Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

Szombaton újra tüntetés lesz, de minek?

2018. április 18. - Kibeszélő

Fantasztikus, hogy ennyi ember vonult az utcára szombaton! Az viszont kérdés, van-e még értelme ezeknek a demonstrációknak? És ha nem sok, mit lehet még tenni a változásért?

Be kell látnom, frissíteni kellene az önéletrajzomat. Egyelőre nem azért, mert dobbantani szeretnék, hanem mert az utóbbi években rám ragadt egy furcsa hobbi. Közösségi élmény és sport egyben: TÜNTETÉS. Hol konkrét kormányellenes felvonuláson nyomtam, hol a tanárok és diákok szimpatizánsaként masíroztam szakadó esőben. Tulajdonképpen rendszeressé vált számomra ez a fajta testmozgás. 

Holott egyik vonulásnak sem lett eredménye. Kivéve a net-adó ellenit, de azon elvi megfontolásból nem vettem részt. Szinte szánalmasnak éreztem, hogy az internetért többen aggódnak, mint a magyar demokráciáért. Aztán elkövetkezett 2018, és abban kezdtem bízni, hogy a fatökű, saját húsosfazekát féltő és egymással civakodó ellenzék tényleg felismeri az igazi veszélyt, félreteszi nézeteit és büszkeségét, és összefog egyetlen cél érdekében. Mondhatjuk azt, naiv voltam. De az sokkal inkább igaz, hogy a végsőkig reméltem. Mert ugyebár mégis a remény hal meg utoljára. (Habár Magyarországon még a remény is előbb megdöglik, mint a széthúzás.)

valasztas.jpg

A választási kampány színjátéka hetekig lekötött. Csüngtem a médián, hogy mindig uptodate legyek. És amikor végre ránk virradt a választás napja, késő estig olyan ideg voltam, mintha csak vizsgázni mennék. Persze, a vizsgadrukk hiábavaló volt. Egy óriási hidegzuhanyt kaptam az arcomba: már megint Fidesz kétharmad... A hír nemcsak engem, de szűkebb és tágabb környezetemet is sokkolta. Sok minden megfordult a fejemben, még az is, hogy csomagolok. 

Egy-két nap után azonban újra erőre kapott a reménykedés: talán mégis csalás történt, talán mégis más a végeredmény. Mindeközben az ellenzék lassan eszmélt, és miután eszmélt, érdekesen reagált a helyzetre. Többen lemondtak, beismerve kudarcukat. Másutt egymásnak estek, vagdalkoztak, tettlegességig fajult az ellentét. Bravó, bravó - gondoltam, pont ez hiányzott a csalódott polgároknak: a vereség után már nem csak egymást, de önmagukat is marcangoló ellenzéki pártok.

És akkor fogta magát egy elégedetlen választó, és tüntetést szervezett a parlament elé. Nem az ellenzék vitte ki a jónépet, hanem egy egyszerű civil. Iszonyú dilemmába kerültem. Addigra elegem lett a fölösleges tüntetésekből. Gyakran a kereskedelemben sem fogadnak el reklamációt, miután a vevő távozott a kasszától. Akkor most mi a frászt akarunk még? A Fidesz kitalált egy furmányos választási rendszert, szemérmetlenül megvette a szegényeket, és más vérlázító eszközzel biztosította be magának a szavazatokat. De a választás napján valószínűsíthetően nem történt rendszerszintű csalás - állapította meg több szakértő is. Tehát vagy már a választás előtt kellett volna tüntetni az igazságos választási rendszerért, vagy az ellenzéknek egyetlen jelöltben kellett volna megállapodnia.

A lelkiismeret mégsem hagyott nyugodni. Úgy éreztem, muszáj tenni valamit, ha 4 év múlva is demokratikus országban szeretnénk élni. Vagyis újra vonultam. A tüntetés azonban egészen ambivalensre sikeredett. Egyrészt megmutatta, hogy százezreknek van elege a jelenlegi hatalomból, és egy demokratikus országban szeretne élni. Másrészt kiderült, hogy egy karizmatikus vezető nélkül hamar kifullad a kezdeményezés. Mert meg lehet hirdetni jövő szombatra is az újabb demonstrációt, ha közben egyéb eszköz nincs a kezünkben, amivel bármilyen változtatást el tudnánk érni. A tömegek pedig szombatról szombatra apadnak, végül elfogynak. Ez az egész kontraproduktívvá válik. Orbán pedig vígan ücsörög kétharmada élén, és azt csinál velünk, amit akar.

tunti2.jpg

Itt jönne be ismét a képbe az ellenzék felelőssége. Csak rajtuk keresztül tudjuk békésen érvényesíteni akaratunkat. Hisz őket is mi választottuk, bennünket képviselnek. Mégpedig a parlamentben. Május elején ezért nem lenne szabad betenniük a lábukat az országgyűlés alakuló ülésére, így akadályozva meg a... Mit is? Persze, hülyeségeket beszélek, ettől még a parlament simán megalakul, és megy minden tovább. Na, de akkor mit tehet az ellenzék? A Fidesz mindent képes áttolni kétharmadával. Nincs értelme a felszólalásoknak, a tartózkodásnak és a NEM-mel szavazásnak. Egy újabb 4 évnyi szappanopera következik. 

Esetleg, ha az ellenzék sem a parlamentben, sem a bizottságokban nem foglalna helyet. Esetleg, ha a szakszervezetek vezetésével civil engedetlenség indulna. Esetleg, ha leállna a MÁV, a BKV, a Volán, a reptér, a posta, és a többi. Mind egyszerre! Esetleg, ha sztrájkolnának a tanárok, a diákok, az egészségügyi dolgozók. Esetleg...

Mégis, talán az egyetlen utolsó esély a 2019-es önkormányzati választások. Ha addigra az ellenzék ki tudna kecmeregni a káoszból, és képes lenne megegyezni abban, amiben április 8-ára nem sikerült. Ha mindenhol egyetlen erős jelöltet tudnának állítani a fideszessel szemben. Talán akkor még lehetne fordítani valamicskét a helyzeten. Még ha országosan nem is, de főváros és nagyvárosi szinten. Már az is előrelépés lenne. Kérdés, hogy a választók abban az esetben is meg merik-e tenni, hogy az ellenzékire szavaznak, annak tudatában, hogy akkor talán a településük tiltólistára kerül, és a kormány elzárja előlük a pénzcsapot. Ezt azonban még egy jósnő sem tudná megmondani, nem hogy politikai elemzők. Próbálkozni mindenesetre lehet, és kell is. És ezúton üzenem minden demokráciáért aggódó politikusnak, nagyon gyorsan találjanak ki valami egészen újat, és dolgozzanak össze minél előbb, különben nem a migráció fogja tönkretenni az országot, hanem az emigráció.

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr7913838194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.18. 14:58:24

Tessék lassan megérteni: az ország többsége NEM akar ballib országrontást.

A ballibek idén 20 % alá estek.

S nem fog nekik se a MÁV, se a metró, se a tanárok, se az anyámtyúkja sztrájkolni.

Tessék beletörődni a szabad és demokratikis választási eredményekbe lassan...

Andy73 2018.04.18. 15:05:16

2006-ban ennél sokkal kitartóbbak voltak a tüntetők a böszme ellen. Most az ő képe is ott van az 5 ellenzéki politikus között, akik együtt sem érték el az egyharmadot. A nolimpiás be se jutott a parlamentbe, Vona pedig már le is mondott, pedig ő érte el a legjobb eredményt az ellenzékből. Lehet értük tüntetni, de ez aligha hatja meg azokat, akik a győztesekre szavaztak, immár harmadszor kétharmaddal. Négy év múlva lehet próbálkozni ismét, akár megint összefogva a böszmével. Kicsit ugyan bizarr az Árpádsávos zászló alatt a böszmével masírozni, ahogy azt Morvai is megmondta, de ha jól esik így bulizni, csak rajta.

Kivlov 2018.04.18. 15:11:35

"Majd megunják és hazamennek..."

Sir Galahad 2018.04.18. 15:31:02

"nem a migráció fogja tönkretenni az országot, hanem az emigráció." Mondjuk Magyarországról mennek ki a legkevesebben Nyugatra egész Kelet-Európából, és érdekes módon a többi ország sem ment tönkre. Ettől persze a magyarországi kivándorlás még nem örömteli dolog, de eltúlozni is felesleges a jelentőségét.

röf 2018.04.18. 15:34:13

Szerintem igenis tüntessetek.
Jó idő lesz most már szombatonként minden alkalommal ebéd után egy fix program.

putris72 2018.04.18. 15:39:45

A Gyárfás dolog is biztos használ nekik!!Nyílt titok,hogy melyik oldal kegyeltje!Portik,meg elég jó cimbi lett az asszony verő Petinek!Az LMP-ben meg egymást verik!A Jobbik,meg nem tudja,hogy kicsoda micsoda!A Gyurcsány,hát az még mindig Gyurcsány!Szeretné ha valaki megint hatalomra segítené,mert hát a nép nem nagyon akarja!

Naki vagyok kerdojel 2018.04.18. 15:43:00

@Sir Galahad: Azért Horvátország már rájött, mi a csúz. Igaz, csak egy négymilliós ország, de az évi 80ezer mínusz elég jelentős abból. És gondolom onnan sem a nyugdíjasok mennek nyugatra dolgozni.

Naki vagyok kerdojel 2018.04.18. 15:46:01

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Tessék lassan megérteni: az ország többsége NEM akar további 4 év fideszes országrontást.

A fidesz 49%-kal kétharmadot szerzett a parlamentben.

S nem fogják abbahagyni a rablást, még inkább rákapcsolnak s a szopatásban nem fognak kímélni senkit, se a tanárokat, se az anyámtyúkja senkit, akiben csak kicsit is ellenséget látnak.

Tessék beletörődni a fidesz által elcsalt, szabad, de nem tisztességes választás eredményeibe lassan...

Sir Galahad 2018.04.18. 15:57:08

@Naki vagyok kerdojel: Igen, ha hinni lehet a hvg.hu által közölt térképnek, onnan 20 százalék ment külföldre és az tényleg sok. Magyarországról meg 6. hvg.hu/enesacegem/20170211_Nem_is_el_olyan_sok_magyar_kulfoldon__terkep

Naki vagyok kerdojel 2018.04.18. 16:05:27

@Sir Galahad: Igen, de a 6% 600.000 embert jelent. Ha azt vesszük, hogy kb. 2,3 millióan dolgoznak a magánszférában (ők tartanak el mindenki mást, ezt ne felejtsük el), ebből a 600.000 már bő 25%. Bár nyilván nem csak a magánszférában dolgozók mentek el, ez csökkenti az arányt.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.18. 16:12:35

@Naki vagyok kerdojel:

Tetszettetek volna választást nyerni...

Nem sikerült, így marad az ellenzéki politizálás.

zokogjatok 2018.04.18. 16:14:08

@Naki vagyok kerdojel: "Bár nyilván nem csak a magánszférában dolgozók mentek el"

De ugyanakkor ők szociális ellátást sem igényelnek már, szóval ha valaki itthon segélyes volt, Londonban meg mosogat, az nettó haszon mindkét országnak.

Nem azt mondom hogy szuper dolog az hogy sokan mennek külföldre (bár tendenciózusan el szokták felejteni, hogy bevándorlás is van, a kivándorlással összemérhető), de nagyon sok minden árnyalja ezt, nem "ürül ki az ország", meg a többi riogatásnak se kell felülni.

Sir Galahad 2018.04.18. 16:14:49

@Naki vagyok kerdojel: Sőt munkanélküliek is mentek el, akiket el kellett tartani. Még egyszer mondom, nem öröm ez a 6 százalék sem, de a határokat lezárni nem lehet, sem a fizetéseket egyik napról a másikra megnégyszerezni.

contractor 2018.04.18. 16:16:47

@Naki vagyok kerdojel: Mo.-ról max 35 ezren mennek el évente, azaz kb. 0,35 %. Horvátországban a 80 ezer meg kb. 2%. Nagy különbség.

Kivlov 2018.04.18. 16:17:16

@Naki vagyok kerdojel:
Tessék lassan megérteni: vegyes választási rendszer van 1990 óta, ahol a leadott szavaztok és a megszerzett mandátumok aránya nem egyezik meg...

Blogtolo 2018.04.18. 16:20:44

Megpakolnak egy szekeret, mindenféle "jóval":
- aljára egy kis "lejárt szavatosságú" zöldség kerül "balról"
- az "elkúrósak" egy adag rohadt banánk dobnak rá
- a "jobbikosok" csípős paprikát, meg "molotov koktélt"
- a "zöldek" egy halom "boigyümölcs" feliratú valamit
- a "nolimpiások" egy láda éretlen zöldalmát
- a többiek is rápakolják, ami szerintük a tuti: egy-egy szem krumpli, karalábé, eper, mák

Hogy valamit költsenek is rá, hajrá a marketing, nagy transzparensekkel: "Demokrácia", "Sajtószabadság", "Jólét", "Elszámoltatás", ...

Elkezdik tolni, de persze össze-vissza. Baromira nehéz a szekér, nem fogy, nem kelendő az áru. Elfáradnak, a jószándékú járókelők így segítenek nekik tolni. Van hangulat, harsognak az indulók, készülnek a szelfik. Megy már előre a nevetés a parasztbácsikon, fejkendős néniken.
"Hahaha, nem tudják, mi az a dihidrogénmonoxid". Meg az "arab számok". Meg a "pirézek".

Azért a túra végére a szekér még mindig teli van, nem ették meg a lenézett vidékiek a hangzatos szólamokat. Nem vették meg a rothadt gyümölcsöket, mert megérezték, hogy már büdösek. És persze felismerték a kocsi körül a régi gárdát, akik néhány éve jól átverték őket.

Szóval ti, jószándékú járókelők, nézzétek meg jól, milyen szekeret segítetek tolni. Hogy kié. Hogy mennyire bűzlik a rajta levő áru. Hogy hova toljátok. Hogy titeket mennyire használnak ki, rajtatok mennyit nevetnek majd a hátatok mögött.

Ugyan ki tudjátok számolni több tizedes jegyre, hogy hány százalék, mennyi töredékszavazat, meg az egyéb statisztikai hókuszpókuszok. De el is vesztek mindjárt a részletekben: valóban azt akarjátok, hogy ezek a semmiben egyet nem értők, leszerepeltek irányítsanak bármit is ?

Vatador 2018.04.18. 16:29:48

Ha hétről hétre nő a létszám - siker. Ha csökken - bukta.
Te mit választanál?

ételizésítő 2018.04.18. 17:22:44

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Az ország nagy része nem akar szófiai elmegyógyintézetben kezelt valláskárosult buzikat sem, amilyen te vagy.

Most megint hagytad, hogy 15 perc netezésért seggbe kúrjanak az ápolók?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.18. 17:23:38

A DK-val és MSZP-vel felejtsd el a változást.

Civilekkel, igaziakkal, esetleg.

Persze megpróbálhatod 9-szer is velük, csakhát az elkúrók már nem lesznek szalonképesek soha.
Túlságosan taszítóak.
Annyira, hogy még a Fideszre is leszavaz az ember, hogy ne kerüljenek a rohadékok újra hatalom közelébe se.

VáradiJános 2018.04.18. 17:43:34

@ételizésítő: rasztapatkány, elég már az ajvékolásból

hosaka 2018.04.18. 17:43:56

Túlcsalta magát a mohózó törpe. Rebben is riadtan mindenre a szorongásos fidesztroll. Nem tűnik úgy, mint aki megkönnyebbült és boldog. Csajozni kéne, sörözni és lobogókat kitűzni, az a győzelem. Helyette dülled a szeme a drónra.

nemecsekerno_007 2018.04.18. 18:04:18

@Naki vagyok kerdojel: A külföldön dolgozókat is be kell vonni a járulékfizetésbe, különben nem fizetjük az itthon élőnyugdíjas családtagjuk nyugdíját. Ez lehetne egy megoldás.

nemecsekerno_007 2018.04.18. 18:06:37

Lehet változás, de ahhoz előbb változni kéne.

VT Man 2018.04.18. 18:11:56

Valoban tonkre teszi az orszagot az emigracio:

"Az elvándorlás miatt rendkívüli állapot van a Horvátországban – jelentette ki kedden Kolinda Grabar-Kitarovic az MTI híradása szerint. A horvát államfő többször bírálta már a kormányt amiatt, hogy nem tesz meg mindent a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megállításáért.

Az államfő a közép-dalmáciai Sibenikben beszélt erről, ahova két napra kiköltöztette a hivatalát. Grabar-Kitarovic megválasztása óta tizenötödször tette át ideiglenesen hivatalát mindig más-más megyeszékhelyre, hogy közvetlenül a helyszínen tájékozódjon a vidék helyzetéről és az ott élők problémáiról.

A fiatalok elhagyják Horvátországot a jobb élet reményében. Amikor nemrég arról beszéltem, hogy konkrét demográfiai intézkedésekre van szükség, azt mondták túlzásokba esem. Horvátországból csak tavaly 80 ezer ember költözött el. Mi ez, ha nem rendkívüli állapot, amely rendkívüli intézkedéseket követel?

– tette fel a kérdést az államfő."
index.hu/kulfold/2018/04/17/horvatorszag_kivandorlas_rendkivuli_allapot/

morph on deer 2018.04.18. 18:15:37

@Rettegek mert ballib vagyok:
“Civilekkel, igaziakkal, esetleg.”

Ebben még igazad is van!
Csak hogy a ... bánatban kerülhetnénrk a parlamentbe párt nélkül?

“Civil” pártot kéne alapítani!

közép dunántúli régió 2018.04.18. 18:25:45

@morph on deer: én a Momentumban bízom, hogy kinövi magát. De anélkül nem fog menni senkinek sem, hogy lemennek vidékre, és keményen beleállnak az ottaniak felvilágosításába, meggyőzésébe.
És annak is utánanéznék, hogyan nyert a dunaújvárosi jobbikos és követném a módszerét.

2018.04.18. 18:28:09

"Az viszont kérdés, van-e még értelme ezeknek a demonstrációknak?"

Nincs. Törölhető az írás.

MACISAJT 2018.04.18. 18:34:46

Emlékszik még valaki "váccpáor" nevű élőlényre?:P
Na ahhoz is mennyi reményt fűztek a "civilek" no és az Index:
www.index.hu/video/2011/10/23/megmutattak_a_civilek_hogy_vaccpaor/

Ezt az emléket csak azért hoztam fel, mert 2011-ben(is) a "civilek" meg élőlények ott hörögtek a nemzeti ünnepen hogy de aztán hú...
Aztán jött 2014..és ismét akkorát buktak mint az ólajtó.

Aztán jöttek új élőlények("váccpáverek"), új "civilek,új produkciók...
És most 2018. Megmondtam előre mi lesz? Meg.Visszaolvasható. Megint ólajtó

És most megint gulyások, gurmai zita fiacskák vezetik a "civileket", a menetben gyurcsány, bajnai, lendvai ildikó, zazrivecz és torockai küzdenek a "demokráciáért".

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Nyihihi

fec2000 2018.04.18. 18:35:12

Még 20 év kb. A 60-as évekbeli generációnak ki kell halnia a rendszerváltáshoz. Annak idején Mózes is egy generációnyi időt kóválygott a sivatagban, míg a már Egyiptomon kívül született fiatalok felnőttek és a régiek meghaltak (Maga Mózes sem léphetett be Kánaánba). Amíg Gyurcsány, Lendvai Ildikó meghatározó a baloldalon (hogy Kuncéról ne is beszéljek), illetve a háttérembereik pl: Ungváry Rudolf addig Orbánnak nyert ügye van. Vissza kellene fogni a nagy liberalizmust, mert az már erősen rátelepedett a világunkra és lenyom majdnem mindent (pl a kötelességtudatot). De ebből nem enged egy tapodtat sem az a (önmaga által "Nagy"-nak nevezett) generáció és ez a baj.

MACISAJT 2018.04.18. 18:41:16

Soha nem hittem volna hogy egyszer tóta w. árpádot fogok idézni, egy teljes cikkel.
Most ez is elkövetkezett. Itt a link is, nem csalás:
www.index.hu/velemeny/glossza/puccser/

Bűzszínű zászló
Tóta W. Árpád
2005.12.21. 10:05

Kerényi Imre műsora olyan, mintha egy fogyatékos kisgyereket lesnénk meg, aki tévéset játszik.
Figyelj ide, apafej. Vegyük át még egyszer ezt a rendszert, amiben élünk. Amiért a lufit eregetted, amikor még a Charta nevében játszottad az eszed.

Megkeresed a gazdit, beikszeled, és húzol haza.
Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni. Persze elképzelhető annyira hülye puccsista, akit nem kell bombázni, mert magától nekimegy a holnap üvegajtajának, és felkenődik rá, mint egy krumplibogár.

Fogsz kapni egy szép nagy szavazólapot. Megkeresed rajta a gazdit - Isten ajándékát -, beikszeled, és húzol haza. Szépen kivárod a végeredményt, aztán vagy csóválod a farkad boldogan, hogy mégis tiéd a gondnoki állás a székházban, vagy tudomásul veszed, hogy bukta. Utána még ki lehet menni az utcára örvendeni vagy búslakodni, újabb síkidomokat alakítani, egy kis dombra lecsücsülni.

De neki már úgyis mindegy. A Fidesznek kell felfognia, hogy forradalom nincs, választás viszont nagyon is van. A választást pedig legkönnyebben úgy lehet elveszíteni, hogy szabadon engedjük a félkegyelmű cerkófmajmokat, és nem tagadjuk teljes erővel, hogy efféle háborodottak akár forradalommal, akár legálisan a hatalom közelébe kerülhetnek. Úriember, polgár, vagy akár a jól nevelt proli válasza Kerényi Imrére: nem velem van.
-----
Na még egyszer:

"Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni."
illetve:
" forradalom nincs, választás viszont nagyon is van. A választást pedig legkönnyebben úgy lehet elveszíteni, hogy szabadon engedjük a félkegyelmű cerkófmajmokat, és nem tagadjuk teljes erővel, hogy efféle háborodottak akár forradalommal, akár legálisan a hatalom közelébe kerülhetnek."

A kurva anyját, minden szava aranyat ér, így 13 év után..
Igaz, 2005-ben(is) még az ellenfelet oktatta a demokráciáról...Most pedig már "forradalmat" szeretne...

Muhaha

JorEl 2018.04.18. 18:44:50

@közép dunántúli régió: A monumentum közvetlenül a fidesz által támogatott gittegylet, ha még vissza tudsz emlékezni, akkor eszedbe juthat, hogy pont azért hozták őket létre, hogy arcvesztés nélkül ki tudjanak farolni az olimpia rendezése alól. Azóta sincs más feladatuk, mint a zavarkeltés, egyébként ők olyan jobboldali-liberális jellegű vonalat visznek, mint amilyennel a fidesz próbálkozott a rendszerváltás után, erről azért már kiderült, hogy zsákutca.

MACISAJT 2018.04.18. 18:47:30

@fec2000:

Nézd, a kiérdemesült cerkófmajmok(c. by tóta w.) kihalása is bekövetkezik, persze.
Kunczék, Lendvai Ildikók,Ungvári Rudolfok, vagy a komplett médiaapparátusok( ajánlom a Bánó-Bulgárt) olyanok hogy a kommunizmus lehelete szökik szembe a protézisükkel együtt.

Hanem a ballibák nagyobb gondja hogy a szavazótáboruk is kihal lassan, évente egy egy városnyi szavazójuk adja le végleg a személyijét.
És utánpótlás szinte sehol, még az apák és fiúk is alig, külföld vagy Momentum.

fec2000 2018.04.18. 19:24:54

Idővel más gondok lesznek ám az elsőrendűek. Mélységesen egyetértek néhai Demján Sándorral: „Valamiért végül szent meggyőződésévé vált, hogy Európa valamiképpen az ókori Róma végstádiumában, bukásra érdemes állapotban van. Ezért gyakran ostorozta. Amerika tovább fogja bírni, mert ott még van becsülete a kétkezi munkának, nem járnak annyit szabadságra, és nincs annyi szociális ellátás, Európa mindössze a világ javainak 22 százalékát termeli, de a világ segélyeinek az 55 százalékát osztja ki.” … „Ó, nagyon gyorsan fog bekövetkezni. Maga fiatal ember, még megéli. Mondjuk, a katalánok azt mondják, hogy mi jobban élünk, mint Spanyolország többi része, nem akarunk oda adózni - mert ezek így kezdődnek. És kirobban egy polgárháború."
De a szoclibek tudatáig az ilyesmik nem érnek el. Ennyire nem látnak előre. Csak hab a tortán a migráns dolog. Hogy aztán több lesz-e a hab, mint a torta?

2018.04.18. 19:33:50

"Mert meg lehet hirdetni jövő szombatra is az újabb demonstrációt, ha közben egyéb eszköz nincs a kezünkben, amivel bármilyen változtatást el tudnánk érni. A tömegek pedig szombatról szombatra apadnak, végül elfogynak."

Te egy istentelen kibaszott barom vagy, blogger. Teljesen megfelelő, kényelmes felületet biztosítottál a hazaáruló orbánista trolloknak a sziporkázásra. Köszönjük!
Menj a kurva anyádba, semmit nem értesz bazmeg.

fátum 2018.04.18. 19:53:26

@Naki vagyok kerdojel: Az általad emlegetett többség tkp. egy Jobbik-MSZP-DK-LMP koalícióra szavazott. Még abban is nehezen tudnának megegyezni, ki legyen a miniszterelnök. Ugyanúgy lopnának, csak működésképtelen lenne a kormány, szerintem.

vincent66 2018.04.18. 20:24:20

@Naki vagyok kerdojel: A Fidesz-Kdnp nem a listás 49,6 %-kal nyerte a 2/3-os arányt, hanem a 49,6% + 106-ból 91 egyéni választókerületben elnyert mandátum összességével.
Úgyhogy ne hazudozz balliberális!

nick papagiorgo 2018.04.18. 20:26:22

Naccerű lenne egy új választások kírása pl. most (attól függetlenül, hogy egy agyrém: mit várunk, Gulyás Marci majd egyet csettint, és Orbán meg Áder beszarva belelegyezik az új választásokba)?

De Nézzük:
az MSZP teljes elnöksége lemondott
Vona is lemondott, egyelőre nem is világos hogy ki(k) lesz(nek) az utóda(i) és a párt milyen irányba indul el
az LMP-ben egymást ütik, már az, aki még nem mondott le, néha még az is
Az Együtt eltűnt, a facebookon tarhálnak, meg nekik jött a legjobban a "tünti" mert ott is lehet "bengészni"
gyakorlatilag mindenki vagy lemondott, vagy eltűnt, Gyurcsány Ferit (az örök túlélőt) leszámítva.

Legjobb lenne most új választásokat kiírni, már ha az ember kb 90%-os Fidesz győzelmet akar :) A parlamentbe be se jutna más kb, csak ők meg Gyurcsány. Hogy ezt ki találta ki? :)))

2018.04.18. 20:36:52

Nincs célja a tüntetésnek így az egész egy értelmetlen jamboree lett/lesz: "vesztettünk, jöjjünk össze, sírjunk együtt" .
A netadó az volt valami, de ez...?

nick papagiorgo 2018.04.18. 20:45:52

@SmittyB:
a netadó elleni tüntetésnek volt értelme. Ha elég sokan tüntetnek, a kormány megváltoztatja a szándékát. El is érte a célját.
Csak azt kell megfigyelni, hogy a netadónál kb az történt, hogy nem vezettek be egy adót - sőt, azóta csökkentették az internet áfáját is.

De a "válasszunk újra" nem reális cél, nem is kivitelezhető. Mivel indokoljuk, azért, mert "sokan" tüntetnek? Demokráciában (meg sehol máshol) ez nem így megy, nem lehet egy tüntetéssel egy országos választást semmissé tenni. És akkor ha vasárnap meg kétszer annyian mennek el, hogy NE legyenek új választások, akkor ki győz? Mindig az, ahol többen vonulnak?

Nem is értem, mi a cél ezzel: a választásokat nem lehet megváltoztatni. Hülyeségekért (pl. ingyen sör) lehet tüntetni, de senki nem gondolja, hogy ez tényleg megvalósul. A választáson pártok indulnak, a csalódottak alakítsanak új pártot (nem mintha nem lenne több az elégnél már most is), de azt sem akarják. "Felszólítják" a jelenlegieket, hogy működjenek együtt. Tiszta vicc. Azt se tudják, mit akarnak, kb tényleg "együtt zokogni"....

boróka. 2018.04.18. 20:47:11

Kedves Tüntetők!

Nézzetek szét végre Budapesten, mi változott az utóbbi 8 évben! Fonódó villamos, Margit-sziget felújítása, 4-es metró, uszodák, kerékpárutak, a Kossuth tér, a Vár környéke, Széll Kálmán tér...Az előző 8 évben nem történt SEMMI. Gyurcsány is megmondta: Nem csináltunk semmit.
Nincs demokrácia? Akkor miért lehet büntetlenül a jelenlegi kormányt ócsárolni az ellenzéki fórumokon? Bebörtönöztek ezért valakit? Pl. az újságírókat? Ja, nem? Akkor mi is a baj a sajtószabadsággal és a demokráciával?
Az Oktogon környékén a tüntetés estéjén részeg és drogos fiatalok buliztak rendőri védelem és a forgalom lezárása mellett. Mindenütt sörös-, borosüvegek, hányásfoltok. A jövő generációja. Gratulálok.
Szegénység van?
Nézzétek már meg, hány autó közlekedik csak a fővárosban! Hány családnak van a Balatonnál nyaralója. Hosszú hétvégéken nem lehet szabad helyet találni a szállodákban, ahol magyar kisgyerekesek pihennek. És ez így van jól. Én középkorú pedagógus vagyok, de nem ilyen jólétben nőttem fel. Nem volt autónk, nyaralónk, nem jártunk szállodába és étterembe sem. Miért is sírnám vissza a szocialista vezetést? A fizetésem pont a duplájára emelkedett az utóbbi években, a gyerekem a CSOK segítségével jutott lakáshoz, a tanítványaim ingyen tankönyvből tanulnak. Hol volt ilyen régen, amit annyira visszasírtok?
Mit jelent az, hogy nem vagytok szabadok? Mit jelent az, hogy diktatúra? Mindenki oda utazik, ahová akar! Én ezt nem tehettem meg fiatal koromban, még útlevelet sem kaptunk, csak a szoc. országokba. Most a diákok Erasmussal külföldön tanulhatnak, bejárják a világot.
Igen, ez így van jól! Mi is akkor a baj?

boróka. 2018.04.18. 20:54:03

Még annyit, hogy nagyon tanulságos az ellenzéki és a kormánypárti szavazók stílusának összehasonlítása. Szégyellném magam, ha úgy beszélnék, ha olyan táblákkal vonulnék.

Csucsupa 2018.04.18. 21:12:44

Felesleges okoskodni és szánalmas... maradjunk tehát abban az egyetlen reális válaszban a dilemmára, hogy MEGLÁTJUK SZOMBATON MI LESZ... ;)

boróka. 2018.04.18. 21:34:22

@SmittyB: Szegénység akkor volt, amikor én voltam egyetemista. Nem volt se telefon, se autó, se semmi. Kelet-Magyarországról származom, tudom, mi van ott, a családom egy része ma is ott lakik, és mivel minden tagja becsületesen dolgozik, jól él. Szép kertes ház, két autó, nyaralások.
De igen, tanár vagyok. Mi bajuk van a diákoknak? Színházba, moziba, biciklitúrákra viszem őket. Nagyon szeretem a gyerekeket. Kedvesek, nyitottak, rengeteget sportolnak, nyelveket beszélnek...nem tapasztalom, hogy bajuk lenne:) Rengeteget utaznak, ebben a szörnyű diktatúrában:))) Sokkal jobb gyerekkoruk van, mint nekünk volt. A szegényebb családok rendszeres támogatást kapnak, ingyen ebéd, a kirándulások kifizetése, családi adókedvezmény. Hol volt ilyesmi régen? Én soha nem kaptam semmit ingyen. De nagyon jó, hogy ez most nem így van!

John Szigethy 2018.04.18. 21:46:37

Gyurcsány Ferenc, részlet az öszödi beszédből: "Lehet tűntetni a Parlament előtt, lehet. Előbb-útóbb megúnják és hazamennek." Ámen.

Gleccsertetű 2018.04.18. 22:19:07

@SmittyB: eddig az volt, h vidékiek (tudod, akik szerinted szegények) szavaztak a vityára. most összezavartál

VáradiJános 2018.04.18. 22:43:08

Lécci tüntizzetek még, olyan cukik vagytok!

nu pagagyí 2018.04.18. 23:09:45

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Fideszes kétharmadot sem akart a nép, a Fidesz továbbra is a legnagyobb kisebbség. Erre kellene szerénynek lenniük, de ahhoz túl pofátlanok.Csak további agymosással és terrorral tudják fenntartania a hatalmukat, nem tudni meddig. Valójában csak az oligarcháit képviseli, a nép és az egyes emberek jogai szabad préda, ezért ez a rendszer konszolidálhatatlan, csak a nyers erő tartja életben.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.04.18. 23:25:21

@Sir Galahad:

Pedig van jelentősége. Szolgáltatói szektorban vállalkozó ismerősöm már érzi a visszaesést. Építőiparos barátom (nem csak ő) már nem talál normális szakmunkást. Lassan már degeneráltat sem.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.04.18. 23:33:23

@Sir Galahad:

Ne feledkezzünk meg az Ausztriába ingázókról sem. Ők a statisztika szerint nem vándoroltak el, de nem itthon dolgoznak.

Naki vagyok kerdojel 2018.04.18. 23:52:29

@vincent66: jajj, de megijedtem. Taníts még, Mester!

VáradiJános 2018.04.18. 23:53:58

@nu pagagyí: fasssssizmus van, meneküljetek!

Fröccs Öntő 2018.04.19. 00:30:42

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ez a kárörvendés a magyarok veszte. el fog a nép tűnni 100 év alatt. és te nem is érted mi a baj

Az Ellenálló 2018.04.19. 03:09:34

Az internet a demokráciák nagy segítőtársa, hiszen ott mindenki névtelenül megmondhatja a véleményét illetve tüntetést szervezhet. Hát ezért volt olyan fontos a netadó elleni tüntetés.

nyerafidesz 2018.04.19. 04:41:23

Többsége a Fidesznek van. Nincs egyetlen párt sem a Parlamentben, amelyik megközelítené. Persze lehet hülyeségeket beszélni azzal, hogy a teljes ellenzék többségben van, de erre a válasz az, hogy a nem szavazók viszont a Fidesz mellett állnak ki. Aztán tessenek ezen vitatkozni!

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.04.19. 08:07:03

:) Egy MTK meccsen többen lesznek, mint a hétvégi hisztin...

eßemfaßom meg áll 2018.04.19. 08:30:34

@Naki vagyok kerdojel: ah maradsz a kedvenc ballib matekodnál akkor kellemetlen meglepetésben lesz részed a korábbi mszpnyertes választások listás eredményét megnézve...

eßemfaßom meg áll 2018.04.19. 08:47:03

@nick papagiorgo: " El is érte a célját." Mondjuk nem hiszem, hogy a netadót nagyon komolyan gondolták. Kb annyira mint az olimpiát.

eßemfaßom meg áll 2018.04.19. 08:51:38

@nu pagagyí: "Fideszes kétharmadot sem akart a nép, a Fidesz továbbra is a legnagyobb kisebbség."

mszpszdszháromnegyedet se akart a nép mégis megkapta. lassan el lehetne megkezdeni megtanulni együttélni a vegyes választási rendszerrel és ha nem akartok ujabb fidesz kétharmadot akkor szervezzetek egy fidesszel egy ligában játszó pártot.

Sir Galahad 2018.04.19. 10:38:06

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez a bizonyos ismerős próbálkozott esetleg azzal, hogy a nyugatihoz közelítő bért ajánl? Nem nagyon tudom elképzelni, hogy ez esetben ne lenne, aki hazajönne.

vincent66 2018.04.19. 15:04:24

@Naki vagyok kerdojel:
Az a szomorú, hogy bármennyire is felsőbbrendűnek gondolod magad sunyilibsi, még bizony tőlem is tanulhatsz. Egy "gemetikailag alattvaló" - tól.

Cycmen 2018.04.19. 16:42:10

"nem a migráció fogja tönkretenni az országot, hanem az emigráció."

Ja! Elmegy a sok "értelmiségi" meg proli és nekünk végünk!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.04.19. 17:40:18

@Sir Galahad:

A szolgáltató a megrendelések visszaesésén érzi, hogy kevesebben vagyunk.

Az építőipar elég jól fizet, a nagy baj az, hogy túl hirtelen bővült az ipar, plusz nagy az elvándorlás. Az állami presztízsprojektek felfutása rengeteg embernek ad munkát, de sajnos nincsen ennyi KÉPZETT, JÓL KÉPZETT ember. Nem a pénz a fő baj.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.04.19. 17:41:52

Felvetődött, hogy az elvándorlás a nagy baj, nem a bevándorlás.

Kis adalék: A berlini fal felépítésének az egyik oka a lakosság elvándorlása volt. Az NDK polgárainak jelentős része Berlinen keresztül emigrált az NSZK-ba.

eßemfaßom meg áll 2018.04.23. 14:49:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Magyarországról kevesebben mennek el mint a régió többi országából. Kb annyian mint ahányan Ausztriából mennek máshova

Naki vagyok kerdojel 2018.06.17. 22:28:45

@vincent66: Vicces vagy, komolyan. Úgy használod a "balliberális" szót, mintha az egy szitokszó lenne. Én speciel büszke vagyok arra, hogy liberális vagyok, szóval engem ezzel nem tudsz megérinteni.

vincent66 2018.06.17. 22:56:34

@Naki vagyok kerdojel: Húbakker, ezen gondolkodtál közel 2 hónapig? :-)

Naki vagyok kerdojel 2018.07.06. 22:53:32

@vincent66: Aha, ezen! :) És még rá is kellett guglizzak, hogy mi legyen a véleményem... :)
süti beállítások módosítása