Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

Magyarország közvetetten támogatja az erőszakot?

2018. május 15. - Kibeszélő

A világban sosincs békesség: háborúk és terrorista merényletek szedik áldozataikat. Most Magyarország büszkén beáll az erőszak mögé, mert egy olyan lépést támogat, ami csak olaj a tűzre.

A magyar kormány ismét jobban tudja. A közös álláspont helyett külön utat választ. Megteheti, hisz Magyarország tulajdonképpen szuperhatalom. Világviszonylatban rengeteget nyom a latba, mert megkerülhetetlen tényező. A magyar kormány pedig a diplomácia nagymestere. Szóval, semmi szükség arra, hogy egy másik ország vagy, ne adj Isten, egy egész szövetség (aminek tagjai vagyunk) mondja meg, hogy Magyarország mit csináljon. Nem tűrjük a kényszert: ne erőltessenek ránk se egységes fellépést, se együttműködést. A magyar kormány sokkal jobban tudja, mi hazánk érdeke.

De vajon mi is az? Éveken át kepesztettünk, hogy végre felvegyenek az Európai Unióba. Most meg rendre szólózunk csapatjáték helyett? Hiába van egy uniós álláspont arról, hogy Jeruzsálemet elismerhetik-e Izrael fővárosának, Magyarország másként gondolja. Az ENSZ-nek 1955 óta vagyunk tagja. Eddig évtizedeken át sikerült a tagországokkal közös irányba haladni. Most ennek a szervezetnek is beintettünk. Ráadásul már másodszorra az elmúlt fél év alatt. Először Soros démoni szerepét toltuk át a szervezetre, most meg nyíltan szembe megyünk az ENSZ határozatával, amely érvénytelennek és semmisnek nyilvánította az amerikai elnök döntését, amellyel Jeruzsálemet Izrael fővárosaként ismerte el. Bár szavazáskor Magyarország tartózkodott.

Az amerikai nagykövetség átköltöztetése Jeruzsálembe egy tökös lépés Trump részéről. Legalábbis ő ezt gondolhatja, hisz sok-sok évvel korábban elfogadott szenátusi döntést valósítana végre meg. Az elődök mindig visszatáncoltak, de a jelenlegi amerikai elnököt más fából faragták. Ebben ő és Orbán hasonlít. Beint mindenkinek. Önkényesen cselekszik. Hogy ezzel milyen lavinát indít el, az őt nem érdekli. Persze, nehéz is kétfelé nyalni, de muszáj megpróbálni. Orbán is megpróbálja: egyszer az arabok kegyeit keresi, aztán Netanjahunak igyekszik kedvezni nagy nyelvcsapásokkal. El kéne dönteni végre, melyik oldalon állunk. Oké, hogy a politika pávatánc, de itt most a magyar politikai "elit" a tűzzel játszik. Nem lenne jobb semlegesnek maradni?

izrael-palesztina.jpg

Miért hiszik azt Orbánék, hogy rájuk bárki is odafigyel? Hogy bármilyen igazi előnyt lehet szerezni abból, hogy hirtelen Trump és Netanjahu mögé állunk be? Hisz Trump pont leszarja Orbánt, talán azt se tudja, kicsoda a magyar miniszterelnök. (És ugyanígy Putyin is leszarja, mi van Magyarországgal.) Csak a nagyhatalmi játszmák dróton rángatott bábjai vagyunk. Már ha egyáltalán arra is alkalmasnak ítélnek a főszereplők. Tehát most épp USA (épp, amikor a vízummentesség elvesztése a tét) és Izrael körül legyeskedünk, még ha az EU pontosan az ellenkezőjét is teszi. Pedig az EU sokkal közelebb van, és annak legalább már haszonélvezői vagyunk. Sem Izrael, sem USA társult tagállamai nem leszünk soha. Ugyanakkor Magyarország 1988-ban már elismerte a független palesztin államot. Most Magyarország önmagának is ellentmond. Tiszta skizofrén állapot. Először támogatjuk azt az ideát, hogy a két nép két független államot alkosson. Most meg figyelmen kívül hagyjuk a palesztin érdekeket és érzelmeket.

Mint ahogy azt is figyelmen kívül hagyjuk, hogy a palesztinok mögött egy hatalmas muszlim közösség áll. És ez a közösség bizony nem fogja szó nélkül hagyni az amerikai lépést. Bár egyelőre csak tüntetnek a palesztinok, a tiltakozásoknak máris halálos áldozatai vannak. Izrael keményen megtorolja az ilyen akciókat. Ezt pedig mind az EU, mind Törökország elítéli. Magyarország NEM. És miután ennyire beleálltunk ebbe az ügybe, ne is csodálkozzunk, ha a muszlim világ ellenünk fordul. Akár csak azzal, hogy nem barátkoznak velünk (nem is tudom, mi lesz akkor Zaid Naffával), akár konkrét szankciókkal, vagy akár megtorlással. Nagyon remélem, hogy túlságosan élénk a fantáziám. Nagyon remélem, hogy az a forgatókönyv sosem valósul meg, amelyben hazánk muszlim terroristák célpontjává válik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr4513953226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.15. 16:56:34

Minden ország szuverén joga, hogy hol a fővárosa. S minden ország joga, hogy eldöntse hol lesz a követsége.

Továbbá, miért kellene ragaszkodni mindig mások álláspontjához?

Palesztína elismerése és az USA új követségének támogatása közt nincs semmilyen ellentét. Ráadásul a másik 3 EU-tag, aki a magyar állásponttal azonosan döntött, is elismeri Palesztínát.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.15. 17:01:50

Még valami: nem létezik olyan dichotómia, hogy vagy a zsidók vagy az arabok. Számtalan árnyalat lehetséges ebben,

Az USA-t most támogató államok alapvető motivációja: megnyerni a zsidó lobbi szimpátiáját. Ez ugyanis fontos fegyver a Brüsszel elleni harcban.

midnightcoder2 2018.05.16. 08:07:55

Komoly dilemma ez a honi liberálisoknak. Alapvetően ugye mindent támadni kell amit Orbán csinál, de mi van ha Orbán épp a cionistákat segíti ?

Ballib vagyok rettegek 2018.05.16. 08:08:58

Milyen erőszakot te marha ?

Nem tűnt fel, hogy az illegális muszlim migránsok azok akik EU szerte erőszakolnak nőket, megismertetve őket a gang-rape örömeivel, és robbangatnak bombákat ?

Cycmen 2018.05.16. 08:44:06

Látszólag bátor sorok, de a poszter tudja hogy a téma ellenére nem antiszemitázzák le mert Orbánékat bassza! :D
A cél szentesíti az eszközt.
A kérdésben nem fejtem ki az álláspontomat mert nem elsősorban a kormányra irányulna és így antiszemitának bizonyulna!

Visceroid 2018.05.16. 09:00:58

"Most Magyarország önmagának is ellentmond. Tiszta skizofrén állapot."

Nem skizofrénebb, mint azoknak az araboknak a seggét nyalni Európában, akik kiirtanák az összes zsidót. Persze úgy nézem az európai fehér embereket jobban gyűlölik a zsidók, mint a muzulmánokat, elvégre uncsitesókról van szó.

morph on deer 2018.05.16. 09:12:55

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
“Minden ország szuverén joga, hogy hol a fővárosa. S minden ország joga, hogy eldöntse hol lesz a követsége.”

Tényleg..!
Nem is értem, hogy akkor Magyarország fővárosa mondjuk miért nem Nizza, vagy Szentpétervár, esetleg csak Bécs..?
Követségnek meg annyi, de annyi hely alkalmas..!

Hogy te milyen okos vagy már megint, hát ez valami észveszejtő.
Ja.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.16. 09:13:21

Egyszerre csak egyet.

Europa viragzasahoz elobb az arabokat, majd a zsidokat kell deportalni.

morph on deer 2018.05.16. 09:24:59

Kár csodálkozni, hiszen ez eddig is így volt. Az, hogy a józan ész most (is) mit diktálna teljesen felesleges szóba hozni, hiszen viktorkánál az számít a legkevésbé, főleg az önnön fontosságába vetett hitével összemérve.
Arról nem is beszélve, hogy úgy érezte, hogy most eljött az ideje annak, hogy egy mondatban említsék a nevét a másik két “nagy” elnökével, és ez neki mindennél többet ér!
Ezért aztán rohanva és lelkesen cuppan rá akár a bráner boldogabbik végére, is, csak hogy egy időre a “nagyok” közé tartozónak vélhesse magát!

Hallod hogy dübörgünk? - kérdezte az egér az elefántot...

agarik 2018.05.16. 09:37:50

Közvetlenül, édeseim, közvetlenül.
Már el is indult a katonaság felszerelése. Azt hiszed dísznek? Csak az a kérdés, kit támadunk meg, az nem megtámadjuk-e.
Elvégre az Ígéret Földjét, a nekünk, keresztényeknek járó Lebensraumot nem fogják odaadni csak úgy a hitetlenek. Agyon kell vernünk őket!

Cycmen 2018.05.16. 09:56:52

@morph on deer: " Az, hogy a józan ész most (is) mit diktálna teljesen felesleges szóba hozni, hiszen viktorkánál az számít a legkevésbé, "

Mert ezt sem látod át, csak pofázol. A lokális sorosista zsidósággal szemben szüksége van a nemzetközi izraeli zsidóság támogatására. Netanjahu kiállása Orbán mellett Sorossal szemben világossá tette hogy létezik ez a két pólus.
Persze azt hinni hogy ez le volt zsírozva és Bibike jó szatócs módjára ezt kérte a kiállásért cserébe, ajjas rágalmány! :D

LebensraumamOsten 2018.05.16. 09:57:12

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Pozsony szlovák város. A szlovákoknak joguk van ősi fővárosukhoz. Idióta.

LebensraumamOsten 2018.05.16. 09:59:11

@Cycmen: A lokális és nemzetközi zsidóságotokkal együtt ti cigányok is mentek a levesbe, Csak idő kérdése. Korcsok vagytok, nem emberek.

LebensraumamOsten 2018.05.16. 10:02:21

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: De veled mi lesz? Elsőnek visznek el!
Jaj, jaj, ajvé!

LebensraumamOsten 2018.05.16. 10:05:14

@Ballib vagyok rettegek: Demokratikus úton ötharmados többséggel hozott törvényeiket érvényesítik. Minden nyugati államnak joga van a belügyeit úgy intézni ahogy a lakosságuk többsége azt szeretné.
Nektek kuss, mert idegen cionista keleti felforgató erők vagytok akik más országok belpolitikájába beavatkoztok.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.16. 10:06:14

@morph on deer:

"akkor Magyarország fővárosa mondjuk miért nem Nizza, vagy Szentpétervár, esetleg csak Bécs..?"

Lehetne, de mivel ezek nincsenek magyar területen, ez csak jelképes dolog lehetne.

Lásd: Nyugat-Néemtország alkotmányában benne volt, hogy a főváros Berlin, csak mivel Berlin kívül feküdt az ország tényleges területén, törvény mondta ki külön, hogy ideiglenesen Bonnban vannak azok az intézmények, melyeknek Berlin fővárosban kellen lenniük.

Azaz mi is mondhatnánk pl. azt, hogy fővárosunk Pozsony, de mivel az idegen megszállás alatt áll, így ideiglenesen Budapesten van minden intézményünk... :-)

A németek esetében azért szűnt meg a vicces helyzet, mert az NDK csatlakozott az NSZK-hoz, s így sikerült a hivatalos helyzetet ténylegessé tenné: Bonnból átvittek mindent Berlinbe.

Serivor 2018.05.16. 10:06:51

Pharaon, Naffa, meg a többiek a vevők! (Legalábbis a vevők látható strómanjai.) Orbán nekik árulta a hazát, ki is fizették, Naffa nemrég ellenőrizte is, hogy rendben mennek-e a dolgok. Lehet kifelé dumálni, de a lényeges kérdésekben ők diktálnak. Nem lesz itt semmi meglepetés.

LebensraumamOsten 2018.05.16. 10:08:34

@midnightcoder2: Látod, ez is bizonyítja, hogy vajdátok Fletó tényleges szellemi utódja, csak enyhén indián kivitelben. Akkor miért szidjátok Fletót? :DDD
Majd jön a nagy kötcsei, vagy tusnádfürdői beszéd is, mint 2006-ban. Csak kérdéses, hogy idén, esetleg jövőre. Aztán kereshettek lassan új gazdát is. :DDD

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.05.16. 10:27:29

Hát ez nagyon jó. Ha Magyarországon kitesznek egy plakátot, amelyen egy mellékesen zsidó származású üzletember van, az antiszemitizmus, hallhattuk eleget, még a "külföldi sajtó"-ból is. Most Magyarország nem fordul Izrael ellen, és most meg az a baj. Ha elítélné Izraelt ezért a mocsokságért, akkor megint azt olvasnánk, hogy nálunk aggodalomra van ok a növekvő antiszemitizmus miatt.

Most az USA és az EU nagyjai nem ugyanazt gondolják. A mi álláspontunk egybecseng az USA álláspontjával. Van rajtunk sapka.

Azt, hogy a magyar kormány miként nyilatkozik ebben az ügyben, igenis számon tartják. Csekély politikai súlyú ország vagyunk, mégis figyelik, hogy mi mit mondunk. Figyelik, és aszerint osztják a legközelebbi barátságot.

Izraelnek már a létrejötte is mocsokság volt, mégis a fél világ őket pátyolgatta 70 éven át. Ebben az ügyben mi is, valamiért. Orbán eddig azt bizonyította, hogy jó érzéke van a külpolitikához. Lehet, hogy most is igaza lesz egyszer.

Érdeklődve figyelem az EU hangadóinak véleményét. Hogy mikor és hogyan fognak ismét Izrael barátaivá válni. Amikor mi vizet locsoltunk a kerítést rángató arabokra, nemzetközi fenyegetőzés lett a vége. Most lelőttek 58 kerítést rángató arabot egy olyan ország katonái, amelyiket eddig mindenki pátyolgatott, annak ellenére is, hogy a politikusai már konkrét fenyegetéseket engedtek meg maguknak, pár éve pedig rakétákat lőttek a palesztin területre. Ez nagyobb móka lesz, mint az osztrák határon felépült kerítés alakú "kapuk".

Cycmen 2018.05.16. 10:45:47

@LebensraumamOsten: Amíg ti ilyen primitív tahók vagytok (aminek te az archetípusa vagy)
addig nem kell elmennünk a levesbe.
Ostoba senkiházi állat! :D

Cycmen 2018.05.16. 10:50:33

@LebensraumamOsten: Pozsony szlovák város. A szlovákoknak joguk van ősi fővárosukhoz.

Persze! Anno a pozsonyi országgyűlést külföldön tartották. :D
Te már önmagadnak is a paródiája vagy ezzel a kreténkedéseddel!

Cycmen 2018.05.16. 10:54:15

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: TGM ezt megoldotta: a cionisták antiszemiták!

Te egy zseni vagy ha érted a Gazsit! Én csak állok mint a birca (:D) a mondanivalója előtt és passzolok !

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.05.16. 11:26:33

@LebensraumamOsten: " Pozsony szlovák város. A szlovákoknak joguk van ősi fővárosukhoz. Idióta."

Az ősit úgy érted, hogy 1919 óta?

konrada 2018.05.16. 11:56:45

A kedves blogoló elolvassa-e amit lead, avagy nem tudja mit jelent például a semlegesség fogalma???

Leírja nagy okosan: "Bár szavazáskor Magyarország tartózkodott."
De aztán még okasabban megkérdi: "Nem lenne jobb semlegesnek maradni?"

No de kedveském! Hogy a lófüttyben lehet valaki semleges úgy, ha valami mellett, vagy ellen dönt szerinted???
A semlegesség általános definiciója helyett: mely kb annyi, a vitában nem foglal senki oldalán állást?

konrada 2018.05.16. 12:00:37

@LebensraumamOsten:
Pozsony ősi szlovák főváros??!

...hát az vitatható a fránya tények miatt.
...de az aláírásod a végén nem. Arra ténynek példa a beírásod...;)
süti beállítások módosítása