Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

Amit az ellenzék ezüsttálcán nyújt át a Fidesznek: Budapest 6-os számú választókerület

2018. április 07. - Kibeszélő

Egy nappal a választások előtt az Apokalipszis réme lebeg Budapest 6-os választókerülete fölött. Közeleg az Armageddon....

Merthogy körvonalazódni látszik annak mintapéldája, hogyan feledkezett meg a változást akaró polgárairól az ellenzéki oldal, és hogyan nyújtják át a kerületet ezüsttálcán Kocsis Máténak. És miután eltelt szombat 11 óra, és senki nem lépett vissza a másik javára, a vázolt forgatókönyv 99% eséllyel valósulhat meg. Legalábbis egy politika iránt érdeklődő és az iránt érzékeny laikus szerint.

Az okok pedig szinte ordítanak. Csokismáté ugyanis nem egyetlen ellenféllel áll szemben. Márki-Zay Péter és a V18 ajánlása szerint egyaránt Ara-Kovács Attila, a DK képviselőjelöltje a legerősebb ellenzéki politikus. Ugyanakkor ott van mögötte a helyi szinten ismert és elismert Baranyi Krisztina az Együttől, és az LMP-től Jakabfy Tamás. Ám a képbe még Dúró Dóra is bezavar, akit a Jobbik indít a választókerületben. Ember legyen a talpán, aki ezek alapján el tudja dönteni, kire adja voksát, ha Csokismátét szeretné végképp száműzni.

ara_kocsis.jpg

Pedig napokig reménykedtek a választókerületben élő elégedetlen polgárok, hogy végül mégiscsak robban valami meglepetésbomba. Hogy talán péntek estére legkésőbb mégiscsak megegyeznek az indulók valaki javára. Nos, ez nem történt meg. Nagyon látványosan egyezkedett ugyan az MSZP-P(M) az Együttel. Még az LMP is bejelentett egy-egy visszalépést. Ám ők maradtak leginkább a kerékkötői az igazi fordulatnak. Szél Bernadett hétről hétre veszített hiteléből és megbízhatósági indexéből. Fölöslegesen magyarázza, hogy csakis egy erős LMP-vel lehet lebontani az Orbán-rendszert, ha a választásokat az erős LMP szelleme buktatja meg. 

A 6-os számú választókerület mintha Csehov 6-os számú kórterme lenne. Itt tobzódnak egymáson a foggal-körömmel saját érdekeiket védő képviselőjelöltek. Kimutatás ide, kimutatás oda, mindegyik magát tartja a legesélyesebbnek. És odaföntről egyik pártból sem koppintanak jelöltjük orrára. De még saját lelkiismeretük sem szólal meg. Mindegyik ellenzéki közül Dúró Dóra és Jakabfy Tamás a legkevésbé kompromisszumra hajló jelölt. A Jobbik eleve nem egyezkedik, tehát Dúró mindenképp indul.

duro-baranyi-jakabfy.jpg

Jakabfy pedig egy megtestesült arrogancia. Elég megnézni néhány Facebook-posztját, kiderül, mennyire nagyképűen darálja, hogy akkor is ő a legesélyesebb. Kérhetik őt a kerület polgárai, lépjen vissza egyoldalúan, hogy azzal is elősegítse a változást, a válasza ennyi: "Nem. Egyrészt sok visszalépés esetén én vagyok legközelebb Kocsishoz, másrészt viszont még 8-10%-kal mögötte, így csak különösen magas részvétel esetén előzhető." Kell ennél meggyőzőbb bizonyíték arra nézve, hogy már maga az ellenzéki politikus is feladta ezt a körzetet? Mindazok ellenére is, hogy péntek este Baranyi Krisztina még megpróbálta jobb belátásra bírni a DK-s jelöltet és Jakabfyt. (Ráadásul, Jakabfy arról a találkozóról is késett, így Ara-Kováccsal már nem is találkozhatott.) Az eredmény pedig már ismert: semelyikük nem akar visszalépni. 

Mindeközben a választókerület utcáit szombat délután Dúró Dóra képeivel kezdték teleaggatni.... Komolyan mondom, egy szánalmas tragédia ez az egész. Maguktól elszállt, felfuvalkodott politikusok és pártok közös agyréme. Egy ócska színjáték nézői vagyunk mind, a rendező a FIDESZ. Az a párt, ami ha a választás véletlen mégis váratlan ellenzéki fordulatot hozna, küldené is a verőlegényeit az utcára utcakövet szedni, székházakat gyújtani, és megverni az ellenzéki politikusokat. Sőt, kitelne tőlük, hogy újra migránsokat utaztatnának a fővárosba, csakhogy megmutassák, nekik lett igazuk. Hisz itt egyetlen ember a garancia mindenre: ORBÁN VIKTOR. Miatta zöld a fű, miatta kék az ég, miatta élek én is. Aki meg nem úgy gondolja, mind utolsó összeesküvő alja népség, a magyarság elárulója.

Én azért ma este még elmondok egy imát, hátha holnap Budapest 6-os választókerülete valami isteni beavatkozás folytán megmenekül attól, hogy újra összecsokizza, jobban mondva összekocsizza magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr4713816358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.04.08. 09:31:58

Egyértelmű, a Jobbik lapot húz a 19-re: minden áron be akarják gyűjteni a kiábrándult fideszes csürhét, de azt csak akkor tudják, ha figyelembe veszik a fóbiáikat (migráncsok, Gyurcsány, szockók). Ugyan ezzel sok olyan szavazójukat elveszítik, akik előtte balosok voltak, de a fideszpestis után is valakinek fenn kel tartani a hisztériát. Én tudatos szavazóként most listán rájuk szavaztam, bár ezt soha nem tenném, mint baloldali érzelmű szavazó. De mindenek előtt az volt ezzel a célom, hogy ne bűnözők kormányozzanak a hazámban.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2018.04.08. 09:36:43

Ez a rendszer ilyen. Aki lemond, az elűnik. Aki nem mond le, esetleg elvegetál. Aki csatlakozik az állampárthoz, az meg jól jár. Gerincoszlop szilárdságával fordítottan arányos a várható nyeremény.

vajdasagi 2018.04.08. 09:50:29

Mondjuk remélhetjük, hogy az interneten többségben lévő ellenzéki útmutatás szerint cselekszik nagyon sok nyóckeres és kilencedik kerületi lakos és az ajánlás szerint ezek mind Ara-Kovácsra szavaznak. Egyúttal itt tudjuk majd igen jól felmérni, hogy 2018-ban a lakosság mekkora hányadát tudja befolyásolni az internet. Ha Ara-Kovács meglepően sok szavazatot kapott, akkor az az internet elterjedtségének tudható be (meg persze Gulyás Mártonnak és Marki-Zay Péternek köszönhető, és még véletlenül sem a pártoknak)..

Addig is: menjünk el szavazni és vigyünk el még egy embert.

VáradiJános 2018.04.08. 10:40:45

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: helyes, hajrá Jobbik! Egy picit azért pironkodunk amiért elfogadjuk a magadfajta selejt voksát is.

2018.04.08. 10:55:53

Nem sikerült felosztani a homokozót huh... gondolom mindenki zsebkutatója őt magát hozta ki esélyesnek.

InteriorLulu 2018.04.08. 10:58:57

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
"Én tudatos szavazóként most listán rájuk szavaztam, bár ezt soha nem tenném, mint baloldali érzelmű szavazó."

Soha nem tennéd, mégis megtetted, ráadásul teljesen értelmetlen módon. Ha balról történő kormányváltás a célod (márpedig amit írsz, az alapján az a célod), akkor listán a biztosan bejutó négy párt közül a Jobbikot leszámítva bármelyikre szavazhattál volna.
De nem, te a ("hisztériát fenntartó") Jobbikra szavaztál. Úgy látszik, a tudatos szavazók között is nagy különbségek vannak a tudat minőségét illetően...

mézesmackócskácska 2018.04.08. 12:24:31

A Jobbik nálam kuka. Fidesz 2.0

vajdasagi 2018.04.08. 14:03:04

@InteriorLulu:@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Itt most a fityisz miatt végveszélyben van az ország. Itt most bárkire lehet szavazni, aki bejut a parlamentbe, csak nem rájuk. Tehát teljesen rendben van ez.

cardiobascuralis 2018.04.08. 14:13:23

Bár utálom a Jobbikot, de megnézném, milyen alapon mérték azt, hogy az Ara Kovács nevű senki ott a legesélyesebb. Merthogy ott egyértelműen Dúró az.

Az LMP-re meg épeszű ember nem szavaz, csak a saját pecsenyéjük sütögetése a cél, hogy még 4 évig meglegyen Benikének a képviselői milliós fizu.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2018.04.08. 16:20:27

@cardiobascuralis: Mitől lenne esélyes Dúró? Ara-Kovács sokkal régebb óta politizál országos szinten is. És pont etz a gond. A sok ejtőernyős ragaszkodik az induláshoz, Baranyi Krisztinát meg, aki szinte egyelen ellenzékiként helyben dolgozta végig a négy évet, és önkormányzati képviselőként ért el sikereket és országos hírnevet, semmibe veszik.

Választoo 2018.04.08. 19:59:21

Buzisag, hogy megint nem kozlik a valasztasi resz eredmenyeket, hanem csak a vegeredmenyt majd ejszaka.

to:rppapa 2018.04.08. 20:21:08

@cardiobascuralis: Budapesten a Jobbik egyetlen körzetben sem a legesélyesebb ellenzéki.
LMP ügyben egyetértünk.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2018.04.08. 20:21:32

@Választoo: kolzlik a reszeredmenyeket, de csak akkor ha az utolso ember is leadta a szavazatat. Az meg 9 korul lesz.

Választoo 2018.04.08. 20:31:12

@Hurrá Torpedó: persze de az izgalmas az lenne amikor lassan emelkedik a feldogozottsag, valtoznak a szazalekok. Igy meg valasztasi musort se lehet csinalni, mert a musorvezetok kenyszeredetten beszelgetnek a semmirol, majd 11 -kor bemondjak a vegeredmenyt.

Éhesló 2018.04.09. 07:59:50

Hahahaha!
Nem jött össze, még soros pénzén sem.
A brüsszelita komisszárok támogatásával sem.
El kellene gondolkodnotok, már ha képesek vagytok erre egyáltalán.

Most lehetne esetleg pár évig szerény önkritika, hallgatás a hazudozás és magyargyűlölet helyett?

www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/l50.html
süti beállítások módosítása