Fejjel a témának

KARAMBOL

KARAMBOL

Aláírásgyűjtés: a FIDESZ mindig kétszer csenget

2018. február 28. - Kibeszélő

A hírek szerint a FIDESZ minden körzetben pikk-pakk összegyűjtötte a szükséges számú aláírást. Első hallásra megdöbbentő gyorsaság. Ám ha azt is megnézzük, az aktivisták milyen technikákat képesek bevetni a gyűjtéshez, máris árnyaltabb a kép.

Legalábbis kitűnik, hogy a fanatikusok iszonyat rámenősek. Azt hiszem, nem beszélek a levegőbe. Saját bőrömön tapasztaltam, saját szememmel láttam. Mások pedig alátámasztották saját példáikkal. 

Először is szögezzük le, a kormány alaposan megnehezítette az ellenzéki pártok (jobb- és baloldal) számára, hogy megjelenhessenek a nyilvánosság előtt. Legyen az akár médiaszereplés, akár egy óriásplakát. Tudjuk jól, a médiapiacot szépen bekebelezte a FIDESZ-hez hű és a FIDESZ által kedvelt oligarcharéteg. Már azt is rebesgetik (nyilván kizárólag a rosszindulatúak), hogy ha ismét a narancsos párt nyer, máris repülnek rá az RTL-re és az Indexre. Nem maradhat kritikus hang az éterben.

Olyan ez, mintha csak azért rendeznének meg egy futóversenyt, hogy befogják vele a világ száját, és azt mondhassák, nálunk még futóversenyek is vannak. Eközben minden versenyzőnek máshol van a start és a cél, és még a táv sem ugyanaz. Ezt nevezik tisztességes megmérettetésnek? El is felejthetjük azt a szlogent, hogy győzzön a legjobb!

Magyarán, kézi vezérléssel próbálják meg előre beállítani, ki legyen a futóverseny győztese. Ki legyen a bajnok. Ennek fényében még inkább érthetetlen, hogy egy olyan pártnak, amelyiket eleve túltoltak pénzzel és segítő eszközzel, miért van szüksége még az én aláírásomra is? Miért kell a már így is tisztességtelen versenyt pitiáner húzásokkal megfejelni?

Merthogy nem hagyják sem a véletlenre, sem az én döntésemre, hogy a közterületen kitelepült FIDESZ-pulthoz odamegyek-e, és adom-e az aláírásom önként és dalolva a FIDESZ képviselőjelöltjének. Nem bizony, nem bízzák a véletlenre. Inkább utánam jönnek. Nem számít szabadnap, nem számít pihenés, nem számít ebédidő, nem számít, hogy épp kabátban állok az ajtóban, mert indulok a dolgomra. A fanatikus aktivisták a társasház legfelső emeletén is becsöngetnek szombat délben. Kíváncsi lennék, vajon ismerik-e a kapukódot, vagy belülről, egyik lakó, anonim módon segíti az aktivistát?

alairasgyujtes.JPG

Állok tehát kabátban, indulásra készen, és nyitom az ajtót, az ajtóban pedig egy nyugdíjas korú nő. Egyrészt ösztönösen visszahőkölök, másrészt azonnal leveszem, mi szél hozta. (És nem Szél hozta, ezt rögtön tudom.) Köszönésére köszönéssel válaszolok, de hozzá is teszem, hogy épp indulok, ne haragudjon. Ez azonban számára nem lehet akadály. Megkér, hogy akkor talán fáradjak vissza a lakásba, mert biztosan van még néhány percem arra a fontos ügyre, amiért jött. (Természetesen, ő jobban tudja, hogy nekem mire van időm, és mire nincs.) Nem ér nagy meglepetés, a FIDESZ-nek gyűjt aláírást. 

Sajnos, az egész jelenetet (még akkor is, ha mindketten megőrizzük udvarias magatartásunkat) körüllengi az arrogancia diszkrét bája. Persze, ez nem tántorít el attól, hogy rövidre zárjam a dialógust. Az idős nőt elküldöm Isten hírével, és megkérem, jelentse a központban, hogy nem írtam alá az ívet. Egyúttal meg is döbbenek azon, amit mondok. Elképeszt az, hogy 2018-ban még mindig arról beszélünk, hogy létezik egy KÖZPONT, ahonnan szervezik az állampolgárok életét, kitalálják, mit gondoljanak, hogyan éljenek, kire szavazzanak, és a többi. Mert aki nincs velük, az ellenük van!

Ugyanakkor pontosan azon a szombaton egy ismerősöm is arról panaszkodott, hogy ebédidőben egy egész kis kompánia csöngetett be hozzá. Nahát, nahát, csak nem a pártházból koordinálták a kis szombati akciót? Csodálkozunk, hogy ennyire hamar meglettek az aláírások? Főleg, ha ehhez még azt is hozzáveszem, hogy rokonaimnál az egész lakótelepet végigjárta valaki, aki állítólagos civil kezdeményezésre azért gyűjtött aláírást, hogy csökkentsék a gyógyszerek árát. Ennél többet nem árulhatott el. Nem adott meg sem civil szervezetet, sem egyéb kézzel fogható adatot. Csak nyújtotta az ívet, ami kísértetiesen hasonlított arra a bizonyos aláírásgyűjtő ívre...

Hát, talán nem a valóságtól elrugaszkodott feltételezés, hogy ezek az aláírásgyűjtő akciók, mind ugyanannak a KÖZPONTnak a szellemi termékei.

A bejegyzés trackback címe:

https://karambol.blog.hu/api/trackback/id/tr8513702380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jotekony koc 2018.03.01. 05:06:22

Nálunk nem járnak a savas nénik. Talán mert sosem írtam nekik alá semmit.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.01. 05:33:01

Atya Isten. ez diktatúra! Én eddig úgy tudtam, csak a ballibek kampányolhatnak.

kószák egyike 2018.03.01. 07:30:49

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte: Én durvábbat csináltam. Mint lelkes fidessel szimpatizáló eljátszva az tudatlant azt mondtam, hogy: "Tetszik amit csinál meg mond a fidesz de biztos én vagyok a béna sehol nem találtam a programot. El akartam olvasni mit terveznek az egészségüggyel , az oktatással, stb. ha újra nyernek. De sehol nem találom, pedig biztosan nyilvánosságra hozták már. Legyen olyan kedves segítsen már nekem hol találom a választási programot. Mert hát úgy tudom egy normális demokráciában azért illik ilyet kiadni a választások előtt..."

Hát azt a fejet látnotok kellett volna. Na némi beszélgetés után fordultam sarkon és engedtem ki a kutyákat a kertbe.

A fidesz kemény mag a Békameneten vonuló agyatlan zombihorda egy vallási szekta fanatizmusával áll a világhoz. Miért gondolja bárki is, hogy nem egy vallási szekta fanatizmusával fognak házról házra járni?

pioneer2016 2018.03.01. 09:35:07

Na most, vagy szervezettség nincs ezeknél, vagy nagyon biztosra akarnak menni, mert a negyedik fideszes aláírásgyűjtőt hajtottam el egy héten belül. Ezek tényleg fosnak, de nagyon.

igaz_ember 2018.03.01. 09:59:34

:) Istenem... mennek a fideszesek aláírásért. Micsoda hír!!! Ez mán maga a diktatúra. :) Nevetséges ez a gyűlölet. Ettől reméltek bármit? Köszönjük, hogy tudjuk kikkel állunk szemben.

illaim 2018.03.01. 10:24:26

@igaz_ember: te milyen gyűlöletről írogatsz itt fidesztálib? Aztán mégis mihez gyűjtik az aláírásokat, ha a jelölő listát már leadták! te hazug náci-bolsevik korcs még te vádolsz másokat
gyűlölettel?!

igaz_ember 2018.03.01. 10:29:28

@illaim: van joga kérni neked meg van jogod elhajlani. Aki szamonker bárkit mert ilyesmiert megy az olyan hülye mint te. A jelzos szerkezeteid: Aki a VonaSzelKaracsonyGyurcsany tengely hive az liberalbolsinaci de te mond hogy fizetnek?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.01. 11:50:52

@igaz_ember: Tévedsz! Nincs joga kérni, ugyanis már leadták a listákat!

Magentax 2018.03.01. 12:01:04

Ez a becsengetős aláírásgyűjtés pont olyan sunyi és hazug, mint minden más.
Nálunk is jártak, ismerősök is arra panaszkodtak, hogy letagadják, hogy a fidesznek gyűjtenek, ehelyett behazudnak mindenféle szociális ügyet (kórház- és útfelújítás, közvilágítás, utak, stb) valamiféle néven nem nevezett civilszervezet nevében.
Csak hát ugye az az aláírásgyűjtő lap.....

konrada 2018.03.01. 13:21:40

...na de ha aláírást akar gyüjteni, miért kéne vele sötét bunkóként viselkedni???
Az rendben, hogy elküldi, de mi volna ugyannak a sötét parasztnak a véleménye, ha pont olyanra uszítanának kutyákat mások, akik meg azoknak gyüjtenek, akinek ő is aláírna??

Gonoszgólya 2018.03.01. 13:29:42

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Inkább sorosozz birkageci!
Vagy azt már nem lehet? Köcsög fideszbuzi birkageci.

Gonoszgólya 2018.03.01. 13:31:42

@konrada: Azért mert tudjuk kinek gyűjti.

Gonoszgólya 2018.03.01. 13:33:31

@igaz_ember: Terelj csak fideszbuzi, akkor is köcsög seggszopók vagytok MIND!

Kunhalmii Agnes 2018.03.01. 13:39:00

"Nem bizony, nem bízzák a véletlenre. Inkább utánam jönnek. Nem számít szabadnap, nem számít pihenés, nem számít ebédidő, nem számít, hogy épp kabátban állok az ajtóban, mert indulok a dolgomra. A fanatikus aktivisták a társasház legfelső emeletén is becsöngetnek szombat délben."

Ezek ilyenek, raadasul aki nem irja ala, azt egyenesen viszik a gazkamraba, ahol dunaba lovik oket.

BéLóg 2018.03.01. 13:48:01

@Magentax: Aha, PONT ilyenek jöttek és NEM a fidesznek szedtek volna aláírást.
Nem tudom miért nézel mindenkit hülyének? A politika egy prostitúció meg maffia és most van a vadászidény.

BéLóg 2018.03.01. 13:49:15

Aztat szeretném még kérdezni, hogy ugye MEGJÖTT az emberek esze Hódmezővásárhelyen?
MIT fox akkor mondani, ha ugyanazok siimán beszavazzák Lézerjanit a Parlamentbe?
He he he.

konrada 2018.03.01. 14:00:46

@Gonoszgólya:
...na ja.
...de egy másik farok - aki a másik párt aktivistáira engedi rá a kutyáját - az meg arról tudja kinek gyűjti.
....na az is pont olyan bunkó paraszt...

igaz_ember 2018.03.01. 14:30:13

@Gonoszgólya: azaz mind buzik vagyunk. Te meg művelt intelligens szavazopolgar... ;) Igazi Petőfi Sanya. Gondolom a gatyadba megy minden orormod te Orbanofob recsibajnok.

Venesz 2018.03.01. 14:33:15

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Csak szólok, ha egyszer összegyűjtötte egy nap alatt a Fidesz az összes aláírást mind a 106 körzetben, akkor ne csöngessen be hozzám senki azzal a dumával, hogy támogassam X. Y. képviselőjelöltet. Mert ha leadták az íveket, ilyen címen már nem szabad aláírást gyüjteni. Az egyetemistának tűnő lány annyit mondott, ő nem tudja, hogy már leadták, őt ezért fizetik. Szabad kampányolni mindenkinek, csak tartsa be a törvényt és ne akarja megtéveszteni az állampolgárokat. Később jött egy másik agitátor is, vele már nem is beszéltem, simán elküldtem.

legális 2018.03.01. 16:07:27

Szabad aláírást gyűjteni?
Társasházban is?
Fidesznek is?
Probléma?

morph on deer 2018.03.01. 16:33:52

“ezek az aláírásgyűjtő akciók, mind ugyanannak a KÖZPONTnak a szellemi termékei.”

Helyesen:
“ezek az aláírásgyűjtő akciók, még MINDIG ugyanannak a KÖZPONTnak a szellemi termékei!”

Csak át van festve vörösről narancsra!

morph on deer 2018.03.01. 16:34:59

@kószák egyike:
“Legyen olyan kedves segítsen már nekem hol találom a választási programot.”

Gyönyörű!

Orsósellenes 2018.03.01. 18:15:18

@igaz_ember: Már megint itt vagy! Elengedett a führered! Az Indexen általában értelmes emberek szoktak vitatkozni, így semmi keresnivalód itt! Csak nagyon érdekel téged az index, mert minden blogon lázítsz, ocsmány módon viselkedsz, Miért nem mész az origóra, vagy onnan írsz? Egyébként az előbb másik blogra írt mosladékodra a válaszom: Dicsekedtél nekem, hogy neked mekkora farkad van, pedig anyád azt mondta, hogy legutóbb az urulógus egy lupéval (nagyító) 10 percig kereste, hogy meggyógyítsa a nemi betegségedet, végül kiderült, hogy az egész tokkal, vonóval nem hosszabb 2 centinél! Nem értette, hogy tudtál azzal a csökevénnyel betegséget kapni? Hja és mondd meg neki, hogy ne ajánlkozzon, nincs hozzá gusztusom! És most töröld meg a pofikádat, ha elvégezted a dolgodat a führerednél. El ne felejtsd begombolni a nadrágját. Tudod te észlény, stílus maga az ember, már ha érted?

igaz_ember 2018.03.01. 18:31:42

@Orsósellenes: Igen itt vagyok:) Látom zavar:) Stílus mi? Az van neked , sőt értelmes is vagy de nagyon kisgyerek.:) Olyan értelmes, hogy más anyjával viccelődsz:) miközben azt hiszed hogy ez jelent valamit arctalanul. Itt vagyok és itt is maradok, hogy örömet okozzak a fajtádnak és azt ne higgyétek, hogy megszabadultok tőlem.:) Április 8-án is ott leszek, meg utána is mindig. Esélye sincs a fajtátoknak... mert a munka büdös... azért bízol az alapjövedelmet ígérgető senikben. Mindegy neked csak valaki egy kis alamizsnát vessen eléd.:)

igaz_ember 2018.03.01. 18:43:37

@Orsósellenes: Még én viselkedem ocsmány módon:) Mondd te olvasod magad vagy csak ide okádsz valamit aztán elégedetten böfögsz.:) 2010 és 2014 után mit csináltál kisgyerek?:) Annyi minden a torkodon akadt, hogy most adod ki? Mi lesz ha megint pofára eset? Szívroham?:) Kár lenne érted... Nagy Bandóval mehetnétek haknizni, hogy diktatúra van.... legalább egy-két forint leesne végre...

Orsósellenes 2018.03.01. 18:49:09

@igaz_ember: Nem zavar! Először tisztázzunk valamit a másik blogon azzal dicsekedtél, hogy mekkora faszod van (bolond ember dicsekszik vele), meg, hogy mit csinálnál anyámmal. Olyan hiteles vagy, mint a fidesz!Engem, ha valahol utálnak és nem tudok viselkedni, akkor onnan eltakarodok! Ez a minimum! Én is ott leszek április 8.-án, na és? Igen, nekem van fajtám, én ember vagyok, nem úgy, mint te! Tudod, jelenleg 34 alkalmazottam van és meg merem kockáztatni, hogy nagyobb a jövedelmem, mint a tied. Mint tapasztalhattad, nekem napközben nincs időm blogokhoz hozzászólni, mert én veled ellentétben, dolgozom, pedig hidd el nem vagyok ráutalva! Dd meg a hitelből kért felesedet, utána a korsó sörödet, enned gondolom nem kell, már a führered megetetett, itatott, feküdjél le és álmodj róla, hogy úgy szeretnél élni, mint én. Sajnos ilyen alakokat kell eltartanom az adómból!

Orsósellenes 2018.03.01. 18:56:00

@igaz_ember: Hja és 57 éves vagyok és éltem 2010 és 14.-ben! Ha a führered fog győzni én akkor is meg fogok élni! De téged meg valószínű, hogy elzavarnak onnan, ahová naponta bedőlsz és csak annyi élvezeted marad, hogy begombolhatod a führered sliccét! Nem válaszoltál arra, mit szólsz hozzá, hogy a führered és ez által a tied is új ellensége az ENSZ? Agyhalottak!

igaz_ember 2018.03.01. 18:59:07

@Orsósellenes: De nagyon zavar a dolog... amúgy meg nem 34 alkalmazottad de egy sincs... maradjunk ennyiben. Amúgy jó lenne ha visszaolvasnád magad, ha megy persze... nézd meg miket okádtál ki magadból anyámmal kapcsolatban... mondjuk te írtál először ilyet... csak már magad se veszed észre, aztán ha meg visszakapod kiakadsz. Az hogy van fajtád az stim... arra azért ne légy büszke. 2010 óta nem bírtok magatokkal öreget, fiatalt, középkorút, nőt mocskoltok ha védi a kormányt. Nem érdekel mit csinálsz napközbe... a te dolgod... sohasem szorultam rá hitelre... és tizennyolc éves korom óta senkire, self made man vagyok a javából de mindegy ehhez sincs közöd. És arra ne fogadj hogy neked nagyobb a jövedelmed... :) valaki az alkalmazottai munkájából él... valakinek erre már nincs szüksége... de tök mindegy azt hiszel amit akarsz.

igaz_ember 2018.03.01. 19:14:18

@Orsósellenes: 40 éves családos ember vagyok, és tök mindegy ki győzz a jövedelmem szempontjából. Ami az ENSZ-t illeti... a munkám miatt kicsit ismerem a világot... ha akarod hiszed ha nem az is a te dolgod. Amit az ENSZ akar maszlag. Egy-két adat... és tény Franciaországból ha akarod utána nézel nem érdekel. Párizsban a jelenlegi általános iskolai oktatásban résztvevő gyermekek 67%-a bevándorlók utóda, arab és afrikai muszlimok. 14 százaléka az országnak muszlim. Évente átlag - a francia média kussol erről - tízezer középosztálybeli fehér francia hagyja el a saját hazáját, mert nem tudja elfogadni azt ami ott folyik. 2050-re ennek köszönhetően az egykor kultúrájában Magyarország számára mérvadó Franciaországban 39% lesz a moszlimok aránya. A gondokat ott kell megoldani ahol keletkeznek. és nem importálni. Nem csak Magyarország sorsa a tét. Egész Európa sorsa a tét, a leendő unokáim sorsa a tét.Tök mindegy ez neked Fidesz propaganda... de amikor odáig jut Franciaország, hogy a Mali királyságról többet kell tanítani, mint XIV. Lajosról és Napóleonról. Tudnék neked adni olyan francia de már Magyarországon lakó családhoz elérhetőséget, aki mesélne neked egy kicsit arról miért jöttek el. Nem egy-két eset van már... de mindegy ez csak propaganda. Majd az unokáidnak kell számolnod vele... nekem nem nem érdekel mit gondolsz, és itt a vége.

igaz_ember 2018.03.01. 19:22:24

Orsósellenes: És nem akarok olyan falak közt élni magán testőrséggel, mint a dél-afrikai fehérek. És hogy ez nem jövő és mese habbal... elég egy generáció, amíg nálunk jó ha egy gyerek születik családokként náluk hét. A legnagyobb demográfiai bumm amit csak el lehet képzelni éppen Afrikában és a Közel-Keleten zajlik. Nem beszélve a természeti gondokról. Ezt nem tudja Magyarország megoldani egyedül, de legalább van valaki ebben a tetves Unióban aki el meri mondani miközben mindenki tapsol a dolognak. Magam részéről elkezdek tanulni oroszul... mert ha mindenkinek elmegy a maradék józan esze a családomnak akkor is élni kell valahol.

Orsósellenes 2018.03.01. 19:26:10

@igaz_ember: Már egyszer írtam, hogy nem zavar! Van aki úgy keresi a kenyerét, hogy alkalmazottakkal dolgoztat és keményen dolgozik is közben, van aki lop, mint a führered, meg a veje, meg Mészáros Lőrinc, meg bizonyára te is közéjük tartozol! Nem szégyellitek magatokat? Mikor mocskoltam én öreget, fiatalt, középkorút? Sőt! Lehet, hogy hihetetlen, de a legfrissebb dolgozóm is 8 éve jött ide hozzám dolgozni. Az, hogy te nem hiszed el, hogy én vállalkozó vagyok, nem foglak győzködni, nekem attól nem lesz jobb! Örülök, hogy többet keresel látatlanba is, mint én. Hát igen, nagy bűnöm, hogy dolgozom és 34 embernek adok munkát, ilyen mocskos kapitalista vagyok. Nem vagyok olyan tisztességes becsületes ember, mint a führered! Tényleg, miért nem mer kimenni emberek közé? Na, de megyek tévézni és kilenckor lefeküdni, mert nekem reggel ötkor kelnem kell! Ne védjetek engem meg! Egy migráns sem akar ebbe a korrupt országba maradni, meg nem Magyarországon keresztül fogják Németországot megközelíteni. A führer már hozott be elég migránst, sőt a szomszédjába költöztette a világ egyik legnagyobb terroristáját és még testőrséggel is őriztette. Van még Magyarországon letelepedési kötvénnyel kb. 20,000 terrorista, akinek a pénzét Rogán és bandája elsikkasztotta, mi meg majd kamatostól visszafizetjük. Ha valaki robbantgatni fog és robbantott már külföldön, ezekből került ki! Ezektől kell félni! Erről ennyit!

Jakab.gipsz 2018.03.01. 19:27:50

Bezzeg a Soros a kufár, na ilyen egy igazi liberális- demokrata, kilóra méri a demokráciát mint a krumplit, neki ajánló levelet sem kellett gyűjteni a nyitott társadalom megvalósításához.

Soros jó pénzért árulja a demokráciát, ha pedig valahol hiány cikk, exportálja a demokrácia csak hát az a társadalmi káosz ne lenne amit ez a hülye ateista-zsidó a tevékenységévvel eredményez.
A Stop Soros az STOP-ot jelent: szavazatok a Fideszre.

igaz_ember 2018.03.01. 19:38:51

@Orsósellenes: Én is kérdezhetném, hogy nem szégyellitek magatokat? Ja én lopok az tuti... maximum csak az időmet lopom, de felesleges. Oké tisztességes vállalkozó vagy sok embernek adsz munkát adót fizetsz. Hmmm mit tudsz te arról, hogy a letelepedési kötvénnyel mennyi arab élt, és mennyi a más etnikum... csak a fától az erdőt nem látjátok, de elég volt. Majd az unokáidnak kell elszámolnod, nekem mindegy megoldom a családom védelmét ha arról lesz szó.

anyadmajma 2018.03.01. 21:28:42

@Jakab.gipsz: na, te hazaáruló bolsevik geci, ez volt a kampánybeszéded? :D
szánalmas vagy, mint az összes többi ostoba hazaáruló bolsevik geci fideszes elvtársad.
süti beállítások módosítása