Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

Miért jó a kormánynak, ha szarul érezzük magunkat saját országunkban?

2018. július 06. - Kibeszélő

Egyetlen dolgot még mindig nem értek: miért jó a kormánynak, ha szarul érezzük magunkat saját országunkban?

Évek óta mondogatom, ennél rosszabb már nem lehet. És évek óta folyamatosan bizonyítják, igenis lehet. Egy ideig arra gondoltam, kivonulok ebből az egész komédiából, és megpróbálom úgy élni és élvezni az életemet, hogy egy leheletnyi politika és igazságtalanság se férkőzzön be mikrovilágomba.

Aztán rájöttem lassan, ez szinte lehetetlen vállalkozás. MIÉRT IS? Mert ha kikapcsolom a tévét, vagy szimplán egy sportműsort nézek, esetleg a Jóbarátok százhuszadik ismétlését, akkor is azzal szembesülök, szar ez az egész. A sportműsor szünetében rám tolják az egyperces híradót, tömve hazugsággal. A Jóbarátokon röhögök, miközben eszembe jut, de jó is lenne, ha itthon is ilyenek lennének a hétköznapok. A semmitmondó, emberi gyarlóságokon röhögni. 

De nálunk már röhögni sem lehet. Minden véresen komoly! Ha reggel felkelek, és nem hallgatok híreket, nem tallózok a neten, akkor majd az utcán hallom vissza, milyen ócskaság történt már megint. Ha tankolni megyek, csak nézek, hogy nő a benzin ára. Ha elindulok nyaralni, a pénzváltónál hátast dobok, mert az euró 330 körül táncol. Ha melóba megyek, idegbajt kapok, mert a főváros vezetése egyszerre akar minden felújítást elintézni. Ráadásul úgy, hogy nincs elég helyettesítő eszköz és sofőr a pótlásra. Ha a metrót választom, hogy kicselezzem a körúti dugót, vagy a káoszt a pótlóbuszon, akkor a 3-as metróban érzem, ebben az országban soha, egyetlen pillanatra sem feledkezhetünk meg a gondokról. Öltönyös férfiak, kiskosztümös nők lerohadt, szétizzadt, hónaljszagú zombikként szállnak le a metróról, mert a felújított szerelvényeken nincs légkondi. Bingó, ismét ott dörömböl az életemen a magyar valóság. Ebben az országban mindent előre eltervezetten, megfontolt szándékkal, csupán nyerészkedés céljából, előre elcsesznek. A jónép meg szopjon haláláig.

Ha azt remélem, jövőre talán jobban keresek, pofámba vágják, hogy a cafeteriát megnyesik. Hopsz, máris eltűnik éves 80 ezer forint a zsebemből. Ha végigmegyek az utcán, napról napra több hajléktalant, kéregetőt látok. Egyre több a frusztrált, agresszív ember. Egyre kevesebb a derű, a nyugalom, a kedvesség. Már a gyomromban érzem, hogy ez az ország, úgy ahogy van, el lett baszarintva.

help2.png

Ha felnézek a Várra, látom, megy ám az építkezés. Mert az fontos. Ha az 1-es villamoson zötykölődöm, egymás után 3 stadion mellett megyek el. Ha a Liget, az Orczy-park vagy a Semmelweis utca felé járok, látom, fákat vágtak ki. Mert az üzlet a kőben van. De miért ne lehetne üzletet csinálni az utcák fásításából és a parkosításból? Baj lenne, ha csökkenne a szmog, a város hőmérséklete, és élhetőbb lenne a környezet?

Ha lakást vennék, rámenne a gatyám. Új építésűnél folyton csúszna az átadás, mert nincs munkaerő. Ha régi lakást vennék (már ha lenne rá keretem), és felújíttatnám, pislognék, mert arra a szakmunkára sincs munkaerő. Ha albérletben gondolkodnék, egyedül tuti bukta, csak egy szobára telne a fizuból.

Ha megbetegszem, imádkozom, csak ne küldjenek kivizsgálásra, mert talán pár hónap múlva kapok időpontot. Ha színházba megyek, nagy eséllyel futok bele olyan előadásba, amelynek egyik jelenetében kritikát fogalmaznak meg a regnáló hatalommal szemben. Lehet az Shakespeare-dráma vagy Broadway-musical. Mintha csak a gulyáskommunizmusban lennénk, ahol elég volt összekacsintani, egyéb eszköz nem volt a bírálatra. Ha a diplomás szomszédasszonnyal beszélek, elhűlve hallgatom, hogy még az édesanyja konzultációs levelét is visszaküldi, mert retteg a migránsoktól. És ha eszembe jut, hogy hiába vonultak diákok és pedagógusok az oktatási rendszer reformjáért, a pökhendi nagyurak csak azért is szívatják az oktatásban résztvevőket, megint kifordul a gyomrom. 

SOHA, SEMMILYEN ENGEDMÉNYT nem adnak! Fölösleges felháborodni, fölösleges tiltakozni, ellenkezni, annál jobban kitapossák a belünket. De mindemellett jobb ha tudom, 2 ember randevúja gyűlésnek minősíthető, családnak csak az számít, amit egy heteró férfi, egy heteró nő és egy vagy több gyerek alkot, hogy nálunk a tolerancia kora sosem fog beköszönteni, és hogy bármikor leültethetnek, ha az írásom alapján úgy gondolják, bármikor elkövethetek egy jó kis rendszerellenes bűntettet. Például kifütyülöm Orbánt augusztus 20-án. 

NEM ÉRTEM, MIÉRT JÓ ENNEK  A REZSIMNEK, HOGY CSALÁSSAL, LEFIZETÉSSEL, ZSAROLÁSSAL, FENYEGETÉSSEL, ELNYOMÁSSAL, ÉS MINDENFÉLE TRÜKKEL PRÓBÁLJÁK ELÉRNI, RÁJUK SZAVAZZAK?

NEM ÉRTEM, MIÉRT NEM HAGYJÁK, HOGY NÉHA JÓL ÉREZZEM MAGAM, ÉS ÉN ÖNSZÁNTAMBÓL VÁLASSZAM ŐKET? 

DE EZ KÉSŐ BÁNAT! ALAPOSAN ELCSESZTÉK! MÁR NEM TUDNAK OLYAT TENNI, HOGY ELHIGGYEM, NEKEM AKARNAK JÓT!

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr1014096853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andy73 2018.07.08. 16:28:36

"családnak csak az számít, amit egy heteró férfi, egy heteró nő és egy vagy több gyerek alkot"

Ez sem kormányfüggő, hanem mindig is így volt. Ha az a problémád, hogy meleg vagy, akkor megértem a frusztráltságod, mert ez mindig is egy deviáns kisebbség volt, akiket többé-kevésbé toleráltak. Azt azonban ne várd, hogy a kedvedért átírják a család hagyományos definicióját. Persze vannak már olyan országok, ahol bevezették a melegházasságot, de én személy szerint örülök, hogy nálunk nem, és a többség így van ezzel.

nu pagagyí 2018.07.08. 16:36:27

@putris72: Csak jól kell kiválasztani a statisztikai tényezőket, és a haza fényre derül!

A helzet az, ha most jönne egy ugyanolyan válság, mint amilyen 2009 ben volt, ismét 80% lenne az államadósság, anélkül, hogy kormányod nem tenne semmit. Bár tudom, hogy a matematika nem erősséged, de képzeld el, hogy ismét esik 8%-ot a GDP, mert beüt a vilon krach. A jelenlegi magyar államadósság 74%, a GDP csökkenése 80,4%-ra lökné fel a GDP arányos államadósságot (74/0.92=80,4). Aztán lehetne szapulni a te kormányodat is, ugyanolyan hazug módon, ahogy ti tettétek. És persze, ha nem veszik az amúgy sem acélos forintunkat rákényszerülhetünk hitelező külföldi bankok híján ismét valami külföldi intézményi/állami (EU/IMF) kölcsönre, mert nem lesz elég deviza Matólcsy bankrablása után.

Most viccen kívül, bár közgazdász sem vagy, de hátha megérted. Az előző és a mostani kormánynak is azzal kell szembenéznie, hogy a GDP növelése többe kerül, mint amennyi az nő. Azaz 1000 forint ráfordítás csak 800 forinttal növeli a GDP-t. Az eladósodás tehát folyamatos, ezért nem csökken. Ha már az adósság nem csökken hazudjunk nagyobb növekedést, az 5 milliárdot érő hidat hazudjuk 20 milliárdosnak és minden jobban fog kinézni. A görögök is ezt csinálták, nem a gazdaság hatékonyságát növelték, hanem szétlopták az erre szánt pénzt, a tényeket meg meghamisították. Aztán jött az igazság pillanata.

Orbán előtt sem volt jó, akkor sem ment minden erre fordítható (EU-s) pénz jövőben megtérülő beruházásba, most viszont semmi. A pénz (amit nem lopnak el rögtön) ilyesmire költik: a vár csicsázására (mert odaköltözik majd Orbán és sleppje), magánkastélyok kistafírozására, vagy éppen tucatnyi kilátótoronyra egy sík területen fekvő faluba, amiből egymást skubizhatják.Farkas Flórián és családja felvirágoztatására, vagy olyan stadionra, ahol elfonnyad fű, mert nem kap napot (Szombathely). Emlékezzünk meg a Tiborcz-féle kínai LED lámpákról is. Folytathatnám, de minek. Közös jellemzőjük, hogy nem növelik az ország gazdasági hatékonyságát, annyira nem, hogy csökkentik. A jövő terhére loptok, de ti is itt fogtok élni, egy szegényedő, és ennek mértékében, egyre haragosabb országban.Remélem a főkolomposok börtönben végzik majd.

BiG74 Bodri 2018.07.08. 16:37:25

2016 GDP/fő
Románia: 7700 Eur
Magyarország:11300 Eur
2017
Románia: 8200 Eur
Magyarország: 11800 Eur
2017 GDP PPP
Románia:23313,2 USD
Magyarország: 26777,56 USD

BiG74 Bodri 2018.07.08. 16:39:33

@BiG74 Bodri:
Ez így k. kevés. Viszont ki, hova tart, merre konvergál?

BiG74 Bodri 2018.07.08. 16:41:28

@nu pagagyí:
Ne reménykedj, sem a büntetésben, sem a meg értésében.

antiinternáci 2018.07.08. 16:46:54

@nu pagagyí:
Magad is tudod, hogy hülyeséget beszélsz, hiszen befektetésért cserébe szinte az összes fejlett országban megkapod ugyanazt, amit itt.

Az 1300 védelmet kapott pedig egyáltalán nem volt titokban, számtalan médiában volt szó róla. Csak mivel ez nem passzolt a bolsevisták magyarellenes gyűlöletkampányaiba, így ez visszhang nélkül maradt.

Visceroid 2018.07.08. 16:57:54

"Ha melóba megyek, idegbajt kapok, mert a főváros vezetése egyszerre akar minden felújítást elintézni."

Persze, mert minden dolgozó ember Budapesten lakik.

nu pagagyí 2018.07.08. 16:59:48

@antiinternáci: Melyik közpénzből finanszírozott óriásplakáton szerepelt, hogy mennyi menekültet fogad be évente Magyarország? Vagy az M1 híradójáról maradtam le, ahol kormányunk emberségét ecsetelték ennek kapcsán? Ja, hiszen "sikeres" (bár ellenőrizhetetlen) nemzeti konzultáció volt, ha jól emlékszem, ahol az ajánlott válasz az volt, hogy nem fogadunk be senkit, a másik válasz az lehetett, hogy el akarom iszlámosítani az országot, ezért hazaáruló módon szorgalmazom, hogy boldog-boldogtalant beengedjek. Harmadik választás nem volt, kifelejtődhetett. Pedig, ha tudom, hogy nem Soros György importálja a migránsokat, hanem szeretett kormányom, egész másképp tekintenék rájuk. Nem kell ezt szégyellni!

nu pagagyí 2018.07.08. 17:08:07

@Visceroid: "Persze, mert minden dolgozó ember Budapesten lakik."

Igazad van! Beszéljünk a sokkal nagyobb érdeklődésre számot tartó Tiszabütykösi közlekedési helyzetről! Kilazult a kockakő.a főutcán és orra buktak benne a közmunkások, akik a helyi földesúr birtokára igyekeztek kiganajozni a disznóólat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.08. 17:14:20

@Orbán veje:

" (Bár azt nem értem hogy a kafetériámat vagy hogy a tökömbe hívják ( mindegy ingyen ebédjegy a melóhelyen) miért akarják elvenni. ?"

Én azt nem értem, egyáltalán mi szükség van/volt az étkezési meg egyéb "cafeteria" utalványokra. Ezek mind készpénzt helyettesítő papírok, elkészítésük, forgalmazásuk, utólagos nyilvántartásuk és elszámolásuk mind pénzbe kerül. Sokkal egyszerűbb és főleg olcsóbb lenne ugyanazt a pénzt simán odaadni a dolgozóknak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.08. 17:23:05

@teéjesenmindegy:

Mondjuk itt a Dél-Dunántúlon és is ismerek olyanokat, akik Romániába terveznek átköltözni munkavállalás céljából. Egyszerű, szakképzettséget nem igénylő munkáról van szó, és úgy tűnik, komolyan gondolják.

$pi$ 2018.07.08. 17:30:47

@tonypek: "Kormánynak nem a focival hanem az ország fejlődésével (pl, infrastruktúrával, eü., oktatás) kell törődnie."

Mindig lehet találni valamit, amit te fontosabbnak tartasz és akkor lehet mondani, hogy miért erre, miért nem arra. Egy ország nem úgy megy, mint amikor bemégy a tecsóba és eldöntöd, hogy mire jut és mire nem jut, egy országban sok ki mellékes dologra is jut.

Nincs pénzed új kocsira, mégis kólát iszol és nem vizet? A kóla ára nem számít, attól még nem oldódik meg a lakás, a kocsi vagy a fűtéskorszerüsítés. Az ország is ilyen, jut a focistáknak is valamennyi.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.07.08. 17:40:37

A narancs rezsim logikája, hogy a gazdagabbakat mindenféle juttatással dédelgesse és kiölje belőlük a maradék társadalmi szolidaritást is, tökéletesen működik, ahogy azt látom a fidesz trollok hagymázas hozzászólásaiban. De majd ha az összes életképes ember elment, és akik maradtak nem győzik a munkát, de közben lesz pár millió egzisztenciálisan ellehetetlenült vagy beteg ember, és majd azok bomló hulláit kell szagolgatni... majd akkor is mondogassák, hogy minden csudajó és a fidesz a legeslegjobb kormány. XD
Az is elég vicces, ahogy a fidesz trollok éltetik a kormányt, közben az sosem kormányzott, egyetlen dologgal foglalkozott, hogy minél több közpénzt magánvagyonná alakítson át. Aki ezt nem látja be, ugyanolyan romlott mint imádott kormánya.
Egyébként valóban fölösleges panaszkodni. Ez a nép az önpusztítás magyaros módját választotta. Mindenki magát és családtagjait mentse. A többiek a fidesznek és rajongóiknak sem számítanak.

felső határ nincs 2018.07.08. 17:43:53

@Gamma Leonis: ezek szerint az ország 2/3-a gazdag

Visceroid 2018.07.08. 17:47:23

@nu pagagyí: "a közmunkások, akik a helyi földesúr birtokára igyekeztek kiganajozni a disznóólat. "

És nektek ennyi a vidék....Szép...

Sinci Roca 2018.07.08. 17:50:10

@maxval balcán bircaman: mi f@szért kell neked egyfolytában ennek a rezsimnek tapsikolnod? Ha fizetnének érte, megérteném. Ha itt élnél, még talán megérteném. Ha hasznod lenne belőle, megérteném. De hogy valaki, aki legalább még használja is az eszét, ingyé hogy lehet ilyen hülye, nem tudom felfogni.

Etniez 2018.07.08. 17:55:53

@putris72: Köszönjük a napi migránst, mint éhezőnek a kenyér.

Visceroid 2018.07.08. 17:58:02

@felső határ nincs: "ezek szerint az ország 2/3-a gazdag "

Egy lóizét. Az ország jelen pillanatban a teljes apátia, a "minden mindegy" állapotában leledzik, és ez eltart még egy darabig. 2006 óta teljes gőzzel megy a sikeres orbáni propaganda, a népek meg kajálják ezerrel. Orbánnak sikerült kihoznia az országból egy folytonos háborús állapotot háború nélkül. Össze-vissza vagdalkozik (vagdalkozunk) a levegőbe, mindenféle délibánok ellen, pedig a legnagyobb ellenségünk az idő, ami ellenünk dolgozik. Ennek csak az egyik tünete, hogy a vidék teljesen le van írva, dolgozó ember csak fővárosi lehet.

Etniez 2018.07.08. 17:59:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mert az elköltést irányítani lehet, míg a készpénz nyugodtan tud áramolni a feketegazdaságba is.

Etniez 2018.07.08. 18:00:53

@Visceroid: Nem törhet mindenki kukoricát.

Etniez 2018.07.08. 18:02:11

@Visceroid: Én azt mondanám hogy Budapesten és a Dunától nyugatra aránylag rend van gazdasági szempontból.

n3spr3ss0 2018.07.08. 18:17:23

@felső határ nincs: A bék segge könnyebb magasabbra jutni, mint a Himalájáról.

n3spr3ss0 2018.07.08. 18:20:28

@Ménár Atya: Tájékozódj, nem maradsz hülye.

nu pagagyí 2018.07.08. 18:21:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ebben egyetértünk, kivételesen. A cafetéria a dolgozók becsapásán túl (bér helyett nyugdíjba és táppénzalapba nem számító cetli), leginkább arra való, hogy egy felesleges szolgáltatáson egyesek megszedjék magukat..Most másokat részesítenek kegyben, ez lehet a változtatás indoka.A ner-oligarchák frissen vásárolt bankjaihoz irányítják a pénzt. Bár, ha jobban belegondolok eddig is ugyanezek a pofák kasszírozták az állam által garantált hasznot, mert a korábbi kedvezményezett ágazatokban (turisztika, sport) is ugyanők, vagy családtagjaik szereztek tulajdont, frissen lopott közpénzből fizetve az ellenértéket, a lezsírozott pályázat elnyerése után. .

felső határ nincs 2018.07.08. 18:23:39

most kerestem rá a gugliban a "cigány" szóra

erre mi az első kapcsolódó jelentés: "büdös cigány"!

fasiszta lett a gugli, akkor ezért vannak jóban sorossal

Kivlov 2018.07.08. 18:32:31

Kafeteria-nak alapvetően léteznie se kellene. Nincs háború, hogy jegyekre vásároljon a nép.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.07.08. 18:41:49

@felső határ nincs: Agyzsibbasztó lila fingot eresztettél felém: 2/3. A lakosság jelentős része adós rabszolga vagy létminimumnál pár tízezerrel többet kereső bérrabszolga vagy közmunkás bérrel megetetett szegény, és ott vannak a társadalom páriái a nyomorban tengődők. Valójában a legtöbb magyar csak látszólag áll jól anyagilag, valójában össz nemzetileg csórók vagyunk. Balkáni, lecsúszó nép vagyunk. Ez az igazság. Egy kisváros piacán dolgozok, méterekről látszik, hogy ki a külföldi, ki a külföldön dolgozó magyar és ki a belföldi magyar. A főváros önmagában nem képes sokáig ellensúlyozni a gazdasági gyengülést. Amint megszűnik az EU-s támogatás és mégsem jön az orosz vagy kínai hitel, illetve nem lehet több adót kipréselni az emberekből, az éhes fideszes oligarchák csataterévé változik az ország. "Fussatok, bolondok!"

nemecsekerno_007 2018.07.08. 18:57:50

@nu pagagyí: Budapestre is ugyanaz vonatkozik mint bármi másra: el lehet onnan menni. Főleg ha ilyen rossz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.08. 19:00:00

@Sinci Roca:

Miért olyan hihetetlen, hogy valaki onzetlenül áll ki a rossz ellenében? Természetesen egy MAGASABB szinten ez is önzés.

felső határ nincs 2018.07.08. 19:01:04

@Gamma Leonis: akkor ezek szerint össze vissza hazudsz?

te írtad: "A narancs rezsim logikája, hogy a gazdagabbakat mindenféle juttatással dédelgesse és kiölje belőlük a maradék társadalmi szolidaritást is, tökéletesen működik"

én erre: ezek szerint a zemberek 2/3-a gazdag

most meg mást hazudsz, már belekavarodtam.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.07.08. 19:15:07

@felső határ nincs: Nincsenek adataim arról, hogy pontosan hány tízezer ember tartozhat a felső osztályba és mennyi a felső középbe, de nem lehetnek többen együtt 500 000 embernél. Szerinted ők kiteszik a társadalom kétharmadát. Persze értem én, hogy szerinted a fidesz sok emberrel milyen jót tett, de ez nincs így. Semmi mást nem csinál mint amit már írtam: taccsra vágta az intézményrendszert, kulcspozíciókba a haverokat ültette, hogy a kivételezettek köre baromira meggazdagodjon. Egy ravasz pénzharácsoló bagázst hiszel nemzetvédőnek.

Bisi 2018.07.08. 19:19:44

@nu pagagyí: pedig addig lesz jó a magyaroknak, míg a te fajtád retteg. Reméljük ez nem is fog változni a közeljövőben. Te meg menj el dolgozni!

nu pagagyí 2018.07.08. 19:35:30

@Bisi: Röhögnöm kell rajtad. Valószínűleg helyetted is én dolgozok, mert belőled nem nézem ki, hogy értesz is valamihez. Azt azért hadd mondjam meg, nem szívesen fizetek egy rahedli adót arra, hogy te munka nélkül hedonizálj.

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 19:44:00

@nu pagagyí: "Tehát nem csökkent az államadósság, hanem nőtt. Maradjunk ennyiben"

Maradjunk annyiban, hogy az államadóságot minden értelmes ember a GDPhez viszonyítja de még ha elmegyünk a nemnormális területre abból is az derül ki, hogy a kedvenceid szarbbak voltak mint a fikázottjaid.

nu pagagyí 2018.07.08. 19:44:53

@nemecsekerno_007: Tudok egy másik mindenre vonatkozót. Nem kell szarrá tenni a dolgokat és akkor használható marad.

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 19:48:20

@nu pagagyí: "A hajléktalanság ott kezdődik, amikor erőszakkal és jogtalanul kilakoltatják"

Te nagyon nem vagy a valósággal barátságban.

kvadrillio 2018.07.08. 19:49:24

nu, ezért érdemes volt rendszert váltani ! hogy ezek a selejtek titkosbulizhassanak ! faszok !!!
Titkos buliból mennek a Soundra

Egyre kevesebb híresség fordul meg az ország legfelkapottabb fesztiválján. Ennek nem az az oka, hogy a celebek már nem szeretnek bulizni, hanem mert az új trend a titkos házibuli, az olyan, bérelt apartmanokban történő „csapatás”, ahova nem lát be kíváncsiskodó szem, amit nem örökíthet meg egyetlen fotós sem.

Ezek helyszíne általában egy-egy tízfős luxusapartman, amelynek ára egymillió forint öt napra.

A Bors úgy értesült, hogy a Balaton Sound főbejáratához közeli, új építésű, hatalmas teraszos lakásokban indítják az estét a sztárok, csak utána mennek le a fesztivál területére.

[Yvonne Dederick olyan „laza” ruhában bulizott, hogy mindenki megcsodálhassa kockás hasát]

Yvonne Dederick olyan „laza” ruhában bulizott, hogy mindenki megcsodálhassa kockás hasát © Zsolnai Péter

nu pagagyí 2018.07.08. 19:50:11

@eßemfaßom meg áll: Nem verseny ez, hogy két szart méregessünk. Leírtam, nem értetted. Semmi gond. Te a vastagabbat és büdösebbet szereted. Egészségedre!

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 19:51:37

@nu pagagyí: Látom magam előtt ahogy gTarlós gOrbánnal vállvetve éjszakánként körbejár Bp-n és tönkrebassza mindenhol miközben a jóbudapestiek a testükkel védik hogy jó maradjon minden.

Te tényleg ennyire egyszerű vagy, vagy csak megjátszod?

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 19:53:24

@nu pagagyí: Szóval ha a számok csatáját bukod akkor előveszed a szart. Végre otthon érezheted magad.

nu pagagyí 2018.07.08. 19:54:05

@eßemfaßom meg áll: Valami konkrétabb? Csak hogy tisztában legyek a valósággal.

nu pagagyí 2018.07.08. 19:57:35

@eßemfaßom meg áll: Ha egy meglevő hitel mellé újabb hitelt veszel fel, mondjuk 8000 milliárd összegben, akkor most nőtt-e az adósságod? Kisebb lesz-e attól, ha időközben emelték a fizudat? Ne kapkodd el a választ!

nu pagagyí 2018.07.08. 20:15:35

@eßemfaßom meg áll:
Még annyit:

A GDP 2008-ban 27ezer milliárd forint volt, erősebb forintban a mostaninál, 2016-ban 35 ezer milliárd forint. Tehát durván 8 ezer milliárd hitelből (lásd államadósság növekedése a Fidesz alatt) sikerült 8 ezer milliárd GDP növekedést generálni.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt015.html

Még annyit, hogy a forint tudatos rontásának hála, USD-ben az előző számok:

2008-ban : 158 ezer millió, 2016-ban 125 ezer millió.

Euróban sikerült 2016-ra behozni a forinrontás hatását, hajszál pontosan ugyanakkora a GDP 2016-ban, mint a sötét Gyurcsány-korszak utolsó békeévében volt.

Nincs tehát semmi pozitívum, de az nyilvánvaló, jobban hazudtok, mint elődeitek. Valószínűleg a gátlások hiánya, a bűnözői életmód alkalmasabbá tesz benneteket a hazudozásra.

BiG74 Bodri 2018.07.08. 20:20:58

A cafeteriában most az a rossz, hogy egy jóideig nyomták, beépült a rendszerbe, aztán most egy gondolattal szarnak lett minősítve, és ellehetetlenítve, úgy, hogy alap, a cégek a kieső juttatásokat nem kötelesek a bérbe beépíteni. A munkaerő helyzet ellenére komoly harcok voltak a bérek emeléséért, amibe akkor a cafeteriát is beleszámolták, aztán egyszer csak nem is fontos, mert rossz. Mert normális, átgondolt kivezetés az nem lehetséges, hogy is lehetne, ez a jól ismert fityisztempó.

nu pagagyí 2018.07.08. 20:29:43

@BiG74 Bodri: Nincs már választási év, az adóforint meg kell, mert egyre éhesebbek a vazallusok és a kitartottak. Ráadásul ránk pirított az EU, hogy nem teljesülnek a gazdasági vállalások (adósságcsökkentés), sőt lehet hogy vissza kell fizetni a Tiborcz által már eltapsolt pénzt is csalás miatt. Majd négy múlva! Addig várj türelemmel. Lesz majd CBA-ban beváltható krumplijegy, nyoszolyó-segély, meg félárú üdülés Mészáros valamelyik szállodájában.

putris72 2018.07.08. 20:34:35

@nu pagagyí: Ha 8000 milliárdot veszel fel,mert akkora hiányt csináltál az ugyanaz,hogy ha 8000 milliárdot veszel fel,hogy fejlesz,és építs belőle mert vissza tudod fizetni! A szintedre fordítva! Nem mindegy,hogy azért veszel fel 10 milliót,mert 10 millió forintot adósságot halmoztál fel látszat nélkül,vagy mert 10 millióból lecseréled a régi kocsidat,és felújítod belőle a házadat!

putris72 2018.07.08. 20:40:13

@nu pagagyí: Igen közgazdász nem vagyok,de annyit még én is tudok,hogy az államadósság GDP-ben és százalékban számolják! Nem pedig úgy ahogy te mindenféle számmisztikával! Azért kíváncsi lennék,hogy menyit vesztetünk az évek óta az orosz embargóval!Mert jaj ne híd,hogy a nyugat ezt betartja! Hitelesek lennének,ha nem szállítanának kocsikat buszokat,és egyéb eszközöket,ugyebár!Szakikám!

BiG74 Bodri 2018.07.08. 20:40:14

@nu pagagyí:
Bizony, gyűlnek a viharfelhők!

nu pagagyí 2018.07.08. 20:44:18

@eßemfaßom meg áll: Hát a használt orosz metrószerelvények beszerzése annyiért, amennyiért önvezető, légkondicionált szerelvényeket kaptunk volna, kimeríti a szisztematikus szétbaszás fogalmát és persze még néhány paragrafust is a BTK-ból. A látványtervre csöppet sem hajazó és végül kifejezetten rondára sikerült VB-re épült uszoda sem a gondos gazda szemlélet remekműve, nem beszélve arról, hogy fenntartása is sokba kerül, pedig nem ezt hazudták annó. A sok átépítés és javítgatás (pl. körúti villamos pálya) egyébként, pont annak az eredménye, hogy eleve szar volt.

VT Man 2018.07.08. 20:45:37

@Gamma Leonis:
Aha. És rosszabbul élünk, mint négy éve.. haha

nu pagagyí 2018.07.08. 20:47:21

@putris72: Akkor te nagyon okos vagy. Nem is háborgatlak. Minden oké, neked csak ezt kell tudnod, különben elvesztenéd az identitásodat és esetleg buzi lennél.

nu pagagyí 2018.07.08. 20:56:10

@putris72: Ha szüntelenül nő az adósság, az nyilván azt jelenti, hogy vissza tudjuk fizetni. Mit is jelentene egyebet! Csak be ne üssön megint egy válság, mert akkor itt állunk 28 ezer milliárd adóssággal, bevétel meg nuku.

putris72 2018.07.08. 20:57:15

@nu pagagyí: Látod,még ahhoz sincs lövésed,hogy mit jelent a cafeteria,és mi is ami esetleg majd megszűnik! Nem a cafeteria lesz kevesebb,hanem pár dolog meg szűnik! Főleg amiket eddig sem nagyon vett igénybe senki a magasabb adótartalom miatt!

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.07.08. 21:03:25

@VT Man: Nem várom el senkitől sem, hogy kibújjon a saját segge lyukából, ami egy kellemes és meleg, valamint otthonos hely, hogy elegendő információt gyűjtsön a valóságról. Tőled sem.

teéjesenmindegy 2018.07.08. 21:04:17

@nu pagagyí: "Valami konkrétabb? Csak hogy tisztában legyek a valósággal."
Olyan hülye vagy mint a seggem. Na, most, hogy tisztában vagy a valósággal, jobb?

nu pagagyí 2018.07.08. 21:06:42

@putris72: Biztosan nincs lövésem, pedig munkáltató vagyok, igaz ilyen-olyan zsebek helyett csak a kp-s cafetériát fizetem, mert nincs vele sok macera és arra költi a dolgozó, amire akarja.Ha eltörlik, hát odaadom leadózva.De arra mindig vigyáztam, hogy jelentéktelen legyen a cafetériajuttatás a bérhez képest, mert a cafetériáról azt gondolja a dolgozó, hogy jár, pedig nem így van és még azt is gondolja, hogy céhnek ez ingyen van, pedig az sem így van.

teéjesenmindegy 2018.07.08. 21:07:50

@Gamma Leonis: "Egy kisváros piacán dolgozok"
Senki nem látja át annyira a gazdaságot, meg az ország állapotát mint egy piaci kofa...

nu pagagyí 2018.07.08. 21:08:07

@teéjesenmindegy: Hát, nem sokat tettél hozzá az eddigi zagyvasághoz. Van még ebből a fajtából a tarsolyban?

nu pagagyí 2018.07.08. 21:12:41

@putris72: Ja, még annyit. A cafetériába az tartozik, aminek alacsonyabb az adótartalma. Ezért vannak korlátai, ahány, annyiféle, dinamikusan variálgatva évről-évre.Na most majd egyszerűbb lesz.

BiG74 Bodri 2018.07.08. 21:15:35

@teéjesenmindegy:
Na, csak nem az ellenzék hibájába estek? Hülyének tetszik nézni az embereket?

teéjesenmindegy 2018.07.08. 21:19:30

@nu pagagyí: Nem, a te zagyvaságaidhoz teljesen felesleges is bármit hozzátenni.
Kiszámolod, hogy dollárban mi mennyi. Mert mi a fasz közünk is van a dollárhoz?
Leírsz egy ilyen baromságot: "Hát a használt orosz metrószerelvények beszerzése annyiért, amennyiért önvezető, légkondicionált szerelvényeket kaptunk volna, kimeríti a szisztematikus szétbaszás fogalmát "
Amiből csak annyi nem igaz, hogy nem használt, és nem kaptunk volna érte önvezető metrót. Magyarul a pont, meg a vessződ az ami nem hazugság. Ja, és akkor az olyan dolgokba ne menjünk már bele, hogy mennyi ezermillió másik dolgot is át kellene alakítani ahhoz, hogy más rendszerű legyen a metró. Csak mást ne mondja, a hiperszupcsi alstomok már elérik a 22 km/h-t az őrsnél?
Mindegy, nyilván az a lényeg, hogy mindenki hülye, csak te vagy a géniusz, aki metrótól az atomreaktorig mindenhez ért.

Azt mondod cégvezető vagy. Nyilván az lehetsz, ha ennyire átlátsz mindent. Mesélj, ha 2008ban elzavarom a munkásaidat, összetöröm a raktárkészletet, felgyújtom a gyárat, és odaszarok az asztalodra, akkor eredmény-e ha 8 év múlva pont annyit termelsz mint akkor?

nu pagagyí 2018.07.08. 21:32:45

@teéjesenmindegy: Látom, nem érted a dolgokat. Az USÁ-ból, vagy az EU-ból nézve nem fejlődtünk semmit és igazuk is van. Az eurót használó Szlovákia pedig értékelhető módon fejlődött, pedig, lehet hogy százalékban kevesebbet produkált (de sajnos ez sem igaz). Te annak örülsz, hogy egyre értéktelenebb pénzben többet kapsz. Az igazi kelégülés számodra az lesz, amikor eléred a milliós fizetést, igaz, akkor már csak két tojást kapsz érte, azt is csak akkor, ha kora reggel vásárolsz.Nem én bűvészkedek sajnos, hanem tisztelt kormányod. Ügyesen csinálja kétségtelen, még a te sokszor bizonyított, kivételes intelligenciád sem szúrja ki.

teéjesenmindegy 2018.07.08. 21:38:05

@BiG74 Bodri: Csak azokat akik hülyék.
De mondom, nyilván senki nem látja élesebben a gazdaság helyzetét meg az ország állapotát mint egy kofa. Aki meg tudja is hogy mit kell csinálni az meg túl elfoglalt a taxija vezetésével vagy a hajvágással.

nu pagagyí 2018.07.08. 21:43:00

@teéjesenmindegy: Ja, a metróról is gagyogtál valamit.
"Amiből csak annyi nem igaz, hogy nem használt, és nem kaptunk volna érte önvezető metrót."

Szép az oroszoktól, hogy előszedték az ötvenes években készült terveket és legyártották nekünk a retro-metrót. Annyira jól sikerült, hogy még a korróziót is beletervezték. Az ára meg azért lett ilyen magas, mert meg kellett fizetni a feelinget. Olyan metrónk lett, aminek lelke van, fakockás, fekete-fehér. Ilyen nincs máshol, igaz valószínűleg igény sem.

2018.07.08. 21:49:40

@$pi$: nem érted. A te szempontodból nem fogsz jól élni, ha a bért nivellálják. Kádár alatt sem érezted magad jól.
Azt, hogy jól keresel, akkor fogod érezni, ha másokhoz képest keresel többet.
Egy társadalom nem képes mindenkit azonos szinten eltartani. Az a kommunizmus, ahol mindenki igényei szerint...de az utópia.
A belügyminiszter, avagy az egészségügyi miniszter a kormány tagja.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.07.08. 21:53:17

@teéjesenmindegy: Mivel a társadalom minden rétegéből látok embereket és beszélgetek is velük, tényleg jobban ismerem a mai magyar valóságot mint bárki a fidesz kitartott nyaloncai közül.

putris72 2018.07.08. 22:12:01

@nu pagagyí: Akkora macerera nincs vele,hiszen ennek számítását egy cégnél egy számítógépes szoftver végzi!És te vagy cégvezető?És még ezt sem tudod? Mekkora hanta gép vagy! Még arra sem tudtál válasz adni a nap végire amit reggel kérdeztem! Persze az Orbánozás az tuti! Na pattanok nyaralni,mert ebben a nagy nyomorban évente háromszor is megtehetem!Pedig nem cégvezető vagyok!És még gazdag sem!

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.07.08. 22:12:02

Költői kérdés, mennyire vehető komolyan egy olyan fórumozó, aki csak egy éve tag a blog.hu oldalon, de már több mint 2000 hozzászólása van, míg én 11 év alatt éppen csak túljutottam az ezren? Mikor dolgozik? Egyáltalán értelmes, produktív vagy bármi hasznos munkát végez, ha ennyi ideje van? Ugyanígy mindenki más, aki rövid ideje tag, de már elszórt több ezer választ. Valahogy az a sejtésem, hogy bármit írjanak, ezen személyek fizetett szócséplői valamelyik nemzetkopasztó bandának. A valóság kideríthetetlen róluk, de nem is érdekel. A blog.hu adatlap elég beszédes számomra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.08. 23:14:58

@Etniez:

"Mert az elköltést irányítani lehet, míg a készpénz nyugodtan tud áramolni a feketegazdaságba is."

A cafeteria a havi jövedelemnek csak kisebb részét tette ki. Eddig is megoldható volt, hogy a cafeteriából vesz élelmiszert, a fizetéséből meg költ a feketegazdaságra vagy bármi, a kormány által kevésbé preferált célra.

Mert hát ki akadályozta meg az embert abban, hogy a fizetéséből vegyen bagót és piát, az ilyen-olyan étkezési utalvánnyal meg élelmiszert? Aztán meg közismert, hogy vannak arra szakosodott emberkék, akik 90% körüli árfolyamon megveszik az étkezési utalványt. Ily módon ezek éppen hogy erősítették a feketegazdaságot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.08. 23:17:38

@Gamma Leonis:

Lehet nyugdíjas, GYES-en lévő anya, sok szabadidővel rendelkező közalkalmazott stb. Esetleg magányos ember, aki itt éli ki közösségi hajlamait vagy bármit.

Ne magadból indulj ki, nem te vagy az etalon.

Billy Hill 2018.07.08. 23:20:44

@nu pagagyí: Tényleg nincs sehol felújított CCCP metró... Prágában jártál már? (81-71M. Nem mondom, hogy ugyanilyen konstrukcióban lettek felújítva, de azért léteznek... Mondjuk Prágában nincs is ekkora igénybevétel, mint Büdipesten.)

teéjesenmindegy 2018.07.09. 00:59:31

@nu pagagyí: Az azért megvan, hogy a világban mindenütt dollárban tartják számon a gdp-t, meg a növekedését?

teéjesenmindegy 2018.07.09. 01:02:06

@Gamma Leonis: Igen, igazad lehet. A társadalom széles rétegeinek van arra igénye, hogy egy szemüveges kofával egyeztessen, megossza vele a problémáit, a gazdasádi kilátásait, meg úgy általában az életét. Teljesen hiteles és átfogó képed van.

teéjesenmindegy 2018.07.09. 01:03:31

@nu pagagyí: Mondom, ne röhögtesd ki jobban magad a metróról a hülyeségeiddel.
A gdp-nél már bebizonyítottad, hogy baromira nem értesz hozzá.

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 09:46:52

Annyira szarul érzik magukat az emberek az országban a fidesz miatt, hogy
index.hu/belfold/2018/07/08/idokozi_valasztas_jozsefvaros_belvaros_fidesz/
"A Fidesz-KDNP jelöltje, Dr. Sára Botond nyert a józsefvárosi időközi polgármester-választáson. 100%-os feldolgozottságnál a szavazatok 62,85%-ával nyert."

"Az V. kerületben, Belváros-Lipótvárosban ..
Dr. Balla Valéria Emese, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a választást 67,24%-kal."

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 09:52:39

@Gamma Leonis: "aki csak egy éve tag a blog.hu oldalon, de már több mint 2000 hozzászólása van"

évi 2000 az napi 5,5 komment. Hát ezt tényleg lehetetlen produktív munka mellett teljesíteni, csak úgy lehet ha valaki napi 8 órában fizetett kommentelő

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 09:54:00

@Gamma Leonis: Ez jó volt. még hasonló vicceset.

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 09:57:30

Ezzel idáig 4 komment tőlem plusz irtam a xiaomisba is kettőt az összesen hat. Asszem teljesítettem a mai lehetetlen küldetést, innentől már egy percet se melózok ma.

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 10:09:45

@nu pagagyí: "Még annyit, hogy a forint tudatos rontásának hála, USD-ben az előző számok:"

Ez újra egy kör a pofáraesésjátékodban, ugyanis hála orbánnak a magyar államadósság nagyrésze már deviza helyett forint igy maximum a szarszagszelemzőket érdekli mennyi lenne dollárban.

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 10:13:31

@nu pagagyí: "Hát a használt orosz metrószerelvények beszerzése annyiért, amennyiért önvezető, légkondicionált szerelvényeket kaptunk volna, kimeríti a szisztematikus szétbaszás fogalmát "

Viszont ilyennem történt így mégse jött össze a szisztematikus szét. Eh, tarlósorbán még szétbaszni se tud rendesen, monnyonle tegnap

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 10:16:32

Az egyik ellenzéki szakértő futár valahol nyugaton, a másik kisvárosi kofa, itt lenne az ideje, hogy megalakítsatok egy szakértői árnyékkormányt :)

teéjesenmindegy 2018.07.09. 10:33:19

@Gamma Leonis: Hát ja. Nehéz elhinni, hogy vannak, akik mondjuk a gép előtt dolgoznak, és nem a piacon pakolják a gombát, és ráérnek kommentelni.
Ennek a megírása volt 25 másodperc. Ez kb annyi idő, amíg te a dundi ujjaiddal megtalálod az A betűt.

CsakEgysrác 2018.07.09. 10:34:36

@eßemfaßom meg áll: Ki honnan kapja meg a nyugdíj, nem az én gondom. Külföldön dolgozom és ott is fogok nyugdíjért folyamodni. Aki meg Magyarországon adózik és él, az meg ott. Felesleges volt a kérdésed felém.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.09. 10:36:58

@eßemfaßom meg áll:

A részvételi adatokat is figyelembe véve a többség nem szavazott rájuk, így monnyanak le azonnal.

Mivel pedig tuggyuk, hogy aki nem a Fideszre szavaz, az a balliberális ellenzékre szavaz, ezért ezeket a jellteket kell győztessé nyilvánítani. Ez a DEMOKRÁCIA!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.09. 10:45:10

@eßemfaßom meg áll:

"évi 2000 az napi 5,5 komment. Hát ezt tényleg lehetetlen produktív munka mellett teljesíteni, csak úgy lehet ha valaki napi 8 órában fizetett kommentelő"

A hétvégeket és a munkaszüneti napokat ne számold. Az évi rendes szabadság idejét se. Az átlagos évi egy hét betegszabadságot se. Így a napi penzum 6 kommentre is felkúszik, ami aztán tényleg emberefeletti erőfeszítést kíván.

CsakEgysrác 2018.07.09. 10:49:19

@nemecsekerno_007: Nekem ne küldj nyugger, az a gazdaság tartsa el a Magyar nyugdíjas, aki minimálbérre bejelentette, 40-50 évig dolgoztatta. Nem az én hibám ,hogy Baby-boom (nevében is benne van) ideje alatt sok gyermek született, akik most nyugdíjasok. Ennek a generációnak kötelessége lett volna olyan gazdaságot teremteni, ami eltartja majd őket. Arról nem én tehetek olyan országba születtem amit ez a generáció hozott létre. Nekem az a ország amit ők létrehoztak 40-50 év munkával, nekem nem felel meg. Akinek megfelel, azok tartsák el a Magyar nyugdíjasok. Amúgy pont az én korosztályom 30-40 évesek, tehetnék jobbá az ország. Kormányozni nem haveri alapon, hanem szakemberekkel kell. Ezek a jó Magyar szakemberek, multiknál dolgoznak, ott észreveszik a képzettséget. Pont ez a Baby-boom korosztály aki elég nagy számú szavazati joggal rendelkezik és annál kevesebb IQ val. Sokáig írhatnám még, most adtam pár napra való vita pont. Lehet rajta csámcsogni egy merőkanállal a húsos fazék felett.

teéjesenmindegy 2018.07.09. 11:13:42

@CsakEgysrác: " Nekem az a ország amit ők létrehoztak 40-50 év munkával, nekem nem felel meg. "
És reklamáltál már anyádnál?
Annyira azért jó volt, amit megteremtettek, hogy eljártál az iskolába ingyé, meg kezeltek, ha göthös voltál?
Ha anyád nyugdíját mi összedobjuk és eltartjuk, akkor legalább annyit megteszel, hogy befogod a pofád, és nem ugatsz bele a dolgunkba?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.09. 11:51:31

@CsakEgysrác:

"Akinek megfelel, azok tartsák el a Magyar nyugdíjasok. Amúgy pont az én korosztályom 30-40 évesek, tehetnék jobbá az ország."

Neked mi az anyanyelved? Mert nem a magyar, azt hóttbiztos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.09. 11:52:50

@teéjesenmindegy:

"És reklamáltál már anyádnál? "

Nem az anyja a hibás, hanem az apja, amiért nem a WC-csészébe verte ki a farkát.

nemecsekerno_007 2018.07.09. 12:18:50

@nu pagagyí:

- akkor ne tedd szarrá
- ha szarul érzed magad akkor jobb lesz?
- te életed...

nemecsekerno_007 2018.07.09. 12:22:58

@CsakEgysrác: ugyanilyen dumát tolsz az ellenőrnek amikor elkap jegy nélkül a metrón?

szánalmas és bicskanyitogató. Körbe-körbe lehet ezt magyarázni de a szituáció ugyanaz

- Fizeted a jegyet v. a büntetést
- egyébként ez a másra mutogatás mennyiben javít a helyzeten?
- akkor talán nem nekem kell fizetnem más itthon hagyott nyuggerét?
- mert például a versenyképességünket ez is javítaná.

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 13:44:31

@CsakEgysrác:" Ki honnan kapja meg a nyugdíj, nem az én gondom. "
aha

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.09. 14:15:44

@teéjesenmindegy:

Jogos! :D

@eßemfaßom meg áll:

"Ki honnan kapja meg a nyugdíj, nem az én gondom."

Ennek mi lehet az anyanyelve?

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 15:13:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem a google egy kisérleti botja ami a translate segítségével gyárt magyar kommenteket

"Elkezdtem járni pszichológus, segít jól kezelni az idióta emberek (főnőkőt) "

"7-9 és 16-19 ig lehet azzal számolni, egyes megállókon, nem bírsz felszállni a metróra, tömeg van. Jubilee - West Ham -> London Bridge között, ugyan ez este vissza fele. Mégis mikor kéne utazni az underground ?, munka előtt és után :D Aki írta a blog, szokott metrózni London? "

agyébként meg ő az élet császára :)

"Amikor kertészként dolgoztam egy nap 5 km séta minimum szar munkavédelmi bakancsba, kötelező viselni, nap kiszívott, sarkam úgy fájt mintha kalapáccsal verték volna szét minden nap, 5 kor keltem, 19-20 ra értem haza, ritkán 17 re."

"Emeltél már egy nap annyi 25-30 kg sittes zsák(vagy több), nap végén mikor össze akartad zárni a kezed, azt érzed az ujjaid leszakadnak, holnap munkanap, nincsen hiszti. "

"Pakoltál már egy nap komplett 120 nm sátortetős háznak a cserepeit a-b be? kb 5-6 raklap beton cserép + 2 amit később hoztak ki."

teéjesenmindegy 2018.07.09. 16:24:04

@eßemfaßom meg áll: Nem kéne baszakodnotok vele, mert rossz vége lesz. Aki napi 5 km-t legyalogol, meg 25 kilós zsákokat emelget az simán bármikor eltör egy ropit a hátadon.

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 16:33:35

@teéjesenmindegy: Szerintem akár két ropit is, úgyhogy inkább gyorsan ponttá zsugorodok.

eßemfaßom meg áll 2018.07.10. 09:56:31

No, szóval kiderült hogy az a szupergyilkos multinácimagyar fagyasztott cucc is csak azokat nyirja ki akik nem rendeltetésszerűen használták. Bazmeg fagyasztott cuccot van aki kiolvasztva tárol napokig aztán nyersen betolja?

index.hu/gazdasag/2018/07/09/miert_teljesen_biztonsagos_a_halalos_mergezeseket_okozo_fagyasztott_zoldseg/

CsakEgysrác 2018.07.12. 10:28:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne, @eßemfaßom meg áll, @teéjesenmindegy
Sok sikert és hosszú életet kívánok nektek.
Ajánlom figyelmetekbe. Emberi játszmák (Eric Berne)
Elkezdhetnék vitázni, kinél legyen a dömper, mondhatnák rátok csúnyát :D
De nem teszem, lehajtott fejjel inkább tova lépek.
Mindig lemegyek egy színt alá, de már dolgozom rajta, hogy ne.
"Összehordja a szél a szemetet." Hiába próbálok szelektíven gyűjteni, szemét mindig a szeméttel akar keveredni.
Bocsánat, hogy beleszóltam a nagyok dolgába.
Remélem nincsen harag önként távozom, mert itt nem rúghatok labdába.
"Bullying" máshol tilos, tönkreteszi a társadalom. Elmaradott "Balkán" mindig szembesülök ezzel a ténnyel, ott ez bevett szokás, tradíció.
Sok boldogságot abban a társadalomban amit képviseltek és építetek a hozzá adott értékekkel magatokból.

CsakEgysrác 2018.07.12. 10:36:58

@eßemfaßom meg áll: Mr copy&paste. Majd ha megtudod mennyi a napi bére egy bricklayer, electrician, foreman, sima mezei takarítónak, aki magán vállalkozó. Egész másképp fogod látni a világot és az értékek elosztását. Aki nem lát semmit a világból, onnan kiabál kifele mi a tuti, már megmosolyogtat :D
Sok sikert, sikerekben gazdag jövőt :D
(Nem lesz, saját magadtól nem látod a világ, blogger cimboráiddal egyetemben.)
süti beállítások módosítása