Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

Az elmúlt 8 év arról is szólt, hogyan silányították le a NEMZET fogalmát

2018. március 14. - Kibeszélő

Ebben az országban a NEMZETI szót lassan, de biztosan kisajátította és lejáratta a hatalom. Mert minden, ami ma nemzeti, csak nyomokban tartalmazza a minőséget és a korrektséget. Lássunk négy példát!

1. NKM - NEMZETI KÖZMŰVEK

Egy egyszerű halandónak úgy tűnhet, a Nemzeti Közművek egy egyre terebélyesedő állami szolgáltató cég. Van ott földgáz, áram és távhő. Mindezt kedvenc kormányunk valószínűleg a rezsicsökkentés és államosítás égisze alatt hozta össze. A hajdani Főgáz is így lett NKM Földgázszolgáltató. Ami pedig a szolgáltatás minőségét illeti, nos, arra kiváló sztorim van.

Egy lakásfelújítás során a tulajdonosnak le kellett cserélnie a gázórát. Ezt a műveletet egyébként a mérésügyről szóló törvény szabályozza. A tulajdonos tehát úgy hitte, majd jön egy szaki a központból, lekapja a régit, és felteszi az új órát. Mindezt ingyen. A gázórát azonban díj ellenében cserélték. A magyarázat pedig annyi, hogy ha a cserét lakásfelújítás címén kérik, annak ára van. Nyilván, ebbe a kitételbe, ha egyszer le van írva, nem lehet belekötni. Annál inkább kifogásolható a szolgáltatás ára. Hiába végzett 2 perc alatt a szerelő, hiába volt olyan könnyű a feladat, amit egy ügyes gyerek is el tud végezni, a számlán vastagon fogott a tinta. A tulajdonos persze felháborodott az összeg miatt, és azonnal tisztázni akarta a szolgáltatóval.

nkm.jpg

Ekkor tudta meg, hogy a NEMZETI KÖZMŰVEKnél a kiszállás alkalmával mindent megkezdett 5 percet 15 percnek számolnak. Vagyis, ha fél órát tartózkodott a szaki a lakásban, akkor azt végül másfél órára hozzák ki. Ezen felül hivatalosan 2 szerelőnek kell megjelennie, és ez papíron akkor is így van, ha valójában egyetlen egy ember jelent meg. Így tehát a munkalapon végül is 2 ember szállt ki a tulajhoz másfél órában. Mit lehet tenni, ha ez a szabály, ez a szabály. Fogadjuk el, és fogjuk be a pofánkat.

2. NÉBIH - NEMZETI ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI HIVATAL

A NÉBIH már a nevében is tiszteletet parancsoló intézmény. Bár engem ez a mozaikszó sok minden másra emlékeztet, csak nem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalra. Na, de a lényeg nem is ez. Sokkal inkább az a furcsa hozzáállás, ami a hivatal részéről tapasztalható. A kisember annyit vesz észre a hivatal ténykedéséből, hogy a híradóban nagy csinnadrattával bejelentik, egy piaci hentesnél penészes volt a hurka, le kellett foglalni az árut. Rosszabb esetben be is kell zárni a boltot. És persze ott vannak a bírságok is. Egyébként azt még egy szimpla vásárló is látja, hogy penészes a felvágott, ahhoz nem kell szakértelem.

nebih.jpg

Amikor azonban egy vállalkozó azért keresi a NÉBIH-et, hogy az épülő hűtőházához szálljanak ki, mert szeretne mindenféle előírásnak megfelelni (és javaslatokat is szívesen fogad ez ügyben), akkor a kérést visszautasítják, mondván, arra már nincs elég ember. Természetesen akkor majd akad ember, amikor szét kell nézni az új hűtőházban. És nyilván találni is fognak valami jó kis szabálytalanságot, ami után jöhet a BÍRSÁG.

3. NAK - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy vállalkozás, amelynek a profilja a kereskedelem. Ennek megfelelően korábban a kereskedelmi és iparkamarához tartozott, és a tagdíjat is oda fizette. Bár hogy ebből volt-e bármilyen haszna a cégnek, a tulajdonos nem tudja. Aztán egyik évben odafönt hirtelen rájöttek, hogy nem lesz ez így jó. Mivel élelmiszerrel kereskedik, ezért mégiscsak köze van valamennyire az agráriumhoz. Átsorolták hát sebtiben az agrárkamarához. Azon nyomban küldték is a levelet, immár oda fizessék a tagdíjat, ami a korábbi pár ezer forint helyett kereken 1.000.000 Ft. Bizony, jól olvassák, egymillió forint.

nak.jpg

És még fokozni is tudom, mert az agrárkamara azt is közölte, hogy a tagdíjat visszamenőleg is rendezni kell. Pontosan onnan kezdve, amikor odafönt átdobták a vállalkozást a NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARÁhoz. A végösszeg 3.000.000 Ft-ra rúgott. A tulajdonos mit tehet? Befoghatja a pofáját. És hogy van-e az egymillió forint mögött szolgáltatás? Úgy tűnik, nem sok. A vállalkozás tavaly júniusban kereste meg az agrárkamarát néhány kérdéssel. A kamara azóta sem tudott válaszolni, hiába hívták fel, hiába írtak emailben és levélben. Rengeteg dolguk lehet, az tuti. Iszonyú munka lehet ennyi milliót pakolgatni, és azzal elszámolni. A kamarai tagokra nem marad idő.

4. NÚSZ - NEMZETI ÚTDÍJFIZETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZRT.

Hogy ne vesszünk bele az útdíj-fizetés rejtelmeibe, maradjunk annyiban, a 3,5 tonna feletti járművek az e-útdíj rendszer szerint fizetik az úthasználati díjat. Ez azt jelenti, azok a vállalkozások, ahol fuvaroznak, biztosan így fizetnek, és biztosan több útszakasz után, mint egy sima személygépkocsi. Sőt, az sem mindegy, mi a szállítás útvonala, hisz az útdíjak annak megfelelően is változhatnak. Ha tehát egy teherautó a sofőr figyelmetlensége miatt (mert ugye ő is ember, elvétheti a lekanyarodást) nem azon az úton halad, amelyért előre fizetett a vállalkozás, hanem egy másikon, a drága NÚSZ küldi is a levelet. Akármilyen rövid szakaszról is lenne szó, és akármennyit is perkált a vállalkozás egyébként előre, a szóban forgó NEMZETI intézmény magasról tesz rá.

nusz.jpg

Mert a szabály, az szabály. A vállalkozás azt a néhány száz métert nem fizette ki. Ne is várjunk rugalmasságot egy állami szervtől. Mert ha a NÚSZ rugalmas lenne, akkor egyik útszakaszra kifizetett díjat átcsapná az alá, amelyiket végül a teherautó tévedés folytán használt. Mivel azonban az túl egyszerű megoldás lenne, és semmi bevételt nem termelne, ezért a NEMZETI ÚTDÍJFIZETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZRT. 140.000 Ft-ra bünteti a vállalkozást. Nincs kecmec, nincs pardon! Ehhez is csak gratulálni tudok.

És persze akkor még nem beszéltünk a NEMZETI TRAFIKOKról, és magárról a NER-ről, azaz a NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS RENDSZERéről! Úgy gondolom, joggal jutottam arra a következtetésre, hogy az utóbbi évek NEMZETIesedése egy olyan szemfényvesztés és cukormáz egyben, amely a NEMZET leszarását és meglopását leplezi.

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr3313733338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gébics · http://www.geebics.blog.hu 2018.03.16. 00:19:15

Új nemzeti dal

mára minden közintézmény
nemzeti lett alapból,
szidhatjuk a nemzetet,
ha rozsdás víz jön a csapból,
a nemzeti csatornákon nemzeti a butaság,
nemzetérdek magyarázza nemzetünknek igazát,
nemzeti a dohánybolt és nemzeti a kormány,
állatkerti elefánton nemzeti az ormány,
nemzeti legyen a bordély, mulathassunk abba’,
nemzetiszínű bugyiban pucsítson a szajha,
a nemzeti iskolában nemzeti a tananyag,
s közben nemzeti falakról mállik le a vakolat,
nemzeti kocsmában vágja kupán Miskát a Jóska,
nemzeti sarat dagasztnak, ha eljön a záróra,
nemzeti kórházak várnak a megfáradt magyarra,
ukrán nővér, ha épp’ ráér, infúziót beadja,
nemzeti a dal, a színház és a focipálya,
cifra ruhás közönségnek nemzeti a vágta,
nemzetileg döntenek itt az uniós pénzekről,
nemzeti adóhivatal kap sápot a részedből,
nemzeti egyház kaput zár menekültnek, migránsnak,
nemzeti pap mutat fityiszt a római pápának,
nemzeti az égbolt, nemzeti a napfény,
sikeres politikuson nemzeti a mellény,
nemzeti konzultálásra szólít fel a kormány,
tél végeken nemzeti az influenzajárvány,
nemzeti tavaszt nyár követ, nemzeti őszt tél váltja,
a nemzeti turkálóban vár egy bélelt kabátka,
nemzeti a nappalunk és nemzeti az álmunk,
csodás lesz az ébredés, hogy leesik az állunk!

BiG74 Bodri 2018.03.16. 01:13:36

Kellett a csókos hülyéknek a hely!

Bolshevik 2018.03.16. 01:14:48

Ennyire nincs min nyafogni?

midnightcoder2 2018.03.16. 06:56:30

Ezt a nemzet dolgot a baloldal igyekszik és igyekezett mindig is elsilányítani.

Anno ez az egész nemzet dolog az 1800-as években vált igazán fontossá, akkor viszont mindenki ezt kezdte tolni. Mi a Monarchia felbomlásáig kicsit akadályozva voltunk ebben, utána viszont Horthyék eléggé ráfeküdtek a dologra. A II világháború, majd a kékécédulás választások után azonban Rákosi Pajtás Elvtárs került hatalomra, és neki az volt az érdeke, hogy az "átkos" előző rendszert minél feketébbre fesse, elvégre elég nehéz lett volna megideologizálni az istenadta népnek hogy miért is annyira jó a cuculizmus. Ennek az ideológiai háborúnak a része volt az is, hogy nagyon nem volt ajánlatos hangsúlyozni a nemzeti jelleget. A nemzet fogalmával igazából még Kádárék sem nagyon tudtak mihez kezdeni, a nemzeti, a katolikus reakciós volt, ami a legjobb esetben is a tűrt kategóriába esett. A másik dolog, ami miatt a baloldal annyira nem kedvelte a nemzetet mint olyat, az az internacionalista eszme, bár ez igazából csak idehaza volt probléma, a környező országokban elég szépen össze tudták egyeztetni a kettőt, a baloldal csak nálunk nemzetellenes. Ehhez még hozzájön a rossz értelemben vett liberális eszme, ami európai identitásban, de leginkább emberiségben gondolkodik, kicsit sem zavartatva magát az által, hogy az előző is csak nyomokban létezik, vagy még úgy sem, az utóbbi pedig olyan állat ami nincs. Országok vannak, de egységes emberiség mint olyan soha nem volt, és soha nem lesz. A közel-kelet mindig ünnepelni fogja, ha valaki ügyesen belerepül egy repülővel egy toronyházba.

Aztán, amikor a genszterváltás után a jobboldal megpróbálta ismét elővenni a nemzeti jelképeket, a baloldali "értelmiség" egyként vetette rá magát. Lásd Hofi és a lótakaró. És ekkor nyílt szélesre az az árok, ami Kádárék idején a fű alatt a reakciós vs kommunista ellentétként létezett, jött létre a nemzeti jobboldal és a nemzetellenes balliberális oldal.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2018.03.16. 07:32:37

Azért az vicc, hogy ebben a búval baszott országban minden nemzeti még a dohányboltok is. és az emberfia, ha nem nemzeti oldalban gondolkodik, mert liberálisabb beállítottságú, akkor rögtön megkapja a hazaáruló bélyeget.
Én magamat liberálisnak tartom, és minden hócipőm tele van azzal, hogy elsősorban a Fideszhívőktől egy esetleges vita során sajnos már nem is végső érvként megkapom, hogy én egy nemzetietlen hazavesztő vagyok. Pedig jól tudonm, hogy az adott vitapartnerannak ellenére, hogy hatalmas mellényű nemzetthy Fideszhívő, minden migránsellenessége dacára a rohadó nyugaton taníttatja a kölkit. Szóval akkor ki tette tönkre a Nemzet szó fogalmát?

Heremóka 2018.03.16. 07:57:24

Nem tán most "igazi" magyarok lesztek hirtelen a "népi" demokrácia mintájára?! Haza és haladás, mi?!

morph on deer 2018.03.16. 08:34:45

@midnightcoder2:
”Ezt a nemzet dolgot a baloldal igyekszik és igyekezett mindig is elsilányítani.”

Te most komolyan azt akarod mondani, hogy a ‘nemzeti’ jelzőnek valóban van helye egy dohyánybolt feliratában?
Talán mert van ‘nem nemzeti dohánybolt’ is meg uram bocsá’ ‘liberális internacionalista dohánybolt’?

Ezzel ki silányította a “nemzeti” kifejezést, valóban a baloldal?

Mit gondolsz, az nem devalválja a szó értékét, hogy ma már valóban minden szarra ráaggatják?
Most komolyan kérdem!

ati27 2018.03.16. 08:41:09

@Bolshevik:
Mégis mit gondolsz miböl fizetnek vityáék? :)

2018.03.16. 08:42:11

@midnightcoder2: te nem vagy egy túl okos állat. magyar politikában nincs jobboldal. A Fidesz pont úgy nem jobboldali, ahogy a többi párt se az. Állambácsi a legnagyobb foglalkoztató, segélyezés, állami árszabások, kurvamagas adók, állam által adókból tolt egyházak. Ez etatista, jórészt balos, de még inkább szimplán fantáziátlan, dilettáns politika.

A nemzeti gondolat a liberalizmus megjelenésével függ össze, a liberalizmust ma nagyon szépen kárhoztatják, márpedig anélkül nem lenne polgároknak kontrollja az állam felett, nem lennének szabadságjogok.

A nemzeti jelző a dohánybolttól a kamarákon át a tankönyvkiadókig csupán azt jelenti, hogy "einstand", stipistopi, ez már a miénk, a haveroké, oda be lehet nyomni a csókosainkat, közepesen lusta és buta unokaöcsikéket, vejeket. Amin ma nemzeti jelzőt látsz, azt a kommunisták idején államosításnak mondták. Ugyanez a módszer és eredmény.
A Fideszben senkinek se volt se tehetsége, se fantáziája felépíteni egy vállalkozó, sikeres Magyarországot, úgyhogy visszatértek oda, ami egyszer már volt a magyar történelemben: az államosításhoz. Csak most ezt nemzetinek nevezik.

Mindent jól megvédenek a karvalytőkétől, Mészáros meg Tiborc ráteszi a kezét fél megyékre, nehogy rossz kezekbe kerüljön a MINDEN.

Horthy alatt is egy szűk kivaltságos elitet jelentett a nemzet. Az én őseim akkor viszonylag jól éltek, főiskolára és egyetemre jártak, ami akkor a lakosság pár százalékának kivaltsága volt. Tehát én akár joggal vissza is sírhatnám azt az időszakot. De nem teszem. A szocializmus alatt a családom szívott, rengeteg hibát (aljasságot) követtek el a társadalom aljából hirtelen a vezető pozíciókba tett senkihaziak, de voltak pozitív változások is: közoktatás, felsőoktatás és egészségügy kiszélesítése. Ma ezeket veri szét a Fidesz.

"Országok vannak, de egységes emberiség mint olyan soha nem volt, és soha nem lesz. A közel-kelet mindig ünnepelni fogja, ha valaki ügyesen belerepül egy repülővel egy toronyházba."

Helyesebben: kultúrkörök vannak. Országok csak átmeneti képződmények. A repülővel belerepülős kultúrkör éppen arról szól, hogy a világi államok, országok nem fontosak, azokat meg kell haladni.

nyelv-ész 2018.03.16. 08:44:33

Szakadjunk le csöppet a különböző intézmények működési zavarairól. Azok kormányoktól függetlenül akkor is szivatják a népeket, ha éppen szivárványos zászló van rajtuk.

Viszont az elnevezés körüli hőbörgést indokolatlannak tartom. Például az USA-ban a legtöbb szövetségi intézmény nemzeti (National), de még az olyan kicsit sem állami szervezetek is, mint a NRA (akik szeretnek lövöldözni), nevükben hordozzák a kifejezést. Holott egyáltalán nem biztos, hogy amit képviselnek, azzal amerikaiak többsége egyetért. Ott mégsem ütközik meg senki az elnevezésen. Nálunk meg megy a szájtépés, hogy mire ez a nagy "magyarkodás", meg "méghogy nemzeti, höhöhö..."

2018.03.16. 08:46:03

@The Ghost Wolf O1G: a liberális eszme az alapja pont a nemzeti eszmének is.
Csak ma a fideszesek hajlamosak ezt elfeledni.

Amúgy meg a nemzet szó túlhasználata pont azokra a gazemberekre jellemző, akik nem a nemzet érdekeit tartják szem előtt. A haza meg a nemzet szavak a gazemberek utolsó érvei.
Ha minden olyan nemzeti Magyarországon, akkor miért csak egy szűk réteg gyarapodik és miért nem az egész magyar nép, a nemzet?

nyelv-ész 2018.03.16. 08:50:15

@karandash: Kedves Ceruza, rajzold le kérlek, milyen elképzelés mentén lehetne meghaladni a világi államokat, országokat? Vallási alapon? Ideológiai alapon? Vagy legyen Világkormány, Nagy Testvér?

2018.03.16. 08:57:03

@nyelv-ész: Amerikában a national az kb. országosat is jelent a nemzeti mellett. Nem csak nemzetit, illetve nemzetit se úgy, mint a magyar fejekben. Az amerikai nemzetnek mindenki tagja, aki polgár, aki állampolgár, függetlenül attól, hogy milyen a bőrszíne vagy vallása. Egy zsidó ügyvéd is meg egy fekete hamburgersütő is. Az amerikai egy politikai nemzet. A magyar meg egy etnikai, történelmi nemzet. Hatalmas különbség.

Az NRA nem lövöldözni szeret, hanem az amerikai alkotmány védelmében és a zsarnokság elleni ellenállás lehetőségének biztosítására elengedhetetlennek tartja a második kiegészítést, ami a fegyvertartás szabadságát garantálja. Az NRA teljesen civil szervezet. Valóban a tagok millióinak tagdíjaiból tartja fenn magát és a polgárok jogaiért küzd az állammal perre menve.
Pont ez az a jellegű nemzeti civil szervezet, amit Magyarországon soha nem engedélyezne se a Fidesz, se az MSZP, de még a Jobbik se. Mert az NRA valóban civil és valóban az állami túlhatalommal szembeni jogvedelmet szolgálja. Magyarországon meg minden mainstream politikai párt etatista, majd az állam tudja, mi a jó neked, még a civil szervezeteket is az állam pénzeli és irányítja.

2018.03.16. 09:02:05

@nyelv-ész: a mohamedán ideológia célja az, hogy a világi államot felszámolják és helyette egy egész világra kiterjedő Dar al-Islam-ot hozzon létre, ahol nincsenek ember alkotta (ab ovo korrupt és istenkáromló) törvények, kizárólag az iszlám jog, a saria érvényesül, így eleve, definíció szerint igazságos (mert Allahtól ered és ugye az isteni jog tevedhetetlen és értelemszerűen igazságos, mert Allah igazságos).

Az iszlámban a Nagy Testvér maga Allah.

vergyula 2018.03.16. 09:05:12

@nyelv-ész: Született már elég sok utópista regény a témában, pl. Nemere István könyvei. Világállam határok nélkül, minden fasza, mindenki boldog, bizony. Mondjuk azt nem írja le, hogyan lehet odáig eljutni.
Bár arra is eszembe jut egy példa: Sir Arthur C. Clarke A gyermekkor vége c. regénye. Ott bizony jöttek az idegenek, békét, és boldogságot teremtettek. Én igazából nem bánnám, ha afféle új Brüsszelként az idegenek vezetnének bennünket, amennyiben nagyobb jólétben élhetnénk. Én szívesen lennék gyarmat, ha a gyarmatosító jó hozzám.

vergyula 2018.03.16. 09:10:47

@midnightcoder2: A gond az, hogy a "Nemzet(i)" kifejezést erodálják, ha mindenhova odabiggyesztik. Tartalom meg nem sok van mögötte. Nem az magyarabb, akin nagyobb kokárda van, még ha ezt is próbálják belénk verni. És nem lesz attól valaki hazaáruló, hogy kritizálja a NER-t. Értem én, hogy valódi kormányzati tevékenységet folytatni nagyon drága, ezzel szemben "nemzetieskedni" szinte ingyen van, de kokárdával nem lehet jóllakni.

2018.03.16. 09:26:55

@vergyula: pontosan így van. A nemzeti kifejezés odaragasztása mindenhez csak arra jó, hogy aki a korrupciót, pazarlást, urmabátyám tempót szóvá teszi, azt lehessen idegenszívűzni, nemzetellenes közellenségnek beállítani.
Ahogy a komcsik idején meg a dolgozó nép ellenségének, szabotőrnek, belső kártervőnek mondták azt, akinek valami nem tetszett.
Az értelmes vitát zárják ki az ilyen nagy szavak, amik mögé a gazemberséget el lehet rejteni.

vergyula 2018.03.16. 09:31:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Mekkora ötlet! Rögtön ilyesmik jutottak eszembe: Nemzeti Globalista Szövetség, Nemzeti Migránsok, esetleg Nemzeti Köziek.
Valaki igazán megírhatná a Nemzeti Internacionálét.

nyelv-ész 2018.03.16. 09:33:18

@karandash: Ugye, nem Magyarországon élsz? Mert akkor nem állítanál ilyet, hogy a magyar egy etnikai nemzet.

nyelv-ész 2018.03.16. 09:38:50

@vergyula: Látod, amit írsz, az pont arról szól, hogy az emberiség még ilyesmire nem érett, mint világállam, stb. A "nagyobb jólét" az vajon mi? Még több, még nagyobb dolgok birtoklása? És mi van, ha a szomszédnak több van és nagyobb? Akkor te rosszabbul élsz?

Európai téridő 2018.03.16. 09:39:47

Mindez nagyon szép lenne, ha az ezt megelőző 170 évben a kommunizmus kísértői és az internacionalista elvtársak nem harcoltak volna ezerrel a nemzeti érzelműek ellen, hol szavakkal, hol fegyverrel.

sZulamith 2018.03.16. 09:40:03

Ha lassan is, de eljutottunk odáig, hogy a "nemzet" szó többet érdemel, mint, hogy szlogenként : használjuk.

@gébics: +pont

.

vergyula 2018.03.16. 09:43:58

@nyelv-ész: általános nagyobb jólétre gondoltam, ez nem jelenti azt, hogy nem lenne különbség az emberek életszínvonala között. De a különbségek nem országhatárok, vagy nemzetek mentén léteznének.

vergyula 2018.03.16. 09:46:37

@Európai téridő: Úgy érted ellensúlyozni kell azt a 170 évet? Be kell pótolni, ami akkor elmaradt, ezért kell feltűnően sokat nemzetezni?

midnightcoder2 2018.03.16. 10:22:16

@karandash: "magyar politikában nincs jobboldal. A Fidesz pont úgy nem jobboldali, ahogy a többi párt se az. Állambácsi a legnagyobb foglalkoztató, segélyezés, állami árszabások, kurvamagas adók, állam által adókból tolt egyházak."

Igazad is van, és nem is. A jobboldal nem a neolib szinonimája.

"A nemzeti gondolat a liberalizmus megjelenésével függ össze, a liberalizmust ma nagyon szépen kárhoztatják, márpedig anélkül nem lenne polgároknak kontrollja az állam felett, nem lennének szabadságjogok."

Az a liberalizmus amit Kossuth és Széchenyi toltak és az amit ma Európában annak hívunk elég nagy kettő. Az előbbivel egyet lehet érteni, az utóbbi legalább olyan káros mint anno a kommunizmus vagy a nácizmus volt.

"A nemzeti jelző a dohánybolttól a kamarákon át a tankönyvkiadókig csupán azt jelenti, hogy "einstand", stipistopi, ez már a miénk, a haveroké"
Ahol lószar van, ott veréb is van. De a nemzet lejáratása jóval korábbi jelenség Orbánéknál.

"De nem teszem. A szocializmus alatt a családom szívott, rengeteg hibát (aljasságot) követtek el a társadalom aljából hirtelen a vezető pozíciókba tett senkihaziak, de voltak pozitív változások is: közoktatás, felsőoktatás és egészségügy kiszélesítése. Ma ezeket veri szét a Fidesz."

Ezek a változások a technológia változásából jöttek, és nem a kommunisták "áldásos" tevékenységének voltak a következményei. Vagy szerinted az osztrák oktatás és egészségügy szarabb ? Másrészt, az egészségügy centire olyan mint a szocik alatt volt. Illetve előtte. Kb. senki nem nyúlt hozzá a gengszterváltás óta, pont ez a baja. A szocik is csak ki akartak lopni pár száz milliót a rendszerből magánbiztosítókkal és a népek röghöz kötésével - na ez nem jött össze. Ekkor szállt ki az SZDSZ a rablóbandából.
Az oktatás valóban szar, és Orbánék csak rontottak rajta. De az igazi baj nem ez vele, hanem a túltolt liberalizmus. Pl. felszámolták a kisegítő iskolákat, és minden hülye együtt tanul a normálisakkal.

"A repülővel belerepülős kultúrkör éppen arról szól, hogy a világi államok, országok nem fontosak, azokat meg kell haladni."

Lehet, hogy ezért szereti őket annyira a baloldal ?

midnightcoder2 2018.03.16. 10:23:18

@morph on deer: Ebben igazad van, de az igazi probléma nem ez.

Szelid sunmalac 2018.03.16. 10:41:45

@midnightcoder2: Neked foglamad sincs sem a liberalizmusrol, sem a klasszikus vagy neoliberalizmusrol, de fogadok meg a neokonzervativizmusrol sem. Nem artana utana olvasni.
Aztan a nemzeti megosztasrol meg csak annyit, hogy te ugyan jotekonyan elfejeted, de bizony a magyar nezmet eleg osszetarto volt, megha mas velemenyen is voltak, egesz a kokardas faszkodasig, amikor akinek most is epp a faszat szopkodod felszolitotta a "taborat", hogy akkor mos mindenki kulonboztesse meg magat a "tobbiektol". Na azota van ez a mi meg ok.

2018.03.16. 10:54:56

" És nyilván találni is fognak valami jó kis szabálytalanságot, ami után jöhet a BÍRSÁG."

Ebben az országban egy dolog működik kiválóan: a bírságolási rendszer. Erre mindig van élő erő, apparátus, papír, postaköltség, minden, ami kell. Amennyiben minden ennyire jól működne, már fényévekre lennénk saját - nemzeti - magunktól.

Az igazi Trebics 2018.03.16. 11:03:00

@nyelv-ész: nem egyetnikai, hanem etnikai alapú, ahol számít a származás, míg az USA-ban pl. az állampolgárság alapján mindenki amerikai, az országhoz tartozás köt egybe, nálunk a származás számít, zsidó, tót sváb vagy-e, mert akkor nem lehetsz magyar.

Szelid sunmalac 2018.03.16. 11:16:39

@Az igazi Trebics: Lofaszt. Nalunk eleg ha valami faszkalap politikus azt mondja, aztan maris nem vagy magyar es jobb is ha elmesz.

Éhesló 2018.03.16. 11:30:57

A magadfajták már a nemzet fogalmától is hánynak több, mint 100 éve.
Ezért irreleváns az ajvákolásod,
A téged kaserolóké nem kevésbé.
Nem ti vagytok az iránymutatók a nemzetünkkel kapcsolatban.
Sőt.
Lakmuszpapírként jelzitek, ha a dolgaink jó irányba haladnak.
Akkor ajvékoltok leginkább.

Éhesló 2018.03.16. 11:34:23

@Az igazi Trebics: az uisa-ban is számít a származás:
A black lives matter és az AIPAC is származási alapon diszkriminál a keleti és nyugati parti PC kultórmarxizmusról nem is beszélve.

2018.03.16. 11:58:21

@nyelv-ész: nem Magyarországon élek, de a magyar valóban egy etnikai, történelmi nemzet.
Aki Magyarországon él, magyar állampolgárságot kapott, de mondjuk mongol, vietnami vagy ghánai felmenői vannak, azt a környezete nem tartja magyarnak.
Sok zsidót se tartanak magyarnak, hanem elsősorban zsidónak tartják őket, pedig csak magyarul beszélnek és magyar állampolgárok.
A cigányok is egy különálló etnikum, magyar állampolgárok, de nem magyarnak vallják magukat. Bár a cigányok egy része magyarnak is vallja magát, de etnikailag nem magyar.

Amerikában ezzel szemben a fekete, a latino és a zsidó is amerikai, ha amerikai állampolgár. Hussein Obamával se az volt az amerikaiak gondja, hogy félig néger, hanem hogy valóban amerikai állampolgár-e.

Amerikai lehetsz úgy, hogy állampolgárságot kapsz és soha senki se fogja kétségbe vonni, hogy amerikai nemzet tagja vagy.
De ha egy török ember magyar állampolgárságot kap, akkor senki se fogja emiatt magyarnak tekinteni, csak egy magyar állampolgárságot kapott külföldinek.

2018.03.16. 12:13:04

@midnightcoder2: teljesen mindegy hogy mi mit tartunk liberalizmusnak, etatizmusnak, fasizmusnak, kommunizmusnak, vagy épp nemzetnek, mert Orbánt ezek a kategóriák nem érdeklik. Ezért fordított köpönyeget négyszer is életében. Pay no attention to what I say to get elected. Aki ezt szem előtt tartja, az a nemzeti jelzővel zsonglőrködést se veszi komolyan. Ahogy a Békemenetet és a többi bohóckodást se. Ezek gumicsontok. A valódi események svájci bankszámlákon és félhülye fideszesek vagyonában lennének nyomonkövethetőek, ha lenne nyilvánosság.
Pénz beszél, kutyaszar táncol. A pénz útját kellene követni és akkor nyilvánvaló lenne, hogy mi a célja a hatalmon lévőknek. Nem a nemzeti vagyon gyarapodik, hanem a magánvagyonok, tehát a politikusok nem nemzetiek, hanem magamisták.

a nemzet fogatlan provokátora 2018.03.16. 13:36:49

Los Alamos National Laboratory

Lawrence Livermore National Laboratory

Naitonal Express

National Geographic

Lesz még Magyar Köztársaság 2018.03.16. 14:09:17

Minden rohadt önkényuralom szereti ideológiával felvértezni magát és ráaggatni azt mindenre, amihez csak ér.

A szocializmusban minden szocialista volt. Szocialista mezőgazdaság, szocialista ipar, szocialista tervgazdálkodás, szocialista ifjúság...

Most, egy 20 évnyi kihagyás után hasonló idők járnak. Az indíttatás ugyanaz, legföljebb az ideológia más. A legalábbis névleg "kereszténynemzeti" fasiszta orbáni önkényben minden "nemzeti": nemzeti adó-és vámhatóság, "országos" helyett Nemzeti Választási Bizottság, Nemzeti Alaptanterv, nemzeti dohányboltok, és satöbbi. amikről a poszt nem tett említést.

Mert azért ma már más időket élünk...

kvadrillio 2018.03.16. 14:17:10

VONA ÉRTELMISÉGIEKNEK TARTOTT UTOLSÓ BESZÉDE A LEGJOBB POLITIKUSI BESZÉD !!!!!!!! ÉJJJJJJJEN A JOBBIK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.03.16. 14:34:33

szerintem ezeknek fele se igaz. pl:

"Árbevétel megosztásának lehetősége: Amennyiben a tag tárgyévet megelőző lezárt üzleti évi agrárgazdasági tevékenységből származó nettó árbevétele nem éri el a tárgyévet megelőző lezárt üzleti évi teljes nettó árbevételének 33%-át, úgy a tag kérheti, hogy a tagdíjfizetés alapjának megállapítása és ezzel a tagdíjfizetési osztályba sorolás csak az agrárgazdasági tevékenységből származó árbevétele alapján történjen."

www.nak.hu/szolgaltatasok/tagoknak/24-tagsagi-tudnivalok/91762-gyakran-ismetelt-kerdesek-2

vagyis ha valaki nem is agrartevekenyseggel foglalkozik, csak "benne felejtodott" a vallalkozas tevekenysegi korei kozott, akkor a tagdij megallapitasahoz az agrartevekenyseg nulla bevetelet veszik alapul.

Bambano 2018.03.16. 15:38:04

a probléma magja az, hogy benne van a költségvetési törvényben, hogy a központi költségvetésnek ilyen-olyan bírságokból x forint bevétele lesz. ha leszakad az ég, akkor is. tehát mindenkit bírságolnak, akiről feltételezik, hogy nem képes megfelelő módon védekezni.

a kötelező kamarai tagság meg egy vicc, kifejezetten bosszantásra szakosodtak. az iparkamara például nem tud úgy elküldeni egy emailt, hogy az olvasható legyen.

kvadrillio 2018.03.16. 15:41:19

NA EZÉRT MŰKÖDNEK PÁRHUZAMOS TÁRSADALOMKÉNT EZEK AZ ALAPÍTVÁNYOK SZERVEZETECSKÉK ÉS EZ KURVÁRA NEM JÓ A MAGYAR NÉPNEK, ELSZÍVJÁK ELŐLÜK A FELEMELKEDÉSÜKHÖZ SZÜKSÉGES UNIÓS MILLIÁRDOKAT ! !!!!! ÉS NEM IS TÁJÉKOZTATTÁK ERRŐL ŐKET MEGALAKULÁSUKKOR !!! EZEK SOROS POLIPJAKÉNT MŰKÖDNEK, HATALMAS PÉNZEKBŐL, MIKÖZBEN MILLIÓK KÉNYSZERÜLNEK KIMENNI MOSOGATNI DIPLOMÁVAL IS !!!
„Kaptunk egymillió dollárt a Nyílt Társadalom Alapítványtól”
A német kormány révén próbálta megváltoztatni a civilszervezetekről szóló törvényt egy Soros támogatta szervezet

MH/MTI – 2018.03.16. 12:37

Egy Soros György által támogatott, egy éve alapított európai civilszervezet a német külügyminisztériumnál próbált lobbizni a civilszervezetek működési feltételeit megszigorító magyarországi törvény ellen - jelentette a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újság honlapja pénteken.

A Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítvány által létrehozott és támogatott, berlini székhelyű szervezet - Polgári Szabadságjogok Szövetsége Európáért - ügyvezető igazgatója, Balázs Dénes egy hangfelvétel tanúsága szerint egy januári amszterdami találkozón elmondta egy általa támogatónak gondolt személynek, hogy csoportja miként próbálta befolyásolni a német kormányt a magyarral szemben a magyar-amerikai üzletember magyarországi tevékenysége érdekében - írta a lap.

Dénes Balázs a szóban forgó megbeszélésen azt mondta: közvetve megpróbálják rávenni Berlint arra, hogy gyakoroljon kemény gazdasági nyomást Budapestre visszavonandó a külföldről támogatott civil szervezetek működését szabályozó törvényt, és hogy ezáltal legyen biztosított Soros további tevékenysége az országban.

"Keményen dolgozunk. Ezen a héten találkozom egy agytröszt képviselőjével, akinek befolyása van a német kormányra és külügyminisztériumra, viszek nekik egy példányt a törvényből, frissen lefordítva magyarból, és elmagyarázom nekik, mit tehetnek ellene" - mondta az ügyvezető igazgató. "Kaptunk egymillió dollárt a Nyílt Társadalom Alapítványtól (OSF). Miután a mi szervezetünk az OSF alvállalkozása, a projekt egy ideig az OSF-nél futott. Négy év után, amikor azt mondtuk, készek vagyunk, elindíthatjuk, Soros azt mondta nekem: tudj róla, hogy adunk még három milliót a következő három évre" - tette hozzá.

A német befolyás lehetőségének érzékeltetésére a Magyarországon működő - jelentős tőkét invesztáló és sok embert foglalkoztató - német vállalatokról is szólt, a Mercedesről, az Audiról és a Boschról. "A német befektetők és a német cégek révén Németország befolyásos szereplő Magyarországon. A német külügyminisztériumnak vannak eszközei, ha el akar érni valamit" - mondta Dénes Balázs.

A szervezet ezenkívül arra készült, hogy létrehozzon egy olyan ügyvédcsapatot, amely jól ismeri az uniós törvényeket, és képes fellépni a civilszervezetek védelmében Magyarországon - derült ki a felvételből.

Dénes Balázs megerősítette a The Jerusalem Postnak, hogy valódi a hangfelvétel. Megjegyezte: nem azt akarják elérni, hogy a német cégek hagyják el Magyarországot. "Mi nem is a törvényalkotást akarjuk befolyásolni, erre nincs eszközünk, de közvetlenül tárgyalunk döntéshozókkal és más emberekkel. Egy olyan nemzetközi szervezetnek, mint amilyet én is irányítok, képesnek kell lennie arra, hogy elmondja különböző kormányoknak: milyen politikát gyakorolhatnak más kormányok politikájával szemben. Ebben nem látok semmilyen problémát - szögezte le."

A magyar törvény az Európai Bizottság szerint szembemegy az Európai Unió értékeivel - emlékeztetett a The Jerusalem Post.

midnightcoder2 2018.03.16. 15:41:28

@karandash: Nézd, aki ma politikusnak áll az lopni indul, ez nem kérdés és 30 éve sem volt az. A kérdés, hogy ezen túl miket művel. Pl. amit Fletóék csináltak 8 év alatt az toxikus volt. Amit Orbánék, az csak simán káros. Ezért ők a kisebbik rossz.

midnightcoder2 2018.03.16. 15:45:00

@Bambano: Na ja, a kötelező kamarai tagság az egyik olyan ami miatt nem szavazok Orbánékra, pedig már nem vagyok érintett.

kvadrillio 2018.03.16. 15:46:07

hmmm...ha a többpártrendszeri demokrácijjjahhhhh.......hatalmas kormányokat befolyásoló milliárdokat lenyúló poliphálózatokról szól, akkor erre a 99 %-nak nincs szüksége !!! és előbb-utóbb ez erőszakosan ki is fogja nyIlvánítani ! AKKOR IS, HA A LEGKORSZARÚBB CSILLAGHÁBORÚS HADITECHNIKÁT FORDÍTJÁK ELLENÜK !!!

Göntér László 2018.03.16. 16:55:59

Szerintem, ha valami jó, akkor az embereket nem érdekli, hogy milyen jelzőket akasztanak rájuk. Ez vonatkozik a korábbi szocialista, és a mostani nemzeti jelzőkre is. Mindig akadnak olyanok, akiknek ez vagy az a jelző valamiért nem tetszik, de jelző mindig volt és valószínű, hogy mindig is lesz. A jelzőket valakik mindig lejáratják, másvalakik értelmesnek tartják.

Kölönc 2018.03.16. 19:58:11

Idézet Esterházy Pétertől .
Ha van a diktatúra annak is van nyelve, teremt magának. A szocialista szó például – azt hiszem, ez Czakó Gábor megfigyelése volt – fosztóképzőként viselkedett, a szocialista demokrácia a demokrácia, a szocialista erkölcs az erkölcs hiányát jelentette, a szocialista jövő maga volt a kilátástalanság, mélységes mély a jövő kútja, a szocialista segítségnyújtásról pedig szegény Dubček tarthatna pszicholingvisztikai értekezést.

blasiusii 2018.03.16. 20:40:03

@midnightcoder2: "elsilányítani"? Ha elsilányosítás, akkor sokkal inkább a jelenlegi vezetés tesz kárt azzal, hogy 1) gyakorlatilag mindenre ráaggatják, amit csak csinálnak 2) kisajátítják és nemzetietlennek bélyegeznek mindenkit, aki nem fideszes. Ez első egy aljas és nagyon régi pszichológia, természetesen senki nem fogja az ellenkezőjét mondani, mert a nemzet kvázi szentség, a második pedig egyszerű kirekesztés. Ha pedig a rendszerváltás utáni "nemzetietlenséget" vesszük, akkor egy baloldali embernek egyértelmű, hogy mindenki a nemzet része, nem csak a Viktor-talpnyalók. Ez így érthető, vagy magyarázni kell esetleg?

Göntér László 2018.03.16. 21:06:24

@Kölönc: A "Nemzeti" helyett "Baráti" szót is használhatnánk.

2018.03.17. 00:25:32

@a nemzet fogatlan provokátora: angolul azért a national nem azt a melldöngető, provinciális nacionalizmust jelenti, mint amit a kelet-európaiak értenek nemzet alatt.

Pláne Amerikában. Ott ugyanis ha valaki nagyon nacionalistáskodni akar, akkor nem national-t hörög, hanem American-t, vagy még inkább 'Murica-t.
Viszont az amerikai nemzetben benne vannak a négerek és a frissen állampolgárságot kapott mail-order ukrán vagy thai feleségek és a zsidók is.
Nagyon nem etnikai nemzetfogalommal dolgoznak arrafelé.

Az meg egy másik kérdés, hogy a Los Alamos National Laboratory-ban fontos dolgokat csináltak a nemzet érdekében, nem arról szólt a dolog, hogy haveroknak kijátszák a dohánykereskedelmet vagy útdíjsarcot szedjenek a parasztoktól.
Nemzeti jelzővel olyan intézményeket kellene illetni, amik fontosak a nemzet szempontjából, közmegbecsülésnek kell, hogy örvendjenek, tiszteletreméltóak, a nemzet érdekében dolgoznak.
A dohánybolt az egy csókosoknak fenntartott mutyirendszer.

Aki a nemzeti jelzőt ilyen piszlicsáré kis mutyik fedezésére használja, attól az is kitelik, hogy a nemzeti lobogóval törli ki a seggét szarás után. Magyarul szarik a nemzetre.

2018.03.17. 00:33:36

@midnightcoder2: Orbán jobban csomagolja a dolgot. Fletó egy tenyérbemászó alak volt és a szadesz isbnegérdemelten került süllyesztőbe. De összegszerűen Orbán már nagyságrendekkel többet lopott, mint az "elmúltnyolcév" levitézlett maszoposai és szadeszesei. De kétségtelen, hogy Orbán jobban adta el a tevékenységét a népnek, van szabadságharc és migránsválság, így az emberek nem akarják Orbánt úgy leváltani, mint Feltót. Orbán sokkal jobb poltikus, jobban ért a hatalom megragadásához és megtartásához.

Európai téridő 2018.03.17. 09:25:37

@vergyula: Egyáltalán éltél már értelemmel bíró egyénklént az elvtársvilág idején, amikor tombolt a proletár internacionalizmus? Marha!

a nemzet fogatlan provokátora 2018.03.17. 11:06:58

@karandash: Sztem nálunk se "melldöngetés" a nemzet szó. PL. Nemzeti Múzeum, Nemzeti Színház, Nemzeti Galéria..
süti beállítások módosítása