Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

Miért jó a kormánynak, ha szarul érezzük magunkat saját országunkban?

2018. július 06. - Kibeszélő

Egyetlen dolgot még mindig nem értek: miért jó a kormánynak, ha szarul érezzük magunkat saját országunkban?

Évek óta mondogatom, ennél rosszabb már nem lehet. És évek óta folyamatosan bizonyítják, igenis lehet. Egy ideig arra gondoltam, kivonulok ebből az egész komédiából, és megpróbálom úgy élni és élvezni az életemet, hogy egy leheletnyi politika és igazságtalanság se férkőzzön be mikrovilágomba.

Aztán rájöttem lassan, ez szinte lehetetlen vállalkozás. MIÉRT IS? Mert ha kikapcsolom a tévét, vagy szimplán egy sportműsort nézek, esetleg a Jóbarátok százhuszadik ismétlését, akkor is azzal szembesülök, szar ez az egész. A sportműsor szünetében rám tolják az egyperces híradót, tömve hazugsággal. A Jóbarátokon röhögök, miközben eszembe jut, de jó is lenne, ha itthon is ilyenek lennének a hétköznapok. A semmitmondó, emberi gyarlóságokon röhögni. 

De nálunk már röhögni sem lehet. Minden véresen komoly! Ha reggel felkelek, és nem hallgatok híreket, nem tallózok a neten, akkor majd az utcán hallom vissza, milyen ócskaság történt már megint. Ha tankolni megyek, csak nézek, hogy nő a benzin ára. Ha elindulok nyaralni, a pénzváltónál hátast dobok, mert az euró 330 körül táncol. Ha melóba megyek, idegbajt kapok, mert a főváros vezetése egyszerre akar minden felújítást elintézni. Ráadásul úgy, hogy nincs elég helyettesítő eszköz és sofőr a pótlásra. Ha a metrót választom, hogy kicselezzem a körúti dugót, vagy a káoszt a pótlóbuszon, akkor a 3-as metróban érzem, ebben az országban soha, egyetlen pillanatra sem feledkezhetünk meg a gondokról. Öltönyös férfiak, kiskosztümös nők lerohadt, szétizzadt, hónaljszagú zombikként szállnak le a metróról, mert a felújított szerelvényeken nincs légkondi. Bingó, ismét ott dörömböl az életemen a magyar valóság. Ebben az országban mindent előre eltervezetten, megfontolt szándékkal, csupán nyerészkedés céljából, előre elcsesznek. A jónép meg szopjon haláláig.

Ha azt remélem, jövőre talán jobban keresek, pofámba vágják, hogy a cafeteriát megnyesik. Hopsz, máris eltűnik éves 80 ezer forint a zsebemből. Ha végigmegyek az utcán, napról napra több hajléktalant, kéregetőt látok. Egyre több a frusztrált, agresszív ember. Egyre kevesebb a derű, a nyugalom, a kedvesség. Már a gyomromban érzem, hogy ez az ország, úgy ahogy van, el lett baszarintva.

help2.png

Ha felnézek a Várra, látom, megy ám az építkezés. Mert az fontos. Ha az 1-es villamoson zötykölődöm, egymás után 3 stadion mellett megyek el. Ha a Liget, az Orczy-park vagy a Semmelweis utca felé járok, látom, fákat vágtak ki. Mert az üzlet a kőben van. De miért ne lehetne üzletet csinálni az utcák fásításából és a parkosításból? Baj lenne, ha csökkenne a szmog, a város hőmérséklete, és élhetőbb lenne a környezet?

Ha lakást vennék, rámenne a gatyám. Új építésűnél folyton csúszna az átadás, mert nincs munkaerő. Ha régi lakást vennék (már ha lenne rá keretem), és felújíttatnám, pislognék, mert arra a szakmunkára sincs munkaerő. Ha albérletben gondolkodnék, egyedül tuti bukta, csak egy szobára telne a fizuból.

Ha megbetegszem, imádkozom, csak ne küldjenek kivizsgálásra, mert talán pár hónap múlva kapok időpontot. Ha színházba megyek, nagy eséllyel futok bele olyan előadásba, amelynek egyik jelenetében kritikát fogalmaznak meg a regnáló hatalommal szemben. Lehet az Shakespeare-dráma vagy Broadway-musical. Mintha csak a gulyáskommunizmusban lennénk, ahol elég volt összekacsintani, egyéb eszköz nem volt a bírálatra. Ha a diplomás szomszédasszonnyal beszélek, elhűlve hallgatom, hogy még az édesanyja konzultációs levelét is visszaküldi, mert retteg a migránsoktól. És ha eszembe jut, hogy hiába vonultak diákok és pedagógusok az oktatási rendszer reformjáért, a pökhendi nagyurak csak azért is szívatják az oktatásban résztvevőket, megint kifordul a gyomrom. 

SOHA, SEMMILYEN ENGEDMÉNYT nem adnak! Fölösleges felháborodni, fölösleges tiltakozni, ellenkezni, annál jobban kitapossák a belünket. De mindemellett jobb ha tudom, 2 ember randevúja gyűlésnek minősíthető, családnak csak az számít, amit egy heteró férfi, egy heteró nő és egy vagy több gyerek alkot, hogy nálunk a tolerancia kora sosem fog beköszönteni, és hogy bármikor leültethetnek, ha az írásom alapján úgy gondolják, bármikor elkövethetek egy jó kis rendszerellenes bűntettet. Például kifütyülöm Orbánt augusztus 20-án. 

NEM ÉRTEM, MIÉRT JÓ ENNEK  A REZSIMNEK, HOGY CSALÁSSAL, LEFIZETÉSSEL, ZSAROLÁSSAL, FENYEGETÉSSEL, ELNYOMÁSSAL, ÉS MINDENFÉLE TRÜKKEL PRÓBÁLJÁK ELÉRNI, RÁJUK SZAVAZZAK?

NEM ÉRTEM, MIÉRT NEM HAGYJÁK, HOGY NÉHA JÓL ÉREZZEM MAGAM, ÉS ÉN ÖNSZÁNTAMBÓL VÁLASSZAM ŐKET? 

DE EZ KÉSŐ BÁNAT! ALAPOSAN ELCSESZTÉK! MÁR NEM TUDNAK OLYAT TENNI, HOGY ELHIGGYEM, NEKEM AKARNAK JÓT!

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr114096853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.06. 14:47:20

Ha a ballibek rosszul érzik magukat az országban az nagyszerű hír.

$pi$ 2018.07.07. 18:18:31

Szóval ha tévét nézel, akkor sz.rul érzed magad? Én is így vagyok ezzel úgy 25 éve. Én azt a megoldást találtam ki, hogy nem nézek tévét. Sem a szoci, sem a fidesz rendszer alatt.

Persze megtehettem volna, hogy méltatlankodom, hogy miért nem olyan a tévéműsor, amilyet én szeretek, de semmi értelmét nem láttam. Ha nem olyan vagy, mint az átlagos ember, akkor azok a dolgok, amik az átlagos embereknek tetszenek neked nem fog tetszeni. Hidd el az átlagos emberek jelentős részének megfelel a tévé, azért is nézik. Ha olyan nagyon visszataszítónak tartanák, akkor nyilván kikapcsolnák.

Ott az internet, azt nézel, amit akarsz. Ilyen egyszerű.

röf 2018.07.07. 18:23:59

Ez olyan, de olyan röhejes... mi vaaan?
Ki érzi magát szarul...?
Jaaaa... értem. Szóval Ti.
Na végre.

$pi$ 2018.07.07. 18:30:36

"Ha lakást vennék, rámenne a gatyám. Új építésűnél folyton csúszna az átadás, mert nincs munkaerő. Ha régi lakást vennék (már ha lenne rá keretem), és felújíttatnám, pislognék, mert arra a szakmunkára sincs munkaerő. Ha albérletben gondolkodnék, egyedül tuti bukta, csak egy szobára telne a fizuból."

A legnagyobb problémád, hogy alacsony a fizetésed. Hidd el, ha mondjuk nettó 800,000 forint felett keresnél, akkor ez az egész gyomorideg meg frusztráció mind megszűnne egy csapásra. Nem aggódnál, hogy drága az ingatlan, mert magyarországon európai viszonylatban kimondottan olcsók az ingatlanok. Nem aggódnál, hogy nincs kőműves, mert a megfelelő pénzért azonnal találnál. Nem zavarna a metró, mert kocsival járnál, nem idegeskednél a benzinár miatt, mert nem lenne tétel a költségvetésedben. Nem zavarna, hogy másoknak stadion épülne, mint ahogyan az sem, hogy másoknak óvoda, híd vagy kórház épül, mert nem éreznéd, hogy tőled veszik el.

Szóval a lényeg: kevés a fizetésed, ez az alapprobléma, ezen kellene neked változtatnod. Más nem fog, senki sem fog erre neked megoldást találnod. Ha jönnének a szocik vagy az lmp vagy a jobbik vagy akárki, a te fizetésed nagyjából akkor is ugyanennyi maradna. Pár százalékot változhat a politika miatt, de rajtad az igencsak keveset segítene.

Ha nem épültek volna stadionok, akkor lehet, hogy havi 20 forinttal többet keresnél, ha nem növekedne a benzin világpiaci ára, akkor lehet, hogy pár ezerrel több maradna havonta, de érdemi változást ezek nem jelentenének. Érdemi változást az jelentene, ha keresnél magadnak egy jó szakmát/hivatást, egy új munkáltatót és elkezdenél pénzt keresni. Ebben sem a zorbán, sem a gyurcsány, sem senki sem fog helyetted intézkedni.

Kivlov 2018.07.07. 18:30:48

Egyszerű ez: érezd magad jól. Csak akarni kell. Persze a zsindexet telehisztizni menőbb.

kvadrillio 2018.07.07. 18:35:24

mijafasz van ebben az országban ?? általános népírtás zajlik ???

Most közölte a hatóság: azonnal kivonták a forgalomból ezt az élelmiszert, több bolt is érintett
Kiderült, több mélyfagyasztott zöldséget is ki kell vonni a forgalomból.

Ahogy azt a Faktor is megírta, fagyasztott zöldség és zöldségkeverék tételek visszahívását rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Listeria monocytogenes baktérium egy erőteljes változatának lehetséges jelenléte miatt. A szennyeződés a Greenyard vállalat magyarországi üzemében történt.

A Penny a Greenyard Kft. által előállított Jégkert/Felco márkájú fagyasztott zöldségeket hívta vissza.
EZT IS AJÁNLJUK:

Jégkert gyalult tök 1 kg
Jégkert zöldborsó zsenge 450 gr
Jégkert vegyes zöldségleves 450 gr
Jégkert zöldborsó 1 kg
Jégkert mexikói vegyes zöldség 1 kg
Jégkert parajkrém 450 gr
Jégkert fejtett bab 450 gr
Jégkert/Felco sóskakrém 450 gr
Jégkert brokkolis zöldségkeverék 450 gr
Jégkert brokkoli 450 gr
Jégkert franciasaláta alap 1 kg
Jégkert sárgahüvelyű vajbab 1 kg
Jégkert morzsolt kukorica 1 kg
Jégkert zöldségkeverék 750 gr
Jégkert finomfőzelék keverék 450 gr

Az Aldi a Greenyard Kft. által előállított Gartengold márkájú fagyasztott zöldségeket hívta vissza. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. az érintett 13 fagyasztott zöldségterméket azonnal eltávolította az áruházak polcairól. A vásárlók a termékek bármelyikét lejárati időtől függetlenül bármely ALDI üzletbe visszavihetik és az áruház a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatéríti a termék árát.

A visszahívásban az alábbi termékek érintettek:

GARTENGOLD Gyorsfagyasztott zöldborsó 1kg
GARTENGOLD Gyorsfagyasztott zöldborsó 450g
GARTENGOLD Gyorsfagyasztott csemege kukorica 1kg
GARTENGOLD Gyorsfagyasztott sárgahüvelyű zöldbab 1kg
GARTENGOLD Gyorsfagyasztott francia saláta keverék 1kg
GARTENGOLD Gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeverék 1kg
GARTENGOLD Gyorsfagyasztott fejtett bab 500g
GARTENGOLD Gyorsfagyasztott kelbimbó 450g
GARTENGOLD Gyorsfagyasztott brokkoli 450g
GARTENGOLD Gyorsfagyasztott zöldségkeverék brokkolival 450g
GARTENGOLD Gyorsfagyasztott sóskapüré 450g
GARTENGOLD Gyorsfagyasztott egész zöldbab 450g
GARTENGOLD Gyorsfagyasztott bébirépa 450g

A Spar közleményben tudatta, hogy bár a Greenyard Frozen Hungary Kft.-vel nem áll kapcsolatban, de olyan információk birtokába jutottak, hogy két partnerük, a Maresi Foodbroker Kft. által forgalmazott egyes Iglo márkájú fagyasztott zöldség és zöldségkeverék termékeket, valamint a Jász-Tész Kft. által forgalmazott egyes salátákat és salátakeverékeket a Greenyard Frozen Hungary Kft. gyártotta.

Ezen információ alapján a SPAR Magyarország elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva úgy döntött, hogy azonnali hatállyal zárolja és visszahívja az érintett termékeket, amelyek azonban hőkezelést követően biztonsággal elfogyaszthatók.

Az Iglo annak érdekében, hogy az Iglo termékek fogyasztói továbbra is a legnagyobb biztonsággal vásárolhassák és fogyaszthassák az Iglo termékeket, elővigyázatosságból kivonja a forgalomból az alábbi termékeit.

A visszavonásban érintett termékek:

A Maresi Foodbroker Kft. által forgalmazott termékek a következők:

IGLO ZSENGE TAV.ZÖLDBORSÓ 450G
IGLO ZSENGE VAJBAB 450G
IGLO NYÁRI ZÖLDSÉGKÖRET 450 G
IGLO ZÖLDS.KÖRET KERT.NÉ 450G
IGLO ZSENGE PARAJPÜRÉ 450 G
IGLO KRÉMES PARAJ 450G
IGLO FRANCIA SALÁTA 450G
IGLO SÓSKAKRÉM 450G
IGLO BROKKOLI RÓZSA 450G
IGLO ZSENGE VAJBAB 750G
IGLO ZSEN.MORZS.KUKORICA 750G
IGLO ZSENGE ZÖLDBORSÓ 750+150G
IGLO MEXIKÓI ZÖLDSÉGKEV.450G
IGLO FITNESS ZÖLDSÉGKEV.450G
IGLO MEDITERRÁN ZÖLDS.KEV.550G
IGLO ZSENGE ZÖLDSÉGKEVERÉK BÉBIRÉPÁVAL 400G
IGLO ZSENGE TAVASZI ZÖLDBORSÓ 750G
IGLO ZÖLDSÉGKÖRET KERTÉSZNÉ MÓDRA 450+90G
IGLO HÚSLEVES ZÖLDSÉGKEV.500G KREATÍV KONYHA
IGLO MINESTRONE ZÖLDSÉGK.500G KREATÍV KONYHA
IGLO SÜTNIVALÓ ZÖLDSÉGDUÓ 400G KREATÍV KONYHA
IGLO ZÖLDSÉGKEV.RAGUHOZ 400G KREATÍV KONYHA

A Jász-Tész Kft. által forgalmazott termékek a következők:

FRANCIASALÁTA ALAP 1KG
MEXIKÓI SALÁTAKEVERÉK 1KG

Amennyiben a fent felsorolt termékek valamelyikét megvásárolta:

kérjük, ne fogyassza el a terméket;
vigye vissza a vásárlás helyére, ahol a termék vételárát megtérítik;
további tájékoztatásért keresse fel a www.iglo.hu weboldalt;
kérdés esetén kapcsolatba léphet az Iglo-val az infoline@iglo.hu e-mail címen is.

A visszahívás elővigyázatosságból történik, és csak akkor lép fel egészségügyi kockázat, ha a termékeket megfelelő hőkezelés nélkül fogyasztják. "Felhívjuk a fogyasztók figyelmét, hogy minden fagyasztott zöldséget a terméken szereplő elkészítési útmutató szerint alaposan meg kell főzni vagy más módon hőkezelni. Ez vonatkozik a borsó, bab, spenót és más fagyasztott zöldség termékeinkre" - közölte az Iglo.

$pi$ 2018.07.07. 18:36:22

"családnak csak az számít, amit egy heteró férfi, egy heteró nő és egy vagy több gyerek alkot"

Nem, nem kell gyerek, a gyermektelenek is család. Fárfi és nő. Elég elavult gondolkodás, a sötét középkorból ered és azóta biztosan így is van. Így volt a kádár alatt, a megyó alatt, a gyurcsány alatt és így van a zorbán alatt is. Majd megváltozik, mert az idők változnak, a rabszolgaság megszűnik, a nők szavazati jogot kapnak, a férfiak és a nők összeházasodhatnak. Ez az irány.

Viszont: azon hergelni magad, hogy a fidesz miatt az egyneműek nem házasodhatnak butaság. Ott voltak a liberálisok a hatalmon sok-sok éven keresztül. Ha ők nem ismerték el az egyneműek házasságát akkor ezt várni a fidesztől botorság. Ha tényleg zavar, ha tényleg ez keseríti meg az életed, akkor bizony a volt mszp-szdsz kormánytagoknak kellene elkeseredett és kiábrándult levelet írnod.

kvadrillio 2018.07.07. 18:38:49

valsartan rák terjesztése stb...stb...NEM SOK EZ EGY KICSIT ÍGY HIRTELEN ???!!! BASSZA MEG !!! NEM A MIGRÁNCSOK A VESZÉLYESEK, HANEM EZ A FASZ, TEHETSÉGTELEN KORMÁNY, AMELY MINDEN RÁKOS FERTŐZÉST, BACIS FERTŐZÉS SZÉTTERJESZT A MAGYAR NÉP LIKVIDÁLÁSÁRA !!!

SEM GYÓGYSZERELLENŐRZÉS, SEM ÉLELMISZTERELLENŐRZÉS SEM SEMMILYEN ELLENŐRZÉST NEM MŰKÖDTETLEN ! LASSAN MÁR MINDENT PATKÁNYMÉREGGEL DÚSÍTANAK, HOGY KIHALJON A MAGYAR !!!!!

$pi$ 2018.07.07. 18:45:38

"És ha eszembe jut, hogy hiába vonultak diákok és pedagógusok az oktatási rendszer reformjáért, a pökhendi nagyurak csak azért is szívatják az oktatásban résztvevőket, megint kifordul a gyomrom."

A felsőoktatás az elmúlt évtizedekben folyamatosan liberalizálódik. Mára olyan laza, hogy gyakorlatilag funkcionális analfabéták kapnak diplomát. Nem kell bejárni, nem kell tanulni, el sem kell olvasni a könyvet, meg sem kell venni. Azt sem kell tudni, hogy milyen színű a borítója. Az egyetemeken a 100 fős előadásokat eleve 20 fős terembe sorolják, mert soha egyetlen napon sem jelenik meg a 20%nál több hallgató.

Ha az oktató megvág valakit, akkor jó esetben felveszi a következő évben, rossz esetben egyszerűen feljelenti az oktatót és visszavonatja a bukott vizsgát. Aki akar az a 3-5 éves képzést 8-10 évre elhúzza, simán lehet valaki "negyedikes" úgy, hogy az első féléves alaptárgyai sincsenek meg. A szülők azt hiszik, hogy a csemete idén végez, közben még az első félévet sem abszolválta.

Azt mondod, hogy a képzésben lévőket a nagyurak "szivatják". Én azt mondom, hogy egy kis szivatás igencsak rájuk férne, mert ami az elmúlt 30 évben történt, az katasztrófa. Nem teszik, a fidesz nem tett rndet a felsőoktatásban és ez nagy bűnük, akkor is, ha mások sem tettek volna. Viszont...

Viszont ha a fidesz rendett tett volna a felsőoktatásban, akkor sokkal, de sokkal jobban sírnál és átkozódnál.

$pi$ 2018.07.07. 18:50:16

@kvadrillio: "TEHETSÉGTELEN KORMÁNY, AMELY MINDEN RÁKOS FERTŐZÉST, BACIS FERTŐZÉS SZÉTTERJESZT A MAGYAR NÉP LIKVIDÁLÁSÁRA !!!"

Igen, én magam is láttam, hogy a magyar kormány tagjai, sorban a miniszterek pakolták a ződborsót. Ördögi vigyor volt a pofájukon, vörösen izzott a szemük...

kvadrillio 2018.07.07. 19:01:18

@$pi$: hmmmmmm............AZ ÉLELMISZERBIZTONSÁG, A GYÓGYSZERBIZTONSÁG....STB.......BIZTOSÍTÁSA BIZONY......BIZONY......A MINDENKORI KORMÁNYOK FELADATA !!!!! mert másképpen ITT KÖZÉPKORI VISZONYOK LESZNEK.......VANNAK !!!!!!!! AKKOR VOLT UI. DIVAT MÉREGFIOLÁKKAL HÁZalni....., GYILKOLNI !!!

DE AHOL A ZEMBERMINISZTEWRKE CSAK ÉNEKELGETNI TUD MEG A HALOTTAKAT MONITOROZNI PL. DIREKT KIHAGYOTT JÁRVÁNYTELŐIDÉZŐ KOMPONENSSEL TERJESZTETT INFLUOLTÁSSAL..., OTT MIRE IS SZÁMÍTHAT A DRASZTIKUSAN LECSÖKKENTETT MAGYAR NÉP ??? NU, EZÉRT KELL ŐKET ELZAVARNI SÜRGŐSEN A PIC SÁBA !!!!! MERT EZ MÁR KEZDT BETEGES MÉRETEKET ÖLTENI AZ ORSZÁGBAN !!!

FELELŐTLEN, NEMTÖRŐDÖM, HOZZÁÉRTÉS NÉLKÜLI..., EGYENESEN GYIULKOS KORMÁNYUNK VAN JELENLEG e!

A CPCILIZMUSBAN MINDEN TÉREN SOKKAL NAGYOBB ELLENŐRZÉSEK ÉS BIZTONSÁG VOLT !

kvadrillio 2018.07.07. 19:06:16

@$pi$: hmmmmmm............AZ ÉLELMISZERBIZTONSÁG, A GYÓGYSZERBIZTONSÁG....STB.......BIZTOSÍTÁSA BIZONY......BIZONY......A MINDENKORI KORMÁNYOK FELADATA !!!!! mert másképpen ITT KÖZÉPKORI VISZONYOK LESZNEK.......VANNAK !!!!!!!! AKKOR VOLT UI. DIVAT MÉREGFIOLÁKKAL HÁZalni....., GYILKOLNI !!!

DE AHOL A ZEMBERMINISZTEWRKE CSAK ÉNEKELGETNI TUD MEG A HALOTTAKAT MONITOROZNI PL. DIREKT KIHAGYOTT JÁRVÁNYTELŐIDÉZŐ KOMPONENSSEL TERJESZTETT INFLUOLTÁSSAL..., OTT MIRE IS SZÁMÍTHAT A DRASZTIKUSAN LECSÖKKENTETT MAGYAR NÉP ??? NU, EZÉRT KELL ŐKET ELZAVARNI SÜRGŐSEN A PIC SÁBA !!!!! MERT EZ MÁR KEZDT BETEGES MÉRETEKET ÖLTENI AZ ORSZÁGBAN !!!

FELELŐTLEN, NEMTÖRŐDÖM, HOZZÁÉRTÉS NÉLKÜLI..., EGYENESEN GYIULKOS KORMÁNYUNK VAN JELENLEG e!

A CPCILIZMUSBAN MINDEN TÉREN SOKKAL NAGYOBB ELLENŐRZÉSEK ÉS BIZTONSÁG VOLT !

kvadrillio 2018.07.07. 19:11:49

ÉS ÉVEK ÓTA MÉGIS FORGALMAZZÁK EZEKET A GYÓGYSZAROKAT ???! TALÁN NEM OLVASTAK A CONTERGAN-BOTRÁNYRÓL ????? AmITŐKL KÉZ- ÉS LÁBNÉLKÜLI GYERMEKEK SZÜLETTEK ??? A VALSARTANTÓL """CSAK""" RÁKOT LEHET """""kapnik""" ???!!! milyen gyógyszerbiztonság is van Magyarországon most ???!!! SEMMILYEN ???!!! MERT EZEK A KAPZSI VEZETŐK CSAK A ZSEBEIKET TÖMIK MILLIÁRDOKKAL ???! HÁMENNYENEK A ANYJUK BÜDÖS PICSÁJÁBA !!!!!

[origo]2010.06.14. 19:39
Ez a cikk 8 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

VALSARTANOK.....Viszonylag csekély, de kimutatható rákkockázat-emelkedést talált a gyógyszerszedő és a kontrollcsoport között egy új átfogó tanulmány, amely a vérnyomáscsökkentők egyik újabb gyógyszercsaládját vizsgálta. A korlátozott adatok miatt arra azonban nem lehetett következtetni, hogy a vizsgált készítményekkel összefüggésben mekkora a pontos rákkockázat. A gyógyszerszedés leállítása emiatt tehát semmiképp sem javasolt az Országos Gyógyszerészeti Intézet szakértői véleménye alapján.

A vérnyomás csökkentésére alkalmazott egyik elterjedt gyógyszercsalád az úgynevezett angiotenzin-receptor blokkolók (ARB-k): a hatóanyag azáltal csökkenti a vérnyomást, hogy gátolja a vérnyomást emelő angiotenzin II nevű hormon bekötődését. Az ARB-ket - amelyeket éppen a kisszámú mellékhatás miatt kedvelnek az orvosok - most a rákkockázat növekedésével hozta összefüggésbe egy amerikai kutatócsoport. A Lancet Oncology legújabb számában olvasható írás szerint a gyógyszerek szedését követően mérsékelt módon emelkedik a daganatos betegségek kialakulásának veszélye, a pontos kockázatnövekedést azonban nem sikerült kiszámolni az elérhető adatok korlátozottsága miatt - írja az EurekAlert.

kvadrillio 2018.07.07. 19:14:39

Nagyjából 561 találat (0,21 másodperc)
Keresési eredmények
Thalidomid – Wikipédia
hu.wikipedia.org/wiki/Thalidomid

A thalidomid (INN: thalidomide) csontvelőrák és lepra elleni gyógyszer. Az ötvenes évek végén jelent meg Nyugat-Németországban Contergan néven, mint ...
Hatvan éve kezdődött a leghírhedtebb gyógyszertragédia - Origo
www.origo.hu/egeszseg/20140203-hatvan-eves-a-contergan-thalidomid.html

2014. febr. 5. - Valamivel később, 1957. október 1-jén aztán a thalidomid önálló gyógyszerként is debütált: a cég Contergan nevű új termékét valóságos ...
Megfejtették a Contergan hatásának okát - Medical Online
medicalonline.hu/tudomany/cikk/megfejtettek_a_contergan_hatasanak_okat

2010. márc. 18. - (E döntésnek köszönhető, hogy az FDA presztízse óriási mértékben emelkedett a Contergan-botrány kirobbanása után.) A gyógyszert negyven ...
Élet+Stílus: Contergan-bébik: a gyártó cég tudott a magzatokat ... - HVG
hvg.hu/.../20160513_Conterganbebik_a_gyarto_ceg_tudott_a_magzatokat_karosito_...

2016. máj. 13. - Az ötvenes években a terhes nőknek piacra dobott Contergan súlyos károsodást okozott a magzatoknál, és most egy kutatás bebizonyította, ...

antika890 2018.07.07. 19:25:26

Szivemből szólt a blogger. Talán ha 10 éve volt utoljára olyan, hogy egy hétig nem kellett politikai faszságokon kibuknom. Nem azért mert ha egy hétig nem olvas az ember sajtót, akkor nyugta van. . .ó nem! Itt már a politikusok tényleg az emberek agyába férkőztek be napi szinten, a munkahelyekre, az iskolákba, sőt a fideSS most már a nők ágyába is szeretne beférkőzni! Micsoda mocskos egy szemétláda egy kormány az, amelyik teleplakátolja az országot a saját démonjaival? Nem ez a kormány feladata, nem az emberek ijesztgetése! Nem a civil szervezetek cseszegetése, nem a tízezer forintos kajajegyek osztogatása választás előtt! Választási program nélkül kétharmadot nyerni?? Ez magyarország basszátok meg! Kurvára elegem van nekem is!!

Jakab.gipsz 2018.07.07. 19:25:28

@kvadrillio: Ha nem tetszenek a dolgok, mint ahogyan nekem sem.

Köszönd meg Marx Karcsikának és a materialista, ateista, globalista sátánfajzat Soros Gyurikának, tudod ezek, és a többiek mind nagy tudósok, progresszívak és modernek. Piacosították a tudást, jó trükk mi, most tesztelik a civil nyilvánosságon, a saját rengeteg eszüket.

sityak 2018.07.07. 19:31:59

Tökéletes látlelet erről a jobb sorsra hivatott országról. Ami fájdalmas, hogy a maffiát mennyien hajlandók kiszolgálni. Ha a gerincesség számítana, már rég másképp élne az ország.

Cycmen 2018.07.07. 19:36:11

Érezzétek még rosszabbul magatokat!

kodacx 2018.07.07. 19:41:55

@$pi$: Már ne is haragudjál, de MIKOR is voltak "hatalmon" Magyarországon "a liberálisok"?!?
Mert hogy az elmúlt 20 évben voltak
- szoci kormányok (egyértelműen impotens, hazug, tolvaj g***k...és alattuk az akkor ellenzékben lévő fideszke szart se csinált, többek között ez ellen se, csak sértődötten kivonulgatott, miközben azért felvette a megemelt fizetéskéjét, meg még azoknak a fejlesztéseknek is keresztbe rakott, amiket esetleg azok a hülyék csináltak volna)
- és voltak fideszkés kormányok (még nagyobb hazug tolva g**k, akik azon kívül, hogy még most, 9 év elteltével is mindent rátolnak az előző tolvaj g**i szoci kormányokra, a haverjaik kezére játszották az országot, lenyúlták az eu-s pénzeket, sok ember magánnyugdíj megtakarítását, szétcseszték a mezőgazdaság maradékát, az oktatást, az egészségügyet, és milliárdokat tömtek a xar magyar fociba...)
Bxki, ÉPÍTETTEK EGY TÖK ÉRTELMETLEN, XAROS FOCIAKADÁMIÁT, meg egy TÖK ÉRTELMETLEN KISVASUTAT A FŐNÖK FALUJÁBA?!?! :D )

Szóval kérdezném, MIKOR voltak Magyarországon hatalmon a "liberálisok"?!? :D

$pi$ 2018.07.07. 19:42:53

@kvadrillio: "AZ ÉLELMISZERBIZTONSÁG, A GYÓGYSZERBIZTONSÁG....STB.......BIZTOSÍTÁSA BIZONY......BIZONY......A MINDENKORI KORMÁNYOK FELADATA !!!!!"

Az, persze. Szerdánként a miniszterelnök bemegy a tecsóba, mintát vesz a karfiolból, mert ez a dolga. Aztán megy a laborba és megszakértő mikroszkóppal meg olyan helyszínelők-izével, hisz pont ez a dolga. Háhogyne.

És a kft-ket is mind neki kell irányítani, mert vegyük észre az ellenőrzés megtalálta a hibát, akik hibáztak az a kft volt. Merazorbán nem ment el a káeftéhez ellenőrizni mielőtt még a zuborkát eladták volna.

$pi$ 2018.07.07. 19:46:05

@kodacx: "MIKOR is voltak "hatalmon" Magyarországon "a liberálisok"?!?"

Amikor a szocialistákkal együtt kormányon voltak.

kodacx 2018.07.07. 19:57:14

@$pi$:
Tééényleg? Kicsodák?!? Te kikről beszélsz?!?
Mert hogy én egyetlen pártról nem tudok, aki VALÓS liberális értékeket, valóban képviselt volna az elmúlt 20 évben, és kormányon, vagy kormány közelében lett volna!

Egyáltalán, írd már ide nekem, hogy szerinted ki az, mi az, hogy "liberális"! :D
Az állami bullshit-ideológián kívül!

kodacx 2018.07.07. 19:58:10

@$pi$: Hát mondjuk a KÖJÁL-t, meg úgy a szervezett, független élelmiszerbiztonságot nem kellett volna szétbaxni...

Netuddki. 2018.07.07. 20:03:31

Ki szavazott erre a tolvaj maffiára?
Egyvalamihez értenek, a lopáshoz és a magyarok megosztásához. Csak meg kell nézni ezeknek a tetves narancskomcsiknak a hozzászólásait.

Netuddki. 2018.07.07. 20:04:43

@kodacx: Fidelitasos hülyegyerekekkel vitát kezdeményezni? Falra hányt borsó.

dunántúli gyerek 2018.07.07. 20:11:16

én meg azt olvastam, hogy a magyarok sosem voltak ilyen optimisták

akkor, ti nem vagytok optimisták, vagy nem vagytok magyarok?

teglascs 2018.07.07. 20:17:17

Sok ismerősöm panaszkodik ugyanígy. Sajnos ilyenkor mindig ugyanaz a gondolatmenet fut végig a fejemben: nyilván az itt élő emberek nagy részének ez így jó, hiszen ha nem lenne az, kimennének az utcára, jelezni ezt.
Emlékezetes, ahogy Fenyő Iván kétségbe esetten felordított az Üvegtigrisben: "Itt mindenki hülye?!" - sajnos igazat kell adjak. Azok is, akik beveszik a maszlagot, és azok is, akik csendben tűrnek.

magyarparaszt 2018.07.07. 20:23:15

Orbán Viktort és az orbánizmust aljas törvényeiken kívül legékesebben a fidióta siserahad, és annak acsargása minősíti.

$pi$ 2018.07.07. 20:30:52

@kodacx: "Mert hogy én egyetlen pártról nem tudok, aki VALÓS liberális értékeket, valóban képviselt volna"

Ez az "igazi skót" érvelési hiba. Azért remélem értetted mit mondtam, értetted, hogy a fidesztől várni az egyneműek házasságának törvénybe iktatását amikor az szdsz például soha meg sem próbálta igencsak csacskaság. Értetted? Vitatod?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.07.07. 20:32:57

@antika890: nekifutásból levizsgázol lőfegyver tartásra, veszel egy jó puskut, egy csomó lőszert, és elkezded irtani aki neked nemteccik, legalábbis ez Ámerikában így történik, aztán jönnek a kommandósok és lelőnek a gecibe.... ez is általában így zajlik Ámerikában.

Sokkal egyszerűbb, ha felpakolod a betyárbútort osz elmész monnyuk Fransziaországba vagy Nímetországba, vagy Svédbe és azt mondod, hogy szír vagy és menedékjogot kérsz. Kapol egy csomó Ájrót, ingyér lakhacc, megerőszakolhatod az ottani őslakosokat, a Zsaruk pedig el fognak engedni, mert szír vagy.... de lehet hogy mégse :-)

De akár mehetsz tünteni is, mert ugye tavasszal, volt némi lázadozás, épp ráértek a tüntikézők, és jártak egy két hetente ordibálni, meg transzparenseket lengetni, meg Orbántakaroggyozni, de az már elmúlt, azóta otthon recskáznak a fiúk :-) Hol vannak már a fogadalmak, miszerint addig tüntetnek, amíg a kúrmány el nem takarodik...

@kodacx: A f@szt a köjál, nem is magyar cég, hanem valami külfőddi, ami szarik az előírásokra. Óccsóéert vesz, óccsóért dógoztat, bezsebeli a profitot, és persze ha sz@r van a palacsintában az a hatóság hibája....

Alick 2018.07.07. 20:34:23

@$pi$: "Érdemi változást az jelentene, ha keresnél magadnak egy jó szakmát/hivatást, egy új munkáltatót és elkezdenél pénzt keresni. Ebben sem a zorbán, sem a gyurcsány, sem senki sem fog helyetted intézkedni."

Ez a lényeg - nyafogni és fölülről várni a megoldást az alattvalónak született emberek útja.
Mindenki annyit ér, amennyit megtesz - elsősorban önmagáért.

$pi$ 2018.07.07. 20:35:25

@kodacx: "Egyáltalán, írd már ide nekem, hogy szerinted ki az, mi az, hogy "liberális"!"

Én a "liberálisok" szót használtam pontosan olyan értelemben, ahogyan Gyurcsány Ferenc használta, amikor azt mondta, hogy

"Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi."

Azokról beszélek, akikről ő beszélt és azt a szót használom, amit ő használt. Ha szerinted a "liberálisok" szó mást jelent, akkor te használd máshogy a szót, ha szerinted a "liberálisok" soha nem kormányoztak, akkor menj és vitasd meg Ferivel.

hobb 2018.07.07. 20:43:20

Az életrevalók már elmentek. Maradtak azok, akik:
1. Bármilyen segget kinyalnak két forintért. Nekik az Orbánék pont megfelelnek, ahogy a korábbi rezsimek is megfeleltek.
2. Akik nem nyalnak segget, de gyávák az újrakezdéshez és megmagyarázzák maguknak, miért élnek egy beteg, aljas, szemét alakokkal teli országban.

tonypek 2018.07.07. 20:50:04

Nyaralni hazánkban egy horror tud lenni, az utak állapota kritikán aluli. Kátyús, megsüllyedt. Megszűnik a közlekedésre használható úthálózat. pl. Abádszalók és környéke egy röhej.
Nem lehet azokon normálisan közlekedni!!! Azért kell +kmket menni mert az úthálózat le van robbanva. Eközben a turizmust szeretnének fellendíteni.
A stadionok meg épülnek.
Aljasság amit itt művelnek v. éppen mit nem csinálnak kormányzás címén.

Kukubenko 2018.07.07. 20:50:31

Menj mosogatni Londonba majomteve, ha itt szar neked.
Főleg, hogy ilyen hitványságból próbálsz megélni, hogy az index-re írogatod a bugyuta ötleteidet.

Kukubenko 2018.07.07. 20:52:22

@tonypek:

Gondolom azzal a 25 éves szarral amivel jársz.......

Tom66 2018.07.07. 21:00:43

Sajna ez van, rengetegen érezték szarul magukat a balliberális kormányzások alatt is. Nyilván semmi és senki sem tökéletes, de a fő probléma az, hogy az elhatalmasodott Orbán fóbia elvakít és még a jót sem vagy hajlandó észrevenni. Zavarnak az építkezések, felújítások, futóversenyek, kerékpárversenyek, F1, Red Bull Air Race, de ezzel szemben pedig elvárod, hogy minden olyan legyen, mint amit álmaidban elképzeltél.

BiG74 Bodri 2018.07.07. 21:08:26

Megafaxom fog állandóan sírni, ez az ország most ilyen, a nyekergéstől nem lesz jobb, az már biztos! Ha csak annyi tudja összefogni a fityiszelleneseket, hogy ne a viktor, de még ezért sem tudnak amolyan fityiszes maffia kartellt összedobni, vagy csak jól működő, nem milliárdos fenegyerekek által vezetett polgári csoportokat, akkor a sírás, csak olajozza a rezsim gépezetét

BiG74 Bodri 2018.07.07. 21:15:23

@hobb:
Nagyon gyorsan tudsz egységfrontot gyártani!

felső határ nincs 2018.07.07. 21:16:33

10 év alatt meg fogjuk duplázni a béreket

calen 2018.07.07. 22:23:45

Ez egy alattvaló levele az uraihoz. Ezen kívül az írásodból az érződik, hogy nem megoldani, hanem élvezni akarod a problémáidat.

tpl 2018.07.07. 22:27:53

Bamm, kisebbségben vagytok ezzel a szar dumával és nem jó, hogy ez a kisebbség szarul érzi magát, de a többség évről évre jobban érzi magát. Asszem a háromszori kétharmad mindennél beszédesebb.

Robur 2018.07.08. 00:33:26

@maxval balcán bircaman: Nemsokára te fogod rosszul érezni magadat szardarab.

2018.07.08. 00:54:03

Dilettáns, amatőr, elbaszott idegen beavatkozás, amit igazi köcsög emberek fordítanak saját hasznukra.

retkeslaci 2018.07.08. 01:51:14

@Jakab.gipsz: Marx gondolatainak köszönhető, hogy ma a nyugati munkás jobban él, mint a magyar. Ugyanis nyugaton megfogadták Marx szavait és nem jutottak el a Marx által megálmodott proletárdiktatúraig. Ezért él ott jobban a melós. Mert a nyugati tőkés felismerte, hogy ha nyúzza a munkást, akkor lámpavason végezheti.

SZPIITII 2018.07.08. 02:14:12

@$pi$:
Akkor idióta vagy, hogy az már nekem fáj..
"Szóval a lényeg: kevés a fizetésed, ez az alapprobléma, ezen kellene neked változtatnod."
Szerinted mindenki képes lenne Magyarországon 8-10-szer annyit keresni, mint most, csak hozzáállás kérdése az egész? Szerintem hagyd a kommentelést, örülj mint majom a farkának, hogy jól keresel és ennyi.

Miért nincs börtönben a drogos gyilkos M.Richárd ? 2018.07.08. 02:59:58

Szokasos libbant katasztrofa hirado, minden szar, borzalmas mindenki menekul, itt van a holokauszt.
Bezzeg amikor a 23 MILLIO ROMANOZO, SZEMKILOVETO GYILKOSOK ALLAMCSODOT OKOZTAK, akkor minden tokeletes volt, es csudi jo.

Miért nincs börtönben a drogos gyilkos M.Richárd ? 2018.07.08. 03:10:53

"Ha végigmegyek az utcán, napról napra több hajléktalant, kéregetőt látok. "
Egy hete meg azon rinyaltatok, hogy nem engedi az Orban hogy az utcan lakjanak szarjanak.
Most akkor ez megis problema ??

"NEM ÉRTEM, MIÉRT JÓ ENNEK A REZSIMNEK, HOGY CSALÁSSAL, LEFIZETÉSSEL, ZSAROLÁSSAL, FENYEGETÉSSEL, ELNYOMÁSSAL, ÉS MINDENFÉLE TRÜKKEL PRÓBÁLJÁK ELÉRNI, RÁJUK SZAVAZZAK?"

Ez inkabb savanyu a szollonek tunik. A libsik szemkilovetessel, altalanos utcai terrorral, megfelemlitessel probaltak elerni, hogy rajuk szavazanak, csak nem sikerult.

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.07.08. 03:24:52

@kodacx: "Szóval kérdezném, MIKOR voltak Magyarországon hatalmon a "liberálisok"?!? :D "

2010-ig liberalis diktatura volt. 60 evnyi liberalis diktatura alol szabadult fol az orszag 2010-ben.

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.07.08. 03:41:45

"Miért jó a kormánynak, ha sza­rul érezzük magunkat saját országunkban?"

Nem csak a kormanynak, hanem az egesz orszagnak jo, ha a hazaarulo sorosberenc libsik szarul erzik magukat !!!!!!!
PUSZTULJATOK !!!!

$pi$ 2018.07.08. 06:27:52

@retkeslaci: "Marx gondolatainak köszönhető, hogy ma a nyugati munkás jobban él, mint a magyar."

Marxot már életében figyelmeztették, hogy nem kellene több évtizedes adatokból dolgoznia, akkor nem bizonygatná, hogy a munkások egyre rosszabbul élnek. Tudatosan csalta el az adatokat, hogy arra hivatkozhasson egyre nehezebb a munkásosztály élete. Szó sincs arról, hogy a nyugati jólét a keleti proletárok vívmánya lett volna.

$pi$ 2018.07.08. 06:32:01

@SZPIITII: "Akkor idióta vagy, hogy az már nekem fáj.."
"Szerinted mindenki képes lenne Magyarországon 8-10-szer annyit keresni, mint most, csak hozzáállás kérdése az egész?"

Nem, nem gondolom, ilyet nem is állítottam. Még az sem biztos, hogy a blogger képes javítani az anyagi helyzetén. Ha azonban nem ismeri fel, hogy mi a probléma, ha csak azon kesereg, hogy focistadion épül meg zsúfolt a tömegközlekedés, akkor egyszerűen rossz helyen keresi a megoldást, rossz embereket okol a saját rossz sorsáért.

MACISAJT 2018.07.08. 06:33:13

Na , ennek az óbégatónak is ajánlom a néhai belügyminiszter, néhai pártelnök, néhai miniszterelnök-helyettes, rádiós receptjét:

2009.02.27.
Kuncze Gábor szabad demokrata képviselő, az SZDSZ volt elnöke pénteken a Klubrádió adásában azt mondta: "(...) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. ".

Hajrá

anyo05 2018.07.08. 06:50:58

Szerencsére csak a Spinóza-háziak érzik szarul magukat:))))) SOHA TÖBBÉ BALLIBERÁLIS KORMÁNYT!!!!!!!

Etniez 2018.07.08. 06:56:13

Amíg nem tiltod ki a minfenhol felbukkanó fidesztrollokat, nem lesz itt értelmes beszélgetés.

retkeslaci 2018.07.08. 06:57:06

@$pi$: a munkáamozgalom nem Marxtól indult és természetesen Marx sem megkerdőjelezhetetlen a szememben. A munkasmozgalom harca kellett ahhoz, hogy a nyugati proli ne nyomorogjon. És persze mindig is kizsakmányolt a tőkés, ha masokat nem, hát a periférián élőket és a gyarmatokat. A nyugati munkásság jólétét a perifériák kizsákmányolása is megalapozta. Kelet-Európa is ilyen periféria manapság. A német gyárban dolgozó magyar melós azért keres négyszerannyit, mint ugyanannak a cégnek a magyarországi gyárában dolgozó, mert a nyugati tőkés keleten termeli meg az extraprofitot, amit aztán elpezsőzik, elkaviározik és Fabergé tojásból szívja kellé a kokaint. És mellesleg ebből tartja fenn a nyugati jólétet. Illetve tartotta, mert manapság már egyre kevésbé áldoz a nyugati melósra is a nyugati tőkés, inkább kimenti offshoreba a vagyonát. Emiatt kezd lesüllyedni a francia és brit munkásosztály is.

Ménár Atya 2018.07.08. 07:06:31

Jó nagy marhaság volt ez az írás is.
Szerintem ezzel a hozzáállással jobb ha othon elpakolod a szúró-vágó eszközöket, meg a köteleket,gyógyszereket..........
Amúgy én pl nem érzem magam szarul, még akkor sem éreztem magam szarul, amikor a fletó és bandája hazudozott, és csődbe vitte az országot.
inkább megpróbálok változtatni ha valami nem jó, nem várom a sültgalambot.
Amúgy meg vicces, hogy egy európai uniós tagország állampolgára azon kesereg, milyen szar itt minden, mert felújtják a főváros közlekedését..........
Na ebből is látszik, hogy szimpla aszfalt gyerek lehetsz, aki el sem tudja képzelni, hogy a fővároson kívül is van élet.
Jómagam is fővárosi vagyok, szeretek itt élni, és szerintem az országunk egy kimondottan jó hely. Nem akarok úgy élni, mint ahogy te láttad a jóbarátokban, gondolom felfogtad azt is hogy kb abból áll az életük, hogy ücsörögnek egy kocsmában, azt kb ennyi.
Biztos Nagy ÉNB rajongó lehetsz, szeretnél Joe lenni,és kell egy kecó.....
Hát én nem,
Van családom, azokkal szeretek lenni.
Megnyesik a cafetériád, és eltűnik 80 ezer a zsebedből :D:D
Akkor ne félj, nem te leszel az a hajléktalan akit nézel magad körül.
Amúgy kb ugyanannyi van mint régen, se több se kevesebb, nekem ne hazudj látom őket naponta.
Na nézzük tovább:
"Ha lakást vennék, rámenne a gatyám. Új építésűnél folyton csúszna az átadás, mert nincs munkaerő. Ha régi lakást vennék (már ha lenne rá keretem), és felújíttatnám, pislognék, mert arra a szakmunkára sincs munkaerő. Ha albérletben gondolkodnék, egyedül tuti bukta, csak egy szobára telne a fizuból."
Ez alapján, te most hajléktalan vagy akkor, aki az aluljáróban laptoppal a feje alatt alszik,és bánatában blogot vezet?
:D
Hazudsz koma!
Ha úgy lenne ahogy állítod, leállt volna az ország.
Tudod miért kevés a szaki?
Azért mert annyi az éptkezés, hogy felszívta a szocik alatt méltánytalanul kezelt szakembereket.
Most nem az van hogy ennyit fizetek a munkádért, hanem ennyit kérek a munkámért.
Kezdik megbecsülni azt aki mondjuk asztalos vagy kőműves.
Es a sok büfészakos ezt nem érti,még mindig.
-
"és hogy bármikor leültethetnek, ha az írásom alapján úgy gondolják, bármikor elkövethetek egy jó kis rendszerellenes bűntettet. Például kifütyülöm Orbánt augusztus 20-án."
B+ mit hablatyolsz itt?
Ki a rák ültetett it le bárkit is az írása miatt?
Mit hazudozol itt?
Cimbora, ilyen itt utoljára az mszp elődpártja idején történt , azóta volt egy rendszerváltás, és az unió tagja lettünk.
Ha ennyire szar itt neked, akkor menj ki B+ bangladesbe, aztán rájössz majd hogy milyen qva jó dolgod van.
De segítek:
Annyi marhaságot írhatsz le amennyit akarsz, a kutyát nem érdekli senki nem büntet érte téged, kinyitod a csapot,iható vz jön belőle, ezt a jóbarátok nem tehetik mert szar a vizük, reggel kilépsz az ajtón , és sírhatsz, hogy öt percet kell várnod a buszra, trolira,villamosra metróra,vonatra,kishajóra ,taxira. Van munkád, mert tanultál, ha nincs, akkor elmehetsz bármikor az éptőiparba, mert ott nincs ember, ezt te rtad, amúgy meg biztos többet tudsz mint egy villanyszerelő, vagy egy fűtésszerelő, tehát ne aggódj menni fog.
Akkor meg mi a faxt sírsz te energiavámpír!
Vagy szimpla fizetett bérrettegő vagy?
Augusztus 20-ról meg annyit, nem orbánt, vagy gyurcsányt fütyüli ki a sok retardált marha, hanem a magyarságot, tudod kulturált barátom az államalapítást ünnepeljük, de van néhány gyökér aki ekkor jár fütyörészni.
Csak jelzem, te is ennek az államnak vagy a része, magad fütyülöd ki.
Szerintem pont ez az egyetlen amikor nem kellene fütyörészni, de mivel nem tiltják, menj ha ezt szeretnéd.
Nálam ezek az emberek inkább hazaárulók,mint ellenzékiek.
Szóval cimbi sok hülyeséget és hazugságot nyomtál itt el.... bissau guineában..:D:D:D

Ménár Atya 2018.07.08. 07:13:16

@Etniez: Tehát akkor szerinted el kell hallgattatni a más véleményeket.
Nem akarsz mindjárt statáriumot is bevezetni esetleg?
Demokrata liberális gondolkodásod van mi? :):)
Pont mint Sztálinnak :D:D

$pi$ 2018.07.08. 07:48:37

@retkeslaci: "A munkasmozgalom harca kellett ahhoz, hogy a nyugati proli ne nyomorogjon. "

Azért azt ne felejsük el, hogy
1) ahol legerősebb volt a "munkásmozgalom" ott gyakorlatilag nem volt munkásosztály
2) ahol legerősebb volt a "munkásmozgalom" ott volt a legnagyobb a prolik nyomorgása

Ezek után azt kell mondanom, hogy a fenti állításod igen erős bizonyítékokat igényel, mert a megfigyeléseknek igencsak ellentmond. Szerintem világos, hogy nem a munkások csinálták a munkásmozgalmat és nem a munkásmozgalom harca csinálta a munkásoknak a jólétet.

A munkások jólétét a jó öreg technológiai fejlődés hozta el.

Zoltán Rádi 2018.07.08. 08:01:17

Szerintem tudja jól érezni magát az ember, ha kizárja a politikát. Régen én is mindig felidegesitettem magam a dolgaikon, aztán a legutóbbi szavazás után úgy döntöttem, leszarom az egészet. Már csak arra használom a sajtót, hogy elolvassam, miket vettek meg mostanában a fideszesek. Most pl a Balatonról olvastam hasonlókat, innentől csak külföldön nyaralok. Nem nézek olyan TV csatornát, ami hozzájuk tartozik és nem iszok olyan ásványvizet, amit ők gyártanak. Tudom, hogy ezzel leginkább csak én veszitek, de mégis jó érzéssel tölt el, hogy tudom, az én adózott pénzemen már nem hiznak tovább. Persze az adómat igy is ellopják, de az ellen nem tehetek semmit.
Javaslom próbáljatok mással foglalkozni, ők meg csinálják csak amit akarnak. Ha netán élhetetlenné válik az ország néhány év múlva, akkor meg irány külföld. Minimális angol tudással manapság már mindenki rendelkezik, az elég az induláshoz, aztán majd kialakul.

M_R 2018.07.08. 08:04:09

@Ménár Atya: Le sem tagadhatnád hogy butapesti vagy...

Ménár Atya 2018.07.08. 08:09:14

@M_R: Ó ,dehogynem. Észre sem vennéd.
De látom nem értetted miről írtam.

n3spr3ss0 2018.07.08. 08:12:46

Ez a gerinctelen gecik országa lett, a mai állapothoz képest az 1980-s évek a demokrácia kánaánja volt, sokkal szabadabbnak, vidámabbnak, gondtalanabbnak érezte magát az ember akkoriban.Persze, az akkori 800 ezer pártatagból lett a mostani fideszes főgecik többsége. Mint tudjuk,ezek ugyanazok.Azok meg a váltás után, vagy körül születtek, azok ne nagyon pofázzanak, mert fogalmuk sincs semmiről, az erkölcsük annyi hogy, minél aljasabb valaki, annál többen ajnározzák, szavaznak rá. Csalók, tolvajok, rablók országa vagyunk.Jó példa erre, hogy 1989-ben 19 milliárd dollár adóssága volt az országnak, most meg kb. 120 milliárd dollár.

Etniez 2018.07.08. 08:36:12

@Ménár Atya: Dehogy is, csak az a 2-3 embert kell kivágni akik 5-10 nick mögé bújva, munka jelleggel végzik a kommentálást.
A fideszesekkel nincs bajom, csak ezekkel a szervilis férgekkel.
Más oldalakon remekül működik.
Tudod, 2018 van, mer a Gyurcsány, elmúlt nyócév, unalmas.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.08. 08:37:05

@n3spr3ss0:

"az akkori 800 ezer pártatagból lett a mostani fideszes főgecik többsége"

Ballib álhír és mítosz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.08. 08:38:05

@Etniez:

Szerintem ezek után csak az kommentelhessen, aki átment a Soros Alapítvány igazoló eljárásán. Mindenki más ugyanis fasiszta.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.08. 08:41:53

@retkeslaci:

Alapvetően az ok kettős:
- egyrészt valóban a munkásmozgalom harca,
- másrészt a gyarmatosítás új szakasza, mely által a nagytőke olyan extraprofithoz jutott, hogy már csökkenteni tudta a nyugati munkások elnyomását, különösebb veszteség nélkül-

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.08. 08:43:44

@kodacx:

1990-2010 között MINDEN kormány liberális politikát folytatott.

apanna 2018.07.08. 08:46:48

Érdekes amikor egy olyan ismerősöd osztja a posztot a facebookon, akinek gyakorlatilag semmiféle gondja nincs. Gazdag, szép család, jó bevétel, nyaralások, anyagi gondoktól mentes élet, és szinte a maga ura.Sírni úgy látszik mindenki tud...

Etniez 2018.07.08. 08:55:44

@maxval balcán bircaman: kiforgatod szavaim, magadra vetted? :)
Nincs baj a fasiszta hozzászólókkal sem, amíg nem munka jelleggel, hanem kedvtelésből csinálják.

Ménár Atya 2018.07.08. 08:59:23

@n3spr3ss0: Ne nosztalgiázz itt nyugger.
Marhaságokat írsz.
Azt meg magyarázd el, hogy hogy lehetséges, hogy mindössze 19 milliárd dollár adóssággal gazdasági csőd jött a nyolcvanas évek végére?
Na ugye milyen buta vagy! :D:D

Jakab.gipsz 2018.07.08. 09:00:15

@sityak: Azt mondod "ökör", jó téma, járjuk körbe. Miért ? Igazat mondtam, avagy hazudoztam.

A " világ proletárjai egyesüljetek" szlogent nem én találtam ki, hanem Marx Karcsika, neki állítottak a zseniális ateista-zsidón filozófusnak, gránit szobrokat, nem kicsiket jó nagyokat, na vajon kik? A fanatizált híveik.

Szóval ki az ökör, Augiász istállójában ?

Én, avagy az mindenki aki szobrokat állítgat ?

Ménár Atya 2018.07.08. 09:10:32

@Etniez: Hát nem sokan maradnánk, szerintem minden oldalról van itt fanatikus :D:D
Ahogy a fasisztázás meg a bérrettegés is unalmas, nem?! :)
És mit szolsz a melegfelvonuláshoz, kordonok nélkül, a fidesz alatt ezt is meglehet csinálni,
nem kell félni,mint a baloldali kormányok fizetett szabotőrei idejében.
A jobbikosok is coming outoltak, és már nem üldözzik magukat, pénzt meg nem kapnak az mszp-től :D:D:D

Jakab.gipsz 2018.07.08. 09:11:03

@retkeslaci: "Marx gondolatainak köszönhető, hogy ma a nyugati munkás jobban él, mint a magyar."

Igen hozzájuk a nyugatiakhoz, nem lánctalpakon érkezett úgy mint mihozzánk Marx Karcsika az ateista-zsidó filozófus zseniális gondolatai, aztán egy szép napon, az összes komcsi eltűnt.

A nyugati "jólétben élő munkás" pedig adós és közmű rabszolga ként retteg, azért mert a nyugat jóléte, más népek kirablássásának és egy piacosított tudás, függvénye.

SZPIITII 2018.07.08. 09:14:10

@$pi$:
"A legnagyobb problémád, hogy alacsony a fizetésed. Hidd el, ha mondjuk nettó 800,000 forint felett keresnél, akkor ez az egész gyomorideg meg frusztráció mind megszűnne egy csapásra."
"Szóval a lényeg: kevés a fizetésed, ez az alapprobléma, ezen kellene neked változtatnod. Más nem fog, senki sem fog erre neked megoldást találnod."
"Érdemi változást az jelentene, ha keresnél magadnak egy jó szakmát/hivatást, egy új munkáltatót és elkezdenél pénzt keresni."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.08. 09:21:15

@Etniez:

Az a gond ezzel, hogy:
- nincs módszer annak megállapításra, hogy ki mondja a saját véleményét és ki mondja más véleményét, pénzért,
- a bérkommentelők száma eleve minimális, azaz egy lényegtelen problémával küzdesz,
- eleve miért lenne gond, ha valaki bárkommentelő, az miben illegitím álláspont?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.08. 09:22:36

@Jakab.gipsz:

Marx az első volt, aki fel próbálta venni a harcot a liberalizmus ellen. Ez akkor is dicséretes, ha egyébként tévedett.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.08. 09:26:17

@Etniez:

Továbbá: én csak a trollokat nem szeretem. De az szó IGAZI értelmében, azaz akik:
- beírnak teljesen irreleváns dolgokat, melyeknek semmi köze a témához, jellemzően idióta reklámokat,
- akik direkt belekötnek olyasmibe, ami lényegtelen, pl. a helyesírásba,
- beírnak valami általános szöveget, majd nem hajlandóak vitázni.

nemecsekerno_007 2018.07.08. 09:28:09

Mindenkinek alkotmányos joga, hogy szarul érezze magát. Ennek ellenére nagyon gáz ez a betokosodott negatív gondolkodás, meg a panaszkodás ideológiáktól, pártoktól függetlenül. Ha valaki csak az ilyen hangulatú blogokat, fb posztokat tv műsorokat nézi az már csomózza a kötelet magának. Ez a negatív attitűd gazdasági szempontból is probléma. Persze lehet így is élni.

Ménár Atya 2018.07.08. 09:33:31

@maxval balcán bircaman: bolyler van eladó!
hejesírás a hüjék dolga nem?
Ha a vörös hadsereg egyszer megindul, akkor mozgásban lesz!:D:D:D:D

felső határ nincs 2018.07.08. 09:36:21

2022 után még szarabbul érzitek majd magatokat

a karaván meg halad

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.08. 09:37:22

@Ménár Atya:

A helyesírás alapvetően egy szokás. Az iskolázott emberek megtanulják, s igyekeznek követni. De ez sosem 100 %-os szabály. Még a helyesírás is változik a nyelvhasználók hatására. Bár nyilván nem úgy, mint maga a nyelv, melynek szabályai valóban csak az emberektől függenek.

ulpius66 2018.07.08. 09:39:49

Tipikus ballibsi gágogás!

Ha a ballibsik vannak hatalmon, akkor mink vagyunk a Kánaán!

Ha a ballibsik ellenzékben vannak, akkor itten minden szar!

kedves Kibeszélő!

Ha itten minden ennyire szar, akkor mért vagy még mindig itthon?
(talán azért, mert mégsem annyira szar itten minden.....ha én, és a családom ilyen szarul érezné magát itten mint te, már rég disszidáltunk volna.....)

Ezzel a cikkel remélem a zsindex.hu is letudta a mai: "AZ ITTEN MINDEN SZAR!!!" című ballibsi nyavalygását!

nemecsekerno_007 2018.07.08. 09:43:33

@hobb: Ja, nyílván gyávaságból maradtak itthon :) Annyira gyávák, hogy inkább fizetik a külföldön dolgozók helyett a nyugdíjakat :) Mer' gondolom a nyugger nagyit nem vitte magával senki, hogy a német állam fizessen neki nyugdíjat. Annyira gyávák, hogy fizetnek mint katonatiszt, meg hallgatják az ilyen nagypofájú macskajancsikat akik kioktatják őket demokráciáról, szabadságjogokról, EU-ról, meg a világmindenségről. Olyan ez mint amikor ugat a kölök a Mama Hotelben a mamának, hogy elfogyott a sör a hűtőből, meg amúgy nincs tiszta zoknim. Szóval ilyen ez az ország, aki kiszáll közös kasszából az ne nagyon pofázzon. Úgy nagyjábó semmiről :)

ulpius66 2018.07.08. 09:44:55

Kedves Kibeszélő Elvtárs!

Másfelöl érthető a teljes frusztráltságod!

Kibaszott szar érzés lehet évek, évtizedeken keresztül állandójan a "szopóágon" lenni!!!

Egyre messzebb és messzebb kerülni az áhítozott "mézesbödöntől".....

$pi$ 2018.07.08. 09:45:48

@n3spr3ss0: "Ez a gerinctelen gecik országa lett, a mai állapothoz képest az 1980-s évek a demokrácia kánaánja volt, sokkal szabadabbnak, vidámabbnak, gondtalanabbnak érezte magát az ember akkoriban."

Nem akarlak elkeseríteni, de TE meg a HAVERJAID éreztétek sokkal szabadabbnak magatokat a 80-as években. Nem csoda, NEKTEK sok mindent szabad volt csinálni. TI voltatok gondtalanok, vidámak, TI éreztétek jól magatokat.

Én speciel szoptam, nyomorogtam, befoghattam a pofámat és kussolhattam. Le lehet sütni a szemet, amikor a rendőr veréssel fenyegetett a ruhám miatt, amikor a főnököm kirúgással fenyegetett, ha nem fogom be a pofámat, amikor engedélyt kértem a személyzetistől, hogy nyugaton nyaralhassak.

Vagy nem éltél a 80-as években vagy mocskos haszonélvezője voltál a rendszernek, máskülönben ilyet nem mondanál!

alfacharlybravo 2018.07.08. 09:52:59

@maxval balcán bircaman: Nekem jó a kedvem és folyton csak mosolygok a frusztrált kártevőkön.

alfacharlybravo 2018.07.08. 09:56:59

@ulpius66: Nem volt az olyan régen 2002 ben sikerült a propaganda segítségével megtéveszteni a választókat, de hát annyira nem buták, hogy kétszer bedőljenek ugyan annak az átverésnek. Ráadásul csak megszorításokat ígértek amit most IMF ajánl az EU kényszerít.

2018.07.08. 10:05:06

@$pi$: nagyon rosszul látod.
Ha nem egy személyre lebontva nézed, már bukott az érvelésed alacsony jövedelem témában.
Gondolj bele: ha mindenki 800 ezret keresne, akkor nem az lenne, hogy mindenki jól él, hanem mindenki átlagosan él. Ugyanez igaz egymillióra, ötmillióra, százmillióra.

Tehát jól nem élhet mindenki.

A mindenkori kormány feladata az élelmiszer-biztonság. Ahogy a sebesség-korlátozások esetében imádnak traffizni, ahogy az árvizek esetében védekezni, az élelmiszer mérgezések megelőzése ugyanúgy feladata, mint a fertőző járványoké.
Nem, nem a kft dolga eü előírásokat kitalálni. Gondolom, belátod, hogy amikor autóba ülsz, a sebességkorlátozást nem tőled várják el, neked betartani kell azokat.

tonypek 2018.07.08. 10:07:12

@$pi$: "Ha nem épültek volna stadionok, akkor lehet, hogy havi 20 forinttal többet "
Mutatja ország világnak arra költi az ország pénzért amire akarja és a többi le van szarva, még azokat lesajnálja is akik rászavaztak. Mocsok felfogás, aljas tettek.

felső határ nincs 2018.07.08. 10:16:36

Sírni ríni a legegyszerübb.

De tény hogy ma 230 a nettó átlag nem 130 mint 2010ben, s közben az infláció a legalacsonyabb az elmúlt 40 évben. 1 hét alatt munkát lehet találni minden nagyobb városban még képzettség / tapasztalat nélkül is.

S akiknek van vmi nem teljesen reménytelen szakmájuk /azaz nem olyan ami csóróságot jelentett az elmúlt100 évben lásd nővérke, tanítócska, kasszásnéni/ azok minimum fél millát zsebre vágnak nettóban de az 1 milla se ritka, ehhez sokszor felsőoktatás sem kell, csak szakmunkás bizonytvány és korrekt munka.

S ha csak mosogatni tud a zember, londonban akkor is tárt karokkal vágják nem fog olyan jól élni mint egy magyar melós de nem fog éhen halni sem.

Akkor mire a nyekergés?

Megoldó 2018.07.08. 10:18:58

Kiváncsi vagyok a faskalap fideszes bérkommentelők mikor fogják fel, hogy aki rühelli a fidesz népnyúzó politikáját az nem feltétlenül ballibsi sorosügynök, valamint a "miért a gyurcsány jobb lenne?" szintén nem válasz az összes aljasságra.
De ez már valószínűleg túlmegy a képességeiken, meg nem is azért fizetik őket

nu pagagyí 2018.07.08. 10:23:18

Nem siránkozni kell, hanem ügyelni arra, hogy ne korrumpálja le a hatalom, ne tegyék a rendszer működtetői ugyanolyan szarrá és embertelenné, amilyenek ők maguk. Ez egy fasiszta rendszer, de nem kötelező fasisztának lenni, akkor sem, ha pillanatnyilag kegyekben részesülhet az, aki eladja az anyját is. Előbb-utóbb összedől ez a hazugságból épült piramis és mindenki számára világos lesz, hogy csak egy csekély kisebbség jólétét képviseli, mindenki más kárára. Az a kérdés, marad-e elég szuverén ember az országban, akiik képesek valódi szabadságon alapuló demokráciát és polgári egyenlőségen alapuló köztársaságot teremteni. Ha nem, akkor az egyik gazembert, egy másik fogja váltani.

VT Man 2018.07.08. 10:30:19

Most akkor várom a következõ posztot, ahol kõmûvest játszva elsírja magát a posztoló, hogy igaz, hogy havi 600-800 ezer nettó megvan, de napi 10-12 órát kell dolgoznia érte, olyan sok a megrendelés.

$pi$ 2018.07.08. 10:30:31

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Gondolj bele: ha mindenki 800 ezret keresne, akkor nem az lenne, hogy mindenki jól él, hanem mindenki átlagosan él."

Attól függ kinek mi a fontos. Ha neked az a fontos, hogy kétszer annyi pénzed legyen mint a szomszédnak, akkor nem élhet mindenki jól. Ha úgy definiálod a "jól él" fogalmát, van "lapostévéje" meg "viszkije", akkor élhet mindenki jól.

"A mindenkori kormány feladata az élelmiszer-biztonság. Ahogy a sebesség-korlátozások esetében imádnak traffizni"

A kormány melyik tagja "trafizott"? Szerintem te nem tudod mit jelent az, hogy "kormány", összekevered azzal, hogy "állam".

nu pagagyí 2018.07.08. 10:32:03

@felső határ nincs: Nincs akkora jólét, amit te érzékelsz. Csak a hozzád hasonló tudás és lépesség nélküli emberek élnek jól, akik fontos politikai küldetést telesítenek a hatalom részére. A nettó fizetésed sajnos, társadalmilag nettó lopásnak minősül, ugyanis nincs mögötte társadalmilag hasznos teljesítmény.

$pi$ 2018.07.08. 10:35:49

@tonypek: "Mutatja ország világnak arra költi az ország pénzért amire akarja és a többi le van szarva, még azokat lesajnálja is akik rászavaztak."

OKés, értjük. Nem szereted a focit. Jó. Nem te vagy egyedül, mások meg a te dolgaidat nem szeretik. Én is ríhatnék, hogy az idióta gyerekedet az én adómból tanítják, ugye?

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 10:43:36

"Miért jó a kormánynak, ha szarul érezzük magunkat saját országunkban?"
Én nem érzem szarul magam, és vagyunk még ezzel így pármillióan. Ti Feriék alatt éreztétek jól magatokat. Ilyen a szelavi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.08. 10:44:49

@kodacx:

"Mert hogy én egyetlen pártról nem tudok, aki VALÓS liberális értékeket, valóban képviselt volna az elmúlt 20 évben"

No true Scotsman, eh?

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 10:44:57

Elolvastam a végéig. Kezeltesd magad.

nu pagagyí 2018.07.08. 10:45:12

@Ménár Atya: Te mégis, hogy kerültél ide? Nyilván küldtek, különben eszedbe sem jutna hogy itt legyél, ahogy nekem sem, hogy a hatalom mocskos propagandabulvárján csüngjek. Téged, pont ezért lehetne innen kitiltani, nem vagy ide való, mert nem a saját véleményedet zenged. Saját véleményedről ugyanis csak reggel értesülsz a "Bőgatya és Lófütykös Polgári kör" aktuális hírleveléből. Pont ezért, ne szídd a liberálisokat, mert lehet, hogy egy újabb pálfordulás után, te is az leszel. Sose lehet tudni, mi jut vezéred eszébe.

nu pagagyí 2018.07.08. 10:50:18

@$pi$: Úgy látom, te közpénzből fizetsz adót. Valószínűleg, ezért van rendben szerinted, hogy közcélok helyett magánhobbira költi vezérünk az ún. "adóforintodat".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.08. 10:51:25

@Ménár Atya:

Én csak azért vagyok ly-párti, mert van magyar nyelvjárás, melyben még ejtik.

Nem lenne jó eélkövetni azt a hibát, melyet a nyelvújítók tettek 200 éve az ë-vel.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.08. 10:52:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ez olyan, mint a kommunisták egy részének a logikája, akik szerint még sose sehol nem volt kommunizmus, sőt kommunisták se voltak még soha hatalmon.

$pi$ 2018.07.08. 10:57:38

@nu pagagyí: "Úgy látom, te közpénzből fizetsz adót. "

Rosszul látod.

"Valószínűleg, ezért van rendben szerinted, hogy közcélok helyett magánhobbira költi vezérünk az ún. "adóforintodat"."

De gondolom azért itt sírtál, hogy miért nem építened a katinkának rendes uszodát meg miért nem adnak a kölköd iskolájának még több pénzt ugye? Egyszerűen nem tudod elviselni, hogy másnak is jut.

Nézd, én nem sírok, pedig nem járok meccsre, nem érdekel a foci. A gyurcsány alatt sem sírtam, hogy nekem semmi hasznom a metróépítésből, ha érted mire gondolok... lehet bírálni a kormányt, mindegyiket lehet, sőt, a közpénzt is mindig lehetne jobban, okosabban elkölteni, de azért ez az állandó stadionozás elég gáz.

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 11:06:21

@kvadrillio: " HANEM EZ A FASZ, TEHETSÉGTELEN KORMÁNY, AMELY MINDEN RÁKOS FERTŐZÉST, BACIS FERTŐZÉS SZÉTTERJESZT A MAGYAR NÉP LIKVIDÁLÁSÁRA !!!"

ezdehülye

Figyu, tudom nem fogod fel a nincsagyaddal, de épp azért vonatják ki ezeket a terméketet a forgalomból mert az illetékes szervezet (tudod, a kormány a te szavaiddal) ELLENŐRIZTE és problémát talált.

CsakEgysrác 2018.07.08. 11:25:18

Üdvözlet Londonból, várunk szeretettel kedves elegedetlen.

felső határ nincs 2018.07.08. 11:28:39

@nu pagagyí: Nekem nincs különösebben jó fizum, csak fél millát keresek nettóba, persze semmi köze a politikához hisz multi-szolga vagyok. S ebből simán meg tudok élni, sosem voltam ambíciózus.

Nekem van ugyan diplomám, de a legtöbb munkatársamnak nincs, a mi cégünknél nem ettől függ a fizetés.

$pi$ 2018.07.08. 11:33:34

@eßemfaßom meg áll: Többszörösen összetett mondattal?! ;)

nu pagagyí 2018.07.08. 11:39:34

@felső határ nincs: Neked Mészáros Lőrinc kiváló cégeinél kellene tüsténkedned, nem a multikat szolgálnod. Nem értem, miért nem élsz az elveidnek megfelelően? Most korlátlan lehetőségek állnak rendelkezésedre, hiszen nap, mint nap bizonyítod lojalitásodat a fungáló nagyon nemzeti, nagyon szuverén, nagyon keresztény, nagyon puritán hatalom felé. Így hiteltelenné válsz, nem zavar? Sőt, nemsokára tudós is lehetsz a képzettségeddel, amint Palkovics nevezi ki a genetikus agysebészeket és a perpetuum-mobile projekt kutatóit.

felső határ nincs 2018.07.08. 11:43:44

@nu pagagyí: ha Orbánék vmi hülye életidegen ideológiákat hirdetnének, ahogy az ellenzékük, engem az se zavarna ilyen adópolitika mellett...

néha felriadok verejtékben fürödve az éjszaka közepén hogy a lippsik visszajöttek a magamfajta kulálokért....mennyi lenne akkor a nettóm vajon?

nu pagagyí 2018.07.08. 11:52:47

@$pi$: Gáz az, hogy éppen leépítik az összes közszolgáltatást, kultúrát, oktatást és a társadalombiztosítást, szociális gondoskodást. Tulajdonképpen mindent leépítenek, amire egy köztársaságban az adó és járulék elfogadott fizetnivaló lenne és nem csupán csupán kényszerrel behajtott sarc. A hatalom, ezekből az alrendszerekből kivont pénzt költi stadionra és egyéb jövőbeli hasznot nem hozó dologra és ebből jut Mészáros Folyószámla Lőrincnek tobbszáz milliárd, amivel az állampárt emberei a háttérből tönkretehetik a közéletet, felszámolhatják az újságírást és köpködőbrigádokat fizethetnek minden normális emberi tevékenység megbélyegzésére.

felső határ nincs 2018.07.08. 11:54:06

@nu pagagyí: Ezért szavaztunk a Fideszre, hogy lecsapolja a mocsarat.

nu pagagyí 2018.07.08. 12:00:06

@felső határ nincs: Mennyi lenne a nettód, ha Magyarország ugyanúgy fejlődött volna az elmúlt 8 évben, mint a környező nem fasiszta országok (Csehország, Szlovákia, Románia pl.)? Ezen elmélkedj, te ostoba! A birkának is fényes a szőre, mert megkapja a mindennapi alamizsnát. Az már nem jut már eszébe, hogy szabadon is megszerezhetné és nem vágnák le feltétlenül a végén. Te már sajnos itt tartasz, karámból látod a világot és tetszik neked. Ezért engedd meg nekem, hogy a magamé mellet, a te fel nem ismert érdekeidet is képviseljem. Jobb lesz, hidd el!

nemecsekerno_007 2018.07.08. 12:04:12

@CsakEgysrác: Üdvözlet Magyarországról! Küldünk egy nyuggert, el kéne tartani. Szeretettel!

teéjesenmindegy 2018.07.08. 12:05:08

Nyafi nyafi szarok az utak. - Nyafi nyafi mindenhol útépítés nem lehet haladni.
Nyafi nyafi szar a metró. - Nyafi nyafi felújítják a metrót tömeg van a pótlón.
Nyafi nyafi drága az euró. - Nyafi nyafi romlik a versenyképesség.
Nyafi nyafi kevés a fizetés - Nyafi nyafi megemelkedek a szakik fizetései, tehát drágábban dolgoznak.

Nyafi nyafi kisvasút bazmeg. Mert az teszi tönkre az országot

Ugorj le a hídról

felső határ nincs 2018.07.08. 12:13:21

@nu pagagyí: Magyarország jobban fejlődött az elmúlt8ban ezektől. A bezzegnyugattól meg sokkal jobban.

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 12:31:36

@CsakEgysrác: anyádatapádat már eltemetted vagy az itthon adózóktól kapják a nyugdíjat meg?

Cycmen 2018.07.08. 12:34:12

Én már attól rendkívül jól érzem magam hogy a libbantak sírnak! Az ország kétharmada szintén. Harmadszor is kétharmad! Hajrá Viktor!
Ha nem tetszik elmehettek, nem fogtok hiányozni, nélkületek sokkal jobb lesz!

birka menet 2018.07.08. 12:34:51

@dunántúli gyerek: "én meg azt olvastam, hogy a magyarok sosem voltak ilyen optimisták"

Ezt olvastad persze te dunántúli hülyegyerek, mert Takonyárpi ezt a brossúrát rakta eléd, hogy ezt kell beütni.

Ja persze ha arra az 1 millió magyarra gondolsz, akinek már sikerült lelépnie Lopbanisztán-Putyinisztánból, akkor őrájuk tényleg vonatkozik hogy soha életükben nem voltak még enynire optimisták mint a felszabadulásuk után.

Orbán veje 2018.07.08. 12:35:36

Hogy elégedetlenkednek a libsik. De majd lölö felvásárolja az indexet is aztán mehetnek a hanyatló nyugatra kuncsorogni. ott sem terem sok babér nekik mert a pénzt a nyugat eu támogatásként ideküldi mi fideszesek meg ellopjuk hagy mérgelődjenek a libsik. Vagy talán azt gondolják hogy a mészáros lölőt az esze tette gazdaggá? Lószart mama hogy iddézzek egy klasszikusat.

nu pagagyí 2018.07.08. 12:37:27

@felső határ nincs: Csak nem a Fidesz-hiradóból idézted ezeket a zengzetes eredményeket? A gondosan építgetett virtuális világon túl sajnos ott van a valóság. A te jövedelmed pont annyit nőtt forintban, amennyit a forint elértéktelenedett más valutákhoz képest. A te munkádat sajnos mesterségesen leértékelte az érted "güriző" hatalom. Puritán vezetőink természetesen jól járnak ezzel, de téged speciel kiárusítottak szarért-húgyért annak a multinak, amelyiknek állítólag dolgozol. És hát, nem is vagy igazából elégedett, különben (sejtésem szerint) nem kommentelgetnél kiegészítő jövedelemért egy liberális portálon.

birka menet 2018.07.08. 12:37:48

@Cycmen:

a libbantak már rég elmentek az országból te degenerált fidelitaszos köcsög, aztán jót röhögnek rajtatatok illibbant röghöz között orbán birkákon Németországból, Angliából, Ausztriából a havi 2000 eurós fizetésükkel, évi kétszeri nyaralásukkal meg az egy év alatt kifizetett autóikkal.

Orbán veje 2018.07.08. 12:40:06

@Cycmen: Jól mondod haver. Elmehetnek nem fognak hiányozni igaz munkaerő már most sincs de majd áttelepülődnek az erdélyiek meg a kárpátok alján lévők és lesz munkaerő megint. A libsik meg majd mehetnek a migránspárti franciákhoz vagy belgákhoz. Nyomorogjanak csak ottan mi meg úgyis fejlődünk. (Bár azt nem értem hogy a kafetériámat vagy hogy a tökömbe hívják ( mindegy ingyen ebédjegy a melóhelyen) miért akarják elvenni. ?

birka menet 2018.07.08. 12:41:06

@felső határ nincs: "Magyarország jobban fejlődött az elmúlt8ban ezektől."

Mégpedig annyira,. hogy Lopbán alatt agyarország az EU középmezőnyéből az utolsó helyezett országok közé csúszott le. Még egy Lopbán ciklus és meglesz az utolsó hely is, pedig a bulgár nyomortanya azt nem adná szívesen át!

felső határ nincs 2018.07.08. 12:41:08

@nu pagagyí: az agyadat telefosták cigányszarral

2010ben 500 euró volt az átlagfizu nettója, akkori árfolyamon

ma 700 euró a nettó átlag

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.08. 12:41:22

@teéjesenmindegy:

Mint amikor a lippsik azért szapulják a Fideszt, mert a CSOK miatt emelkedtek az ingatlanárak. Hát mutassanak már olyan piacot, ahol a kereslet növekedése nem eredményez áremelkedést! Na de ez nem jelentheti azt, hogy ne segítsenek a többgyerekes _dolgozó_ családokon.

Bezzeg mennyivel jobb volt a szoclib kormányok alatt, amikor a többgyermekes _dolgozó_ szülők progresszív szja-t fizethettek, ha több munkával - =nagyobb jövedelemmel - tisztességesen el akarták tartani a családot.

Orbán veje 2018.07.08. 12:42:52

@teéjesenmindegy: te is jól mondod haver! Télleg szarok az utak szerencsére az eu ad pénzt legalább valamit vissza szerzünk a rohadt multiktól.

teéjesenmindegy 2018.07.08. 12:42:56

@nu pagagyí: Persze, elmélkedj csak ezen, hogy mi lenne ha..
Úgy fejlődni mint Románia? Beszarok. Azt azért vágod, hogy kb. a felénél tartanak gdp-ben meg fizetésben, meg úgy mindenben mint mi? Hű, de nagy dolog, hogy 1%-kal nagyobb a fejlődésük. Van honnan.

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 12:46:43

@nu pagagyí: "ha Magyarország ugyanúgy fejlődött volna az elmúlt 8 évben, mint a környező nem fasiszta országok (Csehország, Szlovákia, Románia pl.)?"

Mondjuk pont romániát bevenni a listába kicsit vicces
hvg.hu/gazdasag/20180215_Most_akkor_irigyelnunk_kellene_Romaniat_a_kaprazatos_gazdasagi_novekedes_miatt_Megmondjuk_miert_nem

a többiekkel meg sacc/kb együtt mozgunk, ha a nemfasisztajómszpszdsz kormányzása alatt nem estünk volna be a gödörbe akkor most nem lenne miről beszélned.

vényesssy 2018.07.08. 12:46:44

Én jól vagyok! Tanárként, négy gyerekkel, jól vagyok.

Orbán veje 2018.07.08. 12:46:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Szerintem a libsik hajtják fel az ingatlanárat mert mondjuk az télleg röhej hogy szaros 60 négyzetméter negyven milla a proli angyalföldön. Ezzel akarják megbuktatni a viktort jól teszi mészáros lölö hogy felvásárolja a balatoni ingatlanokat egyelőre csak az északi partot mert akkor ott majd legalább nem emelkednek az árak a libsik terve így meg dugába dől.

birka menet 2018.07.08. 12:48:17

@teéjesenmindegy: "Románia? Beszarok. Azt azért vágod, hogy kb. a felénél tartanak gdp-ben meg fizetésben, meg úgy mindenben mint mi?"

Takonyárpid egyre több kokót szív, hogy ennyi elmezavaros brosúrátat küld nektek át a fidelitaszos köcsög trolljainak.
A Takonyárpi brosúrákból a végén még kliderül, hogy Romániának nincs is GDP-je, ott fizetések sincsenek, sőt, olyan ország hogy Románia nem is létezik! Ezért boldog a Lopbanisztán-Putyiniysztán röghöz között magyar birkája!

nu pagagyí 2018.07.08. 12:48:23

@Orbán veje: Tudjuk, hogy nem sokáig tűrik sem az Indexet, sem az RTL-t. Ezek ugyanis az utolsó, viszonylag széles tömeget elérő médiumok. Kíváncsian várom, milyen hazugsággal és milyen aljas módon fogják végrehajtani dolgot. Szerintem a jövőt tekintve az a legjobb, minél elviselhetetlenebb a bolsevik diktatúra. Forradalom kell ugyanis ahhoz, hogy a nép ténylegesen a hatalom birtokosa legyen, ahogy az a valódi polgári demokráciákban van. Nálunk nem világos, hogy a választott képviselő a választókat, a polgármester pedig a lakókat szolgálja. Egy közhivatalnoknak nem természetes hogy alkotmányellenes dolgot nem tehet, akkor sem, ha utasítják, a közpénzek kezelője pedig összetéveszti a közpénzt a sajátjával és úgy gondolja nem tartozik számadással a köznek. Messze vagyunk még a felismeréstől, de majd csak eljön.Az áldozatok szaporodnak és egyszer felébrednek az agymosásból.

Orbán veje 2018.07.08. 12:49:08

@eßemfaßom meg áll: Az nem igaz hogy a románok jobban fejlődnek mint mi láccik sosem jártál még arra. A térségben mi fejlődünk a legnagyobbat ezt a tévében is hallhatod. Menj a fenébe a hazudozásoddal.

teéjesenmindegy 2018.07.08. 12:49:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Persze, menjünk bele, hogy a 10+10 millás csok miatt emelkedtek az ingatlanárak. Amire mellesleg jogosult mennyi is? 50e ember?
Nem, nem amiatt emelkedtek az ingatlanárak, mert világviszonylatban is a béka segge alatt voltak, nem is amiatt, mert 0% kamatot kapsz a banktól, sőt nem is amiatt, hogy van airbnb, és mindenféle egyéb ingatlankiadás, amivel profitot lehet termelni. Neeeem, a csok miatt. Le a csokkal! Igazságosabb volt a fletoék alatt, amikor nem kapott senki semmit, aztán bassza meg magát...
Teljesen értelmetlen a libsikkel vitázni. Ha van sapka, ha nincs, a zorbán a hibás.

Cycmen 2018.07.08. 12:50:16

@Orbán veje: (Bár azt nem értem hogy a kafetériámat vagy hogy a tökömbe hívják ( mindegy ingyen ebédjegy a melóhelyen) miért akarják elvenni. ?

Gondolom mert a francia cég akiket kibasztak beperelte őket az uniónál. Na azt a pert elbukták és szerintem inkább megszüntetik.

nu pagagyí 2018.07.08. 12:52:07

@eßemfaßom meg áll: Békés megyéből már Romániába járnak dolgozni az emberek és nem fordítva. Ez a valóság, bármennyire gyűlölöd őket, meg szőrőstalpú, meg minden.

teéjesenmindegy 2018.07.08. 12:55:00

@birka menet:
Parancsolj hülyegyerek. GDP millió USD.
Magyarország 124 380
Románia 187 593

Számolgassál, hogy ez mennyi egy főre. Megsúgom, hogy a románok kétszer annyian vannak.

nu pagagyí 2018.07.08. 12:55:16

@teéjesenmindegy: Hát, igen! Az ingatlanárak is úgy emelkedtek, hogy az infláción meg sem látszik. Persze, ha a kötött bugyi ára radikálisan csökkent, akkor éppen elképzelhető.

putris72 2018.07.08. 12:57:08

@nu pagagyí: Szerinted mennyi lenne a nettód,ha 2002-2010 között is annyit fejlődött volna a z ország mint most! Tudod az áfa,adó,és áremelés az nem béremelés!Az államcsőd meg nem fejlődés! A baloldal által hátrahagyott szart viszont el kell takarítani! Érdekestmódon a baloldallal kapcsolatban az Unió meglehetősen elnéző volt minden téren!

teéjesenmindegy 2018.07.08. 12:58:14

@nu pagagyí: "Békés megyéből már Romániába járnak dolgozni az emberek és nem fordítva."
:D::D:D:D:D Hát persze. A te saját kis világodban nyilván.

birka menet 2018.07.08. 12:58:15

@teéjesenmindegy:

@teéjesenmindegy:

azért kurva szar életed van neked fideszes bér trollnak, hogy minden hozzászólásodban mutatod hogy egy degenerált hülyegyereke vagy Lopbánnak. És ezt ma is egy teljes müszakon át kell majd nyomnod, mert különben mehetsz közmunkára a faludba, ha egyáltalán a helyi kiskirály ad majd neked helyett, hogy legalább a havi 60 ezer forint jövedelmed meglegyen, hogy kurva jóléljél abban az egy hónapban. Akkor inkább maradsz fideszes degenerált trollnak, nem de?

teéjesenmindegy 2018.07.08. 13:01:46

@birka menet: Ennyit bírtál ideszarni?
Te magad vagy a ballib elit, ugye? Igaz, hogy helyesen le sem tudod írni, hogy BÉRTROLL, (így egybeírva, érted), de jól megmondtad.
A helyet az egy T, a jól éljél külön van, a nemde pedig egybe.

Szánalmas darab szar vagy.

Cycmen 2018.07.08. 13:04:23

@birka menet: jót röhögnek rajtatatok illibbant röghöz között orbán birkákon Németországból, Angliából, Ausztriából a havi 2000 eurós fizetésükkel,

Röhögjenek! Ha ott röhögnek annak én csak örülök. Éljenek ott csicskaként, idegenként ha az nekik jó, én meg itthon érzem jól magam!

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 13:05:06

@nu pagagyí: ez jó vicc volt, tudsz még ilyet?

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 13:06:57

@Orbán veje: Te még trollnak is szar vagy öcsi :)

birka menet 2018.07.08. 13:10:06

@teéjesenmindegy:

hehe te degenerált fidesitaszos köcsög, ezt a Romániai hazudozásodat jol bebuktad! Hüylegyerek, olvasd már le, hogy holnem a Román GHDP a fele a maygarénak, hanem fordítva!!! A gdp/capita-ra vonatkozó hazudozádsodat is jól bebuktád, látszik hogy az 5-ik oshztályt az általánosban már nem érted meg, ahol megtanul a gyerek osztani. A te fajtád kell Lopbánnak, a NER funkcionális analfabéta!

countryeconomy.com/countries/compare/hungary/romania?sc=XE34

Az egyetlen dolog, amiböl Romániának fele van mint Lopbanisztán-Putyinisztánnak, az az államadósság. Lopbánodé 74%, Romániának 35%. Pedig hogy lopja már orbán 2010 óta a manyupot, hogy sajtol ki a magyar birkából minden forintot az szja-val, a 60 extra adójával, a tranzakciós adójával, a leépített közszolgáltatásokkal, aztán kiderült, hogy abból semmi nem ment államadóssság csökkentésre!
Mert az mind a fideszes tolvajok magánszámláira ment!

Mondom, szar életed van neked, hogy egész nap mutatod, hogy mekkora hazudozó idióták a fideszesek.

birka menet 2018.07.08. 13:14:05

@Cycmen: "Éljenek ott csicskaként, idegenként ha az nekik jó, én meg itthon érzem jól magam!"

Te nagyonhülye gyerek, még a választás elötti tüzifáról is lemondanál, ha olyan jó csicska léted lenne a NER-ben mint egy átlag alatti magyarnak az EU-ban foglalkoztatva!!

Azt meg még az elmeorvosod se hiszi el hogy te jól érzed magad Lopbanisztán-Putybinistánban, különösen hogy egész napitt hisztizezel 18 álnicken.

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 13:15:58

@birka menet: "Takonyárpid egyre több kokót szív, hogy ennyi elmezavaros brosúrátat küld nektek át a fidelitaszos köcsög trolljainak."

Nyilván Takonyárpád az Eurostatot is kézivezérli. Orbán már elfoglalta az egész világot. Mindemeghalunk.

teéjesenmindegy 2018.07.08. 13:19:43

@birka menet: Akkor költözz vissza. Vicces, hogy az egyetlen szó, amit helyesen le tudtál írni az az analfabéta. Ezt gondolom másoltad valahonnan.

Akkor csak 30%kal állnak szarabbul. Van hova fejlődni.

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 13:22:48

@birka menet: "Az egyetlen dolog, amiböl Romániának fele van mint Lopbanisztán-Putyinisztánnak, az az államadósság. Lopbánodé 74%, Romániának 35%"

És tudod mi az ami Lopbán alatt ugyanannyi %ponttal csökkent Magyarországon mint amennyivel nőtt a bezzegromániádban? Jé, pont az államadósság. Azt meg se merem kérdezni, emlékszel-e arra kik voltak azok a nagyon hozzáértő Lopbán előtti szakembergárda aki alatt 25% nőtt a magyar államadósság mert még elpirulnál.

Etniez 2018.07.08. 13:24:06

@eßemfaßom meg áll: lófaszt. 8-an meghaltak, utána néztek rá. Ezr rühellem a fajtádban, ezt a gusztustalan hazudozást.

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 13:24:46

@birka menet: "Mert az mind a fideszes tolvajok magánszámláira ment!"

Úristen. ÚRISTEN!!! Nem hittem volna, hogy ballib elmebeteg valaha meg tud még lepni, de neked sikerült.

Bisi 2018.07.08. 13:27:28

Sajna Simicska távozásával apad a forrás amit a bértollnokok között ki tudnak osztani. Reméljük Soros még fogja ezeket a blogokat támogatni, mert ha nem, akkor szegény blogíróknak és bérkommentelőknek el kell menniük dolgozni.

NekemNemEzKell 2018.07.08. 13:30:23

Nekem ma jó napom lett volna, ha el nem olvasom ezt a piszkos dühítő mocskolódást!
Te az egyike vagy azoknak a rohadékoknak, akiknek az a céljuk, ne érezzék jól magukat az emberek a bőrükben!

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 13:34:10

@Etniez: Mármit 3 év alatt 9-en 5 EU tagállamban egy multinacionális cég üzemében előállított terméktöl. Nyilván azért mert olyan jól müködik az osztrák, dán, finn, svéd és UK élelmiszerellenőrzés.

"Greenyard is one of the largest suppliers of fruit and vegetables in the world. We offer healthy food products for any lifestyle, age group or consumption. Fresh, frozen or prepared. "

Orbánahibás, ez egyértelmű

nu pagagyí 2018.07.08. 13:36:10

@eßemfaßom meg áll: Orbán előtt úgy nőtt az adósság, hogy valójában nem nőtt. Technikailag a felvett EU/IMF hitel növelte, amit viszont nem költöttek el (berakták az MNB-be), valamint a válság hatására visszaeső GDP (tudod számláló, nevező). A mostani adósság viszont tényleges adósság, mert az MNB-ből kilapátolták a pénzt és a kedvező nemzetközi helyzet miatti GDP növekedés ellenére mégsem csökkent vissza a válság előtti 69% körülire az adósságráta.

nu pagagyí 2018.07.08. 13:38:32

@NekemNemEzKell: Egyébként miért olvastad el? Ez volt kijelölve?

nu pagagyí 2018.07.08. 13:48:11

@putris72: Megcsúnyulnak az emlékek, mi?
2002 előtt sem éltél a bokor alatt, sőt! Szerintem semmivel nem volt rosszabb, mint most. Igaz, igyekezetek már akkor is élhetetlenné tenni az országot, volt hiszti 300 forint miatt és Gaskó forradalmi tetteit sem felejtjük. Szerencsére most már nem lehet hisztizni, 16 éves diákokat is eredményesen zaklathat a hatalom, sztrájkolni már rég nem lehet, rövidesen özvegy Krahácsné panaszára betilthatják az éhségtüntetést is, mert zavarja a délutáni sziesztáját. Szájerné bugyireformja pedig kötelező lesz a bíróságon, mert az a bíró, aki nem fehér bugyit vesz fel az hazaáruló és ezt az alaptörvénybe is beleírják.

tonypek 2018.07.08. 13:50:15

@$pi$: Talán OV papa vagy hogy ennyire felszívtad magad?
Kormánynak nem a focival hanem az ország fejlődésével (pl, infrastruktúrával, eü., oktatás) kell törődnie. Stadion a sor végén áll. Egyszerűen, ha már végkép nem fogod fel, mert többeket érint közvetlen módon mint az a nevezetes játék. Stadionok nélkül még lehet létezni ebben a világban de az említett dolgok (nem ismétlem) nélkül már nem.
Önkényes és pökhendi döntések vezérlik ezt a rendszert.

Etniez 2018.07.08. 13:54:30

@Orbán veje: Mai nap legviccesebb hozzászólását köszönjük.

nu pagagyí 2018.07.08. 13:59:58

@Bisi: Szar lesz, ha megszűnik az Index, mert kénytelen leszel lovag 5-ös számú tagkönyv Zsolt rettegéseit és rettegtetéseit olvasgatni. Őt olvasgatva, azt hiszed majd, hogy nem kevesebb lett az ellenség, hanem több, hiába tiltják be és végképp nem fogsz érteni semmit a világból.

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 14:03:55

@nu pagagyí: "Orbán előtt úgy nőtt az adósság, hogy valójában nem nőtt."

A valóságban persze már 2002-2007között a válság előtt is nött 10%-ot (2002 55% 2007 65% összegszerűen 40 359millió€ ról 65 765millió€-ra, ezt hívod te nemnövekedésnek)

Konkrétan összegszerűen is kevesebbet nőtt az államadósság az orbáni 8 év alatt mint előtte a válságelőtti 5 mszpszdsz aranyévben. Mindemellett Orbánék alatt a devizatartozás jelentős részét kiváltották forintra ami azért nagyon nem mindegy.

"Technikailag a felvett EU/IMF hitel növelte, amit viszont nem költöttek el "

A ballis legendával szemben a valóságban szépen költögették:
"A költségvetési hiány fedezésére 2008-ban 262 milliárd forintot, 2009-ben mintegy 470 milliárdot, 2010-ben pedig 327,6 milliárdot költöttek, a 2009-es bankmentő csomagra 511,5 milliárdot fordítottak (bár ezt később a bankok visszafizették), 770 milliárdot vitt el a 2009-ben lejárt állampapírok finanszírozása és 567 milliárdot az állampapírok visszavétele"

nu pagagyí 2018.07.08. 14:06:20

@eßemfaßom meg áll: A magyarországi telephelyen működő élelmiszeripari cég ténykedését a magyar hatóságoknak kell ellenőrizniük. Tudod, "szuverenitás"! De úgy tűnik, ez is büdös neked. Nyomorult hazaáruló!

nu pagagyí 2018.07.08. 14:13:03

@eßemfaßom meg áll: A tényleges államadósságot itt találod: www.akk.hu/hu

2010.májusában 20 ezer milliárd Ft volt, most 28 ezer milliárd. Ez a tény, minden más kamu.

Bisi 2018.07.08. 14:24:39

@nu pagagyí: hidd el sokkal többet értek a világból, mint te gondolod. Neked az egész életedet Fidesz és Orbán elleni gyűlölet teszi ki. Olyannal foglalkozni amin nem tudsz változtatni teljesen hülyeség. Szerintem sokkal fontosabb boldogságban és szeretetben élni.

nu pagagyí 2018.07.08. 14:34:48

@Bisi: Nem szeretnék olyan "szeretetben" élni, ami abban nyilvánul meg, hogy gátlástalanul bele lehet rúgni egy hajléktalanba, vagy éppen, az általatok használt címkével jelölt migráns gyerekbe. Olyan boldogságot sem szeretnék, amit egy eredményesen lebonyolított lopás után érez egy bűnöző. Nekem az lenne a boldogság, ha nem kéne aggódnom a gyerekeim sorsa miatt egy fasiszta országban és egyáltalán, ne kelljen politikai szövegeket hallgatnom a közös ügyeink intézésére hivatott kormány részéről. Nem érdekel az ideológiájuk, magánügyük kéne, hogy legyen. Nem érzem jól magam, ha látom az olyan elvadult, elvek és erkölcs nélküli seggfejek szaporodását, amilyen például te vagy. Ne pofázzanak bele az életembe, ne tegyék tönkre az országot és akkor jóban leszünk.

VT Man 2018.07.08. 14:47:19

@nu pagagyí:
2010-es magyar GDP: 27 224 milliárd Ft
2016: 35 420 milliárd Ft
(PPP)
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt015.html

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 14:54:42

@nu pagagyí: Mondjuk első körben a multicégnek kellene a saját üzemeit meg az onnan kikerőlő termékeit ellenőrizni. Az állam akkor jön a képbe ha valami probléma felmerül. És hát a jódemokratikus európai országoknak 3 évébe került mire észrevették, hogy valami baj van náluk és rájöttek merre kell keresgélni. Magyarországon nem volt semmi gond, hasraütés vagy üveggömbolvasás alapján kellett volna rárugni az üzemre az ajtót?

Szóval orbánahibás.

Megjegyzem ha minden gyárat minden héten körbejárna a nébih akkor meg azért kiáltanátok rendőrállamot.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.07.08. 14:57:22

"Évek óta mondogatom, ennél rosszabb már nem lehet. "

Miért jó AZ ELLENZÉKNEK, ha szarul érezzük magunkat saját országunkban? Évek óta mondogatják, szemlátomást fölöslegesen, mert egy választáskor majdnem kiesnek a parlamentből, és még mindig mondogatják. Torzításokkal, agyalmányokkal, kamuposztokkal erőltetve a rossz hangulatot. Mi benne nektek a haszon?

putris72 2018.07.08. 15:04:04

@nu pagagyí: Légyszíves hagyd a mellébeszélést,mert az az időszak katasztrofális volt mindenkinek aki dolgozott,és bérből fizetésből élt! Szerinted köszönettel tartozunk a balib kormányoknak azért,mert legalább nem tisztítottak mindenkit a híd alá? Légyszíves a kérdésre válaszoljál!

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 15:05:50

@nu pagagyí: 2002ben meg 9ezer milliárd. Mszp-szdsz 8éve alatt 11ezer milliárd forinttal, több mint a duplájára nött az adósság forintban, gOrbán 8 éve alatt 8ezer milliárddal, kevesebb mint a felével nőtt az államadósság.

Még mindig jó ötletnek érzed a forintban számolt államadósságot előszedni?

Alex Farkas 2018.07.08. 15:06:12

=ja...=Orbánisztánban élni,a fideSS.miatt szar!=végleg,ki kéne vándorolni,de ahhoz is csak pénz kéne...

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 15:10:46

@nu pagagyí: "Nem szeretnék olyan "szeretetben" élni, ami abban nyilvánul meg, hogy gátlástalanul bele lehet rúgni egy hajléktalanba"

Fodor Gábor Főliberális szavait idézném:

"Nem érdekel a hat gyereked. Egy utolsó állat vagy"

www.youtube.com/watch?v=emDrqhxcJZs

putris72 2018.07.08. 15:23:45

@nu pagagyí: www.origo.hu/nagyvilag/20180706-nem-engedtek-a-gyerekuket-mecsetbe-megbuntettek-a-szuloket.html www.origo.hu/itthon/20180707-bevandorlok-europa-a-mienk-allahu-akbar.html A hajléktalanságról meg!Vajon miért is probléma,hogy ha eröszakkal ráveszük azt aki nem akar,hogy igenis menjen be a hajléktalan szállóba,és éljen ott,mivel onnan nagyobb eséllyel tér vissza a civilizált világban! Vajon miért is jó a balibeknek,hogy télen ott fagyjon meg a hidegbe,és a mínuszokban! Akkor miért is költsünk az ellátásukra,hogy ha lényegében nem veszik igénybe??

nu pagagyí 2018.07.08. 15:29:07

@eßemfaßom meg áll: És ez mire érv? Kit érdekel Fodor Gábor? Egy normális ember nem kölcsönveszi az értékrendjét, van neki. Nekem van. De látom, neked nincs, ha természetesnek veszed, hogy egyet kéne értenem mindenkivel, akiről úgy gondolod. Ez sajnos nálad visszafordíthatatlan, az elvtársaid által művelt agymosás eredménye, amiben csak fekete meg fehér van. Úgy tűnik, áldozat lettél. Nem biztos, hogy gyógyítható, lehet, hogy ilyen maradsz most már örökre.

nu pagagyí 2018.07.08. 15:33:40

@putris72: Ők a rendszeretek áldozatai. Csomagban kezelitek őket, mint a cigányokat, zsidókat, migránsokat, sorosistákat és a többi. Emberek, saját sorssal, a címke ezt nem fejezi ki és az egységesen megalázó bánásmód nem javít a helyzetükön, hanem ront. Tudom, téged nem érdekel, de kívánom, hogy tapasztald majd meg a rendszered közönyét, ha majd bajba jutsz.

nu pagagyí 2018.07.08. 15:38:28

@eßemfaßom meg áll:Tehát nem csökkent az államadósság, hanem nőtt. Maradjunk ennyiben. Siker-siker hátán. A jövő pedig még szomorúbban alakul, hacsak a stadionok nem fognak profitot termelni, vagy Mészáros Lőrinc nem rukkol ki valami világrengető innovációval, amivel nem a mi pénzünket lopja, hanem másét.

antiinternáci 2018.07.08. 15:38:58

Én is sokat gondolkodom ezeken a dolgokon, csak ellenkező előjellel.

Miért jó az internáciknak, hogy szétcseszik egy ország életét? Miért gyalázkodnak, hazudnak éjjel-nappal (ahogyan a kibeszélő show-ban bevallották)?
Miért nem látják be, hogy a háború utáni bő hetven évből hatvanban ők voltak hatalmon, és mind anyagilag, mind erkölcsileg tönkretették az országot? Hogyan lenne képük ezután hatalomra kerülni, még ha hazudozásukkal ezt el is tudnák érni?
Miért nem lehet nekünk is olyan jó, mint a lengyeleknek, ahol nincsenek kommunista pártok a parlamentben? Itt meg van a Maszop, az Ávokratikus Koalíció, a Mellébeszéd, az Együtt (együtt mindenkivel, aki ártani akar a magyaroknak...). Miért kell itt közpénzből bolsevista pártokat fenntartani, amelyek képviselői Brüsszelben gyalázzák hazánkat, és már megint internacionalista segítségnyújtást követelnek Magyarország ellen?

Sok a miért...
Mennyivel jobb lenne itt az élet, ha az energiákat nem a folyamatos, és egyre elvetemültebb bel- és külföldi bolsevista támadások elleni védekezésre kellene fordítani.

Melyik V4 országban kellett plakátokon védekezni az erőltetett betelepítés ellen?
Csak nálunk.
Mert minden más országban a BALODALI kormányok kerek-perec közölték, hogy szó sem lehet róla. Egyedül a magyar internácik követelték teli szájjal 15.000 migráns betelepítését. Tiltakoztak a védekezés ellen, kiszolgálták a nyugati bolsevisták legaljasabb magyarellenes gyűlöletkampányait is.
Mennyivel jobb volt a szlovákoknak, cseheknek: ott nem voltak Hegedűs hadnagyok. Nem volt Gyurcsány sem, nem voltak korábban sem olyan hazaárulóik, mint az itteni elvtársak. Könnyű nekik, és még így is alig vannak előttünk. A mi életerőnket bizonyítja, hogy még a legsötétebb Gyurcsány-Bajnai időszakot is túléltük. Más ország ebbe csődbe ment volna...

nu pagagyí 2018.07.08. 15:46:50

@antiinternáci: "Melyik V4 országban kellett plakátokon védekezni az erőltetett betelepítés ellen?"
Sajnos, minden hiába! Nem sikerült megvédeni az országot a Rogán féle fizető-bűnöző importtól és Orbán erőszakos betelepítő tevékénységétől, amiről voltunk szívesek tájékozódni valamelyik államtitkár kotyogásából. Remélem kirúgták már?

alfahir.hu/2018/01/19/orban_viktor_menekultek_bevandorlas_migransok_altusz_kristof

putris72 2018.07.08. 15:55:10

@nu pagagyí: A mi rendszerünk áldozatai???Te nagyon belekeveredtél már a hülyeségekbe! Mi a megalázó mód? Az,hogy a koszból piszokból,megpróbálják őket visszavezetni civilizációba? Tényleg nem vágod,ezek az emberek többsége,ha nem is saját hibájából került ilyen helyzetbe,de csakis segítséggel kerülhet ki ebből! Tényleg te azt gondolod,hogy ha dobsz egy 100 -as neki akkor te már szakértője leszel a helyzetnek? Szerintem még csak nem is láttál egyet sem közelről!Képzeld el azt a szitut,hogy a padokon,játszótereken,iskolák buszmegállók előtt fetrengenek,és balhéznak.Zaklatják a gyerekeket,az anyukákat,és a buszrávárókat! Beállva,és odahányva,odaszarva ezekre a helyekre! Romák!Épp tegnap próbáltak előttünk letámadni egy családot ,kb-5-6 roma!Mi épp odaértünk a haverommal!Csak annyit mondtuk neki,hogy jobb ha tipliznek,és békén hagyják a családot,mert se pénz se cigi,de pofon az gyorsan jön! Bátrak voltak mert messziről kiabáltak! Ha gondolod írok neked utca neveket,és városokat,itthonról és külföldről,hogy nyugodtan költözz oda,és él közöttük!Garantálom,hogy nem leszel hosszú életű! Ha hiányosak az ismereteid,vagy nem vagy tisztábban a dolgokkal akkor nem mellébeszélni kell!

felső határ nincs 2018.07.08. 15:58:16

Orbánék ott indultak hogy a lerohasztott, eladósított országot átvették a lerohasztott, eladósított devizahitel károsultakkal csomagban.

Ebből oda eljutottak, hogy az euróban számított nettó bér 2022ben a 2010es duplája lesz, az államasósság visszamegy a biztonságos 60% közelébe /a lippsik módra elqrt görögöknél ma 180%/. Azaz, orbán vezetésével egy átlag magyarnak 12 év alatt a német negyedéből a fele lesz a bére.

Persze sipoghatnak a lippsik hogy ők ehhez képest milyen okosak és szakértők, csak valahogy kormányon ez nem látszott annyira.

Andy73 2018.07.08. 15:58:24

"Ha lakást vennék, rámenne a gatyám. Új építésűnél folyton csúszna az átadás, mert nincs munkaerő. Ha régi lakást vennék (már ha lenne rá keretem), és felújíttatnám, pislognék, mert arra a szakmunkára sincs munkaerő. Ha albérletben gondolkodnék, egyedül tuti bukta, csak egy szobára telne a fizuból."

Ha nincs saját lakásod, se albérleted, hanem felnőtt fejjel még mindig a szüleid nyakán élsz, és onnan blogolsz, akkor megértem, hogy sötéten látod a helyzeteded. De ezért ne a kormányt okold. Keress inkább egy tisztességes állást, amivel idővel kereshetsz annyit, hogy saját egzisztenciád legyen. Nem szégyen a becsületes munka, akár a kétkezi sem. Te is írod, hogy az építőiparban nagy szükség van a munkás kezekre.

nu pagagyí 2018.07.08. 15:59:39

@antiinternáci: Apropó! "bolsevista támadások"... A rendszerváltás óta, kizárólag csak az Orbán-rezsim követett el bolsevista hatalomgyakorlást. Nyolc év gátlástalan agymosás után is csak 49%-os a választói támogatottsága, mégis teljhatalmat épített ki. Saját, alaptörvénynek becézett irománya szerint is alkotmányellenesen kormányoz, bár az AB-től nem várható, hogy definálja, mit is értenek az alaptörvényben kizárólagos hatomra törekvésen, hol is vannak a határok? - mivel már az AB is a hatalom szerves része, Orbán seggéből csüngenek. Sokat gondolkodtál. Gondolkodj még!

putris72 2018.07.08. 16:01:07

@nu pagagyí: Tudod az államadoságot így számolják!Nem pedig úgy ahogy pont neked szimpatikus! Tehát most csökkent 2002.2010 között meg nőtt! Bocs sajna ez van! https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_államadóssága Láthatod a demokrata remekre szabott balos-liberális kormányok alatt jelentősen nőtt,most meg csökkent!Sajna ez van!

Andy73 2018.07.08. 16:04:57

"a főváros vezetése egyszerre akar minden felújítást elintézni. Ráadásul úgy, hogy nincs elég helyettesítő eszköz és sofőr a pótlásra. Ha a metrót választom, hogy kicselezzem a körúti dugót, vagy a káoszt a pótlóbuszon, akkor a 3-as metróban érzem, ebben az országban soha, egyetlen pillanatra sem feledkezhetünk meg a gondokról."

Az is érthető, ha a nyári hőségben frusztrált valaki Pesten, ha nem tud nyaralni, ráadásul nincs megfelelő otthona sem. Nem kell annyira ragaszkodni a fővároshoz. Költözz vidékre, ott sokkal nyugisabb az élet, egyszerűbb a közlekedés és olcsóbb a lakhatás is.

nu pagagyí 2018.07.08. 16:07:48

@putris72: A hajléktalanság nem ott kezdődik, amikor már idült alkoholistaként a padon alszik és maga alá hugyozik a delikvens. A hajléktalanság ott kezdődik, amikor erőszakkal és jogtalanul kilakoltatják, vagy csak közmunkát kap és azért is hálásnak kell lennie, de ettől még nem tudja fizetni a rezsit. Aztán az sem segít, hogy nincsenek szociális bérlakások, vagy ha vannak, abban valamelyik politikus rokona lakik ingyen. Az sem igazán jó, hogy immár bűncselekmény lett az, ha valaki segíteni akar.Az is probléma, hogy a polgármesterek nem munkát teremtenek, hanem a korrupciót szervezik, vagy pártösszejöveteleken hallgatják az écát, így nincs idejük foglalkozni az éppen lecsúszó egzisztenciákkal, akiken amógy se segítenének, mert akkor nem jutna idejük saját családjuk jólétéről gondoskodni.

putris72 2018.07.08. 16:26:20

@nu pagagyí: Miért lett volna bűncselekmény ha valaki segít? Hol hallottál ilyent? A kilakoltatások,sem nagyon jellemzők! Főleg ha valakin látják,hogy próbálja fizetni,és tesz is érte valamit! Vannak szociális bérlakások,de azt a romákon kívül senki nem kapja meg,így ott nem rúghat labda egy átlag magyar! Bőven meg kapják most a kiemelkedési lehetőséget,de nem élnek vele!Inkább visszaélnek vele! Próbálj meg hiteles és tényszerű lenni,mert ez kb ilyen amit most csinálsz: www.youtube.com/watch?v=2yEdAbsAV3c

Andy73 2018.07.08. 16:28:36

"családnak csak az számít, amit egy heteró férfi, egy heteró nő és egy vagy több gyerek alkot"

Ez sem kormányfüggő, hanem mindig is így volt. Ha az a problémád, hogy meleg vagy, akkor megértem a frusztráltságod, mert ez mindig is egy deviáns kisebbség volt, akiket többé-kevésbé toleráltak. Azt azonban ne várd, hogy a kedvedért átírják a család hagyományos definicióját. Persze vannak már olyan országok, ahol bevezették a melegházasságot, de én személy szerint örülök, hogy nálunk nem, és a többség így van ezzel.

nu pagagyí 2018.07.08. 16:36:27

@putris72: Csak jól kell kiválasztani a statisztikai tényezőket, és a haza fényre derül!

A helzet az, ha most jönne egy ugyanolyan válság, mint amilyen 2009 ben volt, ismét 80% lenne az államadósság, anélkül, hogy kormányod nem tenne semmit. Bár tudom, hogy a matematika nem erősséged, de képzeld el, hogy ismét esik 8%-ot a GDP, mert beüt a vilon krach. A jelenlegi magyar államadósság 74%, a GDP csökkenése 80,4%-ra lökné fel a GDP arányos államadósságot (74/0.92=80,4). Aztán lehetne szapulni a te kormányodat is, ugyanolyan hazug módon, ahogy ti tettétek. És persze, ha nem veszik az amúgy sem acélos forintunkat rákényszerülhetünk hitelező külföldi bankok híján ismét valami külföldi intézményi/állami (EU/IMF) kölcsönre, mert nem lesz elég deviza Matólcsy bankrablása után.

Most viccen kívül, bár közgazdász sem vagy, de hátha megérted. Az előző és a mostani kormánynak is azzal kell szembenéznie, hogy a GDP növelése többe kerül, mint amennyi az nő. Azaz 1000 forint ráfordítás csak 800 forinttal növeli a GDP-t. Az eladósodás tehát folyamatos, ezért nem csökken. Ha már az adósság nem csökken hazudjunk nagyobb növekedést, az 5 milliárdot érő hidat hazudjuk 20 milliárdosnak és minden jobban fog kinézni. A görögök is ezt csinálták, nem a gazdaság hatékonyságát növelték, hanem szétlopták az erre szánt pénzt, a tényeket meg meghamisították. Aztán jött az igazság pillanata.

Orbán előtt sem volt jó, akkor sem ment minden erre fordítható (EU-s) pénz jövőben megtérülő beruházásba, most viszont semmi. A pénz (amit nem lopnak el rögtön) ilyesmire költik: a vár csicsázására (mert odaköltözik majd Orbán és sleppje), magánkastélyok kistafírozására, vagy éppen tucatnyi kilátótoronyra egy sík területen fekvő faluba, amiből egymást skubizhatják.Farkas Flórián és családja felvirágoztatására, vagy olyan stadionra, ahol elfonnyad fű, mert nem kap napot (Szombathely). Emlékezzünk meg a Tiborcz-féle kínai LED lámpákról is. Folytathatnám, de minek. Közös jellemzőjük, hogy nem növelik az ország gazdasági hatékonyságát, annyira nem, hogy csökkentik. A jövő terhére loptok, de ti is itt fogtok élni, egy szegényedő, és ennek mértékében, egyre haragosabb országban.Remélem a főkolomposok börtönben végzik majd.

BiG74 Bodri 2018.07.08. 16:37:25

2016 GDP/fő
Románia: 7700 Eur
Magyarország:11300 Eur
2017
Románia: 8200 Eur
Magyarország: 11800 Eur
2017 GDP PPP
Románia:23313,2 USD
Magyarország: 26777,56 USD

BiG74 Bodri 2018.07.08. 16:39:33

@BiG74 Bodri:
Ez így k. kevés. Viszont ki, hova tart, merre konvergál?

BiG74 Bodri 2018.07.08. 16:41:28

@nu pagagyí:
Ne reménykedj, sem a büntetésben, sem a meg értésében.

antiinternáci 2018.07.08. 16:46:54

@nu pagagyí:
Magad is tudod, hogy hülyeséget beszélsz, hiszen befektetésért cserébe szinte az összes fejlett országban megkapod ugyanazt, amit itt.

Az 1300 védelmet kapott pedig egyáltalán nem volt titokban, számtalan médiában volt szó róla. Csak mivel ez nem passzolt a bolsevisták magyarellenes gyűlöletkampányaiba, így ez visszhang nélkül maradt.

Visceroid 2018.07.08. 16:57:54

"Ha melóba megyek, idegbajt kapok, mert a főváros vezetése egyszerre akar minden felújítást elintézni."

Persze, mert minden dolgozó ember Budapesten lakik.

nu pagagyí 2018.07.08. 16:59:48

@antiinternáci: Melyik közpénzből finanszírozott óriásplakáton szerepelt, hogy mennyi menekültet fogad be évente Magyarország? Vagy az M1 híradójáról maradtam le, ahol kormányunk emberségét ecsetelték ennek kapcsán? Ja, hiszen "sikeres" (bár ellenőrizhetetlen) nemzeti konzultáció volt, ha jól emlékszem, ahol az ajánlott válasz az volt, hogy nem fogadunk be senkit, a másik válasz az lehetett, hogy el akarom iszlámosítani az országot, ezért hazaáruló módon szorgalmazom, hogy boldog-boldogtalant beengedjek. Harmadik választás nem volt, kifelejtődhetett. Pedig, ha tudom, hogy nem Soros György importálja a migránsokat, hanem szeretett kormányom, egész másképp tekintenék rájuk. Nem kell ezt szégyellni!

nu pagagyí 2018.07.08. 17:08:07

@Visceroid: "Persze, mert minden dolgozó ember Budapesten lakik."

Igazad van! Beszéljünk a sokkal nagyobb érdeklődésre számot tartó Tiszabütykösi közlekedési helyzetről! Kilazult a kockakő.a főutcán és orra buktak benne a közmunkások, akik a helyi földesúr birtokára igyekeztek kiganajozni a disznóólat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.08. 17:14:20

@Orbán veje:

" (Bár azt nem értem hogy a kafetériámat vagy hogy a tökömbe hívják ( mindegy ingyen ebédjegy a melóhelyen) miért akarják elvenni. ?"

Én azt nem értem, egyáltalán mi szükség van/volt az étkezési meg egyéb "cafeteria" utalványokra. Ezek mind készpénzt helyettesítő papírok, elkészítésük, forgalmazásuk, utólagos nyilvántartásuk és elszámolásuk mind pénzbe kerül. Sokkal egyszerűbb és főleg olcsóbb lenne ugyanazt a pénzt simán odaadni a dolgozóknak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.08. 17:23:05

@teéjesenmindegy:

Mondjuk itt a Dél-Dunántúlon és is ismerek olyanokat, akik Romániába terveznek átköltözni munkavállalás céljából. Egyszerű, szakképzettséget nem igénylő munkáról van szó, és úgy tűnik, komolyan gondolják.

$pi$ 2018.07.08. 17:30:47

@tonypek: "Kormánynak nem a focival hanem az ország fejlődésével (pl, infrastruktúrával, eü., oktatás) kell törődnie."

Mindig lehet találni valamit, amit te fontosabbnak tartasz és akkor lehet mondani, hogy miért erre, miért nem arra. Egy ország nem úgy megy, mint amikor bemégy a tecsóba és eldöntöd, hogy mire jut és mire nem jut, egy országban sok ki mellékes dologra is jut.

Nincs pénzed új kocsira, mégis kólát iszol és nem vizet? A kóla ára nem számít, attól még nem oldódik meg a lakás, a kocsi vagy a fűtéskorszerüsítés. Az ország is ilyen, jut a focistáknak is valamennyi.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.07.08. 17:40:37

A narancs rezsim logikája, hogy a gazdagabbakat mindenféle juttatással dédelgesse és kiölje belőlük a maradék társadalmi szolidaritást is, tökéletesen működik, ahogy azt látom a fidesz trollok hagymázas hozzászólásaiban. De majd ha az összes életképes ember elment, és akik maradtak nem győzik a munkát, de közben lesz pár millió egzisztenciálisan ellehetetlenült vagy beteg ember, és majd azok bomló hulláit kell szagolgatni... majd akkor is mondogassák, hogy minden csudajó és a fidesz a legeslegjobb kormány. XD
Az is elég vicces, ahogy a fidesz trollok éltetik a kormányt, közben az sosem kormányzott, egyetlen dologgal foglalkozott, hogy minél több közpénzt magánvagyonná alakítson át. Aki ezt nem látja be, ugyanolyan romlott mint imádott kormánya.
Egyébként valóban fölösleges panaszkodni. Ez a nép az önpusztítás magyaros módját választotta. Mindenki magát és családtagjait mentse. A többiek a fidesznek és rajongóiknak sem számítanak.

felső határ nincs 2018.07.08. 17:43:53

@Gamma Leonis: ezek szerint az ország 2/3-a gazdag

Visceroid 2018.07.08. 17:47:23

@nu pagagyí: "a közmunkások, akik a helyi földesúr birtokára igyekeztek kiganajozni a disznóólat. "

És nektek ennyi a vidék....Szép...

Sinci Roca 2018.07.08. 17:50:10

@maxval balcán bircaman: mi f@szért kell neked egyfolytában ennek a rezsimnek tapsikolnod? Ha fizetnének érte, megérteném. Ha itt élnél, még talán megérteném. Ha hasznod lenne belőle, megérteném. De hogy valaki, aki legalább még használja is az eszét, ingyé hogy lehet ilyen hülye, nem tudom felfogni.

Etniez 2018.07.08. 17:55:53

@putris72: Köszönjük a napi migránst, mint éhezőnek a kenyér.

Visceroid 2018.07.08. 17:58:02

@felső határ nincs: "ezek szerint az ország 2/3-a gazdag "

Egy lóizét. Az ország jelen pillanatban a teljes apátia, a "minden mindegy" állapotában leledzik, és ez eltart még egy darabig. 2006 óta teljes gőzzel megy a sikeres orbáni propaganda, a népek meg kajálják ezerrel. Orbánnak sikerült kihoznia az országból egy folytonos háborús állapotot háború nélkül. Össze-vissza vagdalkozik (vagdalkozunk) a levegőbe, mindenféle délibánok ellen, pedig a legnagyobb ellenségünk az idő, ami ellenünk dolgozik. Ennek csak az egyik tünete, hogy a vidék teljesen le van írva, dolgozó ember csak fővárosi lehet.

Etniez 2018.07.08. 17:59:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mert az elköltést irányítani lehet, míg a készpénz nyugodtan tud áramolni a feketegazdaságba is.

Etniez 2018.07.08. 18:00:53

@Visceroid: Nem törhet mindenki kukoricát.

Etniez 2018.07.08. 18:02:11

@Visceroid: Én azt mondanám hogy Budapesten és a Dunától nyugatra aránylag rend van gazdasági szempontból.

n3spr3ss0 2018.07.08. 18:17:23

@felső határ nincs: A bék segge könnyebb magasabbra jutni, mint a Himalájáról.

n3spr3ss0 2018.07.08. 18:20:28

@Ménár Atya: Tájékozódj, nem maradsz hülye.

nu pagagyí 2018.07.08. 18:21:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ebben egyetértünk, kivételesen. A cafetéria a dolgozók becsapásán túl (bér helyett nyugdíjba és táppénzalapba nem számító cetli), leginkább arra való, hogy egy felesleges szolgáltatáson egyesek megszedjék magukat..Most másokat részesítenek kegyben, ez lehet a változtatás indoka.A ner-oligarchák frissen vásárolt bankjaihoz irányítják a pénzt. Bár, ha jobban belegondolok eddig is ugyanezek a pofák kasszírozták az állam által garantált hasznot, mert a korábbi kedvezményezett ágazatokban (turisztika, sport) is ugyanők, vagy családtagjaik szereztek tulajdont, frissen lopott közpénzből fizetve az ellenértéket, a lezsírozott pályázat elnyerése után. .

felső határ nincs 2018.07.08. 18:23:39

most kerestem rá a gugliban a "cigány" szóra

erre mi az első kapcsolódó jelentés: "büdös cigány"!

fasiszta lett a gugli, akkor ezért vannak jóban sorossal

Kivlov 2018.07.08. 18:32:31

Kafeteria-nak alapvetően léteznie se kellene. Nincs háború, hogy jegyekre vásároljon a nép.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.07.08. 18:41:49

@felső határ nincs: Agyzsibbasztó lila fingot eresztettél felém: 2/3. A lakosság jelentős része adós rabszolga vagy létminimumnál pár tízezerrel többet kereső bérrabszolga vagy közmunkás bérrel megetetett szegény, és ott vannak a társadalom páriái a nyomorban tengődők. Valójában a legtöbb magyar csak látszólag áll jól anyagilag, valójában össz nemzetileg csórók vagyunk. Balkáni, lecsúszó nép vagyunk. Ez az igazság. Egy kisváros piacán dolgozok, méterekről látszik, hogy ki a külföldi, ki a külföldön dolgozó magyar és ki a belföldi magyar. A főváros önmagában nem képes sokáig ellensúlyozni a gazdasági gyengülést. Amint megszűnik az EU-s támogatás és mégsem jön az orosz vagy kínai hitel, illetve nem lehet több adót kipréselni az emberekből, az éhes fideszes oligarchák csataterévé változik az ország. "Fussatok, bolondok!"

nemecsekerno_007 2018.07.08. 18:57:50

@nu pagagyí: Budapestre is ugyanaz vonatkozik mint bármi másra: el lehet onnan menni. Főleg ha ilyen rossz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.08. 19:00:00

@Sinci Roca:

Miért olyan hihetetlen, hogy valaki onzetlenül áll ki a rossz ellenében? Természetesen egy MAGASABB szinten ez is önzés.

felső határ nincs 2018.07.08. 19:01:04

@Gamma Leonis: akkor ezek szerint össze vissza hazudsz?

te írtad: "A narancs rezsim logikája, hogy a gazdagabbakat mindenféle juttatással dédelgesse és kiölje belőlük a maradék társadalmi szolidaritást is, tökéletesen működik"

én erre: ezek szerint a zemberek 2/3-a gazdag

most meg mást hazudsz, már belekavarodtam.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.07.08. 19:15:07

@felső határ nincs: Nincsenek adataim arról, hogy pontosan hány tízezer ember tartozhat a felső osztályba és mennyi a felső középbe, de nem lehetnek többen együtt 500 000 embernél. Szerinted ők kiteszik a társadalom kétharmadát. Persze értem én, hogy szerinted a fidesz sok emberrel milyen jót tett, de ez nincs így. Semmi mást nem csinál mint amit már írtam: taccsra vágta az intézményrendszert, kulcspozíciókba a haverokat ültette, hogy a kivételezettek köre baromira meggazdagodjon. Egy ravasz pénzharácsoló bagázst hiszel nemzetvédőnek.

Bisi 2018.07.08. 19:19:44

@nu pagagyí: pedig addig lesz jó a magyaroknak, míg a te fajtád retteg. Reméljük ez nem is fog változni a közeljövőben. Te meg menj el dolgozni!

nu pagagyí 2018.07.08. 19:35:30

@Bisi: Röhögnöm kell rajtad. Valószínűleg helyetted is én dolgozok, mert belőled nem nézem ki, hogy értesz is valamihez. Azt azért hadd mondjam meg, nem szívesen fizetek egy rahedli adót arra, hogy te munka nélkül hedonizálj.

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 19:44:00

@nu pagagyí: "Tehát nem csökkent az államadósság, hanem nőtt. Maradjunk ennyiben"

Maradjunk annyiban, hogy az államadóságot minden értelmes ember a GDPhez viszonyítja de még ha elmegyünk a nemnormális területre abból is az derül ki, hogy a kedvenceid szarbbak voltak mint a fikázottjaid.

nu pagagyí 2018.07.08. 19:44:53

@nemecsekerno_007: Tudok egy másik mindenre vonatkozót. Nem kell szarrá tenni a dolgokat és akkor használható marad.

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 19:48:20

@nu pagagyí: "A hajléktalanság ott kezdődik, amikor erőszakkal és jogtalanul kilakoltatják"

Te nagyon nem vagy a valósággal barátságban.

kvadrillio 2018.07.08. 19:49:24

nu, ezért érdemes volt rendszert váltani ! hogy ezek a selejtek titkosbulizhassanak ! faszok !!!
Titkos buliból mennek a Soundra

Egyre kevesebb híresség fordul meg az ország legfelkapottabb fesztiválján. Ennek nem az az oka, hogy a celebek már nem szeretnek bulizni, hanem mert az új trend a titkos házibuli, az olyan, bérelt apartmanokban történő „csapatás”, ahova nem lát be kíváncsiskodó szem, amit nem örökíthet meg egyetlen fotós sem.

Ezek helyszíne általában egy-egy tízfős luxusapartman, amelynek ára egymillió forint öt napra.

A Bors úgy értesült, hogy a Balaton Sound főbejáratához közeli, új építésű, hatalmas teraszos lakásokban indítják az estét a sztárok, csak utána mennek le a fesztivál területére.

[Yvonne Dederick olyan „laza” ruhában bulizott, hogy mindenki megcsodálhassa kockás hasát]

Yvonne Dederick olyan „laza” ruhában bulizott, hogy mindenki megcsodálhassa kockás hasát © Zsolnai Péter

nu pagagyí 2018.07.08. 19:50:11

@eßemfaßom meg áll: Nem verseny ez, hogy két szart méregessünk. Leírtam, nem értetted. Semmi gond. Te a vastagabbat és büdösebbet szereted. Egészségedre!

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 19:51:37

@nu pagagyí: Látom magam előtt ahogy gTarlós gOrbánnal vállvetve éjszakánként körbejár Bp-n és tönkrebassza mindenhol miközben a jóbudapestiek a testükkel védik hogy jó maradjon minden.

Te tényleg ennyire egyszerű vagy, vagy csak megjátszod?

eßemfaßom meg áll 2018.07.08. 19:53:24

@nu pagagyí: Szóval ha a számok csatáját bukod akkor előveszed a szart. Végre otthon érezheted magad.

nu pagagyí 2018.07.08. 19:54:05

@eßemfaßom meg áll: Valami konkrétabb? Csak hogy tisztában legyek a valósággal.

nu pagagyí 2018.07.08. 19:57:35

@eßemfaßom meg áll: Ha egy meglevő hitel mellé újabb hitelt veszel fel, mondjuk 8000 milliárd összegben, akkor most nőtt-e az adósságod? Kisebb lesz-e attól, ha időközben emelték a fizudat? Ne kapkodd el a választ!

nu pagagyí 2018.07.08. 20:15:35

@eßemfaßom meg áll:
Még annyit:

A GDP 2008-ban 27ezer milliárd forint volt, erősebb forintban a mostaninál, 2016-ban 35 ezer milliárd forint. Tehát durván 8 ezer milliárd hitelből (lásd államadósság növekedése a Fidesz alatt) sikerült 8 ezer milliárd GDP növekedést generálni.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt015.html

Még annyit, hogy a forint tudatos rontásának hála, USD-ben az előző számok:

2008-ban : 158 ezer millió, 2016-ban 125 ezer millió.

Euróban sikerült 2016-ra behozni a forinrontás hatását, hajszál pontosan ugyanakkora a GDP 2016-ban, mint a sötét Gyurcsány-korszak utolsó békeévében volt.

Nincs tehát semmi pozitívum, de az nyilvánvaló, jobban hazudtok, mint elődeitek. Valószínűleg a gátlások hiánya, a bűnözői életmód alkalmasabbá tesz benneteket a hazudozásra.

BiG74 Bodri 2018.07.08. 20:20:58

A cafeteriában most az a rossz, hogy egy jóideig nyomták, beépült a rendszerbe, aztán most egy gondolattal szarnak lett minősítve, és ellehetetlenítve, úgy, hogy alap, a cégek a kieső juttatásokat nem kötelesek a bérbe beépíteni. A munkaerő helyzet ellenére komoly harcok voltak a bérek emeléséért, amibe akkor a cafeteriát is beleszámolták, aztán egyszer csak nem is fontos, mert rossz. Mert normális, átgondolt kivezetés az nem lehetséges, hogy is lehetne, ez a jól ismert fityisztempó.

nu pagagyí 2018.07.08. 20:29:43

@BiG74 Bodri: Nincs már választási év, az adóforint meg kell, mert egyre éhesebbek a vazallusok és a kitartottak. Ráadásul ránk pirított az EU, hogy nem teljesülnek a gazdasági vállalások (adósságcsökkentés), sőt lehet hogy vissza kell fizetni a Tiborcz által már eltapsolt pénzt is csalás miatt. Majd négy múlva! Addig várj türelemmel. Lesz majd CBA-ban beváltható krumplijegy, nyoszolyó-segély, meg félárú üdülés Mészáros valamelyik szállodájában.

putris72 2018.07.08. 20:34:35

@nu pagagyí: Ha 8000 milliárdot veszel fel,mert akkora hiányt csináltál az ugyanaz,hogy ha 8000 milliárdot veszel fel,hogy fejlesz,és építs belőle mert vissza tudod fizetni! A szintedre fordítva! Nem mindegy,hogy azért veszel fel 10 milliót,mert 10 millió forintot adósságot halmoztál fel látszat nélkül,vagy mert 10 millióból lecseréled a régi kocsidat,és felújítod belőle a házadat!

putris72 2018.07.08. 20:40:13

@nu pagagyí: Igen közgazdász nem vagyok,de annyit még én is tudok,hogy az államadósság GDP-ben és százalékban számolják! Nem pedig úgy ahogy te mindenféle számmisztikával! Azért kíváncsi lennék,hogy menyit vesztetünk az évek óta az orosz embargóval!Mert jaj ne híd,hogy a nyugat ezt betartja! Hitelesek lennének,ha nem szállítanának kocsikat buszokat,és egyéb eszközöket,ugyebár!Szakikám!

BiG74 Bodri 2018.07.08. 20:40:14

@nu pagagyí:
Bizony, gyűlnek a viharfelhők!

nu pagagyí 2018.07.08. 20:44:18

@eßemfaßom meg áll: Hát a használt orosz metrószerelvények beszerzése annyiért, amennyiért önvezető, légkondicionált szerelvényeket kaptunk volna, kimeríti a szisztematikus szétbaszás fogalmát és persze még néhány paragrafust is a BTK-ból. A látványtervre csöppet sem hajazó és végül kifejezetten rondára sikerült VB-re épült uszoda sem a gondos gazda szemlélet remekműve, nem beszélve arról, hogy fenntartása is sokba kerül, pedig nem ezt hazudták annó. A sok átépítés és javítgatás (pl. körúti villamos pálya) egyébként, pont annak az eredménye, hogy eleve szar volt.

VT Man 2018.07.08. 20:45:37

@Gamma Leonis:
Aha. És rosszabbul élünk, mint négy éve.. haha

nu pagagyí 2018.07.08. 20:47:21

@putris72: Akkor te nagyon okos vagy. Nem is háborgatlak. Minden oké, neked csak ezt kell tudnod, különben elvesztenéd az identitásodat és esetleg buzi lennél.

nu pagagyí 2018.07.08. 20:56:10

@putris72: Ha szüntelenül nő az adósság, az nyilván azt jelenti, hogy vissza tudjuk fizetni. Mit is jelentene egyebet! Csak be ne üssön megint egy válság, mert akkor itt állunk 28 ezer milliárd adóssággal, bevétel meg nuku.

putris72 2018.07.08. 20:57:15

@nu pagagyí: Látod,még ahhoz sincs lövésed,hogy mit jelent a cafeteria,és mi is ami esetleg majd megszűnik! Nem a cafeteria lesz kevesebb,hanem pár dolog meg szűnik! Főleg amiket eddig sem nagyon vett igénybe senki a magasabb adótartalom miatt!

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.07.08. 21:03:25

@VT Man: Nem várom el senkitől sem, hogy kibújjon a saját segge lyukából, ami egy kellemes és meleg, valamint otthonos hely, hogy elegendő információt gyűjtsön a valóságról. Tőled sem.

teéjesenmindegy 2018.07.08. 21:04:17

@nu pagagyí: "Valami konkrétabb? Csak hogy tisztában legyek a valósággal."
Olyan hülye vagy mint a seggem. Na, most, hogy tisztában vagy a valósággal, jobb?

nu pagagyí 2018.07.08. 21:06:42

@putris72: Biztosan nincs lövésem, pedig munkáltató vagyok, igaz ilyen-olyan zsebek helyett csak a kp-s cafetériát fizetem, mert nincs vele sok macera és arra költi a dolgozó, amire akarja.Ha eltörlik, hát odaadom leadózva.De arra mindig vigyáztam, hogy jelentéktelen legyen a cafetériajuttatás a bérhez képest, mert a cafetériáról azt gondolja a dolgozó, hogy jár, pedig nem így van és még azt is gondolja, hogy céhnek ez ingyen van, pedig az sem így van.

teéjesenmindegy 2018.07.08. 21:07:50

@Gamma Leonis: "Egy kisváros piacán dolgozok"
Senki nem látja át annyira a gazdaságot, meg az ország állapotát mint egy piaci kofa...

nu pagagyí 2018.07.08. 21:08:07

@teéjesenmindegy: Hát, nem sokat tettél hozzá az eddigi zagyvasághoz. Van még ebből a fajtából a tarsolyban?

nu pagagyí 2018.07.08. 21:12:41

@putris72: Ja, még annyit. A cafetériába az tartozik, aminek alacsonyabb az adótartalma. Ezért vannak korlátai, ahány, annyiféle, dinamikusan variálgatva évről-évre.Na most majd egyszerűbb lesz.

BiG74 Bodri 2018.07.08. 21:15:35

@teéjesenmindegy:
Na, csak nem az ellenzék hibájába estek? Hülyének tetszik nézni az embereket?

teéjesenmindegy 2018.07.08. 21:19:30

@nu pagagyí: Nem, a te zagyvaságaidhoz teljesen felesleges is bármit hozzátenni.
Kiszámolod, hogy dollárban mi mennyi. Mert mi a fasz közünk is van a dollárhoz?
Leírsz egy ilyen baromságot: "Hát a használt orosz metrószerelvények beszerzése annyiért, amennyiért önvezető, légkondicionált szerelvényeket kaptunk volna, kimeríti a szisztematikus szétbaszás fogalmát "
Amiből csak annyi nem igaz, hogy nem használt, és nem kaptunk volna érte önvezető metrót. Magyarul a pont, meg a vessződ az ami nem hazugság. Ja, és akkor az olyan dolgokba ne menjünk már bele, hogy mennyi ezermillió másik dolgot is át kellene alakítani ahhoz, hogy más rendszerű legyen a metró. Csak mást ne mondja, a hiperszupcsi alstomok már elérik a 22 km/h-t az őrsnél?
Mindegy, nyilván az a lényeg, hogy mindenki hülye, csak te vagy a géniusz, aki metrótól az atomreaktorig mindenhez ért.

Azt mondod cégvezető vagy. Nyilván az lehetsz, ha ennyire átlátsz mindent. Mesélj, ha 2008ban elzavarom a munkásaidat, összetöröm a raktárkészletet, felgyújtom a gyárat, és odaszarok az asztalodra, akkor eredmény-e ha 8 év múlva pont annyit termelsz mint akkor?

nu pagagyí 2018.07.08. 21:32:45

@teéjesenmindegy: Látom, nem érted a dolgokat. Az USÁ-ból, vagy az EU-ból nézve nem fejlődtünk semmit és igazuk is van. Az eurót használó Szlovákia pedig értékelhető módon fejlődött, pedig, lehet hogy százalékban kevesebbet produkált (de sajnos ez sem igaz). Te annak örülsz, hogy egyre értéktelenebb pénzben többet kapsz. Az igazi kelégülés számodra az lesz, amikor eléred a milliós fizetést, igaz, akkor már csak két tojást kapsz érte, azt is csak akkor, ha kora reggel vásárolsz.Nem én bűvészkedek sajnos, hanem tisztelt kormányod. Ügyesen csinálja kétségtelen, még a te sokszor bizonyított, kivételes intelligenciád sem szúrja ki.

teéjesenmindegy 2018.07.08. 21:38:05

@BiG74 Bodri: Csak azokat akik hülyék.
De mondom, nyilván senki nem látja élesebben a gazdaság helyzetét meg az ország állapotát mint egy kofa. Aki meg tudja is hogy mit kell csinálni az meg túl elfoglalt a taxija vezetésével vagy a hajvágással.

nu pagagyí 2018.07.08. 21:43:00

@teéjesenmindegy: Ja, a metróról is gagyogtál valamit.
"Amiből csak annyi nem igaz, hogy nem használt, és nem kaptunk volna érte önvezető metrót."

Szép az oroszoktól, hogy előszedték az ötvenes években készült terveket és legyártották nekünk a retro-metrót. Annyira jól sikerült, hogy még a korróziót is beletervezték. Az ára meg azért lett ilyen magas, mert meg kellett fizetni a feelinget. Olyan metrónk lett, aminek lelke van, fakockás, fekete-fehér. Ilyen nincs máshol, igaz valószínűleg igény sem.

2018.07.08. 21:49:40

@$pi$: nem érted. A te szempontodból nem fogsz jól élni, ha a bért nivellálják. Kádár alatt sem érezted magad jól.
Azt, hogy jól keresel, akkor fogod érezni, ha másokhoz képest keresel többet.
Egy társadalom nem képes mindenkit azonos szinten eltartani. Az a kommunizmus, ahol mindenki igényei szerint...de az utópia.
A belügyminiszter, avagy az egészségügyi miniszter a kormány tagja.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.07.08. 21:53:17

@teéjesenmindegy: Mivel a társadalom minden rétegéből látok embereket és beszélgetek is velük, tényleg jobban ismerem a mai magyar valóságot mint bárki a fidesz kitartott nyaloncai közül.

putris72 2018.07.08. 22:12:01

@nu pagagyí: Akkora macerera nincs vele,hiszen ennek számítását egy cégnél egy számítógépes szoftver végzi!És te vagy cégvezető?És még ezt sem tudod? Mekkora hanta gép vagy! Még arra sem tudtál válasz adni a nap végire amit reggel kérdeztem! Persze az Orbánozás az tuti! Na pattanok nyaralni,mert ebben a nagy nyomorban évente háromszor is megtehetem!Pedig nem cégvezető vagyok!És még gazdag sem!

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.07.08. 22:12:02

Költői kérdés, mennyire vehető komolyan egy olyan fórumozó, aki csak egy éve tag a blog.hu oldalon, de már több mint 2000 hozzászólása van, míg én 11 év alatt éppen csak túljutottam az ezren? Mikor dolgozik? Egyáltalán értelmes, produktív vagy bármi hasznos munkát végez, ha ennyi ideje van? Ugyanígy mindenki más, aki rövid ideje tag, de már elszórt több ezer választ. Valahogy az a sejtésem, hogy bármit írjanak, ezen személyek fizetett szócséplői valamelyik nemzetkopasztó bandának. A valóság kideríthetetlen róluk, de nem is érdekel. A blog.hu adatlap elég beszédes számomra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.08. 23:14:58

@Etniez:

"Mert az elköltést irányítani lehet, míg a készpénz nyugodtan tud áramolni a feketegazdaságba is."

A cafeteria a havi jövedelemnek csak kisebb részét tette ki. Eddig is megoldható volt, hogy a cafeteriából vesz élelmiszert, a fizetéséből meg költ a feketegazdaságra vagy bármi, a kormány által kevésbé preferált célra.

Mert hát ki akadályozta meg az embert abban, hogy a fizetéséből vegyen bagót és piát, az ilyen-olyan étkezési utalvánnyal meg élelmiszert? Aztán meg közismert, hogy vannak arra szakosodott emberkék, akik 90% körüli árfolyamon megveszik az étkezési utalványt. Ily módon ezek éppen hogy erősítették a feketegazdaságot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.08. 23:17:38

@Gamma Leonis:

Lehet nyugdíjas, GYES-en lévő anya, sok szabadidővel rendelkező közalkalmazott stb. Esetleg magányos ember, aki itt éli ki közösségi hajlamait vagy bármit.

Ne magadból indulj ki, nem te vagy az etalon.

Billy Hill 2018.07.08. 23:20:44

@nu pagagyí: Tényleg nincs sehol felújított CCCP metró... Prágában jártál már? (81-71M. Nem mondom, hogy ugyanilyen konstrukcióban lettek felújítva, de azért léteznek... Mondjuk Prágában nincs is ekkora igénybevétel, mint Büdipesten.)

teéjesenmindegy 2018.07.09. 00:59:31

@nu pagagyí: Az azért megvan, hogy a világban mindenütt dollárban tartják számon a gdp-t, meg a növekedését?

teéjesenmindegy 2018.07.09. 01:02:06

@Gamma Leonis: Igen, igazad lehet. A társadalom széles rétegeinek van arra igénye, hogy egy szemüveges kofával egyeztessen, megossza vele a problémáit, a gazdasádi kilátásait, meg úgy általában az életét. Teljesen hiteles és átfogó képed van.

teéjesenmindegy 2018.07.09. 01:03:31

@nu pagagyí: Mondom, ne röhögtesd ki jobban magad a metróról a hülyeségeiddel.
A gdp-nél már bebizonyítottad, hogy baromira nem értesz hozzá.

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 09:46:52

Annyira szarul érzik magukat az emberek az országban a fidesz miatt, hogy
index.hu/belfold/2018/07/08/idokozi_valasztas_jozsefvaros_belvaros_fidesz/
"A Fidesz-KDNP jelöltje, Dr. Sára Botond nyert a józsefvárosi időközi polgármester-választáson. 100%-os feldolgozottságnál a szavazatok 62,85%-ával nyert."

"Az V. kerületben, Belváros-Lipótvárosban ..
Dr. Balla Valéria Emese, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a választást 67,24%-kal."

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 09:52:39

@Gamma Leonis: "aki csak egy éve tag a blog.hu oldalon, de már több mint 2000 hozzászólása van"

évi 2000 az napi 5,5 komment. Hát ezt tényleg lehetetlen produktív munka mellett teljesíteni, csak úgy lehet ha valaki napi 8 órában fizetett kommentelő

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 09:54:00

@Gamma Leonis: Ez jó volt. még hasonló vicceset.

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 09:57:30

Ezzel idáig 4 komment tőlem plusz irtam a xiaomisba is kettőt az összesen hat. Asszem teljesítettem a mai lehetetlen küldetést, innentől már egy percet se melózok ma.

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 10:09:45

@nu pagagyí: "Még annyit, hogy a forint tudatos rontásának hála, USD-ben az előző számok:"

Ez újra egy kör a pofáraesésjátékodban, ugyanis hála orbánnak a magyar államadósság nagyrésze már deviza helyett forint igy maximum a szarszagszelemzőket érdekli mennyi lenne dollárban.

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 10:13:31

@nu pagagyí: "Hát a használt orosz metrószerelvények beszerzése annyiért, amennyiért önvezető, légkondicionált szerelvényeket kaptunk volna, kimeríti a szisztematikus szétbaszás fogalmát "

Viszont ilyennem történt így mégse jött össze a szisztematikus szét. Eh, tarlósorbán még szétbaszni se tud rendesen, monnyonle tegnap

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 10:16:32

Az egyik ellenzéki szakértő futár valahol nyugaton, a másik kisvárosi kofa, itt lenne az ideje, hogy megalakítsatok egy szakértői árnyékkormányt :)

teéjesenmindegy 2018.07.09. 10:33:19

@Gamma Leonis: Hát ja. Nehéz elhinni, hogy vannak, akik mondjuk a gép előtt dolgoznak, és nem a piacon pakolják a gombát, és ráérnek kommentelni.
Ennek a megírása volt 25 másodperc. Ez kb annyi idő, amíg te a dundi ujjaiddal megtalálod az A betűt.

CsakEgysrác 2018.07.09. 10:34:36

@eßemfaßom meg áll: Ki honnan kapja meg a nyugdíj, nem az én gondom. Külföldön dolgozom és ott is fogok nyugdíjért folyamodni. Aki meg Magyarországon adózik és él, az meg ott. Felesleges volt a kérdésed felém.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.09. 10:36:58

@eßemfaßom meg áll:

A részvételi adatokat is figyelembe véve a többség nem szavazott rájuk, így monnyanak le azonnal.

Mivel pedig tuggyuk, hogy aki nem a Fideszre szavaz, az a balliberális ellenzékre szavaz, ezért ezeket a jellteket kell győztessé nyilvánítani. Ez a DEMOKRÁCIA!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.09. 10:45:10

@eßemfaßom meg áll:

"évi 2000 az napi 5,5 komment. Hát ezt tényleg lehetetlen produktív munka mellett teljesíteni, csak úgy lehet ha valaki napi 8 órában fizetett kommentelő"

A hétvégeket és a munkaszüneti napokat ne számold. Az évi rendes szabadság idejét se. Az átlagos évi egy hét betegszabadságot se. Így a napi penzum 6 kommentre is felkúszik, ami aztán tényleg emberefeletti erőfeszítést kíván.

CsakEgysrác 2018.07.09. 10:49:19

@nemecsekerno_007: Nekem ne küldj nyugger, az a gazdaság tartsa el a Magyar nyugdíjas, aki minimálbérre bejelentette, 40-50 évig dolgoztatta. Nem az én hibám ,hogy Baby-boom (nevében is benne van) ideje alatt sok gyermek született, akik most nyugdíjasok. Ennek a generációnak kötelessége lett volna olyan gazdaságot teremteni, ami eltartja majd őket. Arról nem én tehetek olyan országba születtem amit ez a generáció hozott létre. Nekem az a ország amit ők létrehoztak 40-50 év munkával, nekem nem felel meg. Akinek megfelel, azok tartsák el a Magyar nyugdíjasok. Amúgy pont az én korosztályom 30-40 évesek, tehetnék jobbá az ország. Kormányozni nem haveri alapon, hanem szakemberekkel kell. Ezek a jó Magyar szakemberek, multiknál dolgoznak, ott észreveszik a képzettséget. Pont ez a Baby-boom korosztály aki elég nagy számú szavazati joggal rendelkezik és annál kevesebb IQ val. Sokáig írhatnám még, most adtam pár napra való vita pont. Lehet rajta csámcsogni egy merőkanállal a húsos fazék felett.

teéjesenmindegy 2018.07.09. 11:13:42

@CsakEgysrác: " Nekem az a ország amit ők létrehoztak 40-50 év munkával, nekem nem felel meg. "
És reklamáltál már anyádnál?
Annyira azért jó volt, amit megteremtettek, hogy eljártál az iskolába ingyé, meg kezeltek, ha göthös voltál?
Ha anyád nyugdíját mi összedobjuk és eltartjuk, akkor legalább annyit megteszel, hogy befogod a pofád, és nem ugatsz bele a dolgunkba?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.09. 11:51:31

@CsakEgysrác:

"Akinek megfelel, azok tartsák el a Magyar nyugdíjasok. Amúgy pont az én korosztályom 30-40 évesek, tehetnék jobbá az ország."

Neked mi az anyanyelved? Mert nem a magyar, azt hóttbiztos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.09. 11:52:50

@teéjesenmindegy:

"És reklamáltál már anyádnál? "

Nem az anyja a hibás, hanem az apja, amiért nem a WC-csészébe verte ki a farkát.

nemecsekerno_007 2018.07.09. 12:18:50

@nu pagagyí:

- akkor ne tedd szarrá
- ha szarul érzed magad akkor jobb lesz?
- te életed...

nemecsekerno_007 2018.07.09. 12:22:58

@CsakEgysrác: ugyanilyen dumát tolsz az ellenőrnek amikor elkap jegy nélkül a metrón?

szánalmas és bicskanyitogató. Körbe-körbe lehet ezt magyarázni de a szituáció ugyanaz

- Fizeted a jegyet v. a büntetést
- egyébként ez a másra mutogatás mennyiben javít a helyzeten?
- akkor talán nem nekem kell fizetnem más itthon hagyott nyuggerét?
- mert például a versenyképességünket ez is javítaná.

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 13:44:31

@CsakEgysrác:" Ki honnan kapja meg a nyugdíj, nem az én gondom. "
aha

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.07.09. 14:15:44

@teéjesenmindegy:

Jogos! :D

@eßemfaßom meg áll:

"Ki honnan kapja meg a nyugdíj, nem az én gondom."

Ennek mi lehet az anyanyelve?

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 15:13:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem a google egy kisérleti botja ami a translate segítségével gyárt magyar kommenteket

"Elkezdtem járni pszichológus, segít jól kezelni az idióta emberek (főnőkőt) "

"7-9 és 16-19 ig lehet azzal számolni, egyes megállókon, nem bírsz felszállni a metróra, tömeg van. Jubilee - West Ham -> London Bridge között, ugyan ez este vissza fele. Mégis mikor kéne utazni az underground ?, munka előtt és után :D Aki írta a blog, szokott metrózni London? "

agyébként meg ő az élet császára :)

"Amikor kertészként dolgoztam egy nap 5 km séta minimum szar munkavédelmi bakancsba, kötelező viselni, nap kiszívott, sarkam úgy fájt mintha kalapáccsal verték volna szét minden nap, 5 kor keltem, 19-20 ra értem haza, ritkán 17 re."

"Emeltél már egy nap annyi 25-30 kg sittes zsák(vagy több), nap végén mikor össze akartad zárni a kezed, azt érzed az ujjaid leszakadnak, holnap munkanap, nincsen hiszti. "

"Pakoltál már egy nap komplett 120 nm sátortetős háznak a cserepeit a-b be? kb 5-6 raklap beton cserép + 2 amit később hoztak ki."

teéjesenmindegy 2018.07.09. 16:24:04

@eßemfaßom meg áll: Nem kéne baszakodnotok vele, mert rossz vége lesz. Aki napi 5 km-t legyalogol, meg 25 kilós zsákokat emelget az simán bármikor eltör egy ropit a hátadon.

eßemfaßom meg áll 2018.07.09. 16:33:35

@teéjesenmindegy: Szerintem akár két ropit is, úgyhogy inkább gyorsan ponttá zsugorodok.

eßemfaßom meg áll 2018.07.10. 09:56:31

No, szóval kiderült hogy az a szupergyilkos multinácimagyar fagyasztott cucc is csak azokat nyirja ki akik nem rendeltetésszerűen használták. Bazmeg fagyasztott cuccot van aki kiolvasztva tárol napokig aztán nyersen betolja?

index.hu/gazdasag/2018/07/09/miert_teljesen_biztonsagos_a_halalos_mergezeseket_okozo_fagyasztott_zoldseg/

CsakEgysrác 2018.07.12. 10:28:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne, @eßemfaßom meg áll, @teéjesenmindegy
Sok sikert és hosszú életet kívánok nektek.
Ajánlom figyelmetekbe. Emberi játszmák (Eric Berne)
Elkezdhetnék vitázni, kinél legyen a dömper, mondhatnák rátok csúnyát :D
De nem teszem, lehajtott fejjel inkább tova lépek.
Mindig lemegyek egy színt alá, de már dolgozom rajta, hogy ne.
"Összehordja a szél a szemetet." Hiába próbálok szelektíven gyűjteni, szemét mindig a szeméttel akar keveredni.
Bocsánat, hogy beleszóltam a nagyok dolgába.
Remélem nincsen harag önként távozom, mert itt nem rúghatok labdába.
"Bullying" máshol tilos, tönkreteszi a társadalom. Elmaradott "Balkán" mindig szembesülök ezzel a ténnyel, ott ez bevett szokás, tradíció.
Sok boldogságot abban a társadalomban amit képviseltek és építetek a hozzá adott értékekkel magatokból.

CsakEgysrác 2018.07.12. 10:36:58

@eßemfaßom meg áll: Mr copy&paste. Majd ha megtudod mennyi a napi bére egy bricklayer, electrician, foreman, sima mezei takarítónak, aki magán vállalkozó. Egész másképp fogod látni a világot és az értékek elosztását. Aki nem lát semmit a világból, onnan kiabál kifele mi a tuti, már megmosolyogtat :D
Sok sikert, sikerekben gazdag jövőt :D
(Nem lesz, saját magadtól nem látod a világ, blogger cimboráiddal egyetemben.)
süti beállítások módosítása