Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

Nem akarom tudni, Katinka kivel kavar!

2018. május 28. - Kibeszélő

Celebnek lenni kétélű fegyver. Hosszú Katinka pedig többek közt most ennek is ihatja a levét.

Az elmúlt évek alatt lassan ízlelgettük, majd rákaptunk, végül talán át is láttuk, mit takar az a fogalom (vagy fogalomnak sem nevezhető szó), hogy celeb. Tömegeknek izgalmas jelenség, hisz a celebek valami olyat testesítenek meg, ami a kívülálló vagy rajongó sosem lehet. Sosem nézhet ki olyan csilivilin, sosem lehet annyi pénze, sosem lehet annyira ismert...

Sajnos, a celebséget azonban egyre inkább kezdték szándékosan (vagy talán nem szándékos butaságból) összemosni az ismertséggel és hírnévvel. Olyan neves művészeket és sportolókat kentek össze a celeb ragaccsal, akik valamiben tényleg sokat tettek le az asztalra. És akiknek valójában tisztán példaképeknek kellene lenniük. Mert ők nem pusztán a profit érdekében, a média által felfújt Michelin babák. A bulvár sajtó azonban egyre jobban belemászott magánéletükbe. A kereskedelmi tévécsatornák rendre vájkáltak privát ügyeikben. 

Egyes művészek vagy sportolók valódi fénye ezzel egyidejűleg kezdett kopni. Valódi értékükből folyamatosan veszítettek, és mind inkább a látszat, a mesterkélt csillogás, az üres felszín mögé süllyedtek. Természetesen nem mindegyikük, csak azok, aki jóhiszeműségből vagy önös érdekből, a vállalkozás pörgetése érdekében engedték. Akiket magával ragadott ez a fajta "szórakoztatóipar".

És úgy tűnik, Hosszú Katinka pontosan ebbe a hibába esett. Előbb azzal került az érdeklődés középpontjába, hogy hozzáment egy amerikai sportemberhez. Akkor az esküvő és luxus nászút volt a téma. Egy ország volt kíváncsi az álompárra. Mintha csak az angol királyi család egyik tagja házasodott volna. Majd következtek a zajos sikerek, amelyeket az úszónő férjével együtt ért el: olimpiai aranyak, világbajnoki és Európa-bajnoki éremesők. Fenemód büszkék is voltunk Katinkára és Shane-re.

katinka-shane.jpg

Azután egyre többször lehettünk tanúi annak, hogy valami nem stimmel Katinkáék körül. Főleg Shane versenyeken bemutatott idegbeteg viselkedése nem tűnt sem szimpatikusnak, sem vállalhatónak. Elismerem, aki a párjáért szurkol, vele él a versenyen, az felfokozott, önkívületi állapotba kerül(het). De azt se felejtsük el, hogy Shane edzőként volt jelen, kiemelt helyen, fókuszban. Később arról cikkezett a sajtó, Shane hogyan őrjöngött és üvöltözött egy másik edzővel. Versenyen kívül. Vagyis lassan egy olyan kép alakulhatott ki az amerikai férjről, hogy az nem csupán éles helyzetben, de a színfalak mögött sem tud uralkodni magán. Indulatos, lobbanékony, öntörvényű. Nyilván egy ilyen személyiség hatékonyabban tudja fanatizálni versenyzőjét. Tehát Katinka sikereinek egyik összetevője ez a fanatizmus (és talán egy csipet rettegés?).

De nem csak magában a sportban követhettük nyomon a házaspár ténykedését. A sikerekre építették üzletüket is. Katinka a politika kegyeltje lett. Onnantól pedig egyenes volt az út a brandépítéshez is: Iron Lady, Iron Aquatics úszóiskola... A budapesti vizes vb-re felhúzott Duna Arénába gyakorlatilag csak Katinkáék költözhettek be, mindenki más kiszorult onnan. No, meg persze az úszó szövetségben is erősen aktivizálták magukat a fiatalok. Háborúba kezdtek Gyárfás Tamással, az akkori elnökkel. A médiában tehát folyamatosan jelen voltak az elmúlt években. Eleinte szinte csak sportemberként, később egyéb szerepekben is.

Végezetül a házaspár magánéleti válsága került terítékre. Mert az sem maradhatott magánügy. Ez azonban mégis inkább a celebség ára. Gyakorlatilag egy lépést nem tehetnek anélkül, hogy ne tudnánk róla. Pedig egyáltalán nem tartozik ránk, hogy állítólag Hosszú Katinka Dudás Dániellel csalta a férjét. Vagy hogy ki kivel és hol üvöltözött. A házaspár ugyanakkor mindehhez asszisztál. Egyik fél ennek a lapnak nyilatkozik, másik fél annak. Majd feltűnik Hosszú apuka, aki nyilatkozik, de mégsem nyilatkozik. Talán nem is fogjuk megtudni az igazságot. De talán nem is kellene tudnunk, mert mindez magánügy lenne egy normális világban. Őszintén bevallom, számomra idegesítő azt látni, hogy Katinka házassága nyitó hírek között szerepel. Nem érdekel, mindenkinek megvan a saját magánélete és magánéleti válsága. Beszéljünk inkább a sportsikerekről. Vagy azok kevésbé izgalmasak? Nem hoznak annyi kattintást? Vajon Katinka minderről mit gondol? Bánja-e, hogy ennyire belekeveredett a celebvilágba?

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr7014007988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása