Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

Elérte a kampány, hogy hányjak a politikától

2018. március 25. - Kibeszélő

Hogyan váltam szenvedélyes hírolvasóból apolitikus állampolgárrá? Kizárólag az ocsmány kampány tehet róla. És hol van még a vége?

Nekem a napi Index-böngészés olyan, mint másnak egy falat kenyér. Pótolhatatlan, nélkülözhetetlen, élni sem tudnék nélküle. Immáron tizensokéve így indul a napom. Meg így is végződik. Bár Index-függőségem szabad szemmel is jól látható, soha nem telepítettem hírolvasó appot, soha nem követtem be a Facebookon, semmi ilyesmi. Minden egyes alkalommal beírom szépen a browserbe, hogy index.hu. Lúzerség? Az. Máskülönben meg fanatizmus. Nem nyugszom, amíg meg nem kapom a napi Index-adagomat.

Különösen fogékony vagyok a bel- és külpolitikára, no meg a gazdasági hírekre. Rengeteg időt töltök el hírolvasással, iszonyú energiákat invesztálok ebbe a tevékenységbe. Merre hévezett az országban a vezír, hogy mosolygott ezer foggal Trump az iskolai lövöldözést túlélő srác kórházi ágyánál, hogyan hat a svájci sajt zsírtartalma bizonyos észak-koreai illetők nadrágméretére, mi jellemzi a bitcoin-milliomosokat? Engem ez mind rettenetesen érdekel, nem győzöm magamba szívni a sok infót.

pari_1.jpg

Az idei választási kampány eleinte még szórakoztatott. Ahogy adogatta egymásnak a labdát a jobb és a bal oldal. Aztán az elmúlt hetekben felgyorsultak az események, és néhány napja megdöbbenve tapasztaltam, hogy apolitikussá váltam. Én, aki mindig azt hangoztattam, hogy igenis olvasni, tájékozódni majd pedig szavazni kell, mostanában arra is nehezen veszem rá magam, hogy lenyomjam a torkomon a napi Index-adagomat.

Mert értem én, hogy közelednek a választások, így durvul a kampány is. De nagyon nehezen veszi be a gyomrom, hogy naponta a pofámba röhögnek a politikusok.

  • Hiába derül ki ezerszeresen is, hogy védhetetlen a külföldi vadászatom, ti tőlem akkor se szabadultok meg soha!
  • Elmebetegségeket beszélek a világ legélhetőbb városáról, és tudom, hogy a többség hisz nekem!
  • (Előre megfontolt szándék NÉLKÜL) ovisokkal videóztatom magam, kinyomom a Facebookra, természetesen a szülők előzetes írásbeli engedélye nélkül, és senki sem fog pampogni, hogy képmáshoz való jog!
  • Nem én voltam a balek, az ellenzék próbál hírbe hozni egy csalóval, meg 1300 milliárddal!

És ez még csak a jéghegy csúcsa. Mindehhez elég naponta csak a címlapos cikkeket olvasni, még le se görgettem egy centit se.

Fogalmam sincs, ki fogja nyerni a választásokat, lesz-e kormányváltás, koalíció, összefogás, miegymás. Én csak szeretném visszakapni a régi hírolvasó kedvemet. Meg a hitemet: a politikus nyomokban embert tartalmaz.

 

Kép forrása: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr6413777344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.26. 12:07:34

Ilyen a demokrácia: kampányolnak szabadon az ellentétes álláspontok. Annyira fáj ez neked?

FayRodisz 2018.03.26. 12:13:01

Csak most? Amikor a csúti féreg térdre csuhásozott, már akkor hányni lehetett a fajtájától, amikor a hatalomért csontig benyalt a csuhásoknak akkor meg pláne.
Aztán jött a net és a birka féle agyhalott fizetett komcsik, és azóta nem csak hányni lehet ezektől a lekoszlott fideSSkommunista senkiktől, hanem röhögni is az idiótizmusukon.

röf 2018.03.26. 12:28:18

Miért, Neked az Index jelentette korábban a semleges és független hírforrást…?

OrbanseggenLorincz 2018.03.26. 12:34:05

Ha ennyit olvasol indexet, miert kellett ehhez idaig varni? Mi van az elmuttnyocevvel? Addig ezek nem tuntek fel? :)

Terézágyú 2018.03.26. 12:34:13

"Elérte a kampány, hogy hányjak a politikától"

Nálam is.
Már 8 éve.

Csak én úgy mondanám, hogy okádhatnékom van.
És hogy nem is a politikától, mert olyan nincs is, hanem kifejezetten a magyar politikusoktól.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.26. 12:51:18

Az Index a legvéresszájúbb ellenzéki hírhamisító műhellyé avenzsált.

Mondhatni pöcegödör ahol a ballib férgek otthonosan mozognak.

Én is csak azért járok ide, hogy szembesítsem őket a saját mocskukkal, gyűlöletkeltő karaktergyilkos hazugságaikkal.

Anna Kiraly 2018.03.26. 12:53:39

tudod az a baj, hogy ez a szenny ami magyarországon van, nem korlátozódik a választásokra. ezek folyton hazudnak, lopnak, csalnak. a fidesz igazi hazaáruló társaság minden idióta bérkommentelőjükkel együtt.

Rot 2018.03.26. 12:53:47

Olvass BBC-t, a külpolitika is érdekes

Kiléptünk a civilizációból, az fáj neked

Kivlov 2018.03.26. 13:00:11

Milyen kampány? Csak mocskolódás van egy másikra mutogatás.
Ez nem kampány.

2018.03.26. 13:06:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem orosz, hanem bolgár és nem is hazaáruló, hanem bulgáriai, kettős identitású.
Pont olyan, mint az erdélyi magyarok a szavazati jogukkal.

Zed is not dead yet 2018.03.26. 13:08:30

A posztolóval teljesen egyetértek! Teljesen így van ez. Az apolitikussághoz talán az is vezet, hogy látja az ember, amint egy csomó embertársát teljesen hidegen hagyják a tények és istenítik tovább a narancsvidék-ganget és egyre kevésbé képzelhető el, hogy ezeket bármiféle tényekkel, érveléssel, vagy más olyan módon el lehet téríteni ettől, ami egyébként a szellemi munkához (értsd: gondolkodás), tágabban értve a dolgot az intelligenciához kapcsolható lenne. Az ilyen birkaféle kibaszottul cinikus vadparasztokkal meg azért különösen fájdalmas szembesülni, mert neki pl. volna esze, meg gondolkodni is tud, de minden alkalommal kijelenti, hogy ezt csak addig a pontig hajlandó csinálni, ameddig a szigorúan rövidtávú egyéni céljainak megfelel. Nemzetben, hazában (tágabban: (sors)közösségben, empátiában, stb.) meg még a lózungok szintjén sem gondolkodik, még annyira sem, mint a 'csúti vezér. Persze, teszi ezt Lengyelországból, vagy honnan az úristen seggelyukából ... hát onnan könnyű kibicelni, hogy a bőrét még csak elméleti szinten se viszi a vásárra.

Zed is not dead yet 2018.03.26. 13:12:10

Nabazmeg, Bulgária? Ahol a mafia = kormány? Így már érthető a a birka.

morph on deer 2018.03.26. 13:13:01

@Anna Kiraly:
“orvosnál voltál?”

Már megy Graz felé, ne aggódj. Reméljük kilencedikére oda is ér!

2018.03.26. 13:16:08

@Rettegek mert ballib vagyok: Te is egy ilyen nemzetgyalázó, engedjük sorost sült libát enni, liberálbolsevista összeesküvő ballib féreg vagy, hogy itt írogatsz???

haXXor 2018.03.26. 13:24:22

@Anna Kiraly: Pedig fedi a valóságot, sajnos. Origo/kurucinfo szint lett ahol minden második hír az Orosz rettegésről vagy Orbánról szól. Különbözik a migránsozástól? Nem. Ugyanolyan egybites manipuláció ez is mint az Origos.

dunántúli gyerek 2018.03.26. 13:41:49

A kampany aztan vegkepp nem erdekel, hisz 3 eve, 2 eve, 1 eve is pontosan tudtam hogy kire fogok szavazni

Csak a leghulyebbek teszik ezt a kampanytol fuggove

FayRodisz 2018.03.26. 14:02:14

@Rettegek mert ballib vagyok:

Te azért jársz ide, mert annyira mélysötét vagy, hogy nem veszed észre, a zemútnyócév folyamatos kampánya amit birkával, gézával és a többi agyhalott putyinbérenccel nyomattok annyira elhiteltelenítette az egyszerű és buta komcsi fajtádat, hogy minden normális ember kiröhög benneteket.

Zed is not dead yet 2018.03.26. 14:04:15

@dunántúli gyerek: Ne vedd beszólásnak, de valami ilyesmi a vakhit is, nem? Közben mindegy mi történik, akkoris ... (pl. akkorisafidesz). Most már azt se nagyon hiheti bárki, hogy elvek mentén lehet párthű (mert a kettő ugyanaz), mert már maguk a pártok sem elvhűek. Elvek, ideák ... nincs más, csak érdekek, naggggyon rövid távúak, főleg.

dunántúli gyerek 2018.03.26. 14:06:47

@Zed is not dead yet: hogy lenne mar mind1

az utobbi 4 ev volt 1990 ota a legjobb ev a magyar gazdasagban

mifele vakhitrol beszelsz, a valasztas arrol szol gondolom, hogy jo e ami az elmult evekben volt vagy valtozas kene-e

semmilyen valtozasra nincs szukseg a gazdasagban szvsz, nincs olzan gazdasag-resz-terulet-ecske amit a masik oldal jobban csinalt volna

OrbanseggenLorincz 2018.03.26. 14:24:48

@Geza vagyok: @haXXor: @dunántúli gyerek: meséljétek már el mennyi káderpénzt fizetnek azért, hogy ilyen nyilvánvaló faszságokat írogassatok :D vagy ez ugyanaz a paraszt több nick mögül? Már értem miért rühellem az embereket úgy nagy általánosságban, mindegyik retardált. XD Ha pénzt sem kaptok azért hogy itt (meg mindenhol) égetitek magatokat (nehogy azt higgyétek hogy bármelyik épeszű ember elhiszi nektek a baromságaitokat, nem csak röhögnek rajtatok), akkor aztán tényleg nagyon nagyon nagyon sajnállak titeket, de meg is érdemlitek ^ ^

Zed is not dead yet 2018.03.26. 14:28:00

@dunántúli gyerek: Az lehet. Az viszont elgondolkodtató, hogy ha azt a pár fillért (huhh), amit "véletlenül" nem arra költöttek, amire mondták, hogy költeni fogják, mégis arra költötték volna, és a versenytárgyalások _valóban_ az ország szempontjából lettek volna megítélve, akkor mennyivel több mindenre lett volna pénz, illetve ami elkészült, az mennyivel jobban lett volna megcsinálva, talán még olcsóbban is eközben.

Annak pedig kimondottan örülhetsz, hogy (az értékelésed alapján):
- nem éltél az országban, vagy
- semmilyen módon nem voltál érintett az egészségügyi ellátással és
- semmilyen módon nem voltál érintett az oktatási rendszerrel és
- nem vagy vállalkozó (_NEM_ a NER-ről beszélek), akinek munkaerőre lenne szüksége
(és még lehetne folytatni tények mentén)

Az mondjuk tényleg durva helyzet, hogy sajnos az ellenzéki oldalon is rengetegen vannak, akiknek tonnaszám van vaj a füle mögött.

dunántúli gyerek 2018.03.26. 14:47:21

@Zed is not dead yet: nyilvan mindig lehet jobban csinalni es mo--n mindenki legalabb annyira tud kormanyozni mint amennyire mindenki ert a focihoz

erdekes mpodon megsem volt a 3 Orban kormanyon kivul egy sem 1990 ota ami ne ment volna csodbe es nem durva mexoritasokkal kezdte/vegezte volna a kormanyzast

Itt a Jobbik ugye meg artatlan, de mivel max. ballibeklkel vannak elegen a kormanyzashoz azt passzoljuk, koszonnyuk - vegul is 4 eve Simacska volt a fo lopo ember akkor most meg o fog elszamoltatni ugyan mar

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.03.26. 14:50:57

@Zed is not dead yet: "..... mégis arra költötték volna, és a versenytárgyalások _valóban_ az ország szempontjából lettek volna megítélve, akkor mennyivel több mindenre lett volna pénz, illetve ami elkészült, az mennyivel jobban lett volna megcsinálva, talán még olcsóbban is eközben....."

Melyik az a párt ma Magyarországon, amelyik ezt megcsinálná? A mostani és volt Maszopos politikusok már bizonyították, hogy erre nem képesek, a Fidesz dettó.

Melyik párt lenne szerinted alkalmas arra, hogy VALÓBAN ideológiáktól és korrupciótól mentesen az ország érdekében cselekedjen?

Wéső 2018.03.26. 15:13:21

Mi a fasz az a modernség? Hogy elbutuló emberek mobiltelefont nyomogatnak és fészbúkot bámulnak "élményeket" keresnek és ebből áll az életük? Ennél azért többre hivatott az ember. A nyugati "civilizáció" egy agyhalott, túlidealizált, a természettől eltávolodott csürhe. Jól látja Orbán, hogy hanyatlik ott a társadalom, hanyatlik az IQ, hanyatlik az ember. Orbán jól látja történelmi kontextusban, hogy mi történik. Orbán nevel. Ez igaz, de azért, hogy az ország ne essen ugyanabba a gödörbe, ahova a nyugati civilizáció halad. Én nem akarnék és soha nem is akartam a nyugathoz tartozni, nem is tartoztunk oda soha. Szerencsére mi mások vagyunk és ez a szerencsénk és addig lesz nekünk jó amíg a "nyugatos" baloldal nem kezd el disznóólat csinálni az országból, mert az a magyarság veszte lesz.

Zed is not dead yet 2018.03.26. 15:15:19

@Magánvéleményem: Hát igen, ez a kérdés és én nem tudok válaszolni rá. Mit tehet az ember, próbálja keresni az olyanokat, akik eddig még nem buktak meg ezen a próbán. Sajnos ez a kampány sem segít ebben szinte semmit sem. Mindenesetre az a cinikus, destruktív viselkedés, amit a f.sz tanúsít, az különösen undorító, a túlélőharc, ami a szocik első vonalai mögött megy (néha az első vonalakban is) szintén taszító, hogy Vonáék valójában mit is csinálnának, az is nagyon bizonytalan (gyarlóság tekintetében a közelmúltban sem sikerült távolodni az előbbiektől), az LMP-ben is volt már annyi beltaktikai és megélhetési politikusi manőver, ami után már talán nem az a legnagyobb gond vele, hogy gyenge. És .... és nagyjából ennyi. A kétfarkúék maguk erősítenek rá minden módon arra, hogy semmire se jók, a momentum meg ... hát az meg egyre inkább a F.sz 2.0-nak tűnik, fiatalabbak, mohóbbak, most még (talán) idealisták is, bár ki tudja.

OrbanseggenLorincz 2018.03.26. 15:25:46

@Wéső: mehetsz a vityával a putyinhoz medvét farkalni. Az értelmesebbje nem kér belőle, és inkább a hanyatló nyugat felé tendálnának. Ha ezt magyarázni kell hogy miért, akkor menthetetlenül ***** vagy te is. Orbán, a hülye focicigány (ez mindent elmond mennyire primitiv az ember ugye) nevel??????? te meghibbantál XD hanyatlik az IQ? látom a hozzászólásodban, tényleg. Hülye troll.

Wéső 2018.03.26. 15:31:29

@OrbanseggenLorincz: Elvakít benneteket a gyűlölet és képtelenek vagytok rendszerben gondolkodni. Orbán sokkal bonyolultabb mint ahogy az olyan egyszerűek hiszik mint te.
Egyébként a nyugat soha nem fog minket magához tartozónak tekinteni. De jó is így.. A V4-ek például egy család - közös származással és történelemmel. Ezt (is) jól látta meg Orbán.

OrbanseggenLorincz 2018.03.26. 15:40:08

@Wéső: Nem kell hogy magához tartozónak tekintsen, elég ha nem vesz egy kalap alá a ruszkikkal. És a korsós nagyon ezen dolgozik. A gyűlöletért pedig MEGDOLGOZOTT az elmútnyócévben (olyan jó ezt leírni, már az ő pofájukba is bele lehet baszni, ráadásul sokkal több kárt okoztak mint a buzi mszp). Azt meg pláne nem értem, hogy miért gerjedtek (ti, orbánisták a vezéretekkel együtt) a putyin farkára, meg az illegitim faszomtudja milyen baromságra, amit ez a cigány kitalál. Minek jogállam, minek rendőrség, minek bíróság, minek alkotmánybíróság, nem? legyünk oroszok, medvét baszunk, nem tudunk vezetni, és ha van egy üveg vodka a stelázsin, akkor minden fasza. A maffiakormány meg azt és annyit lop amennyit akar, a paraszt le van szarva, legyen meg a vodkája. Hát ha neked ez tetszik és követnivaló példa, akkor nem tartalak vissza, hajrá. De a kurva anyját ide ne hozd ezt. Nagyjából még kulturált fél balkán vagyunk. Senki nem akar full balkán lenni.

A v4-hez meg "családhoz" annyit, hogy hibbant balfasz akinek ez számít, mikor 10 óra alatt bárhol ottvagyok a földbolygón. Le se szarja senki ezt ami szerinted érték és szerinted jól látja orbán. NEM! ez csak egy fos szarosmadzag amit el lehet huzni az atom primitiv köcsögök előtt, mert már nem ugranak a focira, azt is megutálták. Orbán egy ostoba múlt évezredben ragadt, magát vezírnek képzelől ripacs geci, és remélem az összes haverjával együtt megrohad a börtönben azért, amit ezzel az országgal tett. Igen az elmútnyócévben. Mert ilyen mélyen a szarosgödörben még sosem voltunk. Ha meg ezt nem vágod, rossz helyeken olvasol.

Wéső 2018.03.26. 15:45:06

@OrbanseggenLorincz: "10 óra alatt bárhol ottvagyok a földbolygón" Az emberek 90%-a itt él és nem megy sehova a Föld bolygón. Minek? Az számít itt mi van nagyobbrészt. Kisebb részt persze a világpolitikai és világgazdasági folyamatok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.26. 15:45:16

@Wéső: "Orbán nevel." - aha, ez látszik a foci eredményeken, meg a csökkenő felsőoktatási létszámon.

Pánick

"Wéső
0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2017.11.03. óta tag."

Wéső 2018.03.26. 15:48:14

@OrbanseggenLorincz: Egyáltalán nem vagyunk mélyen. Az ország szépül, az utak épülnek, az emberek gyarapodnak. A környezetemet nézve mindenki gyarapodott - én is, a közérzetem is jobb. Az igaz, hogy van az országban egy elesett, apolitikus egyharmad, - ez a kádár-rendszer vesztes maradéka - (a Kádár rendszerben is vesztes volt) de az mindenhol az lenne, mert ilyen a mentalitásuk, az intelligenciájuk, az önmenedzselő képességük. Mindenki nem lehet gazdag és sikeres.

OrbanseggenLorincz 2018.03.26. 15:49:27

@Wéső: hülye fasz troll, hülyeségeket beszélsz, nincsenek érveid, egy senkiházi fidesztroll vagy. Takardj a gazdád végbelébe vissza. Amit meg leirtál még gyenge fuvallatnak is szar, nemhogy érvnek. És én igenis megyek mindenhova, mert érdekel, akár tetszik akár nem. Ráadásul meg is tehetem, mert értek a szakmámhoz, ami nem állami szektorban van, és nem erzsicsekkből veszem a parizert. Egy vicc vagy, és ezt tudod. Szégyelld magad.

Wéső 2018.03.26. 15:49:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: és akkor mi van? Nem tépem a számat feleslegesen. Most merültek fel gondolatok, hogy olvastam ezt a blogot, különben nem szoktam fotelhuszárkodni.

OrbanseggenLorincz 2018.03.26. 15:50:18

@Wéső: felesleges erőlködnöd, semmi értelme. Viszlát.

Wéső 2018.03.26. 15:50:58

@OrbanseggenLorincz: menjél, ki tart vissza? Ettől még a reálpolitika az működik, a választásokat pedig nem a "lipsi" világutazók döntik el és ez így van jól.

Wéső 2018.03.26. 15:53:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: miért kellene mindenkinek egyetemet végeznie és egy irodában lopnia a napot teljesen felesleges dolgokkal. Szart ki lapátol akkor?

Jakab.gipsz 2018.03.26. 15:53:18

Elérte a kampány, hogy hányjak a politikától !

Irány Heller Ágnes fordulj hozzá bizalommal.

Heller szorgalmazta a demokratikus ellenzék összefogdosását, a politikailag korrekt gender-diktatúra érdekében.

dunántúli gyerek 2018.03.26. 15:54:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: 1 milioval dolgoznak tobben mint a ballipsik alatt

EZ a lenyeg nem a felsooktatasi letszam, a ballipsik alatt munkanelkuli segelyen volt az osszes Gender CEU diplomas ertelmiseg ma meg dolgozik a szalag mellett van vmi haszna legalabb

OrbanseggenLorincz 2018.03.26. 15:54:47

@Wéső: "Szart ki lapátol akkor?" most pont azt csinálod :)

és még annyi: az "libsi" nem "lipsi" :D :D :D :D

Politizálj még légyszíves.

OrbanseggenLorincz 2018.03.26. 15:55:19

ah szóval Wéső és dunántuligyerek ugyanaz. Nájsz. Ezt is tudjuk már.

OrbanseggenLorincz 2018.03.26. 15:56:49

Ez a baj a fideszesekkel amúgy. Azt hiszik dörzsöltek, de nem, és mindig elkurják amit akarnak csinálni :D Nem véletlen hogy a simicska kockásfüzete dugig van. Alig várom az új részeket belőle. Kis magyar valóság :D Persze biztosan ő is hazudik, de valamiért ügyvédi papirok meg bizonyitékok mindig előkerülnek, a mindenségit neki XD oriási.

dunántúli gyerek 2018.03.26. 16:02:40

@OrbanseggenLorincz: Jaja, a ballibek nyeresre allnak kuszobon a fordulat, muhaha

felső határ nincs 2018.03.26. 16:07:05

A ballipsi korszakba mindig azt lehetett hallani az allam ne piszkaljon bele mer a piac mindent megold

A ballipsiket meg is oldotta a piac, bearazta oket 10%ra ami egeszseges ety/4-5/ szelsoseges gender partnak, annyi jar nekik most is

stim 2018.03.26. 16:29:08

Amelyik oldalon már nincsen se hitelesség, se elvek ott könnyű elanyátlanodni. Ott könnyen kialakul az az apolitikus fílingh, hogy minden politikus rossz. Rossz értékválasztásnak csömör a vége. Ha a jót ignorálják és a választottjaik nyilvánvalóan alkalmatlanok akkor ugyan mi marad egy mostanra teljesen kiábrándult ballib szavazónak?

Ahol vannak eredmények a kormányzásban, ahol van értékrend ott ez a veszély nem fenyeget. Még akkor is ha néha vannak hibák vagy annak tálalnak ártatlan dolgokat nem ártatlan emberek.

Szerencsére egyre kevesebb az olyan ember aki nem hajlandó tudomást venni a kormányzati eredményekről. Ezért áll szemben 2 km 2 ezerrel.

2km>2ezer

Ha a szocializmus több embernek lett volna jobb mint rosszabb most szocializmus lenne. Ha ez a kormány több embernek jobb mint rosszabb akkor ez a kormány marad. Szabad választások vannak ahol mindenki a meggyőződése szerint választhat. Ez a demokrácia.

stim 2018.03.26. 16:33:10

nekem éppen ezért nincs politikai csömöröm. Én nem csak kampányidőszakban tájékozódom ezért látom, hogy kire szavazhatok és kire nem. Ki az akire rá merném bízni az országot benne a saját jövőmmel és ki az akire egy darab vasat se mert azt is elrontaná.

Kopó 2018.03.26. 16:35:05

Az apolitikussággal kapcsolatban óva intenélek, ugyanis pont ez a célja a Fidesznek. Iszonyat alja szintre leviszi a kampányt, amivel sok bizonytalan (jó eséllyel nem fideszes) szavazónak elveszi a kedvét a választásoktól, és a másfél-kétmillió fanatikusa tuti rá szavaz, vagyis minél kisebb a részvétel, annál nagyobb a győzelmi esélye és aránya Ezért kéne mindenképpen elmenned szavazni, akárki másra, hogy ne működjön ez a taktika.

stim 2018.03.26. 16:40:00

egyébként kedves blogger! aki az index hírektől akar boldog lenni az finoman szólva mazochista. Indexes híreket olvasni (főleg kampányidőszakban) olyan mint Zuzu Petals-szal beszélgetni:) enyhén szórakoztató de inkább fájdalmas.

Az index kormányellenes és a ha a kormányzati eredményeket nem lehet támadni akkor marad a hangulatkeltés. Érezd, hogy rossz neked hátha elhitetik veled, hogy ha kormányváltás jön akkor majd jobb lesz.

Ne keverjük össze az index rosszhangulat keltő cikkeit a kormányzati eredményekkel és akkor kicsit nyugodtabb az ember:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.26. 18:19:40

@dunántúli gyerek: Na és mesélj! Akkor hogy lehet hogy a GDP meg nem növekedett arányosan? Mindössze 19 százalékot növekedett.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.26. 18:21:02

@Wéső: "Szart ki lapátol akkor?" - Te. Egy irodában ülő mérnök, vagy programozó, sokkal, sokkal több GDP-t termel mit a szart lapátoló.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.26. 18:21:59

@Wéső: "Most merültek fel gondolatok, hogy olvastam ezt a blogot" - ezért elővetted a tartalék nicket.

Quadanium 2018.03.26. 19:37:05

Pont leszarom az elmúlt heteket, engem is idegesít az Index (ilyenkor átkapcsolok pár percre az Origóra, ajánlom).

8 év kormányzás áll szemben az azt megelőző 8 évvel. Nem kérdés, hogy melyik a jobb.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.26. 20:00:43

@Quadanium: Így van. ha kiszámoljuk, a második nyolcban sokkal több pénzt basztak és loptak el, és még a pofánkba is röhögtek.

Quadanium 2018.03.26. 20:36:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezt én pont fordítva gondolom. De ezen most már nem veszünk össze, ez már kampányidőszak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.26. 20:54:36

@Quadanium: Ez nem összeveszés kérdése, matematika. Az államadósság 7000 milliárddal nőt 2010 óta és eltűnt 6000 milliárd manyup és valutatartalék. Az több mint amit a szocik elqurtak,

2018.03.26. 22:37:57

@Wéső: Tuti nem ugyanabban az országban élünk. Nálunk itt a Rózsadombon, elvileg kis hazánk legdrágább részén olyan szarok az utak, hogy az valami rettenet. Ha nem hiszed, gyere el és nézd meg.
Március 15-én a rothadó nyugaton voltunk bevásárolni eredeti japán wagyu steaket és homárt (meg minden egyéb jót, amit itthon nem is lehet kapni). Hazafelé jöttünk este és a turul ki volt világítva piros-fehér-zölddel. Éppen elkezdtem érezni a nemzeti büszkeséget, amikor a Porsche kereke egy akkora kátyúba gurult, hogy majdnem összetörtek a mozarellás üvegek. Rögtön elment a nemzeti öntudat és tudtam, hogy itthon vagyunk.
Azt figyeltem meg, hogy az M1 azon szakasza, amit a franciák építettek, egész jó állapotban van (Győrtől a határig), míg a BP-Győr szakasz katasztrófális. Szerintem azt is felújították, de lehet, hogy rosszul emlékszem és a kommunizmusban megépült úthoz azóta sem nyúltak. Bármelyik is a helyzet, mindkét eset szomorú.

sinus67 2018.03.27. 15:03:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
És neked mennyi van az elévülési időből, hogy hazajöhess?
:D

sinus67 2018.03.27. 15:14:36

@Magánvéleményem:
Egyik párt sem!
Azonban nem mindegy, hogy nokiás dobozba megy a zsebbe, vagy dömperrel!
Természetesen mindkettő ellen fel kell lépni! A nokiás dobozok esetében - félig meddig - megtörtént! De az igazi elszámoltatás elmaradt! (Vajon miért?)
A dömperezésnél semmilyen szinten!
És ez a legnagyobb probléma!

haXXor 2018.03.30. 20:59:14

@OrbanseggenLorincz: Normális diplomával, két vállalkozással és annyi pénzzel a hátam mögött amit te életedben sem fogsz látni, hidd el magasról leszarom a kommented vagy, hogy mit gondolsz rólam :) (csak ha már személyeskedésbe megyünk bele - bár ez inkább téged minősít, nem engem)
süti beállítások módosítása