Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

Volt egyszer egy szomszéd Orbánisztánban

2019. május 31. - Kibeszélő

A folyamatos megosztás és agygyilkolás annyira eredményes, hogy jól működő, emberi kapcsolatok mérgesednek el, és mennek tönkre. Valakiknek biztosan jó így, de a többség alaposan meg fogja szenvedi, minden értelemben. 

Hol volt, hol nem volt... Bár így kezdődhetne ez a poszt, és akkor egyértelmű lenne, hogy ez csak mese. De nem, ez nem mese. Ez a mai magyar valóság, a kőkemény realitás: magyar és magyar, ismerős és ismerős, barát és barát, családtag és családtag kerül szembe egymással. Az évek óta tartó demagógia elérte célját, egymásnak ugrasztott eltérően gondolkodó embereket. Sőt, olyanok közé is éket vert, akik egyébként a politikán kívül minden másban egyetértenek. A példát pedig többféle kontextusból lehet hozni. 

Biztosan sokan felszisszennek, hogy neki is lenne, miről mesélnie. Hogy az apukája totál bigott Fidesz-hívő vagy KDNP-fan. És az apuka bármit hall, elhiszi. Még akkor is, ha az saját családját érinti, és ezért gyerekét az orbáni szemüvegen át nézi. Miközben anyuka és a gyerek liberális beállítottságú. Csodálatos családi ebédek vagy ünnepek kerekednek az efféle világnézeti különbségből. Akár a veszekedésig is elfajulhat egy-egy ártatlanul induló beszélgetés. A hiper toleráns családtagok persze igyekeznek inkább kerülni a politikát, mert jobb a békesség, és mégiscsak saját szülőről van szó. Ez a mesterségesen szított szembenállás persze más családtagok között is megfigyelhető, nem feltétlen a szülő-gyerek generációs különbségből következhet.

Baráti társaságban is meglepő felismerések tanúi lehetünk, ha véletlenül az aktuális eseményekre terelődik az eszmecsere. Elég egy olyan szösszenet, hogy az egyik borzalmas tapasztalatait osztja meg az egészségügyről. Mert nagy eséllyel lesz egy másik, akik arra azt feleli, hogy a Gyurcsány, és hogy ha nem Orbán lenne, még kő sem lenne a kórházban. Szóval, ma a politka akkor is téma lesz, ha egy süteményreceptet szeretnénk megbeszélni. Mert a propagandagépezet a budira is elkísér. 

És vannak olyan jó szomszédok is, akik eddig átjártak egymáshoz. Akik eddig bármiben számíthattak a másikra. Akik egymásra bízták a növényöntözést vagy a háziállat etetését, amikor valamelyikük elutazott hosszabb időre. Akik mindig köszöntek egymásnak, és az erkélyen át beszélgettek. Akik nagy vonalakban beleláttak a másik élethelyzetébe, és elfogadták a másik korát, nemét, identitását, hivatását, hobbiját, gondolatait...

Aztán ez a szomszédi viszony lassan hűlni kezdett. Nem beszélgettek ugyan politikáról, de a közösségi médiában, a Facebookon látták egymás megosztásait, egymás kommentjeit. És ráébredtek, hogy a szomszéddal csak a felszínen egyeztek. A jó szomszéd egyáltalán nem olyan apolitikus és toleráns, mint amilyennek mutatja magát. A kedves szomszéd valójában ő maga is uszít bizonyos társadalmi csoportok ellen, és mindenkit fel akar jelenteni, aki másként gondolkodik, más a véleménye, másként él, vagy egyszerűen csak támogatja a társadalmi sokszínűséget. Aki az IKEA jófej kampányát is szétszedi a hozzászólásaival, és bojkottra hívja fel társait, holott tudja, hogy a szembe lakásban azonos nemű pár él, akikkel jóban van, és akik olvassák a kommentjeit.

A  jó szomszéd tehát lassan kimutatja foga fehérjét a közösségi térben. És a jó szomszéd is egyre inkább érzi, neki semmi köze a szembe lakásban élő párhoz, vagy a mellette lakó baloldali gondolkodóhoz. Sőt, tulajdonképpen elítéli azokat, akiket elborzaszt az ország szétrablása, a magyar társadalom szétzüllesztése. Hisz a jó szomszéd is nagyokat bólogat, és csak annyit mond mindenre: migráns és Soros.

Magyar és magyar között így nyílnak egyre nagyobb szakadékok, amelyeket évtizedek alatt lehetne csak betemetni. Addig marad a gyanakvás, a ferde szem, az ellenérzés. És mindennek mi haszna? A rohadt nagy semmi! Csak néhány dörzsölt, gerinctelen és lelketlen politikus és maffiózó jár jól.

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr2714869840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2019.06.01. 22:29:46

@felső határ nincs:
“...segitette az egyszeru embereket, [....] ilyen a NER is, semmi gond nincs ezzel.”

Gondolom az egyszerű gázszerelőkre, meg közvilágítást “korszerűsítő”, ánbár pálinkakedvelő egyszerű családtagokra gondolsz, vagy esetleg egy egyszerű kőbányás(z)ra?

Ja, igazad lehet...

Ekrü 2019.06.01. 22:30:04

@csakférfi: Látod ,pont ez a baj.Egyszerűen képtelenek vagytok elfogadni,hogy vannak emberek akik mindenféle ellenjuttatás nélkül a Fideszre szavaznak csak azért mert esetleg egyetértenek azzal amit a Fidesz képvisel.Ezért először megpróbáljátok meggyőzni őket ,majd ha nem megy burkoltan vagy nyíltan fenyegetőztök.Pedig ameddig ez lesz a hozzáállásotok a Fidesz maradni fog.

csakférfi 2019.06.01. 22:33:07

@felső határ nincs:

"Cosa Nostra is azert maradt fenn evszazadokon at, mert segitette az egyszeru embereket, akik cserebe segitettek a Maffiat, ilyen a NER is, semmi gond nincs ezzel."

Vs.

"Tevékenységével nemcsak az alkotmányt és a nemzet létét erősítette meg, hanem lehetővé tette Magyarország további fejlődését, anyagi és szellemi gyarapodását.

A politika mellett a tudományokban is jártas volt; mint államférfi a magyar történelem legnagyobbjai közé tartozik. A 19. század egyik legtehetségesebb magyar politikusaként tartják számon, aki megteremtette Magyarország átalakulásának és fejlődésének törvényi kereteit.

Több mondata szállóigévé vált, köztük a Hazát féltő kijelentés, melyet többek között a Fiumei Úti Sírkertben található Deák-mauzóleum márványába is bevéstekː „Kockáztathatunk mindent a Hazáért, de a Hazát kockáztatni semmiért nem szabad.”[2][3]"
A reformkorban és a dualizmusban is meghatározó államférfi „a haza bölcse” és „a nemzet prókátora” titulust kapta."

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Deák_Ferenc_(igazságügy-miniszter)

Nem kommunára gondoltam.
Ellenséget baráttá tenni.
Ez a politika.
Ellenben az orbáni retorika ennek ellentettje.
Ez mellett érvelsz.
Gratula!
Logikai bukfenc.

morph on deer 2019.06.01. 22:33:35

@csakférfi:
“Elmeháborodott vén öregember lesz.”

Lesz?
LESZ??? Miért, szerinted ez egy normális ember műve?
Ajaj..

Amúgy a koleszterin nekünk dolgozik, hogy valami jó hírt is mondjak.

Ekrü 2019.06.01. 22:38:24

@morph on deer: Az utóbbi egy évben az alpári stílus főleg az ellenzéki oldalon volt jellemző.Még itt a blogszférában is tapsikoltatok az O1G-nek,meg pld.Bangóné patkányozásának.Ezek után siránkozni azon,hogy jaj összevesznek a szomszédok elég képmutató dolog.Aki a választások miatt összeveszik az olyan is,nem kell sajnálni.Tőlem meg kétlem,hogy valaha is olvastál volna akár csak egy alpári megnyilvánulást is.

Szemkilővetők iszlamizálni akarják az országot. 2019.06.01. 22:38:25

"Magyar és magyar között így nyílnak egyre nagyobb szakadékok, amelyeket évtizedek alatt lehetne csak betemetni."

Hát így jártatok büdös lipsik. Ha nem tetszik, ellehet menni sziriába arabokat szopni, ha már annyira imádjátok őket.

csakférfi 2019.06.01. 22:38:28

@Ekrü:

"Fideszre szavaznak csak azért mert esetleg egyetértenek azzal amit a Fidesz képvisel.Ezért először megpróbáljátok meggyőzni őket ,majd ha nem megy burkoltan vagy nyíltan fenyegetőztök.Pedig ameddig ez lesz a hozzáállásotok a Fidesz maradni fog."

Vs.

"Főméltóságú Úr!
Szószegők lettünk – gyávaságból – a mohácsi beszéden alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét.
A gazemberek oldalára álltunk – mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.
Nem tartottalak vissza.
Bűnös vagyok.
Teleki Pál"

www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/2vhSzakkonyv-magyarok-a-ii-vilaghaboruban-2/a-delvideki-hadmuvelet-1941-aprilis-874/magyarorszagnak-is-szint-kell-vallania-961/teleki-pal-miniszterelnok-ongyilkossaga-elott-horthy-mikloshoz-irt-bucsulevele-969/

Hol van ehhez orbán?
Gyurcsány?
Széll?
Stb.
Te meg tapsolsz mert jó a helyzet.
Öcsém...kissé elkényelmesedtél......a jólét gyávává tett.

Sir Galahad 2019.06.01. 22:38:48

@csakférfi: Nem szeretnék pártot alapítani, de egyébként egyetértek. Nekem a kollégáim, barátaim, szomszédaim, rokonaim közt vannak kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt, és érdekes módon mindenkivel szót értek - pedig politikáról is szoktunk beszélgetni. Szerintem ez csak intelligencia és tolerancia kérdése.

csakférfi 2019.06.01. 22:42:15

@Sir Galahad:
Jó......csak vicceltem a "pártalapítással".
:) :)
Intelligenciát manapság nem így mérik.
Hanem "okosságban".
De Neked nem kell magyaráznom.
:) :)

Ekrü 2019.06.01. 22:44:29

@csakférfi: Ma 2019 van és nem 1941.Más kor ,más világ,más helyzet.Ráadásul szerintem Teleki egy gyáva féreg volt,aki ahelyett,hogy megoldotta volna az adott problémát,vagy vállalta volna érte a felelősséget az öngyilkosságba menekült.Mert szerintem az öngyilkosság a gyávák menedéke.

csakférfi 2019.06.01. 22:53:12

@Ekrü:
Gonfolom szálasi sem volt gyáva amikor a zsidókat a dunába lövette.
Becsület.......mond valamit?
Szószegés?
Régi szavak.
Magyarok.

felső határ nincs 2019.06.01. 22:56:50

@morph on deer: Valasztasi eredmenyekkel nem talalkoztal mostanaban?

csakférfi 2019.06.01. 23:02:53

@felső határ nincs:

Ezen lovsgolsz?
Választás?
Félelemkeltésre épített propaganga.....
Ez a Te.........politikád.

"szavak nemcsak a súlyukat, de már a jelentésüket is kezdik elveszíteni. Semmi sem számít, mintha nem ugyanazt a nyelvet használnánk. Ez a kampány attól is olyan mérhetetlenül színvonaltalan, hogy nincs benne egyetlen releváns állítás, amivel vitatkozhatnánk.”

Kövér László

Bár a házelnök nem a sajátjaira értette, de Kövér Lászlónál senki nem tudta volna pontosabban megfogalmazni, hogyan működött a kormányzati propaganda az elmúlt hónapokban."
...

444.hu/2018/04/17/a-kormanyoldal-10-legnagyobb-hazugsaga

Remek ember vagy.

István Tokány 2019.06.01. 23:05:18

@MAXVAL bircaman közíró: A köcsög, fideszbuzeráns seggfejek nehezen viselik el a másként gondolkodást, ez a fő megfigyelésem.

felső határ nincs 2019.06.01. 23:06:26

@csakférfi: "Nem kommunára gondoltam.
Ellenséget baráttá tenni.
Ez a politika."

Marhasag.

A sikeres (alt. valasztojogon alapulo) politika a leheto legtobb ember leheto legnagyobb joletenek az elomozditasa. Ebben Orban a legsikeresebb, miota Mo-n valasztasokat tartanak. Ez teny. Emellett Europaban is a legsikeresebb, mint a 7vegi valasztasi eredmeny mutatja (nyilvan ebben a balfasz ellenzeknek is kulcsszerepe van, de hat mindenhol balfasz az ellenzek, azert ellenzek).

felső határ nincs 2019.06.01. 23:06:58

@csakférfi: "Ezen lovsgolsz?
Választás?"

Ilyen a demokracia.

morph on deer 2019.06.01. 23:08:40

@Ekrü:
“Tőlem meg kétlem,hogy valaha is olvastál volna akár csak egy alpári megnyilvánulást is.”

Tőlem meg azt nem, hogy ezr említettem volna.
Viszont ez két külön dolog.
Az egyik egy meggyőződés, hogy a “másik” rosszul tudja, elmaradott, stb, mert X párt a választottja, a másik meg a PC teljes elvetése, a dolgok nevükön nevezése, meg hasonlók.
Aztán neg van az öncélúan mocskos száj, amelyik teljesen mindegy, miről van szó, mindig mellékel néhány szaftos jelzőt, és mindig feleslegesen.

Lehet, hogy az is az oka, hogy én nem hiszek az “oldaliságban”, mármint bal vagy jobb, ez nálunk már rég értelmét vesztette. Itt már nem elvek vannak, hanem érdekek, és ebben egyetértünk, mert ebben (az egyben) orbán őszinte volt.

csakférfi 2019.06.01. 23:10:26

@felső határ nincs:

"Minden allam maffiaallam. Elvileg elhetnenk ado nelkul hippi kommunakban, de a gyakorlatban nem megy."

Most már nem. Ezt hozta orbán kormány.
Néhány kollégista kitörölte a szótárból a....
becsület
öszinteség
hit
igazság
egyenesség
lovagiasság
együttérzés
segítőkészség
bátorság
stb.

Na....cső!
Későre jár! Offolok. Érvelj a kormány mellett tovább. Hasznodra válik .
Addig nyugodtan alszom.
Mint a Te lelkiismereted!

csakférfi 2019.06.01. 23:15:15

@felső határ nincs:
Demokrácia?
Ez???
Aztaaaa......
A gyerekeimnek több esze van hogy ezt bekajálja.
Mindegy......megyek aludni!
Jó éjt!
Mr. cosa nostra.
Ezt nem hagyhattam ki!
:) :)
Méghogy demokrácia.
Haláli.

felső határ nincs 2019.06.01. 23:19:59

@csakférfi: Nem mesekonyvbol kell megismerni a demokraciat, eltem tobbfele, nyugaton is, a zsellerek mindenhol pont azt mondjak a politikusokrol, mint nalunk: Azok oooo...lopnak, mafia!

Kb. ennyire valok, zseller majomnak.

Proud Mary 2019.06.01. 23:24:07

@csakférfi: Teleki levele egy faszság volt. de ha kicsit is ismernéd a történelmet akkor ezt te is tudnád

csakférfi 2019.06.01. 23:32:25

@Proud Mary:
A történelem az emberi kapzsiság....mohóság...nagyravágyás...hitszegés....gyilkosságok....lopások....háboruk...területrablások folyama.
Ma sincs ez másképp.
Csak multikulti a neve.
Okulj a történelemból. Tslán normális jó emberré válsz.
Engem meg ne oktass. Már megtették néhányan.
Van elég eszem hogy a tudásom ne fitogtassam.
Nem úgy mint Neked.

"Ha nem emelik fel az okosakat, a nép közt rend és béke fakad; ha nem kell többé a ritka, drága, megszűnik a nép kirablása; ha nem a vágy uralkodik, a nép szíve megnyughatik. Ezért a bölcs a szívet kiüríti, a gyomrot teletölti, a sóvárgást gyengíti, a csontot erősíti, hogy az emberek ne tudjanak, ne vágyjanak, az okosak veszteg maradjanak. A nem-sürgés ez és rend és békesség lesz."
Tao Te King

Úgy 2500 éve írták.
Okulj és tanulj meg hallgatni.

felső határ nincs 2019.06.01. 23:35:40

@csakférfi: "Úgy 2500 éve írták."

De kik? Biztos se penzuk, se hatalmuk nem volt, csak vmi koldoknezo lippsi filozofus busongott.

Az ilyeneket bedaraljak a disznoknak.

csakférfi 2019.06.01. 23:37:54

@felső határ nincs:

"Kb. ennyire valok, zseller majomnak."

"Nem hallatszik ott többé sírás és jajkiáltás hangja. 20Nem lesz ott olyan csecsemő, aki csak néhány napig él, sem öregember, aki magas kort ne érne. Mert a legfiatalabb is százévesen hal meg, és aki nem ér meg száz évet, átkozottnak számít. 21Házakat építenek, és ők laknak majd bennük, szőlőket ültetnek, és ők élvezik majd azoknak gyümölcsét. 22Nem úgy építenek, hogy más lakjék benne, nem úgy ültetnek, hogy majd más élvezze. Mert népem élete oly hosszú lesz, mint a fáké, és amiért megdolgoztak, választottaim maguk élvezhetik. 23Nem hiába fáradoznak, nem veszedelemre szülnek, mert az ÚR áldott népe ez, ők és leszármazottaik. 24Mielőtt kiáltanak, én már válaszolok, még beszélnek, én már meghallgatom. 25A farkas a báránnyal együtt legel, az oroszlán szalmát eszik, mint a marha, és a kígyónak por lesz a kenyere. Nem árt és nem pusztít szent hegyemen senki – mondja az ÚR.

Ézsiás próféta könyve.

Isten nincs.
Csak emberek akik hiszik hogy azok.

csakférfi 2019.06.01. 23:42:44

@felső határ nincs:

"De kik? Biztos se penzuk, se hatalmuk nem volt, csak vmi koldoknezo lippsi filozofus busongott.

Az ilyeneket bedaraljak a disznoknak."

Gondolom nem akarsz hosszú életü lenni.
Ezért mondod ezt.

"30 Aki az út-on járva urát szolgálja, nem igáz le országokat hadsereggel, hiszen őellene is fordul a dárda. Hol had vonult, tövis lepi a rétet, nagy harc után jönnek ínséges évek. Az eszes: győz és megtorpan, nem tobzódik a diadalban, győz és nem magasodik, győz és nem cifrálkodik, győz és nem kevélykedik, győz, mert győzni kényszeríttetik, győz, de sohasem erőszakoskodik. Olykor a lények már ifjan vének, ellene szegülnek az út rendjének, s ha így van: korán sírba térnek."

Lao Ce

Minden jót......korán sírba térő!

:)

2019.06.01. 23:53:09

@nemecsekerno_007: "már azt gondoltam nem lehet több témát lenyúzni a kormányról, de mindig meg tudtok lepni. Tényleg nagyon ráértek..."

Úgy őszíntén, téged zavar más ember véleménye a tolvaj pártodról? Ha igen, miért nem jelented fel az államvédelmi hatóságnál? Vagy ha annyira nem bírod fideszesekről mondott véleményeket, miért nem ugrasz a Dunába? Hideg?

@Cycmen: "Poszter, mi a nyomor tárgya nálad?"

Nem neked írták cikket, te lótetű. Vagyis ne ugass bele mások dolgába.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.06.02. 01:38:24

@Ekrü: "Ráadásul szerintem Teleki egy gyáva féreg volt,aki ahelyett,hogy megoldotta volna az adott problémát,vagy vállalta volna érte a felelősséget az öngyilkosságba menekült.Mert szerintem az öngyilkosság a gyávák menedéke."

Mi lesz beled cicabogár amikor orbán gazdád Moszkvába fog menekülni? Már most legyávázod a nagyvezíredet???

Infamous 2019.06.02. 03:30:30

A fidesz szavazók egy jelentős része szegregációban élő zombi. A városlakó agymosott-hívők is javarészt gecihülyék.
Hadd fröcsögjenek, kit érdekel ez, de tényleg?
Más kérdés, ha a családban is akad egypár gecihülye. Az tényleg szar lehet.

nyerafidesz 2019.06.02. 05:53:20

Ennél megosztóbb, uszítóbb szart ritkán olvasni. Főleg annak tudatában, hogy a Fidesz-ellenes balliberális népség nap mint nap fizikai erőszakra buzdít a kormány ellen.

Szemkilővetők iszlamizálni akarják az országot. 2019.06.02. 06:21:25

@csakférfi: Nekunk magyaroknak ez igy tetszik. Soha nem ment meg ilyen jol az orszagnak mint most. Ha sorosberenc libbantaknak nem tetszik, hogy az orszag fejlodik, hogy az orszag eros, stabil, biztonsagos akkor lehet menni sziriaba arabokat szopni, senki nem tart vissza.

rallus 2019.06.02. 07:14:42

A szerencsétlen ellenzéki hívők az ATV-ről szopott okosságok csócsálása helyett inkább tanulmányozhatnák a matematikát.. Aztán nézegethetnének EU statisztikákat, hátha fény gyúl az agyukban...

tpl 2019.06.02. 07:35:26

Ez azért marha vicces, lévén a balliberális media következetes karaktergyilkolászása Orbán irányába, fasizmus kiáltása, gyakorlott kierkesztɛse (ha nem támogatod a melegházasságot, vagy szerinted is akkor színes a világ, ha Budapesten több tízezer néger, félmillió arab és ugyanennyi ázsiai szaladgál, akkor mocskos náci vagy), a kereszténység modszeresi kiuzese a kozeletbol, a gender-faszság (ami amúgy a szpichiatriára tartozna, nem a társadalomra) stb. na az a modernlori libnáci társadalom terror. Nincs ennél kirekesztőbb.

Cycmen 2019.06.02. 07:36:17

@Fülig José: "milyen nagytöbbség, te fasz? matek nemmegy..?"

52%! Most nem lennék a helyetekben, ahogy Virág elvtárs mondta volna! :D
Az 52 egyébként prímszám? :D

Ekrü 2019.06.02. 07:38:39

@csakférfi: "Gonfolom szálasi sem volt gyáva amikor a zsidókat a dunába lövette."-Gondolom,ha már az érdemi vitában nem tudsz győzni,szeretnéd rám húzni a náci jelzőt.Nos ,nem igen fog menni.Fél családom Auschwitzban végezték ki.A másik fele pedig székelyként a németek mellett harcolt az orosz fronton,hogy újra magyarnak vallhassa magát.Ha mást nem ,annyit megtanultam,hogy a történelem soha nem fehér-fekete.

midnight coder 2019.06.02. 07:47:54

Vicces ez a post. Az írója nyilván nem élt a Kádár-rendszerben, illetve az Antall kormány alatt. Ez a megosztottság már ekkor is megvolt, max. Kádárék alatt a fél ország csak szûk családi körben beszélt bizonyos dolgokról, Pl. téeszesítés.

Cycmen 2019.06.02. 07:49:59

@felucca02: " Oh, csak a képmutatást ne hoztad volna szóba..."

Elkéstél, mert szóba hoztam. Elég vaskos libsi képmutatás kéz a kézben a megosztás miatt pampogni és közben fideszhívőzni, meg Orbánisztánozni! A megosztás akkor kezdődött, amikor a szerencsétlen Antall József kijelentette hogy egy tömb a magyarság és ő 15 millió magyar miniszterelnöke, amire nekiesett az egész patkány komcsilibsi kompánia! Akkor azért megértette akinek esze van, hogy veletek semmit nem lehet kezdeni, amit azóta is naponta bizonyítotok! O1G ismételgetés! Nagy Blanka hősnőtök, Bunkóné Bordély Ildikó és a futóbolond Fletótok, csak így a teljesség igénye nélkül!
Rosszabbak vagytok mint a dögvész!

szigony 2019.06.02. 08:13:41

@Cycmen: Óhhhhhhh a teljesség igénye nélkül felsoroltál pár nevet. Most jöjjenek azok akik alakítják ezt a szép új világot. Két nevet csak találsz ott is ?

Cycmen 2019.06.02. 08:29:36

@szigony: Leszarom a dumád öreg, persze hogy van ellenpélda,l csak nem képzeled hogy válasz nélkül marad a suttyó baromságotok?
És itt most a megosztás a téma, ti választottátok, de még ilyenkor sincs bennetek annyi intelligencia, hogy a vádaskodás mellett ugyanabban a mondatban ne kövessétek el azt, amit másoknál kifogásoltok!
Amúgy minek váltottál a 8 éves 26 hozzászólásos nickedre? :D Ez a másik amit utálok, legyetek már emberek és nem ilyen gerinctelen férgek!

Ad Dio 2019.06.02. 08:30:07

"A jó szomszéd egyáltalán nem olyan apolitikus és toleráns, mint amilyennek mutatja magát. A kedves szomszéd valójában ő maga is uszít bizonyos társadalmi csoportok ellen"

Az sem normális, aki beáll bármelyik politikai csoport ingyenes szekértolójának. ha mindketten megtették ezt, akkor voltaképpen két hülye lakik egymással szemben. Sem a kapcsolatukért nem kár, sem értük.

antiinternáci 2019.06.02. 09:18:00

@nyerafidesz:

"... a Fidesz-ellenes balliberális népség nap mint nap fizikai erőszakra buzdít a kormány ellen"

Pontosan. Bár még nem nálunk (de mi is erre megyünk) láttam egy német bolsevista utcai plakátot:

Soros-jugend lány áll a kezében a proletárok fegyverével (baseball-ütő), hogy majd ők leverik a "nacionalistákat". (Így, meg még ígyebben is illetik a tisztesség és normalitás híveit az ottani DK-sok.)

midnight coder 2019.06.02. 09:20:25

@Cycmen: Dehogy akkor kezdõdött. Volt az már bõven a Kádár-rendszerben is, voltak a különféle kommunisták a naiv jómunkásembertõl az önkéntes rendõr/munkásõrön át a párttitkár elvtársig és voltak a reakciósok. És persze a komcsikban már akkor is megvolt a jól fejlett elittudat, máig emlékszem az általános iskolai fizikatanáromra aki magyarázta, hogy a boltokban nálunk lehet kapni rövidhullámú rádiót amivel lehet fogni a szabad európa rádiót, de aki ilyet meg tud venni, az már nem fogja hallgatni mert felvilágosult kommunista... Közben odahaza én is építettem magamnak egyet. Amúgy pedig akkortájt még egy rakás csöves "világvevõ" volt az embereknél, bár jó részük már a padláson.

konrada 2019.06.02. 09:41:24

Jó reggelt. Végre látod azt, amiben él ez az ország, mióta ki lehet mondani, ki mit gondol. Az más kérdés, hogy te is pont olyan vagy, akinek fáj a másik véleménye, így a saját uszulásod vetíted ki a tőled eltérő véleményre. Ez abból látható, hogy kispécized az egyik párt hülyéit, és csak őket emlegeted, miközben az igazi szektások azok, akiknek csakis az a baj, ha mások is léteznek.

Cycmen 2019.06.02. 09:42:03

@midnight coder: Végül is igaz, az akkori komcsik meg munkásőrök alkotják a mostani libsiproli erők gerincét, úgyhogy csak a külsőségek változtak. Erre mondta az általam egyébként nem sokra becsült Hofi, hogy kis ország vagyunk, csak egy csőcselékre telik!

antika890 2019.06.02. 09:43:13

@rallus: Statisztika. Az való nektek fidesz hivőknek. Átlagbér emelkedéssel villantani, közben meg a létminumum statisztikát eltörölni. Közben az uratok meg stadiont épit a háza elé. A haverjára meg ráiratja az országot. . . Istenem milyen buta, korlátolt csürhe vagytok. És a keritésetek is statisztikából van megépitve szépen gondosan. Orbán uratok alapos ember, abban nincs vita.

midnight coder 2019.06.02. 09:55:55

@antika890: A létminimum erõsen politizált dolog. Az infláció már egy jóval racionálisabb mutató. Az viszont nem alakult annyira vészesen rosszul.

Cycmen 2019.06.02. 09:56:35

@antika890: :DDDDDDDD 52%, azaz rohamosan fogytok! Az utolsó majd utoljára elmondja ezt a libsi mantrát, majd belelövi magát a Dunába!

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.02. 10:08:56

@morph on deer: Ez olyan Kovács M. Máriás megjegyzés volt..Sokat fantáziáltok Zorbány haláláról mostanában..Merényletre nem készültök?

konrada 2019.06.02. 10:12:49

... és egyébként poénos is olvasni egy ilyen fikázó cikk alatt az olyanok egyetértő véleményét, akik szerint a másiknak kuss a neve, és már rég meg kellett volna dögöljön. ;))

2019.06.02. 10:13:46

@konrada: " az igazi szektások azok, akiknek csakis az a baj, ha mások is léteznek"

Erről szól az orbánista pártod, te szerencsétlen. Jó reggelt! Ezért szűkölsz te is itt, fideszbolsevik.

@Cycmen: Olvasni nem tudsz, te nyomorék? Fentebb már említettem neked, hogy semmi közöd a cikkhez, nem neked írták. Mi a kurva anyádért vergődsz itt? Mert engedi a nálad is ostobább blogger? Hát akkor ápoljátok le egymást.

selek 2019.06.02. 10:20:01

Kikényszerítenéd, hogy minden szavazó mobilján ott legyen gondolatod egy SMS-ben, akár ingyenes telco CSR keretében ? Ámen

selek 2019.06.02. 10:24:26

@antika890: Kikényszerítenéd, hogy minden szavazó mobilján ott legyen gondolatod egy SMS-ben, akár ingyenes telco CSR keretében ? Ámen

konrada 2019.06.02. 10:37:02

@Tarlós elvtárs patkányos városa:
;))

Szvsz. túltolod már. Szerintem mindenki érti már enélkül is, mekkora ökörség volt ez a blog így kihangsúlyozva csak az egyik oldal hülyére.... de azért jól bemutatod, hogy miért.
;)))

Cycmen 2019.06.02. 10:37:34

@Tarlós elvtárs patkányos városa: :" Olvasni nem tudsz, te nyomorék? Fentebb már említettem neked, hogy semmi közöd a cikkhez, nem neked írták. Mi a kurva anyádért vergődsz itt? "

Azért vergődök itt, mert te egy buta nulla vagy és nem tudod megakadályozni, így tudom bosszantani a hozzád hasonló patkányokat!

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.02. 11:09:24

@Tarlós elvtárs patkányos városa: Anyád szokott itt a sakon állni..Ügyes a néni egyébként..:)

alöksz róz 2019.06.02. 11:24:13

@Cycmen: "A megosztás akkor kezdődött, amikor a szerencsétlen Antall József kijelentette hogy egy tömb a magyarság és ő 15 millió magyar miniszterelnöke, amire nekiesett az egész patkány komcsilibsi kompánia" - ez így igaz.

MACISAJT 2019.06.02. 11:27:19

Itt van egy cikk a balib pártsajtóból:
nepszava.hu/cikk/1145233-nagy-n-peter-se-apak-se-fiuk

Ebből idéznék:
""Mind többen veszik észre, hogy az SZDSZ hangadó vezetőinek antibolsevista meze alatt bizony másfajta szív dobog.", írta Grezsa Ferenc 1990. március 31-én Csurka István Magyar Fórumában. Most a kormánypárti média gigantikussá növesztett frontvonalán ugyanezzel a logikával tüzelnek a Momentumra. Éppen a lényeget vétik el.

Tény, hogy a fiatal párt ismert emberei között szembeszökően sokan volt liberális, illetve szocialista politikusok gyermekei, unokái, de itt éppen a szívbéli szakítás a nyilvánvaló. Ahogy Göncz Árpád unokája, a politizálást az Együttben kezdő Benedek Márton fogalmazott: az ott kibontakozott összefogás-mánia megakadályozta, hogy a pártok a saját gondolataikról beszéljenek. Rajta kívül is családi-politikai indíttatással és jó minőségű képzettséggel egyaránt rendelkező emberek sora választotta politikai örökségével szemben a Momentumot.

Dinasztiatagadás

Így Donáth Anna, Donáth László evangélikus lelkész lánya. Édesapja 16 éven át volt a szocialisták által jelölt országgyűlési képviselő, nagyapja, Donáth Ferenc, a Nagy Imre-per másodrendű vádlottja. A már említett Benedek Márton a Millában kezdte, majd az Együtt 2014 egyik alapítója lett. Oxfordban magyar nemzetpolitikából doktorált. Szintén 56-os elítélt forradalmár leszármazottja Mécs János, Mécs Imre volt SZDSZ-es – és rövid ideig szocialista - politikus fia. Radnóti András édesapja, Radnóti Sándor filozófus, az SZDSZ országos tanácsának tagja volt. Tabajdi Péter Tabajdi Csaba, korábbi MSZP-s képviselő fia. Mindannyian fontos emberei a Momentumnak. (A szervezet elnöke, Fekete-Győr András is generáció-tudatosan választott, amennyiben vállaltan fideszes elkötelezettségű családjával szembement.)
Egy csapaton belül ennyi egy irányba vezető életút nem lehet a véletlen műve."

Hát így.
a) Csurkának-AKI VÁTESZ VOLT, sajnos csapnivaló politikus is egyben- 1990-ben (is) teljesen igaza lett, " az SZDSZ hangadó vezetőinek antibolsevista meze alatt bizony másfajta szív dobogott".
b)A régi apák, nagyapák fiainak, unokáinak mai "ennyi egy irányba vezető életútja sem lehet a véletlen műve."

Itt van az új falka. Az apró-klán mellé.

felső határ nincs 2019.06.02. 11:28:42

@MaxwallBircawoman: Es a russzeli csalok jol ki is szoptak mult 7vegen, Zorban meg ismet szetnyerte magat.

Azaz ti hazudtok ismet.

MACISAJT 2019.06.02. 11:33:40

Nemrég egy hangfelvétel került elő ahol Tracie Ahern beszél. Tracie Ahern a Soros Fund Management, azaz Soros amerikai hedge fundjának, pénzügyi alapjának korábbi pénzügyi vezetője. 2007 és 2015 között töltötte be ezt a tisztséget. Tracie Ahern egy beszélgetésen arról szólt, hogy Soros a Nyílt Társadalom Alapítványt (Open Society Foundations) eszközként használja a politikai véleménye érvényre juttatására az Egyesült Államokban és Európában. Soros két nagy intézményen keresztül fejti ki tevékenységét. Az egyik a vagyonát kezeli, ez a Soros Fund Management. A másik intézmény az állítólag emberbaráti célokat szolgáló Nyílt Társadalom Alapítvány.
Tracie Ahern a beszélgetésben elismerte, hogy az alapítványt valójában politikai befolyásolásra használják, az erről szóló kérdésre azt felelte: „ Nos [az alapítvány] erre való, igen." Amikor beszélgetőtársa az Orbán Viktorral folytatott vitájáról és Magyarországról kérdezi, Tracie Ahern arról beszél, hogy „mostanra valószínűleg több milliárd dollárt költött" Magyarországon Soros az alapítványán keresztül. Ahern ezzel összefüggésben azt is hozzátette: legalább kétezer ember dolgozik ott (Magyarországon), hogy érvényre juttassák Soros akaratát.

De én is felsorolnék néhányat .
Őszintén kíváncsi volnék, hátha valaki tudja, az alábbiak (a teljesség igénye nélkül) miből lettek finanszírozva/létrehozva az MSZP-SZDSZ dicsőséges 8 éve alatt.
Ja és 2010 óta:

1 Amnesty International
2 Athena Intézet
3 Demos Magyarország Alapítvány
4 Eötvös Károly Intézet
5 Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI)
6 Gazdaságkutató Intézet (GKI)
7 Greenpeace Magyarország
8 Habsburg intézet
9 Hallgatói Hálózat
10 Hálózat a Tanszabadságért
11 Hayek Társaság
12 Haza és Haladás Alapítvány
13 Hetényi Kör
14 Intézet a Demokratikus Alternatíváért IDEA
15 KLUBHÁLÓ - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata
16 K-Monitor Közpénzfigyelő Iroda
17 KOPINT- TÁRKI Konjunktúrakutató Intézet Zrt.
18 Költségvetési Felelősség Intézet Budapest
19 Magyar Helsinki Bizottság
20 Magyar Progresszív Intézet
21 Magyartanárok Egyesülete
22 Martin Luther King Egyesület
23 Méltányosság Politikaelemző Kör
24 Mérték Médiaelemző Műhely
25 Munkáért Alapítvány
26 NANE
27 Négy Mancs állatvédő alapítvány
28 Oktatói Hálózat
29 Pallas Páholy
30 Pénzügykutató Zrt
31 Policy Agenda Kft
32 Policy Solutions
33 Political Capital
34 Political Spectrum
35 Politikatörténeti Intézet
36 Publicus Intézet
37 Republikon Intézet
38 Szabadság és Reform Intézet
39 Soteria Alapítvány
40 SZEMA
41 Szolidaritás
42 Táncsics Alapítvány
43 Társaság A Szabadságjogokért
44 Tegyünk Egészségünk Színvonaláért Alapítvány TESZ
45 Transparency International
46.Menedék Egyesület,
47.Artemisszió Alapítvány.

MACISAJT 2019.06.02. 11:39:18

Bence György filozófus írta:
„A liberalizmus nagyon toleráns. Csak a fasisztákkal kérlelhetetlen. Ja, hogy rajtuk kívül mindenki fasiszta, arról ők igazán nem tehetnek.” Továbbá a liberálisok két véleményt ismernek: a sajátjukat és a helytelent. "

24 évvel ezelőtt a pártsajtóban Korniss Mihály előadta mint a liberális hitvallást(párja meg nemrég kívánta Orbán lezuhanását, Kaczyński mintájára):

"Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy tudniillik mi még sokkal jobban gyűlölünk titeket mint ti minket. Most, hogy kezd lassan vége lenni a sajtószabadságnak Magyarországon, úgy érzem, kénytelen leszek újra politikai publicisztikát írni. És nem tudok lelkiismeret-furdalás nélkül gondolni arra a pillanatra, amikor nagyon nehéz lesz kikerülnöm a gyűlölködés szavait és mondatait. Azt hiszem, a XX. század nagy tanulsága, hogy a humanizmus esélyeit a politikában alapvetően újra kell gondolni. A politika abban a pillanatban, amint a szeretet szót a szájára veszi, bűnt követ el, mert a politika logikája a hatalmi érdekek logikája. A hatalom megszerzésének és megtartásának a technikája és tudománya, és ebben sok minden szerepet játszhat. A tapasztalatok szerint a szeretet nemigen."
Megjelent: Beszélő hetilap, 1993, 48. szám, Évfolyam 5, Szám 52

És hozzátenném még a "Globális Liberálisok" két pontját, ahogyan nemrég én magam( szerénységem) foglaltam össze:

Első pont:
NEKÜNK "liberálisoknak" mindent szabad. Szabad országokat bombázni,országokat lerohanni, szabad náci mintára külföldön koncentrációs táborokat fenntartani, szabad célzott likvidálásokkal gyilkolászni, szabad kínvallatni, szabad országokat lehallgatni,nemtetsző politikai vezetőségüket eltávolíttatni, államcsínyeket végrehajtani, választott politikusok helyére IMF /Goldmann Sachs funkcionáriusokat beültetni, szabad világgazdasági válságokat okozni és fenntartani, szabad bankóprést alkalmazni...gyakorlatilag nincs olyan ami NEKÜNK ne volna szabad.

Második pont:
Hogy NEKTEK mi szabad, azt majd MI," liberálisok" megmondjuk.
Ahogy azt is mi mondjuk meg hogy ki a művész, író, alkotó,tudós. És ki nem az.Azt is megmondjuk hogy mikor ki az antiszemita, fasiszta, náci, magyarkodó, nacionalista.
Azt is megmondjuk hogy kit kell megbüntetni, száműzni,megbuktatni, kiéheztetni, embargó alá vonni.
MI majd ugyanis mindig mindenről MINDENT megmondunk
Mindezt persze csakis a "liberálizmus" nevében.

Cycmen 2019.06.02. 11:46:40

@MaxwallBircawoman: " Vagy egy tucat hozzád hasonló takonygerincűt hívtam személyes találkozóra, hogy ott legyen ilyen mocskos szájú....Egy sem jött el. Jah... és felesleges fogatkoznod, hogy te ott lennél....Egy frászt egy gyáva kutya vagy....."
MaxwallBircawoman
0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban
2019.04.11. óta tag............

Bátor szavak, bár némiképpen ellentmond a lopott debil nicknév és az új reg. :D Te egy szánalmas agresszív nyugger fotelhuszár vagy csak, aki még hülye is mert arra hivatkozva hogy már fenyegetőzött régebben is leleplezi magát. Szánalmas balfácán vagy.

kvadrillio 2019.06.02. 11:47:44

:o)))))))))))))))))))))))))))))))))))

A KIS SZDSZ-ESEK ???!!! :o))))))))))))))))))))
Felvették a Momentumot a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) pártszövetségbe, aminek a közelgő európai parlamenti választások szempontjából van különös jelentősége. A döntést pénteken délelőtt, a szövetség madridi kongresszusán hozták meg, és az ALDE Facebook-oldalán jelentették be elsőként.

ORBÁN IGAZODIK. MERT MEGKÉRTÉK RÁ ! :)))

MACISAJT 2019.06.02. 11:48:00

@felső határ nincs:

Az még önmagában nem volna baj/elég.
Ugyanis ebből , a többi 13-al ellentétben Magyarországon magát be nem való nemzetiségben:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_nemzetis%C3%A9gei
is bőven akadnak derék emberek, magyar patrióták.

A gond a ballibsi , hazai illetve külföldön beágyazott maffiával van, amely a tanácsköztársasággal kezdődően és rákosiékkal folytatván, majd az un. rendszerváltás után prímán átmentve magát, még mindig foggal és körömmel illetve bármilyen eszközzel , beleértve a nettó hazaárulást, harcol a szerzett jogaiért.
Mert tévedés ne essék: a sorosuk csak a jéghegy felszínen látható hegye.

Wildhunt 2019.06.02. 11:52:44

@Cycmen: is! Prímszám, Ami kígyógyógyózik!

MACISAJT 2019.06.02. 11:59:16

Bár a judeobolsevizmus és a fasizmus valamint a nácizmus között a "lényegi eredményességet" illetőleg(népírtások, más országok lerohanása,katonai diktatúra, koncentrációs táborok etc) csupán nüansznyi különbségek voltak...
a kettős mérce jegyében míg utóbbiakat , vezetőiket, szerveiket és hangcsöveiket érdemeik elismerése mellett azonnal betiltották, felszámolták, nyomaikat sóval behintették, addig előbbiek mégis valahogy minden országban rendre átmenthették magukat immár"demokratikusan".

És bizony joggal juthat eszünkbe, hogyan is történhetett mindez.
És senki ne csodálkozzon hogy Magyarország ide jutott. Németország is ide jutott volna ha mondjuk a bukás után megtartották volna a "demokratikus" Völkischer Beobachtert vagy a Stürmert. De azok sorsa a bukás után egy pillanatra sem volt kérdéses.
Magyarországon viszont kivették az MSZMP nevéből az M-et( amúgy ami munkást jelentett), a Népszabadságot pedig átjátszották saját maguknak " Szabad Sajtó"(muhaha) fedőnéven és máris mehetett a vircsaft mintha 45 évig mi sem történt volna.

Jelzem, az is jellemző hogy november 4-én lesz az évfordulója hogy 1956-ban csermanek kádár és apró klein antal konkrétan szovjet tankon rontott rá Szolnokról érkezve a fővárosra.
Utóbbi mint az országgyűlés elnöke pedig 1958-ban személyesen jelentette be az "örömhírt", Nagy Imréék felakasztását.(hogy kátránypapírba csavarva, szögesdróttal összekötözve, arccal lefelé "temették el" őket, mondjuk akkor ezzel nem dicsekedett, ez csak az exhumáláskor derült ki).
Pereputtya meg a zabrált szemlőhegyi villából dirigálja a "demokráciát", unokája meg brüsszelitának készül.
Hívei meg a Szabad Népért morzsolgatják könnyeiket.

Tiszta horror.

MACISAJT 2019.06.02. 12:11:33

@Szemkilővetők iszlamizálni akarják az országot.: " akkor lehet menni sziriaba "

Nono. A mai pártsajtóban:
nepszava.hu/3037883_hazadnak-megrendulten-tobb-szazezer-magyar-politikai-okbol-tervezi-a-kivandorlast
csongovai hilda és dániel péter mással büszkélkedik.

Cycmen 2019.06.02. 12:12:42

@MACISAJT: Látom már te is ráálltál a családfa kutatásra.
Szerinted mikor veszi észre az "új baloldalra" szavazó idióta proli, hogy a Momentum és a DK leszármazásilag a most már megvetett MSZP-n és SZDSZ-en átívelve a Rákosi, sőt a Kun Béla éra mocskos kádereinek a leszármazottaiból épül fel? És a genetika az genetika, ergo ugyanaz a vérvonal próbálja aljas módon megint akarata ellenére boldogítani ezt a szerencsétlen országot!

Andy73 2019.06.02. 12:51:21

Én Magyarországon élek, nem ott, ahol és ahogy a blogger leírja.
Ha nekem is olyan beszűkült, bipoláris tudatom lenne, mint a bloggernek, és most "Gyurcsányisztánban" kellene élnem, akkor baromira zavarnának az ilyen agymenések. Így viszont csak nevetek a blogger megosztó és kirekesztő világképén és irományán.
Ja, és ha egyáltalán van némi valóságalapja a sztorijának, akkor nagyon sajnálom az általa szidott szomszédot, aki állítólag egy homoszexuális párral lakik szemben, azokat kell kerülgetnie, esetleg a kiskorú gyerekeivel együtt. Ha jól értem, még igyekszik is jó képet vágni az egészhez, és a blogger kirohanása most azért született, mert valahol olvasott egy kommentet, amiből rájött, hogy mégsem repes az örömtől az illető.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.02. 13:07:42

@MACISAJT: Engem ennél is jobban érdekelte, hogy ki finanszírozta a Momentum rengeteg, közösségi oldalakon megjelenő hirdetését az EP választás előtt. Kb. 10-szer annyi volt belőle, mint LMP-sből. Gondolom egy fillér Soros pénz nem volt benne..

kvadrillio 2019.06.02. 13:46:30

EZ A MACISAJT MIT KERES ITT ??? ÁTJÖTT A POLI-DILIBÓL TAKARÍTANI AZ ŐVELE NEM EGYENLŐ VÉLEMÉNNYEL LÉVŐKET ????? :o))))))) TAKAROGGY INNEN A FEHÉBEHHH ! :o)))))))))))))))))))))

OTTHON A SZÜLŐHAZA, AHOL FELCSEPEREDETT A ZEMBER.....EZT UGYE NEM LEHET ÖSSZETÉVESZTENI A KANAPÉVAL.
aztán...

én is, és sok más magyar emberke is felújítaná az otthonát uniós visza nem térítendő milliárdokból !!!
TALÁN ABBÓL A 90 MILLIÁRDBÓL, AMIT PONT ERRE ADOTT AZ UNIÓ A MAGYAROKNAK ! VIKTORKA INTÉZKEDJ MÁÁÁ EZ ÜGYBEN !...MER A FASZOM KIVAN A MINDENFÉLE KASTÉLYFELÚJÍTÁSOKKAL...., MÁR BAYERNAK IS JUTOTT,,,,, 1.. fT-OS KASTÉLY, L. SIMONKÁNAK IS JUTOTTT, MEG AZ ÖSSZES HAVERODNAK IS JUTOTT ! BAZDMEG !

Nagyon nehéz feladatot kapott Orbán Viktortól Lázár János
2019. június 1. 16:07 - szerző: 168 Óra

Újabb testhezálló feladattal bízta meg Orbán Viktor miniszterelnök Lázár János egykori kancelláriaminisztert, akinek a Tisza család egykori otthonát, a borzasztó állapotban lévő geszti Tisza-kastély felújítását kell felügyelnie, és gondoskodnia arról, hogy az épületet két év múlva kulcsrakész állapotban adhassák át a Református Egyháznak – tudatta a Facebook-oldalán Lázár, akinek ettől talán csökken kicsit a lelkiismeret-furdalása amiatt, hogy nem figyelt eléggé a mezőhegyesi ménesbirtokra.

– Megtisztelő, de nehéz feladat lesz – összegzett a ménesbirtok mellett a dohányzás visszaszorítását is felügyelő politikus.

Az épületben élt Tisza Kálmán, aki 1875 és 1890 között volt Magyarország miniszterelnöke, ott született a tragikus sorsú Tisza István is, Tisza Kálmán fia, aki 1903 és 1905, majd 1913 és 1917 között is miniszterelnök volt. Nevéhez fűződik Magyarország első világháborús hadba lépése is.

(Az Index nyomán)

midnight coder 2019.06.02. 14:52:01

@MACISAJT: Ezek kb. úgy liberálisok ahogy Jézus ateista. Egy valódi liberális úgy kerülné a baloldalt mint az ördög a tömjénfüstöt, ezek az úgynevezett liberálisok pedig szétválaszthatatlanul össze vannak nõve velük. A baloldali liberárlis kb. olyan dolog mint a szûzkurva. A liberalizmus alapja a szólásszabadság és az individualizmus. A baloldalé pedig a cenzúra és a kollektivizmus. Egy valódi liberális azt mondta volna, hogy "A liberalizmus nagyon toleráns. Csak a kommunistákkal és a nácikkal szemben kérlelhetetlen.". Azzal, hogy ez a csóka az intoleranciát kizárólag a nácikra korlátozta, azt is bizonyította, hogy csak ugatja a liberalizmust, ami egy filozófustól elég gáz. Ezért megérdemelne egy Észak-Koreai vonatjegyet, csak oda...

midnight coder 2019.06.02. 14:56:50

@MaxwallBircawoman: "A saját szavaitokkal szembesítették titeket. Reakció: Mindenhol tiltva lettem....Ez tudjátok ti. Tiltani, ajvékolni, meg nyüsszögni a múlton"

Nos, én hasonlóan jártam egy rakás ballibes blogon. Nem kellett hozzá mást csinálni, csak grafikonokkal illusztrálni hogy a postoló hülyeségeket beszél. De az igazi ballibes blogot onnan lehet megismerni, hogy vagy sehogy nem lehet kommentelni, vagy esetleg csak faszbúkkal, de inkább az elõzõ a jellemzõ.

midnight coder 2019.06.02. 14:58:32

@midnight coder: Ps. Ez a nem lehet commentelni dolog amúgy nem csak a liberrált dolgokra vonatkozik, hanem általában mindenhol ahogy maga a blogger is tudja hogy marhaságokat beszél, Pl. különféle coaching és más hasonló hülyítõblogon.

sírjatok 2019.06.02. 16:08:37

@MaxwallBircawoman: "Vagy egy tucat hozzád hasonló takonygerincűt hívtam személyes találkozóra, hogy ott legyen ilyen mocskos szájú."

Engem megtalálsz minden hétköznap (kivéve szerdán) az Illatos úti Pytbull Gym-ben. A "Kokszos"-t kell keresni. Tudni fogják.

sírjatok 2019.06.02. 16:17:13

Amúgy a konstant o1g-zés, fideszbirkázás meg a patkányozás közben nevetségesen álszent ez a sírás. Fúú bazdmeg, hogy lehet hogy összeveszik velem a rokon csak azért mert orbángeciztem egy kicsit? Micsoda bigott fideszes.

nemecsekerno_007 2019.06.02. 16:44:02

@Tarlós elvtárs patkányos városa: Engem nem zavar... Benneteket zavar a 3. 2/3, meg bármi amit a patás csinál...

Szánalmas sivalkodás, kb. ennyit tudtok...

Minden ballib bérretteg 2019.06.02. 16:46:34

Fantasztikus..
Itt van pl ez a poszter.
Az egész posztban sértegeti a Fidesz szavazókat, elvakultnak ostobának béleygzi őket.
MAjd mond néhyán szót a gyűlöletkeltsről ez az ostoba faszparaszt, aki a gyűlöletkeltés melegágya önnön maga.

Ez a szép a ballib agybetegekben, hogy nyíltan uszítanak, gyűlölködnek, és panaszkodnak a gyűlölködésről.

torró 2019.06.02. 17:06:39

Az agymosást a kommunisták megtették 40 évük volt rá! Sokaknál sikerült de a többség megmaradt annak a keresztényi hagyományos életformára várva. Azok nyavajognak akik behódoltak a baloldali posvány politika eredményének. Látszik sok embernél, hogy milyen sikeres volt a műtét. A legtöbb még mindig ebben a mocsárban szeretne fürödni. De szerencsére az emberek többsége tudja milyen a baloldali igazság! Én 72 éves vagyok már volt szerencsém a Rákosi rendszerhez, és végig élveztem a Kádár korszakot. Tudom milyen aljas módszereik vannak a balos gondolkodóknak. És láttam mit loptak el tőlünk. Akik ezt nem látták nem is tudják összehasonlítani a mai viszonyokkal. Ők szemrebbenés nélkül semmiztek ki bennünket. A Mészáros működő munkahelyeket hoz létre olyan létesítményekből, amit a balosok hagytak lerohadni. Pedig a rendszerváltáskor teljesen ingyen kaptak meg gazdasági létesítményeket. Röviden szerettem volna elmondani, hogy kártékonyabb társaság mint a balosok nem nagyon található a földtekén. Ingyenélő hazug csaló banda! A mai fiatalok sajnos nem tudhatják mi az igazi történet, és ezért vannak vitáik.

nemecsekerno_007 2019.06.02. 17:33:00

@torró: Jaja, nekünk kommunistából is a legalja jutott...

enrikokaruszo 2019.06.02. 17:43:49

@MACISAJT: kemény cikk, köszi...
a pedagógus, aki önmagát nem kímélve kiáll a szabad oktatásért, aztán, hogy eltiporja a diktatúra, kivándorol Izráelbe...mindig meg tudok lepődni

enrikokaruszo 2019.06.02. 17:45:50

@Minden ballib bérretteg: ez egy életstratégia, van szerencsém ismerni hasonlót

Kuglóf. Az 2019.06.02. 19:23:35

@Weidmüller: Szopj le, csak úgy nyugodtan. Mocsadékok vagytok ti, rüh az ország ruhájában, de nem baj, egyre jobb tetűirtók vannak.
Elpusztult az mszp rüh, döglődik a jobbikrüh, nem lesz ez másként a dkrühhel sem. A momentumrühnek meg elapad a pénze, hiszen ezen kívül nem lesz más eredménye, a soros meg nem hülye, azért ő sem szórja a pénzt.
És ne felejts el leszopni, te tetű.

torró 2019.06.02. 19:59:15

Ki tudott erről? Ezt ugye nem reklámozták?
hungaryfirst.hu/cikkek/2018-09-07/azt-tudtatok-hogy-gyurcsanyek-eladtak-az-autopalyainkat-amiert-2038-ig-fizetnunk?fbclid=IwAR2f3wYhsc2aofumoBGcZprnk0EekMnxMv8h8Na088zyBkXk78ugkPP8o5A
"Az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. koncessziós társaságot 2004-ben a PPP (köz- és magán-együttműködés) projektek területén vezető német Bilfinger Berger BOT GmbH, az osztrák piacon több mint 125 éve jelen lévő Porr Infrastruktur GmbH, és a főként Közép-Európában tevékenykedő Swietelsky International Baugesellschaft m.b.H alapították."

Kuglóf. Az 2019.06.02. 20:04:54

Egyébiránt az összes fészbúkos volt közelebbi ismerős (pl. iskolatárs) közül KIZÁRÓLAG a balliberálisok zárogatták ki egymás után azokat, akikről kiderült, hogy a Fidesszel szimpatizálnak. Sörözgető ismerőseim közül KIZÁRÓLAG az az egy maradt el, aki korábban vérszadeszes volt, aztán vérgyűlölő lett, ő annyir nem bírja elviselni a másik oldalt, ha sörözünk, és akár csak EGYETLEN fideszbarát is beígéri hogy eljön, ő lemondja azonnal. Úgyhogy már nem is hívjuk, a sajátjainak nagyobb ciki, mint pl. nekem, mert én addig is szartam bele, ki mit favorizált.

Van a feleségemnek egy feleség baráti köre, négy család járt össze, férjestül. Addig, amíg oda nem szóltak neki, hogy legközelebb jöjjön nélkülem, mert két családot zavarja, hogy én EGYEDÜL "fideszes" vagyok, ők meg nem és így nem tudnak olyan "szabadon" beszélni. A feleségem meg fogta magát és elköszönt tőlük.
A balliberálisnál nincs nagyobb tolerofób a világon. Meghalnak ha valakinek a véleményét TOLERÁLNI kellene, ami nem egyezik az övékkel.

hidroponi 2019.06.02. 21:40:03

@Cycmen: orbanapukarol es anyukarol de hamar megfeledkeztel..

Szűtté mamá? Szűjjé! 2019.06.02. 21:48:26

Nos igen. Valóban EZ a fidesz legnagyobb bűne. Ezek sajnos nagyon gonosz emberek. Amit az országban műveltek a közállapotok züllesztésével azt több 10 év alatt sem lehet helyrehozni. Ettől persze a normálisabb fideszesek is szenvednek. Mindenkinek rossz. Kivéve a fideszes prominenseknek, akik a gyűlölködés árnyékában milliárdokat tesznek zsebre.

Etniez 2019.06.02. 22:48:08

@19540511: nekem is van egy rokonom, aki, amúgy normális, de van neki egy fidesztálib énje. Egy ideig szörnyűlködtem a kommentjein fb-n, végül ráírtam privátban. Megbeszéltük, elmagyarázta hogy neki a kisebbik rossz a Fidesz, én viszont rámutattam a, hibákra, amiket nem is tagadott. Végül szeretetben fejeztük be a beszélgetést és ő is visszavett egy kicsit.
Ne hagyjátok, hogy ez a neokommancs rezsim elegye a barátaitokat, pont ezt akarják. Leválasztani, szeparálni, irányítani. Mint egy szekta.

Etniez 2019.06.02. 23:08:25

@felső határ nincs: az alapja az uniós pénz és az általános jó piaci környezet, de így is tök utolsók vagyunk a V4-ek között.
Ott nincs ner, jobban is haladnak.

Etniez 2019.06.02. 23:12:36

@felső határ nincs: ne nagyon buzizz, mert a főnök nem szereti (tudod, Gáspár).

Etniez 2019.06.02. 23:16:50

@MACISAJT: Bencze György a saját nevében beszélt.

Etniez 2019.06.02. 23:20:22

@torró: Mészáros nem hozz létre semmit. Az uniós és magyar adófizetők működtetik a cégeit.
Más pénzéből én is jótékonykodom szívesen...

Etniez 2019.06.02. 23:21:31

@nemecsekerno_007: lófaszt, a legalja a szovjeteknek, kelet-németeknek, románoknál és bolgároknak jutott.

antiinternáci 2019.06.04. 11:32:31

@Etniez:

Miről beszélsz itt jóember?
Pont a bolsevisták ideológiája, hogy mindenki egyedül van, csak önmaga számít, AZ EGYÉN. Nincs közösség, nincs család, nemzet, haza, semmi. Nem számít, ha valami kártékony, aberrált, közösségellenes, csak az számít, hogy az egyénnek "joga van" akár szarnak, aljasnak, árulónak lenni, ha úgy gondolja, hogy NEKI az a jó.
Persze nálatok hazugság=igazság, szóval nyugodtan nyomd tovább a Belső Párt agit-prop szövegét. Nyomnod kell, mert ha nem csápolsz eléggé a bolsevistáknak, könnyen nemszemély lehetsz, még az érettségi tablóról is kiretusálják a rosszul teljesítő, vagy netán gondolkodni próbáló rabszolgák képeit.
süti beállítások módosítása