Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

Műfüves focipálya már épült, bölcsőde még mindig nem

2018. március 19. - Kibeszélő

Adott egy lepukkant település, amely büszkén hirdeti, hogy elnyerte a városi címet és rangot. Ez idáig tök jó. Hamar felhúzták a városi sportcsarnokot, a városi műfüves focipályát, no meg a "Köszöntjük Városunkban!" táblát is. A beígért városi bölcsődének viszont nyoma sincs...

Nevezhet nyugodtan bárki demagógnak, de én szeretem a lélegeztetőgépes hasonlatot. Tökre tudok vele azonosulni, bár még egyszer sem voltam rászorulva a tudomány ezen vívmányára. Isten látja lelkemet, stadionban sem jártam még soha. De, ha választani lehet, akkor én az előbbit tartom alapfelszerelésnek egy nem olyan hú de menő focinagyhatalom országban.

Ha pedig az ember kiköltözik a zöldbe, egészen pontosan egy olyan kisvárosba, amely kifejezetten gyerekbarátnak hirdeti magát, legalábbis elvárná, hogy állami bölcsőde álljon a családok rendelkezésére. A szóban forgó településen három azaz három újépítésű lakónegyed csalogatja a vidéki levegőt szívni vágyó kisgyerekeseket. Akik jönnek is tömegesen. Az szerintem nagyon is jellemző a magyarországi viszonyokra, micsoda pletykákat lehet hallani egy bizonyos nagyhatalmú TSZ-elnökről, aki élet és halál uraként működött közre az egykori szántóföldek parcellázásánál. De ez csak szóbeszéd, erre nem adunk. Fordítsuk figyelmünket a tények felé!

Mert szuper ám, hogy csodálatos új lakóközösségek nőttek ki a földből, de az infrastruktúrafejlesztés igencsak házagosan valósult meg. A városi óvodát folyamatosan toldozgatják-foldozgatják ugyan, de valahogy a kisebb gyerekekre (1-3 éves korosztály) egyszerűen nem gondolnak. Vagy gondolnak, de nem úgy. A városi cím elnyerésekor a polgármester szívhezszóló beszédben jelentette be, hogy természetesen fog épülni bölcsőde, hogyne, már a pénz is megvan rá, pályázati, naná! Aztán valahogy semmi sem történt. Azaz dehogynem.

kids-at-swing-1185902_960_720.jpg

Gombamód kezdtek szaporodni a fizetős családi napközik a város különböző pontjain. Jelenleg éppen hat várja tárt kapukkal az arra érdemes közönséget. Hogy mi áll ennek a hátterében? Az önkormányzat - ki tudja miért? - úgy döntött, hogy nem épít bölcsődét. Viszont egy baromi nagylelkű gesztussal felajánlotta, hogy átvállalja a  családi napközi havi díjának felét. Ez egészen addig a pillanatig jól hangzik, amíg nem kezdünk el számolni. Ugyanis a maradék díj, amit ki kell csengetni a szülőknek, még mindig a háromszorosa annak, amit egy állami bölcsődében kell fizetni (aka étkezési hozzájárulás).

Ez az álszent eljárás már önmagában is vérlázító. De akkor még tegyük hozzá, hogy az önkormányzat támogatásában csak az a család részesül, amely be tudja mutatni mindkét szülő munkáltatói igazolását. A magyaroroszági munkaadók átlagos bejelentési hajlandóságát ismerve ez időnként megugorhatatlan akadályt jelent...

Közelednek a választások. A "független" polgármester nem átall naponta posztolni arról, hány kilométer járdát építettek az elmúlt években, hány boldog gyermek rúgja a bőrt a műfüves focipályán, és általában is mennyire büszke az ő kis ékszerdobozára.

Szerintem pedig kellene állítani egy táblát a település határába (közvetlenül a rovásírásos helységnévtábla és a városi köszöntős elé): BELÉPÉS CSAK 3 ÉV FELETT, SZOBATISZTÁN!

 

Kép forrása: pixabay.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr9313719426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arabok balrol 2018.03.20. 10:29:51

nyugaton meg mutatoba sem letezik bolcsode, szoval ha nem teccik elllehetmenni

Duplaxiii 2018.03.20. 11:29:55

Ez a panaszkodás csak arra világít rá, hogy a településeken élőknek fingjuk sincs még a saját környezetükről sem.
Ugye helyben kell szavazni!
Egy másik területnek semmi köze például az itteni óvodához.
Ott kell szavazni és hiteles vezetőt választani.
De tudni kellene a kormány közponmtosításait is, azaz hogy ma a települések többségének nem nagyon van saját forrása, egy beruházáshoz is kuncsorogni kell. És itt verték át őket, beszavaztak egy kollaboráns fideszest, majd ugyanúgy nem kapnak semmit, mint ha egy független polgármesterük lenne.
Ja és más büdzsé, forrás egy óvoda és más egy sportlétesítmény. Az egyikre elnyert pénz nem használható másra.
A posztot jegyző állítja, hogy bölcsödére kaptak pénzt, de a galád vezetés focipályára használta azt el? ÁLLÍTJA?
Ha nem, akkor mi a probléma?
Az állam erre adott. Most mert valakiknek bölcsöde kellene, akkor a focipályás pénzt utalják vissza? Azok ugye nem számítanak, akik meg focizni szeretnének? Iskola, tömegsport.
Na ezért nem lesz soha Magyarország normális állam.

zizi77 2018.03.20. 11:36:01

Valóban kevés a bölcsőde, van ahol még a magánban sincs hely.
De azt azért nem tartom ördögtől valónak, hogy az önkormányzat ragaszkodik a munkáltatói igazoláshoz. Még szép, hogy nem támogatja fekete munkát!

citrix 2018.03.20. 11:59:58

@arabok balrol: Menj el Te magad. Mindig egyedül!
süti beállítások módosítása