Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

Halló, itt Mészáros Lőrinc!

2018. március 28. - Kibeszélő

Az ÉG óvjon attól, hogy minden MÉSZÁROS LŐRINCÉ legyen. Már ha van alapja annak, hogy a TELENOR is az ő kezébe vándorol. Egy gázszerelő mégsem érthet mindenhez...

Pedig évek óta úgy tűnik, Lőrinc gazda mindenhez ért. A mezőgazdaságtól kezdve, az áramtermelésen át a turizmusig. És most még talán a telekommunikációra is ráteszi a kezét. Persze, tudom én, hogy elvileg egy cseh milliárdos jelentkezett be az üzletre. De az is igaz, ami egyszer pletyka szinten felröppen, az Magyarországon végül mindig megvalósul

Szóval, ha a TELENOR felvásárlása mögött a VEZÉR HELYTARTÓJA áll, akkor horror jövőt látok. Na ja, iszonyú szkeptikus és iszonyú pesszimista vagyok ezzel az állításommal. Mentségemre legyen mondva, azért annak jócskán van alapja, hogy nem bízom se az üzlet tisztaságában, se a korrektségben, se abban, hogy MÉSZÁROS LŐRINC szimpla tulajdonos lehet, aki semlegesen, kizárólag az üzleti szempontok szerint kormányozza cégbirodalmát. Egy átlagembernek nincs szüksége ennyi mindenre. Milyen lenne, ha én holnap felvásárolnám a paksi atomerőművet, pusztán üzleti passzióból? Hülyeségeket beszélek, a paksi atomerőmű az oroszoké. Legalábbis a hitel, amiből épül, tehát közvetetten mégiscsak az övék. Újabb adúász, amivel bele lehet szólni a magyar közéletbe.

telenor_lorinc.jpg

És akkor most LŐRINC GAZDA esetleges TELENOROS biznisze is befigyel. Ha végül valóra válik a legrosszabb, amitől most tartok, újabb eszközhöz jut ORBÁN VIKTOR, amivel kordában tudja tartani hűséges nyáját. Pardon, valójában MÉSZÁROS LŐRINCET akartam írni.... Mindenesetre, én preferálom a jobb félni, mint megijedni igazságát. És én attól félek, hogy miután a felcsúti gázszerelő médiabirodalmat épített ki, ami a kormány és a FIDESZ szócsöve, és ami által rohadt nagy gyomrost adtak a sajtószabadságnak, most a telekommunikáció következik.

Miért jó ez nekik? Mert akié a média, akié az összes kommunikációs csatorna, azé a hatalom, Onnantól totálissá válthat az ellenőrzés. Jöhetnek a teljes megfigyelések, követések, lehallgatások. Könnyebbé válik adatokat, információkat gyűjteni valakiről és valaki ellen. Lehet érvelni, hogy mégiscsak van adatvédelmi törvény, és a többi. Ám mióta vannak Kubatov-listák, meg hasonló sztorik, ki hisz az adatvédelemben? Amíg "független" egy szolgáltató, kizárólag suttyomban tudnak tőle adatokat kicsikarni, de amint a VEZÉRÉ (ja nem, a GÁZSZERELŐÉ) lesz akár a Telenor is, házon belül azt csinálnak, amit akarnak. Már a látszatra sem kell adni. Igaz, jóideje nem is adnak rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr1813777656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása