Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

Július 1-től üldözni fogják a boszorkányokat

2018. július 01. - Kibeszélő

Július 1-től tovább szorul a hurok a nyakunk körül? Ezt még nehéz lenne megmondani. Mindenesetre 2 dolog is arra utal, a Nagy Testvér lassan azt is ellenőrizni szeretné, mit eszünk vagy mit ürítünk.

Több jogász is felhívta a figyelmet arra, hogy az új büntetőeljárási törvény bűzlik. A kormányzat ugyanis kitalálta az előkészítő eljárás folyamatát, amelynek lényege nagyon lecsupaszítva annyi, hogy ezentúl bárkit bármikor megfigyelhetnek, vagy akár nyomozást is indíthatnak ellene. Nem kell konkrét gyanú, hisz épp azért előkészítő eljárás, hogy egyáltalán konkrét gyanút találjanak a majdani gyanúsított ellen. Elég lesz bizonyos forrásra hivatkozni, és máris jöhet a megfigyelés. Erről tulajdonképpen a salemi boszorkányper jut eszembe: ha nekem valaki a haragosom, a rossz szomszédom, valami olyannak a birtokosa, amire fáj a fogam, csak elhintek egy homályos infót a megfelelő helyen, a megfelelő személynél, és máris jöhet a boszorkányüldözés. De áldozat is lehetek. Mától lehetek Soros-bérenc, nemzetkockázati tényező, vagy akár adócsaló is. Tudom, ez ismét nagyon elrugaszkodott, de ha nem sarkítjuk a dolgokat, nem érzékeljük, hogy merre tartunk. Azt hisszük, ez bennünket biztosan nem fog érinteni. Pedig elég olyan ügyletbe kerülni, amire valamelyik oligarcha szemet vet.

És ide vág Nagy Testvér másik húzása, az online számlázás. Ez egyébként akár jó is lehet(ne), ha például valamelyik skandináv országban élnénk, ahol egyébként is jobban törekednek az átláthatóságra és az egyszerűségre. Meg persze, ahol kevésbé történhetnek sci-fibe illő jelenetek. De nálunk az online számlázástól is beindulhat a fantázia. Mert magyarázhatja a NAV, hogy ezzel a lépéssel is a gazdaságot szeretné fehéríteni, ha mondjuk Andy Vajna kaszinóira esetleg nem lát rá a NAV (vagy nem teljes egészében). Más, jól menő vállalkozásoknak a számlázását, ügyleteit és így partnerlistáját viszont gond nélkül nyomon követheti. Aztán ha valamelyik vállalkozás nagyon csábító, jön az egyik kormányközeli oligarcha, és trükkös úton ráteszi a kezét. Orbán barátai előtt nem lesznek már nagyon titkok. 

big_brother.png

Csoda, ha azt gondolom, lassan a lélegzetvételt is ellenőrizni szeretnék, vagy hogy nyomkövetőt ültetnek a bőrünk alá a közeli jövőben, és így hamarabb ki tudják szűrni, ha két ember találkozik, ami már akár gyűlésnek is minősülhet, és a rendőrség azonnal ott teremhet, hogy szétcsapjon a rendbontók között? Hogy szexelni ezek után szabad-e, fogalmam sincs. Talán az is gyűlésnek fog minősülni, és előkészítő eljárásban nyomozást indítanak ellenünk. Kivéve, ha gyerekcsinálás az indok...

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr714081975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása