tahók sötétségén lovagolva cinikusan átlépnek rajtad. Az illiberális disznóólban Hógolyó hízik tovább.

Bolshevik 2018.02.20. 16:52:07

@iroiro: "nem tudom az Orbán kormányt mi tartotta vissza ettől az elmúlt 8 évben."

Semmi, nagyon sok ilyen lépést meg is tettek.
www.origo.hu/itthon/20130118-270-milliot-kaptak-a-2006os-rendori-akcio-karosultjai.html

"Viszont a háború elől menekülő családokat, nőket és gyerekeket összeverni, kutyákat rájuk uszítani az ok?"

Tudod Magyarországnak Szíriával nincs közös határa, csak Szerbiával. Ott meg nincs háború. Ennek fényében az ott átkelni szándékozókat úgy beállítani, mintha legalábbis géppuskatűzben mentenék az életüket, fals.

Bocs de aki a határon illegálisan jön át, az nem ugyanaz, mint aki a belvárosban sétál. Ha akar, jöjjön be a határátkelőn, látod, a fránya Orbán most engedett be 1300 meneklütet, tehát nem lehetetlen. Csak hangosbemondóval buzdítva, köveket dobálva lehetetlen.

iroiro 2018.02.20. 16:52:10

@Rettegek mert ballib vagyok: Nem kisfiam, ez nem történelem, ez nettó hazugság. Akárcsak a Soros terv, a Brüsszelezés, az OLAF vizsgálattal szembeni védekezésetek, a nem engedünk be senkit duma, Dózsa László hőstörténetei és a többi maszlag amit a Habony művek kitalált.

Idehányhatod ezerszer is, attól nem lesz igaz.

Bolshevik 2018.02.20. 16:55:32

@iroiro: "Idehányhatod ezerszer is, attól nem lesz igaz."

Mint a magatokfajták azt, hogy most már istenuccse csak pár napot kell aludni, és akkor már tényleg, de egész biztosan tényleg összedől az ország? :D

iroiro 2018.02.20. 16:55:36

@Bolshevik: Tehát ha egy menekült hangosbemondóval (=atombomba) buzdít az terrorcselekmény, ha egy Fideszes moltov koktélt dobál, autókat gyújtogat, az pedig csak békés séta a belvárosban. Értem.

Mondtám már, hogy ez nem a 888? Elnézted kicsit a házszámot, ha egy pillanatig is azt hitted, hogy itt bárki beszopja ezt. Ja tudom, a Fidesz CAP-nál nem ez a lényeg, csak hogy meglegyen a napi komment kvóta.

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.02.20. 16:55:51

@iroiro:

Szar ügy lehet a rendőri vérengzés, a 2006.10.23-i brutális rendőri attack védelmét pénzért tolni.
Mondjuk agy nélkül könnyebb..

De mi nem felejtünk, és az internet sem:
www.google.hu/search?q=2006+rend%C5%91ri+t%C3%BAlkap%C3%A1s&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwisouae7bTZAhXBzxQKHawiAKgQ_AUICigB&biw=1924&bih=978

iroiro 2018.02.20. 16:57:04

@Bolshevik: Az ország már összedőlt. Menjél be egy szabadon válaszott kórház sürgősségi osztályára aztán nézd meg mennyire. Mondom hülyegyerek, most még lehet nagy pofád, az elején a komcsiknak is az volt, aztán rájöttek... Te is rá fogsz.

iroiro 2018.02.20. 16:58:46

@Homo sorosensus: Ne magadból indulj ki, itt nem én vagyok az aki pénzért tol bármit.

Burtális rendőri attak alatt azt érted, hogy a Fideszes csürhe molotov koktélokat dobált a rendőrökre és magyar családok autóit gyújtogatta/borogatta szerte Budapesten? Erről miért nem beszéltek soha?

rallus 2018.02.20. 16:59:58

@iroiro: Az tagadhatatlan, hogy a tagbaszakadt Révész Máriusz molotov koktél dobálás és autó gyújtogatás közben megsérült, hiába próbálták Gergényi büszke rendőrei még a széltől is óvni, az esküjüknek megfelelően!

Bolshevik 2018.02.20. 17:00:59

@iroiro: "az elején"

Milyen ELEJÉN bazdmeg, a 8. év az valaminek az ELEJE?

"Menjél be egy szabadon válaszott kórház sürgősségi osztályára aztán nézd meg mennyire"

Semennyire baszki, vagy egy éve voltunk, semmi gond nem volt, gyorsak és jók voltak. Mondjuk mi nem azzal mentünk oda, hogy doktor úr, igaz egész héten volt már ez a problémám, de vasárnap délben tartottam célszerűnek ideszambázni vele.

Kamu amit tolsz. Kiragadott szar adatokkal próbálsz meg valamit rendszerszintű problémának beállítani.

iroiro 2018.02.20. 17:01:13

@Egyallampolgar:

"nem kell részt venni benne"

Ezt esetleg említsd meg azoknak, akik a Fideszes tulajdonszerzés előtt dolgoztak az Origonál, Figyelőnél, TV2-nél, stb. Felkészül: Telenor

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 17:02:54

@ételizésítő:

Látom, nem olvastad. Én tudod mikor olvastam? 1983-ban, 16 éves koromban.

A könyv az emberek megvezethetőségéről kb.annyira szól, mint a kuvasz tenyésztésének rejtelmeiről, azaz sehogy.

iroiro 2018.02.20. 17:04:09

@Bolshevik: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Elbasztad nyalonc, nem azt kellett volna írnod, hogy egy éve voltunk, hanem azt, hogy a múlt héten. Nem kaptad meg az új utasítást? És efelejtetted leírni, hogy milyen tiszta és modern volt a kórház, szemben a hanyatló nyugati egészségügyi intézményekkel.

Úgy látszik, már a Fidesz CAP se a régi, felhigult nagyon az állomány.

Bolshevik 2018.02.20. 17:05:39

@iroiro: index.hu/belfold/rebisz3309/

"A vád szerint az előre megfontolt, aljas szándékkal leadott lövés 23 óra körül, a Blaha Söröző előtt dördült el a József körúton, miközben az alegység legalább húsz, az eljárásban a símaszk és az azonosítószám hiánya miatt nem azonosított tagja és más rendőri egységek tagjai kettős sorfalat alkotva tonfával véresre verték és bakanccsal összerugdosták a sörözőből kihajtott embereket. "

Gondolom a sörözőben egytől egyig vad fideszesek voltak, akik véres szájjal itták a magyar dolgozó néptől elvett sörüket.

Ne felejtsük a nagy demokrata Gyurcsány demokráciafelfogását.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 17:06:09

@Rettegek mert ballib vagyok:

Mi is történt akkor?

A lumpenek ellen a rendőrség semmit se tett, viszont a békés tüntetők ellen igen. Ez a legnagyobb röhej. S mivel se Gyurcsány, se Gergényi nem idióta, nyilvánvaló, hogy ez céltudatos terv volt.

Valahogy össze kellett mosni a törő-zúzó focihulligánokat a fideszes töntetőkkel, ez volt a cél.

1ghost 2018.02.20. 17:08:45

@Bolshevik: Hehehe szarházi bérhazudozó orbántroll!

Tavaly 2600 milliárdot kaptunk az EU-tól, illetve ennyit fizettek ki. Az összeg 3 millió millió nyugdíjasunk 8 havi nyugdíja.

Továbbá mennyi a gazdaság növekedése az elmúlt nyóc évben? 2% évente bazdmeg! Fasza mi? Évi 2% a tengernyi EU-s lóvé ellenére!

Úgyhogy, hazudozzál a korrupt, tolvaj, morális hulla gazdádnak, ne minekünk.

Bolshevik 2018.02.20. 17:10:29

@iroiro: Bazdmeg de ha nem hiszed el, amit írok, akkor minek mondasz olyanokat, hogy "akkor menj be"? Voltam benn, nem láttam se rémes állapotokat, se mindenkit leszaró orvosokat, pedig még hálapénzt sem adtam. Nem a múlt héten voltunk, hanem egy éve, lehet több.

Pont ezért is iszonyú hiteltelen ez a sivítozás, amit előadsz. Azt hiszed, hogy ha van a sajtóban felfújt 3 ügy, akkor az az általános.

élhetetlen 2018.02.20. 17:10:57

@Bolshevik: Túl magasröptű ez a vita ahhoz, hogy érdemben belemenjek, csak egy megjegyzés. Teljesen igazad van. „Orbán… NEM CSESZI SZÉT AZ ORSZÁGOT ahogy a liberális patkányok”. Így van, szépen összeszedi. Fejér megye már majdnem egy birtok, Tokaj szintén, és lehetne sorolni. Hogy is nézett már ki, hogy adott ember egy kis darabján a szétcseszett földnek száz birkát akart csak legeltetni. Meg azok az összevissza trafikok, meg még a boltokban is cigi, hát tényleg. Azt is milyen szépen összeszedték. Aztán a szemétszállítás, és annak a számlázása, az is szét volt cseszve területekre. Azt is összeszedték. Ja, hogy számlázni még nem tudnak, így egy év után sem? Az nem számít, fő, hogy egy kézben van. Stb.

Bolshevik 2018.02.20. 17:12:53

@1ghost: Meglepetés: még gyorsabban nőtt a magyar gazdaság!

www.portfolio.hu/gazdasag/meglepetes-meg-gyorsabban-nott-a-magyar-gazdasag.2.276549.html

Brutális, már a portfolio is hazudik :D Csak azok mondanak igazat, akik minden évben elmondják, hogy összedől az ország :D

Szelid sunmalac 2018.02.20. 17:12:57

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem kell osszemosni draga birka. Ahogy nem kellett osszemosni a fidesszekhaznal, a Kubatovot a fradi B-kozeppel, es a kopaszokat a nepszavazas kapcsan sem kellett osszemosni. Mind nagyon szepen szervezett akcio volt. Es nem...nem a ballipsik szerveztek, mint ahogy a Kubatov se ballipsi

Bolshevik 2018.02.20. 17:14:07

@élhetetlen:
tehát ha van két választás:
1. lopnak ÉS rendben megy az ország
2. lopnak ÉS szétbasszák az országot

akkor melyik a jobb szerinted. kthxbye

Bolshevik 2018.02.20. 17:15:45

@Bolshevik: És a "szétbasszák az országot" azt nem ilyen ködös ballib lírai értelemben értem, hanem olyan egész konkrétban, mint pl. hogy az államcsőd elkerüléséhez IMF hitelre van szükség.

iroiro 2018.02.20. 17:16:55

@rallus: Hát tudod, ha odamész egy tüntetésre, ami napok óta arról szól, hogy moltov koktélokat dobálnak a rendőrökre és magyar családok autóit gyújtogatják városszerte, akkor igen, kalkuláld be, hogy esetleg téged is akként kezelnek mint azokat, akikhez csapódtál. Ugye ai kurvának áll...

A Fidesz pontosan tudta, hogy balhé lesz, pont azért szervezték oda az ünnepségüket, pont azért egyeztettek Tomcatékkel, hogy a Kossuth térieket összekössék a Fideszesekkel.

Orbán hol volt akkor? Miért nem állt ki a híveiért? Ja, ő csak odament kirobbantani a balhét, aztán már pattant is be a lesötétített BMW-be, aztán irány a békés Felcsút. "férfi munka volt" ahogy mondani szokták.

A leggusztustalanabb, hogy azóta is arra a szerencsétlen kilőtt szemű srácra hivatkoztok, azt pedig magasról leszarjátok, hogy amúgy mi lett vele. Megsúgom: öngyilkos lett, ő valahogy nem kapott tisztikeresztet mint Bayer Zsolt, nem kapott se trafikot, se földet, se lámpa csere szerződést, ő csak annyit számított nektek, hogy lehessen körbehordozni mint a véres kardot, aztán magasról leszartátok, hogy mi lett vele. Csak úgy keresztényi módon.

Szelid sunmalac 2018.02.20. 17:20:48

@Bolshevik: Latod te bolsevik fasz, ez a te bajod. Kizarolag olyan variaciot tudsz felsorolni, ami lopsaal kezdodik. Mikoz ben az egyik fasz bandat pont azert kergettuk el, mert loptak/hazudtak. Te meg orulsz a masiknak es kozben meg ferditesz is. Bar, hogy te hazudsz, ez persze megmagyarazza azt is miert szereted a tolvaj hazugokat. Mondjuk akkor nem mindegy neked?

iroiro 2018.02.20. 17:22:01

@Bolshevik: Aranyos, hogy ebből az állmacsődözésből valahogy mindig kihagyjátok, hogy volt itt egy világgazdasági válság. :)

Bolshevik 2018.02.20. 17:22:12

@iroiro: "ami napok óta arról szól, hogy moltov koktélokat dobálnak a rendőrökre és magyar családok autóit gyújtogatják városszerte"

" magyar családok autóit gyújtogatják városszerte"

"városszerte"

Én 1-2-ről tudok, és csak a TV székháznál, erre valami forrás?

"ő csak annyit számított nektek, hogy lehessen körbehordozni mint a véres kardot, aztán magasról leszartátok, hogy mi lett vele. Csak úgy keresztényi módon. "

Értem bazdmeg, nem az a köcsög aki tönkretette az életét, hanem azok, akik hivatkoznak rá :DDD Ők az igazi hibások! Ezt a logikát!

Bolshevik 2018.02.20. 17:22:56

@iroiro: Ja ja sehol máshol nem volt világgazdasági válság, csak Magyarországon. A többi ország valahogy jobban vette, nemtod miért?

2018.02.20. 17:23:58

Nem te vagy az első, aki erre rájött, ám lehetsz te az első, akire hallgatnak az emberek.

Bolshevik 2018.02.20. 17:25:30

@Szelid sunmalac: "Mikoz ben az egyik fasz bandat pont azert kergettuk el, mert loptak/hazudtak" ÉS MÉG AZ ORSZÁGOT IS ELBASZTÁK. Valójában főleg ezért.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.20. 17:28:49

@Szelid sunmalac:

2006-ban a helyzet alapvetően más volt. A Fidesz nyilván kihasználta a helyzetet, de nem szervezte. S nagyon más pár verőlegény jelenléte, mint tombolás a városban.

élhetetlen 2018.02.20. 17:30:51

@Bolshevik: Úgy tűnik, nem értettél meg. Az, hogy az ország területe, gazdasága, turizmusa 10-20 haver kezébe kerül, az nem jelenti azt, hogy rendben megy az ország, csak azt, hogy ennek a szűk közösségnek jól megy, a többi meg dögöljön meg. De ez van, OK, no thank you, goodbye.

iroiro 2018.02.20. 17:31:34

@Bolshevik:

"Meglepetés: még gyorsabban nőtt a magyar gazdaság!"

= több autót adott el az Audi és a Mercedes.

A magyar gazaság növekedéséhez kurvára semmi köze a Fidesznek, akkor lenne ha sikerült volna további jelentős befektetőket Magyarországra csábítani. De csak elüldözni sikerül őket, amiben bizony igen nagy szerepe van a state capture mértékű korrupciónak és a jogállamiság megszünésének, hiszen senki nem akarja kockáztatni, hogy százmillárdokért feljesszen itt, aztán közljék vele, hogy Lőrinc megvenné 10 millióért és ha nem tetszik, akkor tönkreteszik, ha kell tövényt hoznak rá, de kitúrják az üzletéből. RTL Klub, Tesco, Spar, tudnának mesélni az ottani vezetők. Milyen érdekes, hogy pont akkor indult GVH vizsgálat a Telenor ellen is, amikor Lőrinc bejelentkezett rá...

Bolshevik 2018.02.20. 17:32:40

@élhetetlen: "ennek a szűk közösségnek jól megy, a többi meg dögöljön meg"

Aham, mai vagy tegnapi?

"Most van az igazi bérrobbanás Magyarországon!

Az év végére gyorsult be igazán a béremelkedés a KSH adatai alapján."

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/most-van-az-igazi-berrobbanas-magyarorszagon.3.277157.html

elég szűk közösség, ja.

Bolshevik 2018.02.20. 17:33:42

@iroiro: "A magyar gazaság növekedéséhez kurvára semmi köze a Fidesznek"

Ja ja bazdmeg ha NÖVEKSZIK a gazdaság, akkor semmi köze hozzá a Fidesznek, ellenben ha CSÖKKENNE, akkor meg biztos elbaszta.

Zseniális.

iroiro 2018.02.20. 17:35:13

@Bolshevik: A többi ország se vette jobban, a Görögök pl. konkrétan csődbe mentek, a Spanyolok is majdnem és még az USA is beleremegett.

Az viszont megvan, hogy külföldön még a Fidesz is Bajnait méltatta a sikeres válságkezelés miatt, csak ugye itthon mást kell mondani.
index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/zarszamadas/

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.02.20. 17:37:17

En nagyon elvezem az Orban rezsimet, ha tehetnem rogton 8 evre valasztanam meg.

A sirankozokat lefosom, aki most nem tud penzt csinalni az egy marha. Asse hatrany h keves erre az arab kamionos.

Bolshevik 2018.02.20. 17:39:24

@iroiro: Bajnaival nem volt annyira nagy gond amúgy, de hát lássuk be, ő a tűzoltó szerepet töltötte be, amibe a csodás gyurcsótányos kormányzás miatt volt szükség.

Igen, ha egy égő házban vagy hozzáláncolva a falhoz, akkor logikus levágni a kezed, hogy megmenekülj. Ilyen értelemben az IMF hitel is elkerülhetetlen volt. Ettől még felmerül aztán, hogy mégis hogy a faszba kerültél egy égő házba odaláncolva a falhoz, csak nem volt-e néhány korábbi rossz döntés?

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.02.20. 17:39:56

@Szelid sunmalac: senkit sem erdekel soros taktikaja aminek lenyege h ugy kell tenni mintha az ellenzeki oldalon nem kiprobalt rablo elqrok, hanem hofeher lelku szuz koristalanyok keszulnenek orbant levaltani

csak ott basztak el az arulok hogy eladtak a sajtojukat ami nem birta a szabad versenyt igy mar nem csak az o hulzeseguk folzik mindenhonnan

Bolshevik 2018.02.20. 17:41:08

@Halál kamionja mindenkit elgázol: "Asse hatrany h keves erre az arab kamionos. "

Úgy hallottam pedig hogy jól vezetnek, még a sűrű belvárosi részekbe is bemennek amit a többi kamionos eléggé utál.

iroiro 2018.02.20. 17:41:30

@Bolshevik: Látom túl bonyolult ez neked. Tehát a gazdaság nem úgy növekszik jelenleg, hogy egyre több gyár épül, hanem úgy, hogy a meglévők többet adnak el, csakhogy ez export, ami történetesen kurvára lényegtelen a Fidesz tevékenységétől. Ha az Audi kevesebbet ad el az se a Fidesz hibája, viszont ha többet, az meg nem a Fidesz érdeme.

Ami a Fidesz hibája az az, hogy olyan gazdasági környezetet teremtett az országban, ami nem vonzza, hanem taszítja a befektetőket, hisz nincs jogbiztsonág és mindent átsző a korrupció. Szerinted a felcsúti fociakadémiát miért támogatják világcégek, egy pár ezres falu csapatának szponzorálásának szerinted mekkora markeing értéke van? Semekkora. Akkor vajon miért csinálják? Azért amiért a vendéglős lejattol a kopasz viperás embereknek. Ezt hívják úgy hogy védelmi pénz.

Szóval amíg ez az ország így működik, addig gazdaságerősödés címén legfeljebb arra verhedet a faszodat, hogy hány autót ad el az Audi, de ettől neked aztán semmivel nem lesz jobb.

Nem ártott volna a 8 osztály után továbbtanulnod. Talán most nem függenél a Fidesz könyöradományaitól és talán még a világ működését is felfognád - legalább olyan szinten, hogy ne szopd be a kommunista sikerpropaganda 2018-as változatát.

1ghost 2018.02.20. 17:43:59

@Bolshevik:

Ki mondta, hogy hazudik a portfolio? Senki! Itt csak te hazudsz, mint orbán közismert szarházi trollja.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.02.20. 17:47:39

@iroiro: jo jovan jo Orban szerencses, nem ezert hanem azert, 12 ev alatt mindig szerencses van ilyen

De ettol hogy fogod levaltani? Vagy te is inkabb vigasztalni akarod a losszer haverjaidat mint a sorosista partcsicskak?

Nyerni mar senki nem akar itt ORR BANON kivul?

Bolshevik 2018.02.20. 17:47:43

@iroiro:
Fú és képzeld már az index meg az eurológus is a kommunista sikerpropagandát nyomja, megvette őket is az orbán!!!

"Hasít az EU gazdasága, de Magyarországé még jobban

index.hu/kulfold/eurologus/2017/11/09/magyarorszag_es_az_eu_gazdasaga_is_hasit/
"
Idézet a cikkből:

"Magyarországon a gazdaság szintén erősödött, amit jórészt a növekvő bérek miati belső fogyasztás hajt."

Jé.

Bolshevik 2018.02.20. 17:48:28

@1ghost: ha a portfolio nem hazudik, akkor viszont Magyarországon brutálisan nőnek a bérek. Tehát a nyafogásotok hiteltelen.

jolka40 2018.02.20. 17:50:50

@Rettegek mert ballib vagyok: Ma mindenkinek jobb. Kivéve a nyugdíjasokat.

Bolshevik 2018.02.20. 17:52:24

@Bolshevik: ráadásul ebben a cikkben még 3,7-re mondták a növekedést, azóta kiderült hogy több.

élhetetlen 2018.02.20. 17:54:38

@rallus: Úgy tűnik, te minden nap statisztikát szoktál reggelizni. „2,4 SZÁZALÉKOS INFLÁCIÓ MELLETT A REÁLKERESET 10,3 SZÁZALÉKKAL EMELKEDETT.”. Én földhöz ragadottabb vagyok, és mondjuk egy avokádó akcióban két éve 99 ft volt, most akcióban 299 ft. Tudom, és még csak nem is magyar. Hiába vitték le az építőanyag ÁFA-ját, nem fogok téglát reggelizni. És én, egyszerű lélek nem értem, hogy ha a tej ÁFA-ját levitték elvileg öt %-ra, akkor a 20 másodpercig hevített tej ÁFA-ja miért marad 18 %? Nézd már meg a friss tej, az ESL tej, és az UHT tej fogyási arányát. Ilyenkor van az, hogy statisztika ide, oda, adtak a szarnak egy pofont, de a vásárlók nem sokat kaptak. Stb.
Egy másik kommentedhez, „magyar gazdaság 4 százalékkal nőtt, miközben az eurózóna növekedése az Eurostat adatai szerint 2,5 százalék lett.„. Ugyanaz a statisztika bűvölet. Ugye tudod, hogy, ha tavaly egy forintot kerestél, és az idén két forintot keresel, az 100 %-os növekedés?

1ghost 2018.02.20. 18:00:34

@Bolshevik:

Na persze, te szarházi orbántroll.

Az elmúlt 1-2 évben valóban jelentősen nőttek a bérek, köszönhetően az EU-s lóvénék. Ezt senki nem vitatja.
Viszont nyolc év tekintetében viszont kurva gyenge itt minden, hiszen a korrupt, tolvaj, sarlatán fajtád szétlopott itt mindent.

Bolshevik 2018.02.20. 18:00:49

@élhetetlen: "Én földhöz ragadottabb vagyok, és mondjuk egy avokádó akcióban két éve 99 ft volt"

Az valami mágikus hely lehetett, vagy a szétrohadni készülő avokádót adták ennyiért, mert nekem, mint rendszeres avokádó-fogyasztónak, ez brutálisan olcsónak tűnik. Nálunk 500 körül van, és mindig is annyi volt mióta kapni lehet. Néha akciósan 300.

"gyanaz a statisztika bűvölet. Ugye tudod, hogy, ha tavaly egy forintot kerestél, és az idén két forintot keresel, az 100 %-os növekedés? "

Érdekes, kurvára pont ugyanez az érv nem jut ám eszébe egyik nagy koponyának sem, mikor mondjuk Románia vagy Bulgária GDP növekedését nézik :)

Bolshevik 2018.02.20. 18:01:41

@1ghost: "Az elmúlt 1-2 évben valóban jelentősen nőttek a bérek, köszönhetően az EU-s lóvénék"

Abszolúte, máskor nem kaptunk EU lóvét sosem :D

"Ezt senki nem vitatja."

Nem a faszt nem, itt nyüfögtök hogy jaj de szegény mindenki.

élhetetlen 2018.02.20. 18:07:25

@Bolshevik: Persze, persze. A bérrobbanás. „A bérek emelkedése az idei évben is fennmaradhat, hiszen a minimálbér és a garantált bérminimum 2018-ban is dinamikusan nő (8, illetve 12%-kal), valamint a munkaerőhiány idén is meghatározza a munkaerőpiacot.”. Ott ahol a cégek még ki tudják termelni. Ahol nem, ott jön a leépítés, vagy a részmunkaidő, vagy a cég bezárás. De semmi gond, kormányzatunk tudja, hogy csak egy tollvonás, és a bérek mennek az egekbe. A KSH meg jelenti. Nem számít. Tudom, én vagyok a hibás, én szóltam hozzád, de most befejezem, ráadásul úgy tűnt, az előbb már elköszöntünk egymástól.

horvathviteztamas 2018.02.20. 18:08:06

Jah...neked 1984, a társadalom többségének meg szépen alakulnak a mindennapjai. Az nem az emberek vagy a kormány hibája, ha rossz felé futsz.

1ghost 2018.02.20. 18:10:59

@Bolshevik: "Abszolúte, máskor nem kaptunk EU lóvét sosem."

Már megint hazudsz te mocskos orbántroll, mert ezt senki nem mondta.

Korábban (2013-előtt) is kaptunk eu-s pénzt, csak, messze nem ennyit. Ami pedig azt illeti, a 2020-ig érvényes keretet 2018-de facto elköltik, ez húzza jelen pillanatban a GDP-t!

Hogy micsoda egy retkes söpredék vagy te!

És most még jobban figyelj! Esetleg próbáljál meg hazudozni a többi nickeden, van belőle épp elég, hátha azokon jobban megy.

Ha pedig úgysem megy, akkor meg hazudozzál a bárcás fideszes kurva anyádnak, hátha ő nem mossa fel veled a padlót.

Bolshevik 2018.02.20. 18:11:47

@élhetetlen: "Ott ahol a cégek még ki tudják termelni. Ahol nem, ott jön a leépítés, vagy a részmunkaidő, vagy a cég bezárás. "

Igen, ez valami egész speciális, orbáni diktatúrára jellemző dolog, hogy a cégek csak ott termelnek, ahol megéri nekik, és ahol nem éri meg, ott meg nem. Soha ilyen máshol a világtörténelemben nem volt.

Komolyan, annyira nevetségesek vagytok, hogy "azért szar a magas munkabér, mert akkor ezt egyes cégek majd nem bírják kitermelni", baszod, akkor fizessenek kevesebbet, ha meg úgy meg elmennek onnan az emberek, akkor miért baj ha tönkremennek? Akkor meg nem hatékonyak. Ha meg alacsony bérnél is ott maradnak az emberek, akkor meg nem mennek tönkre.

Hihetetlen baszki hogy "piaci folyamatok for dummies" jellegű dolgokért is a vérfarkasorbán a hibás.

teéjesenmindegy 2018.02.20. 18:12:00

@élhetetlen: Igen baszod, 200% az infláció, jól látod az avokádófronton. Hiába téged nem lehet átbaszni holmi statisztikákkal..
Azzal se vernek át téged, hogy 4% a bővülés. Hát te jobban tudod, mint amit minden egyes közgazdász elismer a világon.

Bolshevik 2018.02.20. 18:12:50

@1ghost: "Ami pedig azt illeti, a 2020-ig érvényes keretet 2018-de facto elköltik, ez húzza jelen pillanatban a GDP-t!"

Ja ja igen, már csak néhány év és csődbe megyünk, ezt egy pár éve hallom már :D

teéjesenmindegy 2018.02.20. 18:17:14

@élhetetlen:
"Ott ahol a cégek még ki tudják termelni. Ahol nem, ott jön a leépítés, vagy a részmunkaidő, vagy a cég bezárás. De semmi gond, kormányzatunk tudja, hogy csak egy tollvonás, és a bérek mennek az egekbe."
Helyes! Kampányolj az alacsonyabb bérekért! Az kell.
Egyáltalán tudod, hogy miért ugatsz? Komolyan kérdezem. Mert értem, hogy kurvaanyjátazorbánnak. De akkor mondj csak ennyit, és kész. Utálod, mert utálod, és nem több. Szíved joga. Persze az is a szíved joga, hogy totális hülyét csinálj magadból, hogy egyik hozzászólásodban nem hiszel a statisztikáknak, a másikban pedig igen, de elmagyarázod, hogy mennyire szar, hogy szegény cégeknek bért kell emelniük.

Bolshevik 2018.02.20. 18:24:15

@Maddness69: kedd van, olyankor szokott bukni

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.02.20. 18:25:23

@iroiro: par honapja voltam kenytelen bemenni a szentimre surgosegijere. mivel sajat labamon mentem oda, ezert csak 20 percen belul kerdeztek ki alaposan, vernyomas, vervetel, gyorslabor, stb. utana varnom kellett vagy masfel orat a tobbi vizsgalatra, de vegig normalisak voltak velem, aki surgosebb volt, azzal meg rogton foglalkoztak.
ehhez kepest jonnek az index cimlapon a feszbukos horrorsztorik ugyanarrol a helyrol, hogy a foldon agonizalnak az ellatatlan betegek, a folyoson mutenek meg a tobbi kamu. persze ket nappal utana jon a helyesbites, hogy nem egeszen ugy volt, ahogy a feszbukon leirtak, de ahhoz mar a divany meg a napi.hu szintjeig kell scrollozni a fooldalon, ha egyaltalan megirjak.

1ghost 2018.02.20. 18:30:13

Orbán szerint „Ez a nyolc év jól sikerült!”

- Orbán Papa 2,1 milliárd forint.
- ifj.Orbán Győző 730 millió forint.
- Tiborcz István 13 milliárd forint, és néhány (?) kastély.
- Lévai Anikó több mint 50 ingatlan.
- Mészáros Lőrinc (alias: Orbán Viktor) udvari stróman
250milliárd forint, a teljes magyar média, bankok, az energia- szektor (lassan tokkal-vonóval), a Balaton egésze, és az ország háromnegyede.

NA JA BAZDMEG! TÉNYLEG REMEK NYOLC ÉV VOLT A MOCSKOS FIDESZNEK!

Bankrator 2018.02.20. 18:33:06

Én nem tudom de ez számomra eladosodásnak tűnik :2010- 20ezer milliárd,2020-30ezer milliárd.

torró 2018.02.20. 18:34:19

@Homo sorosensus:
Szerintem meg benneteket kell innen eltüntetni, de sürgősen! Menj az arabok közé, és hirdessed ott a hülyeségeteket!

1ghost 2018.02.20. 18:38:13

@droid_:

Na ne röhögtess te orbán droid! Nem régiben voltam és is egy eü-vizsgálaton, amire 1-2 évente rendszeresen mennem kell. A várakozási idő most három hónap volt, nyóc éve meg egy hét.

Az eü brutális leépülése tény. Méghozzá olyan vaskos tény, hogy korrupt,tolvaj gazdád ki sem meri ejteni a hazug száján azt, hogy egészségügy.

1ghost 2018.02.20. 18:39:16

@torró:
Homos Sorosensus ironizál. Méghozzá remekül. Pont ez a klassz benne, szóval ne értsd félre, és ne bántsd.

élhetetlen 2018.02.20. 18:52:59

@Bolshevik: „orbáni diktatúrára jellemző dolog, hogy a cégek csak ott termelnek, ahol megéri nekik, és ahol nem éri meg, ott meg nem”. Az életben nem fogod megérteni, hogy mi a különbség aközött, hogy egy jól prosperáló cég többbet tud fizetni adott körzetben, és a szomszéd cégtől el tudja szipkázni az embereket, és ha szomszéd cég nem elég életképes, akkor bezár, és aközött, hogy államilag kötelező béremelés, és bezár az egy szem bolt is, mert nem tudja kitermelni. „Ha meg alacsony bérnél is ott maradnak az emberek, akkor meg nem mennek tönkre.„. A „kötelező” minimálbér, stb. nem erről szól. Mi köze az állami kötelezőnek, aminek nem gondolták át a következményeit, a piaci viszonyokhoz? Nem érted, mi?
Egyébként már ha billentyűhöz nyúltam. Te mit vársz egy avokádótól, gitározzon is? Mert nekem elég, ha belül zöld, selymes, és jó ízű. És a 99 forintosok nem a szétrohadók voltak, hanem a tömegesen behozott, kissé még éretlenek, na, még három nap kell a konyhapulton. „Néha akciósan 300”, és én csak azt mondtam, hogy a most akciósan 300, ugyanolyan, mint két éve az akciósan 100 volt. Az ár nem jelent egyértelműen minőséget is, volt, mikor bosszankodtam, mert a piacon vettem 200 ft-ért, és utána mentem be a Spárba, ugyanaz ott volt 100 ft-ért, és a piacon a kistermelő sem maga termesztette az avokádót. De te tudod, hogy az avokádó nem drágult, csak én látom rosszul. És mégegyszer, még hányszor fejezzük be ezt az értelmetlen beszélgetést?

]{udarauszkasz 2018.02.20. 18:59:27

Atfutottam igy a kommenteket, a velemenyem:
Divide et Impera.
A reakcio:
Se vice Pacem, Para Bellum. (lehet, hogy nem ideztem jol.)
Szep almokat, es gondolkozzatok el a jovon is neha.

rallus 2018.02.20. 19:06:41

@élhetetlen: Azt kifelejtetted, hogy amióta a kormány miatt nem telik szappanra, azóta a megszokott prostituált is dupláját kéri tőled, tehát...

Jártál te iskolába? Tanultál számolni?

mgdé 2018.02.20. 19:09:26

@droid_:
A droidokat külön sürgősségin kezelik ott?
Ezek szerint műszerészek még vannak a kórházakban ...

A mamámat az utóbbi bő két évben kétszer kellett a Szent Imre sürgősségijére bevinni, mindkétszer mentővel. Az egyik hétköznap, a másik hétvége. Az egyiknél kb. 4 órát, a másiknál majdnem 6 órát tartott mire kivizsgálásokra (a majd 6 órásnál két külön vizsgálat), majd végül osztályra került. Tolókocsin fekve várva a bizony elég hűvös folyosón. Tüdőgyulladás gyanújánál - amivel bevitette az orvosa - ez biztos tökéletes előkezelési eljárás. (Nem csináltam belőle fb-műsort.) De ha azt mered mondani, hogy nem igaz, gyere ide, s szemen köplek.

Valamint: Olyan nehéz felfogni, hogy egy csomó embernek se Feri, se Viki nem kell? Mert l e s z e r e p e l t e k! Nagyon. A csakis egybites választás - csak vagy ennek, vagy annak a bolondul csápoló, feltétlen híve lehet valaki, a Jó és a Rossz meséjében való vakhit -, csak a ti fejetekben szerepel. Úgyhogy a szocikkal, Gyurcsányékkal, vagy Kókajaniékkal feleslegesen takaróztok. Semmivel, egy fél csecsemőhajszálnyival sem vagytok jobbak náluk!

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.02.20. 19:11:20

@élhetetlen: varj eddig az volt hogy bezzegszlovakiaban magasabb a minimalber

most hogy mar nem magasabb bezar a kisbot elmennekabankok

alien 2018.02.20. 19:12:59

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: annyira nem szimpi a különféle bircaman nicked, hogy nem tudom ezek a nevek vagy amit mondasz taszít jobban. Troll vagy. Nagyon nagy troll.
Biztos jon a fidess rendszerben a mondanivaló. De tudd mondhatsz bármit, csúsztathatod ennek a rostos valóságnak a dögszagú elemit akárhová. Akinek van agya tudja mi történik most.
Tudja hogy mire törekednek a kleptokracia sikeres nagyjai.
Tudjuk azt is, hogy aki nem részese a nernek annak hátrányára megy mindez.

rallus 2018.02.20. 19:13:39

"Magyarországnak csökkent a legnagyobbat a sérülékenysége a CEEMEA (Közép-Kelet Európa, Közel-Kelet, Afrika) térségben a világgazdasági válság kitörése óta – derült ki a Morgan Stanley tanulmányából. A krízis kirobbanása után Magyarország volt az első Európai Uniós tagállam, amelyik nemzetközi mentőcsomagra szorult, hogy elkerülje a fizetésképtelenséget. A Morgan Stanley azonban rámutat: míg 2008-ban a leginkább sérülékeny feltörekvő országként vártuk a válságot a régióban, addig mostanra a középmezőnybe kerültünk"

Remélem lesz olyan észkombájn, aki lehülyézi a Morgan Stanleyt...

élhetetlen 2018.02.20. 19:16:33

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: „A Fidesz nyilván kihasználta a helyzetet, de nem szervezte.”. Ez azért kemény, és igazolatlan kijelentés. Persze, spontán tömeglázadás volt, amire mostanság semmi ok sincs, mert Gyurcsány hazudott, Orbán soha, ezért nem mennek tömegek az utcára, nem azért, mert nincs még egy olyan aljas ember, aki a hatalomért képes megfizetni a csőcseléket, hogy balhét csináljanak. Ja.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.02.20. 19:17:29

@alien: Van 6 millio nemfidesszavazo, mar csak azt kell nekik elmagyarazni, kire szavazzanak es miert, de a debil ellenzek erre 8 ev alatt nem volt kepes, hat most eleg nehez elmagyarazni a hiveiknek hogy mit csinaltak 8 evig

De van remeny nekik, ha nem lesz fidesz 2/3 akkor oriasi gyozelmi unnepelyt ulhetnek. Mellesleg az orszagnak is jobb lenne, szoval drukkolok az ellenzeknek, de a fideszre szavazok, en elegedett vagyok.

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.02.20. 19:35:13

@élhetetlen:
Toroczkai volt személy szerint leginkább érintett az TV-székház elleni ostromnál, meg más Jobbikosok. Ha nekem nem hiszed olvasd el a Wikin:

hu.wikipedia.org/wiki/Az_MTV-sz%C3%A9kh%C3%A1z_ostroma

Az eészben az a legnagyobb röhej, hogy most összebútoroznak az egykori ellenségek, a 2006 őszi sajnálatos eseményeket pedig megpróbálják rátolni a Fideszre

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.02.20. 19:40:25

Hogy csak egy példát mondjak, van 1 millió határon túli, potenciális szavazó. 2014ben még csak fél millió volt, és ebből 128ezren szavaztak.

Az ellenzék nem hajol le a csikkért, ugye, pedig semmibe nem került volna /még 2014ben/, változtatni a taktikán, s minden ellenzéki pártba betenni jól látható helyre egy határon túli /vagy onnan származó/ politikust. Vagy elmenni egy kampánykörútra. Nem voltak túl aktívak.

Egyedül Feri csapott le a lehetőségre, s kitalálta: el kell venni a szavazati jogukat! S ez ugyan jó taktika arra hogy ferit a parlamentbe repítse de gyakorlatilag /megint/ elvágta az összes baloldali pártot potenciálisan nagy szavazói bázistól.

Ostoba emberek, az a probléma.

Jakab.gipsz 2018.02.20. 19:43:03

5 tény, hogy Orbán Orwell kottájából játszik
2018. február 19. - Kibeszélő

Ilyen zagyvaság akkor születik, ha egy kétbites bunkó tollat ragad.

Egyszerűbben mondva, szerzőnk pontosan azt az utat járja be, amit Orwell a Marxizmus tovább gondolásával elénk tárt, egykor kb, nyolcvan éve, ma pedig azért aktuális mert, a Soros- CEU -s Nyitott társadalom Igazság-minisztériuma, a politikailag korrekt közbeszéd kialakításával van elfoglalva.

Ezt a társadalom mérnökösdit: nem a Fidesz-KNDP kormány találta ki.

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.02.20. 19:52:32

@élhetetlen:
Egyébként még a Kúriának is végzése van arról, hogy egy Jobbikos a fő felelős a TV székház ostromáért:

www.origo.hu/itthon/20120111-a-kuria-szerint-toroczkai-felelos-a-rendorsegnek-okozott-karokert.htmlegy

Most meg már egy gyékényről árulnak a Fletóval

élhetetlen 2018.02.20. 19:53:48

@rallus: Hát , belátom, fogalmam sincs a prostihasználat és adott kormány szappanosztási szokásai között, úgyhogy ezt a hasonlatot legfeljebb te érted. Én pl. a tej ÁFA-járól írtam, és nem tudom átvezetni a prostik drágulásához. „Jártál te iskolába? Tanultál számolni?”. Képzeld, jártam, ezért írtam, hogy az egy forintról két forintra emelkedő bér, az száz százalékos emelkedés. Te nem tudsz viszonyítani, hogy mennyivel több a valamiről kisebb mértékű emelkedés, mint a semmiről induló nagyobb. De sebaj! Így is lehet élni. Meg úgy is, ahogy én.

2018.02.20. 19:58:23

Orwell! Ugyan már! Orbán és a fideszes faj még saját magát is elárulja bármikor, ha az a pillanatnyi érdek!

444.hu/2018/02/20/elhatarolodott-sajat-hazugsagon-kapott-szovivojetol-a-fidesz

Ennél szánalmasabb a világon nincs!

feribácsi 2018.02.20. 19:59:43

@torró: Megnéztem a Dopeman videót. Ha szerinted ezzel a kormány teljesítményét ismerte el, akkor nézd meg újra! Az elismerés arról szólt, hogy Orbán "zseniálisan" kinyírta az ellenzéket. Hatalmas teljesítmény!

élhetetlen 2018.02.20. 20:14:00

@Jakab.gipsz: Még mindig azt várom, hogy magyarázd már el, hogy mi az a kétbites. Mert az egy bites, az ugye, az igen, nem. De mi ez az általad emlegetett két bites bunkó? Vagy egyáltalán, mit jelent a két bites, a „társadalom mérnökösdi” szempontjából? Légy szí!

chrisred 2018.02.20. 20:14:04

@Bolshevik: Érdekelne, hogy az adójóváírás eltörlésének megemlítéséből kiindulva hogyan jutottál el odáig, hogy magasabb adókat szeretnék.

chrisred 2018.02.20. 20:14:57

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Még csak hasonlót sem állítottam, csak azt, hogy egyikre sincs szükség.

chrisred 2018.02.20. 20:21:09

@Rettegek mert ballib vagyok: A kormány sikersztorija szerint jelenleg 4 és fél millió foglalkoztatott van az országban. Az EMMI statisztikái szerint 2015-ben 358 ezer kétgyermekes család volt jogosult családi adókedvezményre. Vesd össze a két számot.

élhetetlen 2018.02.20. 20:21:42

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Bravó! Aki nem tudja legeltetni az eddig tartott 500 birkáját, mert elvették a legelőjét, az egy marha, mert birkát tart. Hát igen, bezzeg te! Biztosan belőled él, és prosperál az ország!

Larry Silverstein 2018.02.20. 20:33:20

@chrisred: az pont 358ezerrel több 2gyerekes család mint 2010ben. Azaz 1,4 millió ember. És ki tudja, lehet hogy most jobb mint 2015ben.

Egyébként igen, az adórendszer az egyik legfontosabb érvem a fidesz mellett.

Azért nagyon nem mindegy hogy 2 millió vagy 4 millió ember fizet szja-t, ez szinte mindenkin segít aki nem minimálbéres, nem érdemes kamuból minimálbérre bejelenteni a melósokat. De mivel sokszor él együtt egy minimálbéres egy normálisan keresővel, még nekik is megérheti ez mint "családnak", s ezt most az adókedvezménytől eltekintve mondom.

A keresett szakemberek pedig, akik mondjuk az álag duplájától felfelé keresnek, már egész szép hasznot tesznek zsebre a régi SZJA rendszerhez képest, s pont ezt a réteget a legnehezebb pótolni ha nyugatra távozik.

élhetetlen 2018.02.20. 20:44:23

@Halál kamionja mindenkit elgázol: „bezzegszlovakiaban magasabb a minimalber”. Ez azért bonyolultabb. A falusi kisbolt nem árulhat cigit, a kenyérből tejből esetleg éppen megél, talán, csak napi négy órás nyitvatartással, azon kívül csinál valami mást. A négyórás nyitva tartás költségeit megemeli az állam. be fog zárni. És igen, mennek el bankok, az AXA jó kamatot fizetett, mert nem üzemeltetett automatákat, kisebb volt a költsége, aztán lett költsége, és elment. Azok a bankok nem mennek el, aki sokat fektettek a telephelyeikbe, és nem akarják fillérekért átadni ezeket a kormányközeli vállalkozóknak. Azt nem lehet tudni, hogy meddig bírják a nyomást.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.02.20. 20:48:50

@élhetetlen: Amerikában meg a plázák zárnak be sorban, az Amazon miatt, ilyen a piac, nem kell siratni a kisboltokat.

A bankok nem mennek sehova, bár sok fiókot be fognak zárni, mert mindenki a neten bankol. Mindenhol a világon.

élhetetlen 2018.02.20. 21:02:20

@Több cseszlovák filmvígjátékot!: Tudod, nem voltam ott, és az sem érdekel, hogy utólag ki bútorozott össze kivel. De nekem az abszurd, hogy Gyurcsány a szemkilövető. Igen, hülye vagyok, nekem már az sem megy, hogy az azonosítatlan rendőrök, az azonosítatlan garázdákkal szemben. Ha a rendőrök azonosíthatóak, akkor a családjuk is elérhető, bánthatóak, míg a garázdák teljes anoním biztonságban. Én nem értem.

$pi$ 2018.02.20. 21:07:38

@iroiro: "Burtális rendőri attak alatt azt érted, hogy a Fideszes csürhe molotov koktélokat dobált a rendőrökre és magyar családok autóit gyújtogatta/borogatta szerte Budapesten? Erről miért nem beszéltek soha?"

Például azért, mert az egy másik nap egy másik helyszínen történt?

$pi$ 2018.02.20. 21:10:39

@élhetetlen: "Ha a rendőrök azonosíthatóak, akkor a családjuk is elérhető, bánthatóak, míg a garázdák teljes anoním biztonságban. Én nem értem."

Tényleg nem érted. Az azonosítás nem azt jelenti, hogy bárki azonosíthatja, hanem azt, hogy a bíróság azonosíthatja.

"De nekem az abszurd, hogy Gyurcsány a szemkilövető."

Azt nyilatkozta, hogy folyamatos telefonos kapcsolatban volt a rendőrök vezetőivel és utasításokkal látta el őket. Mitől lenne abszurd, ő mondta!

$pi$ 2018.02.20. 21:12:58

@élhetetlen: "Bravó! Aki nem tudja legeltetni az eddig tartott 500 birkáját, mert elvették a legelőjét"

Senkinek nem vették el a legelőjét. Lejárt a bérleti szerződése és nem hisszabbították meg.

torró 2018.02.20. 21:13:29

@1ghost:
I'm sory!
@feribácsi:
Odaírtam az én véleményem, ami nem az volt amit Te gondolsz. Csak olvasd el. A link címével meg nem tudok variálni. azt csak bemásoltam.Adhattak volna más címet is neki.

$pi$ 2018.02.20. 21:15:30

@élhetetlen: "Azok a bankok nem mennek el, aki sokat fektettek a telephelyeikbe"

Magyarországon cirka 50 bank volt 2010 körül. Hány "ment el"? 2? 3?

Miért törvényszerű, hogy magyarországon minden banknak mindig meg kell élnie, a más jellegű vállalkozások esetében meg döntsön a piac és hulljon a férgese?

Bogyó 2 2018.02.20. 21:21:01

@Larry Silverstein: "A keresett szakemberek pedig, akik mondjuk az álag duplájától felfelé keresnek, már egész szép hasznot tesznek zsebre" Maradjunk abban, hogy a keresett szakemberek régen is szép hasznot tettek zsebre, mert nem adtak számlát akkor se, ma se. A béreknél persze, hogy van javulás, de komolyan elhiszitek, hogy a Bajnainak lett volna 6 éven át kétharmada, akkor is a csőd szélén lett volna az ország és csak a főméltóságú úr képes erre a "nagy gazdasági csodára".
Baszki, miért nem jöttök azzal, hogy milyen faszán kormányzott Rákosi, hiszen nem lehetett disznót vágni, de mennyivel jobban éltünk ahhoz képest, mint amikor végigmentek az oroszok az országon 1944-45-ben, aztán meg hiperinfláció volt? Még jó, bazd meg, hogy 8 év kormányzás, 6 év kétharmados teljhatalom után Vader nagyúr valami eredményt fel tud mutatni a világgazdasági konjunktúra közben! Szarrágók voltak Gyurcsányék is, de tehetségtelenek is. A kormányzáshoz, de a lopáshoz se volt annyi eszük mint ezeknek. Kb. olyan, mintha azt amikor a cigányok elviszik a kertből az uborkát, összehasonlítanánk azzal, amikor a maffia beszedi a védelmi pénzt minden háztól. Kb. ilyen a hozzáállásuk a köztulajdonhoz. De a hívek szerint rend van, megvan az 5 perc gyűlölet Soros ellen, 2010-ben nyernek a válsággal meg öszöddel, 2014-ben a rezsicsökkentéssel, 2018-ban a sorosozással.

$pi$ 2018.02.20. 21:30:00

@élhetetlen: "Ott ahol a cégek még ki tudják termelni. Ahol nem, ott jön a leépítés, vagy a részmunkaidő, vagy a cég bezárás. "

1. Amikor nem változik a minimálbér, akkor az a baj, hogy stagnálás van, kizsákmányolás, ki van cseszve a "kisemberrel", mindenütt magasabb a minimálbér mint nálunk, orbán a tőkéseket segíti.

2. Ha emelik a minimálbért, akkor ki van cseszve a munkaadóval, tönkremegy, elmegy, bezár, munkanélküliség lesz.

Nos, a valóság az, hogy a reálbérek nőnek, a munkahelyek száma meg szintén nő. Ja, tudom, orbán fasiszta...

Larry Silverstein 2018.02.20. 21:31:28

@Bogyó 2: Ha nem volt nyilvánvaló, alkalmazottakról beszéltem.

'de komolyan elhiszitek, hogy a Bajnainak lett volna 6 éven át kétharmada' - teljesen mind1 mit hiszünk, a politika nem egyéni sport, s nemcsak 2/3-a nincs Gordonnak hanem pártja sem

Azt egyáltalán nem állítom, hogy gazdasági csoda van itt folyamatban, de a kicsinek is örülök, s a régió tempóját legalább sikerült felvenni. Ez is nagy szó, mindenhol máshol 40% körül van csak az államadósság a környéken.

A lopás nem különösebben érdekel, hisz főleg az a sajtó jön ezzel, amelyiknek azt sem hiszem el amit kérdez - sok minden kitelik olyanoktól akik MINDENÁRON lecserélnék Orbánt a kipróbált barmokra.

Bogyó 2 2018.02.20. 21:32:10

@$pi$: Gyurcsány egy nárcisztikus hülye volt, de nem diktátor. Egy diktátor 4 év kormányzás alatt nem egy napon áll neki szemkilövetni, ha már szerintetek ez a hobbija, nem mond le, és nem veszít választásokat. A diktátor Orbán, hiszen ő bír ezekkel a jellemzőkkel. Mindig "igazat" mond, "soha nem téved", személyi kultusza van, nem méltóztatik neki mással vitába szállni, nem nyilatkozik csak az alányalós médiának, gigantomániás alkotást épít ízléstelenül a szülőfalujába, milliárdosok lesznek a családtagjai, gyerekkori barátai, soha nem váltják le, nincs alternatívája, központosít, mindig" harcol és megvéd" minket valami veszélytől, ami nélkül biztosan nemzethalál lenne, minden az övétől eltérő nézet kártékony, minden más párt gonosz és kártékony, ha ő nem lenne, csőd, anarchia lenne, senki sem tudna kormányozni, nincs szükség más pártokra, nincs szükség civil szervezetekre se, akik közélettel foglalkoznak nem focival vagy horgászattal, egyáltalán senkire sincs szükség, aki mást gondol mint ő. Hülye az Unió, hülyék a németek, a skandinávok, hülyék az amerikaiak, hülyék a franciák, hülye már az ENSZ is. Mi is lenne velünk nélküle? .......1984

$pi$ 2018.02.20. 21:34:13

@Bogyó 2: "A béreknél persze, hogy van javulás, de komolyan elhiszitek, hogy a Bajnainak lett volna 6 éven át kétharmada, akkor is a csőd szélén lett volna az ország"

Természesen nem. Ha a szocik kaptak volna még egy esélyt, akkor most sokkal jobb lenne, mindenki boldog lenne, tele lennénk pénzzel, kánaán lenne. Az első 8 esély vége minden alkalommal sírás rívás meg csőd lett, de a kilencedik esély más lett volna. Azt nem kúrták volna el.

chrisred 2018.02.20. 21:44:37

@Larry Silverstein: És hány kétgyermekes család vesztette el az adójôváírás címén kapott adókedvezményét 2011-tôl? Ugye, ha mindkét szülô dolgozott, akkor mindketten megkaphatták, míg a családi adókedvezmény csak az egyiküknél lehet teljes összeg.

$pi$ 2018.02.20. 21:46:45

@Bogyó 2: "és nem veszít választásokat. A diktátor Orbán,"

Orbán is veszített választásokat, akkor nem diktátor?

"Egy diktátor 4 év kormányzás alatt nem egy napon áll neki szemkilövetni,"

Nem mondtam, hogy diktátor volt, de az, hogy szemkilövetett, az tény.

"gigantomániás alkotást épít ízléstelenül a szülőfalujába"

Egy gigantomániás nem épít 3000 fős stadiont.

"nincs alternatívája"

Hát ez nem az orbán bűne. Nehogy még ellenzéket is neki kelljen már csinálnia. :D

"minden más párt gonosz és kártékony"

A fidesz koalcícióban kormányoz már ki tudja mióta.

"nincs szükség más pártokra"

Soha nem mondta, hogy nincs szüksége más pártokra, soha nem mondta, hogy egypártrendszer kell, soha nem akart betiltani egy pártot sem. Az SZDSZ, az mondjuk be akarta tiltani a jobbikot, az mszp meg évtizedeken keresztül egypártrendszert tartott fenn. Miről beszélünk?

"nincs szükség civil szervezetekre se"

Soha nem mondta senki, hogy nincs szükség civil szervezetekre.

"Hülye az Unió,"

Hát mondjuk elég hülye. Sőt...

"hülyék a németek,"

Nem, csak a vezetőik nagy része.

"a skandinávok, hülyék az amerikaiak,"

Az amerikaiak hülyék. This is a fact,

"hülyék a franciák,"

Kit érdekelnek a franciák, ott dögöljenek meg, ahol vannak. Nem hülyék, úgy vágták ki a román cigányokat mint a taknyot.

"hülye már az ENSZ is."

Komolyan? Az ensz-t véded?

"Mi is lenne velünk nélküle?"

Nos igen, sajnos ezt tudjuk. 150% államadüsság, nehogy a szegények fizessék meg, nehogy a bankok fizessék meg, IMF hitel 6.0, nem lesz gázáremelés, nem kell kerítés, fogadjuk be akiket már a svédek is kidobnak, az ország fele ne fizessen adót, 30,000 forint alatt lehet lopni. De igaz, az áfa az nem 27% lenne... hanem 25%...

Bogyó 2 2018.02.20. 21:50:27

@Larry Silverstein: "nemcsak 2/3-a nincs Gordonnak hanem pártja sem" Persze, mert ő nem egy diktátor. Ugye, kisebbségből 2/3, az se semmi, hiszen az emberek kevesebb mint fele szavazott a fideszre, mégis teljhatalmat kaptak a szavazók többségével szemben. Ez nyilván már nem nevezhető demokráciának,, mert a torzulás olyan határt lép át.
"Kipróbált barmok" Ki van itt kipróbálva? Széll, Botka, Karácsony, Vona? Egyikőjük se kormányzott egy percet sem, kurva jó duma, gyurcsány 4 elbaszott, de a fidesz által egy kicsit sem konstruktív ellenzékiségben töltött éveire hivatkozni évtizedeken át, mindig azt szajkózva, hogy nincs alternatíva. Ez nyilvánvaló hazugság. Nem látok én itt olyan kurva nagy szakembereket, akik annyira pótolhatatlanok lennének, ellenben a kifosztásra beállt rendszer felszámolása legalább vissza tudna helyezni bennünket a szlovákok, csehek mellé.

Komoly pályázatot politikai kapcsolat híján, megjelölve a visszaosztás helyét nincs esélyed nyerni. Volt ilyen azelőtt is, de nem volt rendszerszintű. A lopást nem túl magas pozícióbol is nyílt titokként láthatod és egy kicsit is gondolkodva rá lehet jönni, hogy azért nagyobb jóval, mert a Fidesz erős ellenzékként rég terítékre hozott volna mindent, a sajtó zengett volna, ha amazok teszik ezt. És még a ma már apró pénzes nokiás dobozos, zuschlagos-ügyektől is zengett a média, igen a közszolgálati is. Ma Orbán stadionja, Lázár kastélya, Rogán helikopterezései, Simicska tenderjei a G-napig, Habony táskái, kokaincsíkjai, Lőrinc barát fél ország einstandolása és a vejkó fél év után milliárdossá válása után mit láthatunk az m1 híradóban mindebből? Legalább tagadnák a történteket, de semmi. Simicska neve 2016-ig el nem hangzott a híradóban. Nos ilyen nem hogy nem volt azelőtt, hanem megközelítőleg se. És ez mind azt sejteti, meg a tények az utcán látva közvilágítást, hogy a hírek igazak.

Larry Silverstein 2018.02.20. 21:52:27

@Bogyó 2: Személyi kultusza éppen Gyurcsánynak is van, de ettől még nem diktátor, ahogy Orbán se.

Autokratikus hajlamai vannak ugyan Orbánnak, de pont leszarom. Volt 20 év váltógazdaság, úgymond demokrácia, nem volt semmi sem jobb, sem kevésbé korrupt, mint most.

S abba belegondolni is rossz, mi lett volna, ha Karácsony vagy Bajnai vagy valami más kényszerkoalíciós emberke van éppen a trónon, amikor az arabok megjelentek itt napi tízezresével. Az EU kommunikációs nyomását is elég rosszul türik a liberálisabb urak, pedig Orbánnak sok mindenben igaza van európai ügyekben, még bizonyos jobboldalisággal igazán nem vádolható bankár-befektetők szerint is:

www.portfolio.hu/gazdasag/zsiday-megjosolta-europa-jovojet.3.277189.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

$pi$ 2018.02.20. 21:52:51

@Bogyó 2: "2010-ben nyernek a válsággal meg öszöddel, 2014-ben a rezsicsökkentéssel, 2018-ban a sorosozással."

Mindeközben az ellenzék mivel kíván nyerni? Ha ilyen kevéssel nyerni lehet, akkor ők mit rejtegetnek a kabátujjban?

Töröljük el a rezsicsökkentést? Töröljük el a bankadót? Bontsuk le a kerítést? Nehogy már megint ne mi nyerjünk? Nem szeretjük a zorbánt, legyen bárki más?

Krumpli Bogart 2018.02.20. 21:56:21

Orwell látta, de sajnos ti nem látjátok, hogy nem csak Orbán játszik ebből a kottából, hanem az egész világ. Orwell sem belpolitikai disztópiát írt. Ha látná, mennyire nem értették meg.....

Larry Silverstein 2018.02.20. 22:00:06

@chrisred: Nem tudom, hogy hány. Ami tény, 2014ben ők sem szavaztak a szocikra.

Valami oka csak van, pedig relatíve rosszul jártak, másokhoz képest.

$pi$ 2018.02.20. 22:00:12

@Bogyó 2: "Komoly pályázatot politikai kapcsolat híján, megjelölve a visszaosztás helyét nincs esélyed nyerni. "

Milyen ellenzék az, amelyik nem képes bizonyítékokat előkaparni, ha egy *minden* pályázat visszaosztásra megy? Ha még erre sem képes, akkor hogy akarnak kormányozni?

Ja, tudom, ott van a ződ dossziéba, a gyurcsánynak is felajánlották, látta is, de nincs meg. Eltűnt, biztos a szakdolgozatával volt egy dobozba. :D

sinus67 2018.02.20. 22:07:10

@teéjesenmindegy:
Tééényleg el lehet menni mást dolgozni?
Mit nem mondasz!
A közmunkákkal elárasztott területek tipikusan olyanok, hogy rengeteg munkahely van üresen.
Mondjuk a Te észjárásoddal az eü. szakdolgozók is elmehetnének pl. strómannak. Ott többet keresnének és nem járna a szájuk!
Ja?! Hogy nincsenek abban a körben? Hát bizony oda születni kell, mert a képzettség, a tehetség és a tudás ott nem játszik! Csak a gének, vagy a hosszú nyelv (mondjuk az is a géneken múlik).
Akkora szolidaritás szorult beléd, mint a kedvenceidbe! Pont semennyi!
Tudod az ember jövőjét erősen meghatározza, hogy hová (földrajzilag), milyen családba születik! Nagyrészt ezen múlik, hogy közmunka a jövője, vagy esetleg mérnök, ne adj' Isten stróman lesz!
Ha egyszer kihúzod a fejed a fidesz seggéből és megpróbálod magadtól átgondolni ezt a dolgot, akkor lehet másként látod majd.

Larry Silverstein 2018.02.20. 22:08:52

@Bogyó 2: "Ugye, kisebbségből 2/3, az se semmi, hiszen az emberek kevesebb mint fele szavazott a fideszre, mégis teljhatalmat kaptak a szavazók többségével szemben. Ez nyilván már nem nevezhető demokráciának,, mert a torzulás olyan határt lép át."

- ugyanilyen kisebbség meg is tudná ezt változtatni.

"Ki van itt kipróbálva? Széll, Botka, Karácsony, Vona? Egyikőjük se kormányzott egy percet sem"

A politika még mindig nem egyéni müfaj, össze kéne fogni Orbán ellen. A kipróbált barmokkal. Kösz, nem.

"Nem látok én itt olyan kurva nagy szakembereket, akik annyira pótolhatatlanok lennének, "

Senki sem lehet pótolhatatlanabb, mint aki kipróbált ElQrókat tart távol a kormányzástól.

Az emberek 99%ának tökmind1 ki nyer kormánytendert, amíg csökken az adója és nő kicsit a bére. Ettől hülye lenne? Miért?

Jakab.gipsz 2018.02.20. 22:10:51

@élhetetlen: Na jó, ám legyen, Tarski-nak (Székely Szabolcs) ugyan már egyszer elmagyaráztam, mi a probléma a "társadalom mérnökösdit" játszó két bites barmokkal és persze a Lisszaboni Szerződéssel. Ha még nem törölte a ott megtalálod. Sokat tanulhatsz.

Legnagyobb bánatomra Tarski, egy ideje duzzog.

chrisred 2018.02.20. 22:12:40

@Larry Silverstein: Nincs köze a témához. Adózási szisztémákról volt szó, és nem választási preferenciákról.

sinus67 2018.02.20. 22:14:00

@teéjesenmindegy:
Úgy lehet meggátolni, hogy a milliárdokat nem stadionra, plakátra meg nemzeti konzultációra költik, hanem élhető ország megteremtésére.
És valóban a nemzeti érdeket tartják szem előtt, nem csak szónokolnak róla!
Az is egy megoldás lenne, ha a törvényesített, ezáltal intézményesített korrupció megszűnne. Sőt, az sem lenne egy utolsó dolog, ha az állami beruházásokat versenyképes vállalkozások nyernék és nem tehetségtelen, félművelt szarjankók!

Larry Silverstein 2018.02.20. 22:15:17

@chrisred: De még mennyire hogy van köze a témához. Az adózás az egyik legfontosabb választási preferencia.

chrisred 2018.02.20. 22:20:33

@Larry Silverstein: A választási preferencia a választásokon induló szervezetekkel és személyekkel szemben létezik.

Larry Silverstein 2018.02.20. 22:21:22

@sinus67: Mikor volt az ország élhetőbb?

"Az is egy megoldás lenne, ha a törvényesített, ezáltal intézményesített korrupció megszűnne."

Ez nagyon szép, minden párt tud ilyeneket mondani ellenzékben. S ha a választók dühösek, akkor müködik is.

"Sőt, az sem lenne egy utolsó dolog, ha az állami beruházásokat versenyképes vállalkozások nyernék és nem tehetségtelen, félművelt szarjankók!"

Köhömm. Baloldal nélkül nincs Orbánváltás. Ezért nem akarok Orbánváltást.

A baloldal csődbe ment a kádár korban, 1995ben nagyon durva megszorítást hajtottak végre, csődbe mentek 2006 körül megint, sőt a devizahitelesek sokaságát is hozzásegítették a csődhöz, de még a koronaékszer Népszaadságuk is csődbe ment. Sőt a koalíciós partner-pártjuk is csődbe ment.

Azért lehet, ennél még a fidesz is jobb, vagy nem?

Bogyó 2 2018.02.20. 22:45:14

@$pi$: "Orbán is veszített választásokat, akkor nem diktátor?" Akkor még nem volt hozzá elég ereje, azóta vált azzá.

"hogy szemkilövetett, az tény." Erőteljesen léptek fel a Tv-s balhé után, ahol meg pont a puhányság volt felróva. Komoly hibákat követtek el, némely esetben tényleg állati módon túllépve a mértéket. De ezt az egyszeri eseményt rendszeresen úgy állítjátok be, mintha Gyurcsány alatt 4 éven át folyamatosan nap mint nap verték volna a lakosságot. Még emlékezünk, de lassan ezt fogjátok beírni a történelemkönyvekbe.

"Egy gigantomániás nem épít 3000 fős stadiont." Ne haragudj, de egy 1800 lakosú faluba ez igenis gigantománia, kurvára ízléstelen, nem is tudom, hogy engedhető meg egy ilyen egy rendezési tervben, abszolút faluképbe nem illő, szovjet-közép ázsiai türkménbasik csinálnak ilyesmit, Európában még Hitlernek se jutott ilyen eszébe. Még Stadlernek is volt annyi egyszerű juhász-esze, hogy a falu szélére építette a sajátját.

"Hát ez nem az orbán bűne. Nehogy még ellenzéket is neki kelljen már csinálnia."
De ez Orbánnak is a bűne. Lejáratás, anyagi ellehetetlenítés még a magánszférában is, megfélemlítés, szerinted a jobbikos Ász-ügyben sincs benne, miközben ők ugyanazt csinálták 2010-ben? Ilyen alapon Rákosi se tehetett róla, hogy befejezte a kisgazdapárt a parasztpárt meg a többi is anno?

"Soha nem mondta, hogy nincs szüksége más pártokra, soha nem mondta, hogy egypártrendszer kell, soha nem akart betiltani egy pártot sem."

Még nem. Még csak mindenki a haza ellenségének van beállítva. Majd az is le lesz nyomva egyszer a torkotokon és bőszen fogtok hozzá tapsolni.
" Az SZDSZ, az mondjuk be akarta tiltani a jobbikot, az mszp meg évtizedeken keresztül egypártrendszert tartott fenn. Miről beszélünk?" Az SZDSZ náci nézeteket tulajdonított a Jobbiknak, talán náci párt tényleg nem kellene, mert az a plurális demokrácia felszámolására törekszik. Az alkotmányos demokráciát el nem fogadó pártokat teljesen jogos betiltani, mert különben ők tiltják be a többit idővel, lásd a nácikat, komcsikat. Más kérdés, hogy a Jobbik szerintem nem jutott olyan szintre, hogy rászolgált volna a betiltásra. Az MSZP-t hagyjuk már, egy megszállt ország pártjának az utódpártja, akiket azért a választók legitimizáltak. Nehogy már Botka vagy Kunhalmi orra alá dörgöljük, hogy mit csináltak Kádárék. Ők lettek a baloldal, nem lett egy új szocdem párt, 3-szor nyertek választást, és nem tették magukat leválthatatlanná, ellentétben a fideszel, amely persze, nem mondja, csak csinálja, hogy gyakorlatilag felrúgva az íratlan szabályokat abszolút tisztességtelen módon látszat-demokráciát. látszat-többpártrendszert alakított ki.

"Soha nem mondta senki, hogy nincs szükség civil szervezetekre." Persze. Csak minden civil szervezetet, aki közélettel foglalkozik, aki kormányt, hatalmat merészel kritizálni azt a STOP SOROS ürügyén kinyírnak. TASZ, Helsinki Bizottság, Greenpeace, jogvédők stb. el lesznek takarítva. Benneteket tényleg nem zavar, hogy a kormány hatalmának nincsen gátja? Tényleg nem tűnik fel, hogy nincs hatalommegosztás? Vagy nem is probléma? Legyen egy király, oszt jónapot, olyan ázsiai módon?
Nem azért küzdöttünk ezekkel a szarrágókkal együtt, hogy soha ne legyen olyan, hogy egy ember mindenható lehessen, hogy egy szervezet örökké hatalmon legyen, hogy legyen hatalom a kormánynál, de legyen a Parlamentnél, valamennyi legyen az ellenzéknél is, hiszen rájuk is szavaztak, legyen független a közt. elnök, a bíróságok, a média, az Ab, a legfőbb ügyész?

Bogyó 2 2018.02.20. 22:45:45

@$pi$: A német vezetők nagy része hülye? Meg az amerikaiak is? Hát persze, bezzeg mi, mi aztán kurva okosok vagyunk.

Ensz? Jézusom, már az is ellenség? Az összes úgy együtt. Bezzeg mi, minden titkok tudója...

"150% államadüsság, nehogy a szegények fizessék meg, nehogy a bankok fizessék meg, IMF hitel 6.0, nem lesz gázáremelés, nem kell kerítés, fogadjuk be akiket már a svédek is kidobnak, az ország fele ne fizessen adót, 30,000 forint alatt lehet lopni. De igaz, az áfa az nem 27% lenne... hanem 25%... "

Persze. Tényleg képesek vagytok ebben ringatni magatokat, hogy akkor 150% államadósság lenne. Nem számít, hogy akkor világválság volt, hogy nem volt 2/3, minden reformot megtorpedózott a fidesz, és persze igaz, az akkori kormány is sokat bénázott. De a valóság sokkkal bonyolultabb. Bajnaival egy másik út indult el, egy kicsit is értelmes ember nyilván nem hiszi, hogy Orbán csodát hozott, Bajnai meg tovább mélyítette volna a válságot. Ez mese hülyegyerekeknek, politikai demagógiának kiváló. 6 év 2/3-dal akárki kormányzott volna, senki sem csinált volna 150%-os adósságot a kedvező külgazdasági körülmények között. Hogy ki mire jutott volna lehet rajta vitázni. Tény, hogy a 2/3-ot meg kellett szerezni. csak hosszútávon ez a szükségszerű konszolidáció mégis konzerválja az ország lemaradását, mert Orbánék pont az innovációt, a megújulási lehetőségeket veszik el. A lemaradásunk egyre nyilvánvalóbb, a művelt tömegek egyre nagyobb arányban hagyják el az országot, a szakmai szempontokat felülírják a politikai hűségeskük, versenyképes kisgazdaságok helyet feudális földbirtokok, megújuló energia, biogazdálkodás helyett múltba forduló vegyszerezés és az atomenergia illetve a fejlett világ helyett az orosz szekérre való visszaülés zajlik. Nem veszitek figyelembe a két időszak nagyon más körülményeit, a rendelkezésre álló lehetőségeket és a hosszútávú hatásokat. Persze szarul kormányoztak a szocik, de ez nehogy már örök belépőt jelentsen a fidesznek bárhogy teszi is tönkre az országot. De ti ezt teszitek.
IMF-hitel. Lett helyette másik. Amazzal egy baj volt, beleszólásuk lett volna az olcsó kamatért. Inkább kinyögtük a drágábbat, hogy azt tegyenek amit akarnak.

nem lesz gázáremelés....és rezsicsökkentés? Most, hogy lentebb vannak a világpiaci árak?

A kerítés szerintem kellett, de rohadtul túl van misztifikálva, mintha az egri vár ostroma volna, államtitkári szinten hülyítik ezzel a szerencsétlen paraszt-proli réteget, azt nézem, hogy Horvátország, Szlovénia és valahogy Ausztria is létezik még. Hogyan csinálják?

teéjesenmindegy 2018.02.20. 22:50:40

@sinus67: "Tééényleg el lehet menni mást dolgozni?
Mit nem mondasz!
A közmunkákkal elárasztott területek tipikusan olyanok, hogy rengeteg munkahely van üresen."
Na figyelj hülyegyerek! Szóval nincsenek ott munkahelyek? Ugyan miért?
Mert a világ végén vannak? - Ez lehet, csak mondjuk Romániában is vannak munkahelyek, pedig az még messzebb van. Akkor vajon mi lehet az oka?
Na? Na?
De hallgatlak, milyen munkahelyeket lehet teremteni olyan falvakban, ahol a falu bölcse 6 osztállyal rendelkezik, és a szociális munkásokon kívül dolgozni embert még nem látott senki? Persze a zorbán hibája, hiszen 2007ben még sziliciumvölgynek hívták a sajó völgyét, ugye?

teéjesenmindegy 2018.02.20. 22:55:58

@sinus67: "Úgy lehet meggátolni, hogy a milliárdokat nem stadionra, plakátra meg nemzeti konzultációra költik, hanem élhető ország megteremtésére."
Óóóóóó, végre egy kis populizmus! Hát persze a stadionok, az mindennek az oka.
Lássuk csak ismét: Stadionprogram volt 120 milliárd 6 év alatt, az 20 milliárd évente. Egészségügy éves költségvetése 2000 milliárd. A teljes költségvetés meg 17000 körül van. Nyilván az a 20 kellett volna arra, hogy az orvosok ne menjenek ki.
Vagy mondjuk egy hegesztő ne menjen németbe, négyszeres pénzért. Biztos itt maradt volna, ha abból a szaros 20 milliárdból "élhető országot csinálnak"

mgdé 2018.02.20. 22:58:48

@droid_:
Szerintem nincs rendben az egészségügy. Nagyon nincs rendben.
Akkor is, ha szerinted ez csak "kamu", mert te viszont 20 perc alatt tudtál pisilni. Jó neked.

S igen, már kedvenc Feritek alatt se volt jó. De azóta nemhogy javult, hanem tovább romlott.
Két 80 feletti szülővel az utóbbi 15 évben épp elég személyes tapasztalatot szerezhettem minderről.

Bogyó 2 2018.02.20. 23:01:23

@Larry Silverstein: "Volt 20 év váltógazdaság, úgymond demokrácia, nem volt semmi sem jobb, sem kevésbé korrupt, mint most."

Tipikus példa a félázsiai szavazóról. Ennek a népnek nem sikerült megértenie a demokráciát. Volt egy 20 év ami nem volt jó demokrácia. De a választásoknak volt tétje. A nép érezhette, hogy a hatalom nála van. Most nem érzi. Nem érzi, hogy tétje volna, hogy ő mit akar. Igyis-úgyis ők lesznek. Nem volt jó a 20 év, rohanunk vissza Kádár apuci ölébe, és Orbán jól eljátssza ezt. Ahogyan Putyin is Sztálin elvtársat. A fidesz kormányzás tipikus példája annak, hogy az ideiglenes stabilitás az alapvető biztonság miatt lemondunk a hosszútávú nagyobb lehetőségekről. Ez a kádári magyarország, a traban és a hétvégi telkek miatt lemondunk az igazán kényelmes autóról, a mercedesről a tengerparti nyaralásról, mert nem hisszük el, hogy nekünk az is lehet. A Fidesz megint leszakítja a nyugati fejlődés útjáról az országot, mert egyszerűbb egy jelentősebb, de azért kisebb réteget a többség kizsákmányolásával a nyugati átlagszint fölé emelni, mint az egész országot elindítani a felzárkózás útján, felemelve az alsóbb rétegeket, a vagyoni különbségeket csak meggazdagodás és nem leszakadás révén fokozva. És a meggazdagodás nem közpénzekből történne. Az a réteg jól fog élni, jobban mint Hans a német autógyárban vagy John a londoni tanító. Volt már ilyen, voltak gazdag földesuraink, akik nyugaton szórták a pénzt, a jobbágyok meg nyomorogtak nyugati társaikhoz képest. A demokráciával jól élni, jó vezetőket kinevelni az ország érdekében politizálni sokkal nehezebb, főleg úgy, hogy fair módon játszunk és benne van a pakliban, hogy veszthetünk. Sok függ a szavazó értelmi szintjétől. Mennyivel egyszerűbb az olcsó biztonságra játszani, ahol a hatalom mindenkit korrumpál, mert a társadalom valódi érdeke elveszik. Mennyivel egyszerűbb elnyomva a más nézeteket, központilag megmondva a tutit, nem törődve a következményekkel. De ez valójában hazaárulás.

teéjesenmindegy 2018.02.20. 23:04:12

@Bogyó 2: "Erőteljesen léptek fel a Tv-s balhé után, ahol meg pont a puhányság volt felróva."
Nem, kisfiam. A szakmaiatlanság meg a hozzá nem értés volt felróva nekik. És pont ugyanúgy a hozzá nem értésről tanúskodott a tv-székháznál ami volt, mint a kardlapozás meg azonosító nélküli rugdosódás.

"Ne haragudj, de egy 1800 lakosú faluba ez igenis gigantománia"
Az nem zavar, hogy nem a falu miatt kell a stadion, hanem az akadémia miatt? Egyébként egy stadion, egy igazi az olyan 40 ezernél kezdődik. A felcsúti 4 soros lelátó, csak stadionnak hívják. Egyébként, ha a focipálya köré padokat teszel körbe, akkor az már 500fős stadion..
Ja, nyilván nem láttad élőben, a főútról alig látszik, a hatalmas gigantomán építmény, amit csak Hitler csinált Orbán előtt :D:D:D:
"Még Stadlernek is volt annyi egyszerű juhász-esze, hogy a falu szélére építette a sajátját." Ja. Miért, a felcsúti hol van szerinted? Az isten áldjon meg, ennyire ne legyél korlátolt, nézd meg a térképen. Az akadémia után kezdődnek a szántóföldek.

Bogyó 2 2018.02.20. 23:05:10

@Larry Silverstein: "S abba belegondolni is rossz, mi lett volna, ha Karácsony vagy Bajnai vagy valami más kényszerkoalíciós emberke van éppen a trónon, amikor az arabok megjelentek itt napi tízezresével."

Miért most hol vannak azok az arabok?

Átmentek a horvátokhoz? Horvátországban apokalipszis volt, romokban hever? Ausztriában háborús helyzet van? Mindkét országban jártam 2016-ban, olyan sokan nem akarnak Magyarországra költözni.

mgdé 2018.02.20. 23:08:10

@$pi$:
"A fidesz koalcícióban kormányoz már ki tudja mióta." :DDDDD

Michelle Wild meg szűzlány!

teéjesenmindegy 2018.02.20. 23:11:11

@Én de genere Mi:
"A mamámat az utóbbi bő két évben kétszer kellett a Szent Imre sürgősségijére bevinni, mindkétszer mentővel. Az egyik hétköznap, a másik hétvége. Az egyiknél kb. 4 órát, a másiknál majdnem 6 órát tartott mire kivizsgálásokra (a majd 6 órásnál két külön vizsgálat), majd végül osztályra kerül"
Olvasd el az index cikkjét, hogy hogyan működik a sürgősségi. Tanulságos.
index.hu/belfold/2018/02/12/surgossegi_ellatas_orvosi_ugyelet_sbo_varakozas_tajekoztatas_triazs_allapotok_egeszsegugy/
Ott az ausztrál kisfilm is benne, ez a világon mindenhol probléma.
Az, hogy tüdőgyulladás gyanuja áll fenn nem olyan, mint amikor egy levágott fejű ember életéért küzdenek. Ha konkrét életmentésre van szükség akkor beviszik a mamádat. Én elhiszem, hogy mindenkinek a saját baja a legnagyobb, de adott esetben 20 másik életét megmentették amíg te vártál 4 órát.

Bogyó 2 2018.02.20. 23:19:17

@teéjesenmindegy: Kedves apuci! Kurvára mindegy, hogy puhányságnak vagy szakmaiatlanságnak nevezzük, a lényeg, hogy nem egy elnyomó rezsim előre megfontolt lakosság elleni diktatórikus terrorja volt, erről szólt a polémia, ha figyeltél volna.

Na persze, az akadémia miatt. Akkor most kezdjük, hogy kinél, mikor és miért pont ott van akadémia? Felcsúton akadémia? Hány 2000 fős településnek van ilyen? Ja, csak pont ott? Nem, ebben semmi visszatetsző nincs, ízlésed nem sok van, haver! Rohadtul nem érdekes, hogy amúgy 80 ezer ember fér el másutt.
A Stadler stadion nem úgy van a falu szélén, hogy csak az egyik oldalán vannak házak hanem távolabb van onnan. Ez meg ne szórakozz már, hát az"Anikót zavarja a kilátásban". Miről is beszélsz? www.boon.hu/puskas-akademia-vs-dvtk-falusi-tura-a-magyar-futballtavaszban/2709308

Larry Silverstein 2018.02.20. 23:21:27

@Bogyó 2: "Ennek a népnek nem sikerült megértenie a demokráciát. Volt egy 20 év ami nem volt jó demokrácia. De a választásoknak volt tétje. A nép érezhette, hogy a hatalom nála van. Most nem érzi. Nem érzi, hogy tétje volna, hogy ő mit akar. Igyis-úgyis ők lesznek."

Erre mit írjak? Mi az hogy így is úgy is? Pont annyival lehet mindenkinek nyerni, amennyivel Orbán nyer.

"Nem volt jó a 20 év, rohanunk vissza Kádár apuci ölébe, és Orbán jól eljátssza ezt. Ahogyan Putyin is Sztálin elvtársat. A fidesz kormányzás tipikus példája annak, hogy az ideiglenes stabilitás az alapvető biztonság miatt lemondunk a hosszútávú nagyobb lehetőségekről."

Ez duma. Az ellenzéknek semmilyen hosszú távú víziója nincs, és nem is volt. Orbán pedig pont azt csinálta 1998ban is az országgal, mint most - erősítette a középosztályt, a szavazóit, jobban kiállt a külföldi magyarokért, igyekezett pénzügyileg addig nyújtózkodni, amíg a takaró ér. Ezek nem különleges kvalitások, de más ennyit sem tudott. Miféle hosszútávú lehetőség van az eladósodás mögött? Mert azt hozta a "demokrácia".

"A Fidesz megint leszakítja a nyugati fejlődés útjáról az országot, mert egyszerűbb egy jelentősebb, de azért kisebb réteget a többség kizsákmányolásával a nyugati átlagszint fölé emelni, mint az egész országot elindítani a felzárkózás útján, felemelve az alsóbb rétegeket, a vagyoni különbségeket csak meggazdagodás és nem leszakadás révén fokozva."

Nincs nyugaton fejlődés, te miről beszélsz? A nyugatiak fejlettek, mi fejlődünk, ők nem, különösen a régi EU országok nem. Mármint anyagilag. Hogy tud a fidesz választást nyerni a burzsujokkal? Ezt te sem gondolod komolyan. S ha annyi a szegény akinek a fidesz árt akkor miért nem hisznek az ellenzéknek, miért nem képviseli az hitelesen őket?

Nem munkahellyel lehet a szegénységet tartósan megoldani? Ebben szintén nem áll olyan rosszul Orbán, akkor sem ha nyilvánvalóan segíti ezt a konjunktúra.

Larry Silverstein 2018.02.20. 23:22:32

@Bogyó 2: "Miért most hol vannak azok az arabok?

Átmentek a horvátokhoz? Horvátországban apokalipszis volt, romokban hever? Ausztriában háborús helyzet van? Mindkét országban jártam 2016-ban, olyan sokan nem akarnak Magyarországra költözni."

Mind2 országban megbukott a kormány azóta.

Bogyó 2 2018.02.20. 23:22:33

@Larry Silverstein: "Az emberek 99%ának tökmind1 ki nyer kormánytendert, amíg csökken az adója és nő kicsit a bére. Ettől hülye lenne? Miért? "

Azt a korrupt fajtátokat! Mert nem lát tovább az orránál és hosszú távon lerohasztja az országot a nyomorult megalkuvásával.

Bogyó 2 2018.02.20. 23:25:19

@Larry Silverstein: "Mind2 országban megbukott a kormány azóta".
Ja, igen. De azért azóta se építettek semmit. Megbukott a kormány, mert az ORF nem szidta egész nap a Szabadságpártot a választások előtt, működik a demokrácia.

élhetetlen 2018.02.20. 23:28:00

@$pi$: Igen, „Azt nyilatkozta, hogy folyamatos telefonos kapcsolatban volt a rendőrök vezetőivel és utasításokkal látta el őket. Mitől lenne abszurd, ő mondta!”. és nyilván telefonon parancsba adta, hogy legalább egy embernek lőjétek ki a szemét. Hogyne, ugye?
„Lejárt a bérleti szerződése és nem hisszabbították meg.” Igen, ilyen egyszerű egy élet, egy gazdaság tönkretétele. Csak „elbírálás kérdése”, hogy egy gazdálkodó nyerhet-e, vagy egy műkörmös, akinek gazdálkodni sem kell, mert megkapja a föld alapú támogatást. És szerinted minden rendben van.
A további leveleidre csak azt tudom válaszolni, hogy amit „a kormány szabályoz”, annak semmi köze a piacgazdasághoz, de nincs türelmem ezt tovább magyarázni. Sem bankonként, sem birkánként. Meddő beszélgetés.

Larry Silverstein 2018.02.20. 23:28:52

@Bogyó 2: Jójó, de ezt a hosszú távon lerohasztást főleg az ElQrók szajkózzák már 8 éve, mindig jön az apokalipszis. Ez azért nem egy független vélemény, ugye.

De, az osztrákok építettek, s a románok s a bulgárok s a törökök s a spanyolok s a franciák is. Izraelről nem is beszélve.

mgdé 2018.02.20. 23:30:57

@teéjesenmindegy:
Hülye.

Amikor majd 6 óra után csak "rájöttek", hogy valóban tüdőgyulladás lehet - ami a mentősök papírján már szerepelt!! - hirtelen át tudták tenni a várószobába, rendes ágyba, fűtött helységbe. (Ott van a földszinten, kb. 15 méterre a sürgősségi várótól.) Meséld már el, ezt miért nem tudták megtenni rögtön, a mentősök papírja alapján, a megvizsgálásig is? Volt még ott üres ágy, nem is egy. Ja, hogy még a mentős papírba belenézni se volt idejük, kedvük?

Nem szégyelled magad, hogy mindig minden szart, minden hibát, minden aljasságot, nyilvánvaló lopást, minden gazemberséget állandóan meg próbáltok védeni?
Hogy hazudtok éjjel, hazudtok nappal, hazudtok álmotokban is?
Pedig milyen böcsületes képes van annak a fess rogántóni gyeröknek ... :P

Bogyó 2 2018.02.20. 23:40:09

@Larry Silverstein:

A demokrácia működésnek egy csomó szabálya, összetevője van. Nem elég, hogy elvileg azt húzol be akit akarsz. Annak idején a négy igenes szavazásnál azért nem akarták a közvetlen választását a köztársasági elnöknek, mert nem voltak még annyira ismertek az ellenzékiek. Különben Pozsgay lett volna. Ha a magángazdaságra nem telepszik rá a politika, ha nem politikai megrendelésekre dolgozik a NAV, az ÁSZ. Ha nincsenek emberek rákényszerítve egzisztenciájukban megfenyegetve, ha nem adják el valamely vagyontárgyukat, vállalkozásukat. Ha a média 90%-a nem a kormány kezében van és egyetlen egy tv-adó is csak azért nem, mert éppen összerúgták a port a régi haverral, másutt már kormánykritika szinte nincs, nos így az esély csak elvi. Persze Szaddám Husszein is mindig 90% fölött nyert. Akkor szerinted ez rendben volt?

Nyugaton igenis van fejlődés, a technológiai innovációk a mai napig onnan indulnak meg a Távol-Keletről, és ők is az elnyugatiasodás révén, ki ne találd, hogy Oroszország a világ gazdasági motorja, miközben a mai napig a nyersanyagok tartják életben őket, egy valamirevaló világcéget nem tudtak létrehozni, csak Gazprom meg Roszatom.

"Az ellenzéknek semmilyen hosszú távú víziója nincs," Hát Orbánnak van, ez tény. Csak az a saját köreinek a megerősítéséről szól a többség kárára.

A fidesz a burzsujokkal, a kiszolgáló és függővé tett réteggel, meg a lebutított, az aktuális ellenségtől rettegő, agyonsorosozott, migránsozott, rezsicsökkentéssel hülyített proliréteggel nyer. Igen, a demokrácia halála, amikor a burzsoázia a csőcselékkel együtt seprűzi ki az értelmiséget és a független polgárságot.

Larry Silverstein 2018.02.20. 23:41:41

@Bogyó 2: "Megbukott a kormány, mert az ORF nem szidta egész nap a Szabadságpártot a választások előtt"

Most viccelsz, ugye?

A világmédia különben is -a piacifüggetlen- baloldali, ez Trump megválasztásakor még a vakoknak is kiszúrhatta a szemét.

Larry Silverstein 2018.02.20. 23:55:12

@Bogyó 2: Minden demokrácia és minden ország hagyománya más. S a magyart bárki megváltoztathatja ugyanúgy ahogy Orbán.

"Ha a média 90%-a nem a kormány kezében van és egyetlen egy tv-adó is csak azért nem, mert éppen összerúgták a port a régi haverral, másutt már kormánykritika szinte nincs, nos így az esély csak elvi."

A kádárizmusban valóban így volt, mégsem hitte el senki amit mondtak. A CNN hülyeségeit se vették be az amerikaiak. Nem kell a médiát túlértékelni, az arányok meg nem igazak: a legnézettebb TV, a legolvasottabb internetes portál ellenzéki. Sőt, én is csak ellenzéki médiát fogyasztok.

"Nyugaton igenis van fejlődés, a technológiai innovációk a mai napig onnan indulnak"

Onnan indulnak, ahova bevándorolnak az innovátorok a pénzért. De a lényegen ez nem változtat, 7 éve a nettó átlagbérünk 500 euró volt az akkori árfolyamon, ami mondjuk a negyede a németnek, ma meg 750 a mai árfolyamon, a harmada a németnek. És az olaszoknál, franciáknál, angoloknál már vagy 20 éve nincs reálbér emelkedés. Nem hiszem hogy az ő gazdaságfilozófiájuk lenne nekünk követendő.

"ki ne találd, hogy Oroszország a világ gazdasági motorja, miközben a mai napig a nyersanyagok tartják életben őket, egy valamirevaló világcéget nem tudtak létrehozni, csak Gazprom meg Roszatom."

Nyilván nem, de Putyin nagyon jó vezető az orosz kisember szempontjából, sokkal jobb mint a nyugat által szeretett demokrata elődei. Nem ok nélkül szerette a nyugat Putyin helyett a részeges Jelcint inkább.

"Igen, a demokrácia halála, amikor a burzsoázia a csőcselékkel együtt seprűzi ki az értelmiséget és a független polgárságot."

Úgy látszik az országnak jobban megy értelmiség és független polgárság nélkül, vagy inkább...hagyjuk.

teéjesenmindegy 2018.02.21. 00:57:08

@Én de genere Mi:
Tudod mit, te nagyarcú fasz? Kár hogy bevitték, hagyták volt ott rohadni.
"Meséld már el, ezt miért nem tudták megtenni rögtön, a mentősök papírja alapján, a megvizsgálásig is? Volt még ott üres ágy, nem is egy. Ja, hogy még a mentős papírba belenézni se volt idejük, kedvük?"
Tudja a faszom, nem voltam ott. Biztos a faszukat verték, azért. Vag lehet, hogy szadisták, és örülnek annak, ha anyád ott szenved. Esetleg a zorbán kiadta parancsba, hogy mindenki várjon 6 órát.
Áááá, eszedbe se jusson, hogy volt ott másik 100 ember, akik adott esetben sokkal fontosabbak, mert súlyosabb sérültek. A megoldás az nyilván az, hogy fel kell emelni a fizetésüket, akkor biztos háromszor gyorsabbak és hatékonyabbak lesznek.

A rogántónit meg leszophatod, ha annyira tetszik.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.21. 06:30:51

@alien:

Troll lenne az, aki kiáll a Jó és az Igaz mellett? Valószínűéeg az, perverz liberális szemszögből...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.21. 06:41:25

@élhetetlen:

Spontán felháborodás volt, s végig a jobbikosok voltak a tömeg gerince. Aki elment a közelben és látta a plakátokat, az jól tudja ezt.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.21. 06:46:32

@chrisred:

Nagyon is szükség van rájuk. Minden közösségben kell vezérlő elv. S ezen elv kiválasztását segítik az egyes pártok.

Most a kérdés: visszatérni az 1990-2010 közti országrontó rendhez, vagy folytatni a 2010 óta kezdődött kilábalást. Ez 2 egymásnak ellentmondó út.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.21. 06:56:03

@Bogyó 2:

Inkább legyen Felcsúton még öt tök felesleges stadion, mint hogy Soros és Brüsszel irányítsa a magyar kormányzatot.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.21. 06:59:19

@élhetetlen:

Ha egy cég nem képes gazdaságosan működni, akkor bezár. Ezt mondja személyesen a Szabad Piac Láthatatlan Keze.

mgdé 2018.02.21. 08:02:49

@teéjesenmindegy:
No, a suttyó litániádból csak és kizárólag az következik, hogy egy te féle alja fidesztroll véleményénél bárki véleménye értelmesebb és fontosabb. Még egy betűt, kórházat, szervezett európai társadalmat sosem látott pigmeus kiscsajé is. Mert a te félétekből csak az ostobaság, az aljasság, a hazugság, a szenny dől. Még szerencse, hogy legalább kereszténynek nem vallod magad.

Alex Lavour 2018.02.21. 08:31:47

A hozzászólások színvonalából látszik, hogy mennyire igaza van a blognak (kivétel tisztelve)

Európai téridő 2018.02.21. 08:52:26

A 101-es szoba példuál nem tény.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.02.21. 08:53:41

A postnak szinte minden szava igaz. A fideszpont és Ormánya úgy működik, mint az állámpárt és a Nagy Testvér az 1984-ben. Talán a 101-es szobás hasonlat csúszik, mert itt egyszerűen pénzzel és egzisztenciával (max zsarolással) térítik orbanistává az érintettet. Még.

Logikus is a magyar embereknek, hogy egy ilyen embernek adjanak ismét teljhatalmat, mi sem természetesebb.

teéjesenmindegy 2018.02.21. 09:40:52

@Én de genere Mi:
Na figyelj megint te nagyarcú barom.
Teljesen normálisan elmondtam, hogy mit csinálnak a sürgősségin, olvasd el a cikket, ugye?
Egy rohadt szót nem szóltam fideszről, politikáról, egyedül annyit mondtam, hogy ott az ausztrál film, ami mutatja, hogy ez a világon mindenhol hasonlóan megy.
Erre elkezdesz ugatni bazmeg, hogy így fidesztroll, meg úgy hazugság, meg amúgy aljasság meg minden egyéb.
Sötét korlátolt paraszt vagy, az a nagy helyzet.

chrisred 2018.02.21. 09:43:34

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Pont ezek a vezérlô elvek teszik szükségtelenné a politikai pártokat.

teéjesenmindegy 2018.02.21. 09:52:39

@Bogyó 2: Rohadt unalmas a stadiontéma.
Legalább a saját belinkelt képedet nézd meg, ha már a fáradtságot nem veszed arra, hogy elmenj oda. A kép a szántóföld felől készült, látszik, hogy kb. olyan magas mint a mellette levő fák vagy teteje. Mondom, a főútról, alig látszik.
"Akkor most kezdjük, hogy kinél, mikor és miért pont ott van akadémia? Felcsúton akadémia? Hány 2000 fős településnek van ilyen? Ja, csak pont ott"
Azért pont ott van az akadémia, mert aki alapította, és ehhez adott néhány hektárnyi földet az ott lakik. Orbán nem tudott volna akadémiát alapítani Győrben, mert ott nem volt fölös területe. Még mielőtt elkezded, ez a föld kb. semmit sem ér. És az akadémiának pont az a lényege, hogy ott kollégium is működik, nem a 2000 falusinak épült. Érted? Tök mindegy, hogy hol építesz akadémiát, a gyerekek ott bentlakásosak.
Tessék itt egy 3000 fős stadion. Grandiózus, mi?
assets2.engenium.co.nz/assets/Waitakere-lights_7925_1.jpg

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.21. 10:00:27

Amíg Soros és hívei ilyeneket mondanak, addig bizony ez működik, jó okkal:
www.origo.hu/nagyvilag/20180216-homo-sorosensus-europa-tanacs-jogi-biztos.html
A "homo sorosensus", azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezett Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa
...
Ez az új ember - a homo sorosensus - hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján"
...
egy átmeneti időszakot követően a "Soros embertípus" nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.
...
----

Szóval ez van. Így gondolkodnak Sorosék, és a Homo Sorosensusok akikről Soros és szervezeti listát is vezetnek, az EP-ben (224 darab EP képviselő van a zsebében):
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

Macropus Rufus 2018.02.21. 10:12:12

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
értem, szóval mert itt 100 párt is van ami indul ezért itt minden frankó.
Az usákoknál 2db párt van. És ott működik a demokrácia. Nálunk van 100 és nyomokban demokráciát tartalmazunk.
Ismered a vitzet Brezsnyev meg valmelyik amerikai elnök dumcsiznak, és a jenki megjegyzi, hogy úgy hallottam, nálatok nem nagyon szeretik a zsidókat. Erre Brezsnyev: ezt kikérem magamnak! A központi bizotságban is 4db zsidó ül. Erre az amcsi elnök: nekem foggalmam sincs arról, hogy mennyi zsidó van a pártban.
Tudod az, hogy 100 párt van nem jelent semmit. A legnagyobb diktaturákban is van választás. Sőt ha jól emléxem akkor 89 elött ebben az országban is volt választás.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.21. 10:35:46

@chrisred:

Mivel a vezérlő elvek nem egységesek, ezért kellenek pártok.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.21. 10:41:13

@Macropus Rufus:

Több pontból is vérzik kommented.

Az USA-ban is van 100+ párt, csak az ottani választási rendszer olyan, hogy akinek nincs tízmilliós tábora, annak nulla az esélye. Ezért nem hallottál róluk.

Kapaszkodj meg, az amerikai választási rendszer TELJESEN aránytalan.

A diktatúrákban nincs választás. Magyarországon se volt Kádár alatt.

Macropus Rufus 2018.02.21. 10:47:31

@iroiro: "fél országot és erre a munkáltatók erejükön felül is fizetésemelésekbe kezdtek csak hogy legalább a másik feléből valakit itt tartsanak?"
azért valahogy én egyáltalán nem sajnálom a munkáltatókat. Hogyan is lehetséges az, hogy az árak eu szinten vannak a bérek meg nem? Most meg amikor a pórnép a szar bérek miatt elmegy, akkor kezdjem sajnálni azt akinek most bért kell emelnie (erőn felül), holott eddíg pont leszarta az egészet? Hát lehet csak nekem sántít ez a dolog, de részemről leszarom őket. Most vagy emel, vagy hosszú távon veszíteni fog. Valahogy nem hallom már azt sem, hogy el lehet menni 363 ember jön 10 perc alatt a pozitcióra... szóval ideje váltani. És ha másra nem erre jó volt a Viktor teljesen hülye kormányzása.

Macropus Rufus 2018.02.21. 10:52:41

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: hány párt indúl a választáson? 100? Nem akkor tehát ennyi. Amúgy 250 feletti a pártok száma ami indulna nálunk, ebből viszont egyenlőre 58 az ami komolyan is gondolja.

"A diktatúrákban nincs választás. Magyarországon se volt Kádár alatt. "
na látod az ilyenek bukik ki az, hogy kb. a rendszer váltás után születtél és/vagy igazából nem nagyon vagy képben olyan dolgokról amik nem igazán illenek bele a világképedbe. (diktatúrában nincs választás... ugye)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Országgyűlési_választások_a_Magyar_Népkőztásaságban

és, hogy ne csak kis hazánkat emlegessem:
444.hu/2015/07/19/valasztasok-voltak-eszak-koreaban-9997-os-a-reszveteli-arany

sas70 2018.02.21. 11:06:15

@Rettegek mert ballib vagyok: Soros egymillió elefántot akar betelepíteni Afrikából, hogy letarolják az európai erdőket!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.21. 11:18:46

@Macropus Rufus:

51 éves leszek idén, ne viccelj, Már 1990-ben is aktív szavazó voltam. Az utolsó kommunista szavazáson - 1985 - azért nem szavazhattam, mert pár hónappal nagykorúságom előtt zajlottak.

Az átalad idézett választások NEM voltak valódi választások. Milyen választás az, ha az összes lehetőség a hatalom által jelölt szervezeté?

Macropus Rufus 2018.02.21. 11:19:02

@Bolshevik: valamiért nem sajnálom őket. Neked miért nem lett semmi bajod? És rajtunk kívűl több millió embernek nem lett semmi baja. Akik ott voltak megérdemlik. Ennyi.
Rengeteg idejük lett volna lelépni onnan de nem tették .Sz@r ügy. És ne gyere nekem azzal, hogy minden milyen hamar történt, mert konkrétan a Fidesz rendezvény befejezése és a balhé közt kihozták nekünk a pizzát ami alsó hangon is min 30 perc. Szóval volt idejük. Én speciel jobban bekeményítettem volna.

Viszont nem emléxem, hogy amikor ugyan ezek a rendőrök pl. egy jó kis focimecs után rommá verik az ultrákat bármelyik kis fidesz csicska felháborodott volna, hogy no de az azonosító! Ezért lesztek hiteltelenek. Más szemében a szálkát is.
Amúgy ha jól emléxem nem pici balhé volt hanem konkrétan égtek dolgot, MTV székház leamortizálva stb... Vagy gondolom arra sem emléxel amikor egy ilyen szabadsáharcos seggarc a tévé stáb elött simán kirogta egy kis polák mind a 6 ablakát. Akinek fityója van vélhetően nem a leggazdagabbak közé tartozik. Szóval nem kell a duma: a balhézók megérdemlik. Okés egy szem picit talán sok, de le is lőhették volna*, szóval jóbban járt így.

*a fideszes tagok éles lövéseket akartak volna. Ezt konkrétan fel is vetették egy balhé utáni bizotsági meghallgatásokon.

Macropus Rufus 2018.02.21. 11:49:46

@teéjesenmindegy:

ha jól látom akkor frankón látszik a főútról.
444.hu/assets/felcsut-01-128.jpg

Az, hogy számodra mi a stadion szubjektív dolog. A stadion hivatalos deffiniciója a következő:
nagy, szabadtéri sportpálya, amelyet ülések vesznek körbe a nézők számára.
Eredete: [stadion < görög: sztadion (versenypálya < állandó hosszmérték) < sztadiosz (állandó) < szto (áll)]

látsz itt valahol olyat, hogy min. 40ezer ember?
Továbbá 1800 fős faluba 3500 emberre stadiont készíteni marhaság. Mikor volt tele? Egyáltalán volt tele?

chrisred 2018.02.21. 12:59:41

@chrisred: Ma már nincs rájuk szükség. Régen az elitnek nagy elônye volt az információkhoz jutás és azok értékelése terén. Ma már ez nem igaz, többek között ez az egyik oka az európai politikai elit válságának. Az emberek látják, hogy semmi többletet nem tudnak produkálni a társadalmi válságok leküzdéséhez, legyen az gazdasági vagy migrációs.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.21. 13:24:29

@chrisred:

Az emberek ma se mások. A nagy többség pl. hülyeségekre használja a netet. Régebben lehetőség nem volt, most akarat nincs.

Az elit pedig sose egységes.

mgdé 2018.02.21. 14:27:14

@teéjesenmindegy:
Csak egy fidesztroll vagy.
Ebből kifolyólag minden mondókád súlytalan.
S ezen nem tud változtatni sem a hisztid, sem a mosdatlan szád.

Macropus Rufus 2018.02.21. 14:51:00

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: tehát akkor voltak választások. Én azt mondtam, hogy voltak, te meg, hogy nem. Tehát voltak. Ebben egyet értünk. A vita max. a részletekben lesz: mennyire volt szabad. Tényleg: most mennyire az? Mert nekem, neked az. És pl. a közalkalmazottaknak, közmunkásoknak is az?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.21. 15:38:46

@Macropus Rufus:

Álválasztások voltak, hiszen az nem választás, ha egy választási lehetőség van.

Most van tökéletes választási szabadság. De ezt te is tudod.

sinus67 2018.02.21. 15:45:15

@sas70: :))))
És erre az a bizonyíték, hogy a lengyelekkel keménykedik Brüsszel az erdőírtás miatt! Mert akkor mi marad az elefántoknak?
:-)

sinus67 2018.02.21. 15:59:52

@Macropus Rufus:
Ja! Az árak kb. ugyanazok, de a bérek nem az biztos. A GDP növekedés pl. 2016-ban nálunk 2 %, addig a németeknél 1,9 %.
Csak az nem mindegy, hogy ezek a százalékok mennyinek a százalékai!
Ha megtermelek 1Millát és a következő évben növelem 2 %-kal az szerény számításaim szerint kevesebb, mintha megtermelnék 10millát és a következő évben 1,9 %-al növelném!

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Országok_egy_főre_jutó_GDP_szerinti_listája_(nominális)

sinus67 2018.02.21. 16:14:48

@teéjesenmindegy:
Hát látom sok lecsapódott abból, amit írtam! És neked pont a populista stadionozáson szaladt fel a szemöldököd!
Mondat húzd ki a fejed...

teéjesenmindegy 2018.02.21. 17:36:40

@sinus67: Várom a tényfeltárásodat, hogy milyen húzóipart telepítenél olyan helyekre, ahol a faluból senki nem tud se írni, se olvasni, de dolgozni sem dolgozott soha...
Azóta nem szóltál egy szót sem, pedig epekedve figyelem.
Mert jó dolog, hogy legalább beláttad, hogy a stadionozásod populista marhaság, de a "rendes munkát a közmunka helyett" szöveged még nagyobb marhaság.
Na, csak elvi síkon mondjad, ki és milyen munkahelyet tudna arrafele teremteni.

sinus67 2018.02.21. 22:35:55

@teéjesenmindegy:
Lovagolj a hülyeségeken! A stadionokon kívül mást is írtam!
Másrészt Te írtad, hogy nem kötelező a közmunka, el lehet menni mást is dolgozni. Erre jeleztem, hogy nem mindegy hova születsz és milyen környezetben szocializálódsz!
Mellesleg az írni-olvasni nem tudókat meg kell tanítani. Nem magukra hagyni, tetézve a korhatárt 16 évre levinni és nagy ívben szarni az elmaradottabb országrészek lakóira.
Mert bizony azokban az általad említett falvakban a kibaszott soros-plakátokat sem tudják elolvasni ezek szerint!
Pedig a plajátok árából ezeket a területeket legalább el lehetne kezdeni felzárkóztatni. Kezdhetnék az oktatási programok testreszabásával.
Például!
Azért a populizmusból még lenne mit tanulnom tőled és dicső pártodtól!

chrisred 2018.02.22. 05:34:46

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ez egy folyamat, ami nem egyik percről a másikra következik be. 150 éve Magyarország hat éven felüli lakosságát tekintve három emberből kettő nem tudott se írni, sem olvasni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.22. 06:34:15

@chrisred:

A folyamat lezárult: ma megvan minden képesség és eszköz. Soha nem volt olyan könnyű ismeretekhez jutni, mint 15 éve. S lám. az emberek zöme másra használja. Azaz nincs iyen igény.

Azaz az ember ugyanolyan, mint mindig: alapvetően csak egyéni jólétet akar. S ez fokozottabb a felvilágodosás kora óta.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.22. 06:36:37

@sinus67:

Ha nincs meg az önvédelem, semmi sincs. Azaz a plakát nem kidobott pénz, ahogy más védelmi eszköz se. Te se kezdesz el gazdálkodni, ha előtte nem biztosítottad a területedet.

chrisred 2018.02.23. 05:55:58

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ma különösen nem mondható el, hogy ez a folyamat lezárult volna, amikor az információözönből kell kiválogatni a hasznos ismereteket.

Az ember alapvetően a maga ura akar lenni, az egyéni jólét nem cél, hanem következmény.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.02.23. 09:51:02

@Én de genere Mi: pisilni mi? en is tudok ilyen stilusban, pl: 80 feletti oregeket, akik mar csak arra varnak, hogy mibe haljanak bele, soroljak csak leghatulra a surgossegin az eppen aktualis betegsegukkel, egyetertek. ettol nem rosszabb lesz az ellatas, hanem hatekonyabb a mindenki szamara.

mgdé 2018.02.23. 12:18:06

@droid_:
Megegyeztünk. Iktassuk törvénybe, hogy droid_, amint eléri a 80-at, bárki által büntetlenül lelőhető.

Milyen stílusban is? Azért mert te egyetlen egyszer jártál ilyen helyen és te véletlenül éppen mást tapasztaltál, nagy hanggal kijelentetted, hogy akik mást mondanak, azok "kamuznak"! Amikor szólnak, hogy más viszont mást tapasztalt (s NEM azt, hogy te nem mondasz igazat, nem is úgy volt), s valóban nincs minden rendben, akkor halálra sértődsz. A hívőfideszes ostobaság mintapéldája vagy. Nyugodtan költözz össze bülbül szavú teéjesenmindegy cimboráddal, mindennap jól elbeszélgethettek majd a tények teljes mellőzésével. S szidhatjátok a "libsiket". Akkor is, ha pont nem azok. :P
süti beállítások módosítása